Je bloedwaarden meten en zelf testen
bloedwaarden meