De 7 Beste Wifi Versterkers van 2024
wifi versterker featured image 3

De 7 Beste Wifi Versterkers van 2024

Met een wifi versterker geniet je van een snelle en stabiele internetverbinding in elk hoekje van je huis. Veel mensen twijfelen echter of ze zo’n apparaat nodig hebben. Is je huidige wifi signaal zwak of onbetrouwbaar? Dan is een goede wifi versterker zeker een goede oplossing.

In dit artikel helpen we je de beste wifi versterker te kiezen. Hierbij letten we niet alleen op de prijs en het gebruiksgemak, maar ook op de snelheid van de verbinding en het bereik van het signaal. Zo weet jij straks precies welke wifi versterker het best bij jouw situatie past!

Hier alvast de beste producten:

Weten welke wifi versterkers nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees dan verder!

Beste wifi versterker overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste veelzijdige keuze Check Prijs bij Bol
Snelste keuze Check Prijs bij Bol
Beste compacte keuze Check Prijs bij Bol
Meest eenvoudige installatie Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste wifi versterkers onderzocht

Meest Luxe Keuze

KPN SuperWifi 2.0 Single Pack

De KPN SuperWifi 2.0 wifi versterker is een slimme versterker die is voorzien van de nieuwste mesh-technologie. Hierdoor geniet je in iedere hoek van je huis van een stabiele wifi verbinding. Ook ondersteunt het de wifi 6 standaard die vooral in drukke omgevingen een nog beter wifi signaal geeft dan wifi 5.

De reden dat dit model is uitgeroepen tot Meest Luxe Keuze is te danken aan de geavanceerde functies. De versterker is eenvoudig aan te sluiten, waarbij je alleen de stekker in het stopcontact hoeft te doen. Wat dit model verder onderscheidt, is de mesh-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat je altijd optimaal gebruik maakt van de wifi snelheid, zonder haperingen.

Er is wel een klein nadeel aan deze versterker. Om de internetversterker draadloos aan te sluiten in huis, dien je het eerste SuperWifi punt met een kabel te verbinden met het modem. Dit hoeft niet als je een V10A of Box 12 modem hebt.

Deze versterker is een aanrader vanwege zijn doeltreffende eliminatie van dode zones. Daarnaast zorgt de versterker voor een snelle verbinding in het hele huis.

Voordelen:
 • Eenvoudige installatie – stop gewoon de stekker in het stopcontact
 • De verdeling van het bereik en de snelheid is zelfregulerend
 • Ondersteunt nieuwste wifi standaard
 • Gemaakt van gerecycled plastic; een milieuvriendelijke keuze
Nadelen:
 • Eerste aansluiting vereist ethernetkabel
 • Aantal benodigde punten varieert per huis
Check Prijs op Bol.com
Beste Veelzijdige Keuze

Finn Brands 3-in-1 Premium

Deze wifi versterker van Finn Brands is een zeer veelzijdige versterker die zorgt voor een naadloze internetervaring. Hij dient namelijk als wifi versterker, router én draadloos toegangspunt. Deze versterker is een plug-and-play toestel, dat gemakkelijk te installeren is via het stopcontact. De versterker heeft een compact formaat, waardoor hij bijna niet opvalt.

De versterker is een veelzijdige keuze. Dit dankzij het vermogen om zowel zwakke wifi-signalen te versterken als om het dekkingsgebied uit te breiden.

Een ander voordeel van deze wifi versterker, is zijn compatibiliteit met alle wifi typen. Hierdoor is het een kosteneffectieve keuze om je wifi te verbeteren. Houd er wel rekening mee dat de uiteindelijke snelheid afhankelijk blijft van je oorspronkelijke internetabonnement.

Wij bevelen deze versterker wifi aan vanwege zijn vermogen om de snelheid te optimaliseren voor al je apparaten. De versterker is met ieder type wifi te gebruiken en zorgt ervoor dat het signaal zowel versterkt als uitgebreid wordt.

Voordelen:
 • Dringt moeiteloos door obstakels heen, wat de dekking verbetert
 • Plug-and-play ontwerp voor een eenvoudige installatie
 • Compatibel met alle wifi typen
 • Compact en onopvallend design
Nadelen:
 • De uiteindelijke snelheid hangt af van je internetprovider
 • Bereik is afhankelijk van de specifieke omgeving en interferentie in die ruimte
Check Prijs op Bol.com
Snelste Keuze

AVM FRITZ!Repeater 1200 AX

Ben je op zoek naar een wifi versterker die zorgt voor extra snel internet? Dan is de AVM FRITZ!Repeater zeker een goede keuze. Deze compacte en krachtige versterker breidt je wifi netwerk uit voor een groter bereik. Daarnaast zorgt de versterker voor een snelheid van 600 + 2400 Mbps.

Net als de Kpn SuperWifi 2.0 maakt deze versterker gebruik van wifi 6. Daarnaast maakt deze versterker ook gebruik van het intelligente FRITZ! mesh systeem voor een eenvoudige installatie en een extra goede wifi ontvangst.

Grote voordelen van deze internet versterker, zijn de snelheid en efficiëntie. De versterker ondersteunt mesh wifi, waardoor je zonder moeite video's, muziek en foto's in je hele huis of kantoor streamt. Daarnaast zorgt het gebruik van wifi 6 voor een extra groot bereik. Heb je apparaten zonder wifi in je netwerk met een LAN-aansluiting? Dan zijn deze ook gewoon aan te sluiten.

Dit apparaat is gemakkelijk te installeren en te gebruiken, waardoor het zeker een goede keuze is als je thuis of op kantoor wilt genieten van snel internet. Let er wel op dat de noodzaak van een WPS-compatibele router voor automatische verbinding wel een beperking kan zijn.

Voordelen:
 • Naadloze connectiviteit dankzij de mesh wifi 6
 • Eenvoudige installatie en directe internettoegang
 • Snelheid van 2400 Mbps via 5GHz
 • Gratis updates voor extra functionaliteiten
Nadelen:
 • Mogelijke overbrugging nodig voor grote afstanden
 • Plaatsing vereist enige zorgvuldigheid
Check Prijs op Bol.com
Beste Compacte Keuze

Dailygoods® Wifi Versterker

De Dailygoods® Wifi Versterker is een compacte en krachtige oplossing om je wifi netwerk te versterken. Deze versterker verbetert de signaalsterkte en dekking van je wifi netwerk.

Dankzij het compacte formaat en de eenvoudige installatie, is deze versterker wifi ideaal voor zowel thuisgebruik als kleine kantoren. Het maximale bereik is 100 m², wat voldoende is voor de meeste huizen. Let er wel op dat het compacte formaat soms een beperking is voor grotere ruimtes. In dit geval raden wij aan om meerdere wifi versterkers te plaatsen.

Met snelheden tot 1200 Mbps ondersteunt deze versterker moeiteloos activiteiten als streamen, gamen en online werken. De versterker is daarnaast compatibel met alle gangbare wifi routers en modems.

Wanneer je een wifi versterker nodig hebt in een wat kleinere ruimte, is dit zeker een goede keuze. Je bent binnen een paar stappen verbonden en geniet daarna van snel internet tot 1200 Mbps.

Voordelen:
 • Simpele installatie in stopcontact
 • Compatibel met gangbare routers
 • Compact formaat voor eenvoudige verplaatsing
 • Groot bereik van maar liefst 100 m² - geschikt voor de meeste huizen
Nadelen:
 • Niet geschikt voor grotere kantoren
 • Activiteiten zoals gelijktijdig streamen en gamen kunnen prestaties beïnvloeden
Check Prijs op Bol.com
Meest Eenvoudige Installatie

Phreeze Super WiFi Repeater

De Phreeze Super WiFi Repeater is een eenvoudig te installeren wifi versterker. Dit apparaat is ontworpen om in een stopcontact te passen en vergroot op een eenvoudige manier je draadloze bereik. Hierdoor worden dode plekken in huis en de tuin geëlimineerd.

Deze versterker is voorzien van de nieuwste AC1200 wifi technologie. Hierdoor geniet je van snelheden tot 1200 Mb/s. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van veel standaard wifi-netwerken.

Deze versterker wifi onderscheidt zich door zijn eenvoudige installatie met de One Touch WPS Setup. Hierdoor maak je in enkele seconden verbinding met je bestaande wifi router. Houd er wel rekening mee dat dit afhankelijk is van de aanwezigheid van een WPS-knop op je router. De installatie duurt anders iets langer.

Nog een voordeel van deze versterker, is de LED signaalsterkteweergave. Dit helpt bij het optimaliseren van de repeaterlocatie. Hierdoor is het een betrouwbare keuze om dode zones te overwinnen en een stabiel wifi-signaal te bieden waar je dit het meest nodig hebt.

Voordelen:
 • Brede compatibiliteit met diverse wifi apparaten
 • Smart LED signaalsterkteweergave, garandeert de beste verbinding
 • Biedt uitgebreide dekking met externe antennes
 • Beschikt over ventilatieopening en WAN/LAN-aansluiting
Nadelen:
 • Niet geschikt voor zeer grote huizen
 • Geen Ethernet-kabel inbegrepen
 • Mogelijk signaalverlies door muren
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

MD-Goods ® WiFi Versterker

De wifi versterker van MD-goods ® is een betaalbare keuze die ideaal is voor kleinere huizen en kantoren. Dit compacte model is eenvoudig in ieder stopcontact te steken en is vrijwel direct te gebruiken.

Deze versterker wifi zorgt voor een betrouwbaar en sterk wifi signaal, zonder de last van hoge kosten. Hoewel de versterker in kleinere ruimtes goed presteert, moet rekening worden gehouden met de beperkingen van het bereik in grotere huizen of gebouwen met meerdere verdiepingen.

Dit model onderscheidt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit. Met de meegeleverde Nederlandstalige handleiding is de installatie zeer eenvoudig. Het ontwerp maakt het mogelijk om de versterker eenvoudig uit het stopcontact te halen en op een andere locatie in te pluggen. Hierdoor ben je zeer flexibel in het optimaliseren van je wifi signaal.

Hoewel compatibel met alle soorten routers en apparaten, is de transmissiesnelheid van 300 Mbps voor gebruikers met intensief internetgebruik wel vrij beperkt.

Voordelen:
 • Compatibel met elk wifi apparaat
 • Eenvoudige installatie dankzij de Nederlandstalige handleiding
 • Flexibel ontwerp - verplaatsbaar naar elk stopcontact
 • Gratis internetkabel inbegrepen
Nadelen:
 • Mogelijke extra kosten voor meerdere versterkers
 • Afhankelijk van router voor WPS-koppeling
Check Prijs op Bol.com

Waarop letten bij het kopen van een wifi versterker

 • Bereik: de kracht van een wifi versterker wordt aangeduid door het bereik. Dit is de afstand waarover het signaal kan worden versterkt. Voor grotere huizen of kantoren heb je een versterker nodig met een groter bereik.
 • Snelheid: de snelheid van de wifi versterker is erg belangrijk. Snellere wifi versterkers verwerken meer gegevens, wat leidt tot snellere downloads en minder bufferen tijdens het streamen van video’s.
 • Frequentiebanden: wifi versterkers werken op 2.4GHz en 5GHz. Een dual-band versterker die beide frequenties ondersteunt, biedt meer flexibiliteit en kan helpen om congestie op jouw netwerk te verminderen.
 • Beveiliging: zorg ervoor dat de versterker die je kiest, goede beveiligingsopties biedt. Het moet ten minste WPA2-beveiliging ondersteunen om jouw netwerk te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.
 • Installatie: sommige wifi versterkers zijn plug-and-play, terwijl anderen meer configuratie nodig hebben. Als technologie niet jouw sterke punt is, kies dan voor een model dat gemakkelijk te installeren is.
 • Prijs: vergeet ook de prijs niet. Duurdere wifi versterkers hebben doorgaans meer functies, maar dat betekent niet noodzakelijk dat ze beter zijn. Bepaal welke functies belangrijk voor je zijn en zoek een versterker die aan jouw behoeften voldoet binnen jouw budget.

De voordelen van een wifi versterker

 • Verbetert de wifi-verbinding: een wifi versterker verbetert je wifi-signaal aanzienlijk. Hierdoor verminderen problemen zoals traag internet en het wegvallen van de verbinding.
 • Vergroot het bereik: heb je plekken in huis waar het wifi signaal zwak is of zelfs helemaal niet doordringt? Een versterker wifi vergroot het bereik van je wifi-netwerk, zodat je overal in huis kunt internetten.
 • Snellere internetverbinding: door het signaal te versterken, zorgt een wifi versterker voor een snellere internetverbinding. Dit resulteert in snellere downloads en minder buffering bij het streamen van films.
 • Ondersteuning van meerdere apparaten: met een goede internet versterker voorzie je meerdere apparaten tegelijk van een sterke verbinding. Dit is handig als je met meerdere mensen in huis bent en iedereen wil internetten.
 • Eenvoudig te installeren: je hoeft geen techneut te zijn om een wifi versterker te installeren. De meeste modellen zijn plug-and-play en staan binnen enkele minuten klaar voor gebruik.
 • Flexibiliteit: je kunt de versterker plaatsen waar je maar wilt, zolang het maar binnen het bereik van je router is. Hierdoor kun je flexibel omgaan met de indeling van je huis.
 • Kostenbesparend: in plaats van te investeren in een nieuwe, dure router, is het ook mogelijk om je huidige netwerk met een goede wifi versterker te verbeteren. Zo bespaar je geld en verbeter je toch je wifi ervaring.

Kortom, een wifi versterker is een waardevolle aanvulling op je huidige netwerk, die je wifi ervaring aanzienlijk kan verbeteren.

Conclusie

Na verschillende wifi versterkers getest te hebben, blinkt de TP-Link RE450 WiFi Versterker eruit als Beste Algemene Keuze. Met zijn sterke wifi dekking, eliminatie van ‘dode zones’, hoge draadloze snelheden en eenvoudige installatie, biedt deze versterker een krachtige en gebruiksvriendelijke oplossing.

Andere opvallende versterkers zijn de Kpn SuperWifi 2.0 (Meest Luxe Keuze) en de Finn Brands 3-in-1 Premium (Beste Veelzijdige Keuze). Met deze versterkers geniet je op vrijwel iedere plek in huis van een stabiele verbinding, zonder haperingen.

Veelgestelde vragen

Wat doet een wifi versterker precies?

Een wifi versterker vergroot het bereik van je wifi signaal. Het pikt je bestaande wifi signaal op en zendt deze verder uit. Zo heb je in meerdere ruimtes of op grotere afstand goede wifi ontvangst.

Hoe kan ik een wifi versterker installeren?

De meeste versterkers zijn plug-and-play. Je steekt ze in het stopcontact, verbindt ze met je wifi netwerk en volgt de instructies op het scherm. Soms moet je een app downloaden voor de installatie.

Waar moet ik de wifi versterker plaatsen?

Plaats de wifi versterker halverwege je router en het gebied waar je betere wifi dekking wilt hebben. Vermijd plaatsing bij elektronische apparaten die het signaal kunnen verstoren, zoals magnetrons en babyfoons.

Hoeveel wifi versterkers heb ik nodig?

Dat hangt af van de grootte van je huis en de kwaliteit van je wifi signaal. Eén wifi versterker is meestal voldoende voor een gemiddeld huis. Voor grotere huizen of huizen met veel muren zijn vaak meerdere versterkers nodig.

Welke wifi versterker moet ik kiezen?

Kies een wifi versterker die compatibel is met je router en voldoet aan je behoeften qua bereik en snelheid. Kijk naar het maximale bereik, de snelheid en of het dual-band is (2.4 GHz en 5 GHz ondersteuning).

Vertraagt een wifi versterker mijn internetverbinding?

Een goede wifi versterker zou je internetverbinding niet moeten vertragen. Het kan zelfs je internetervaring verbeteren in gebieden waar je voorheen een zwak signaal had.

Dokter Fit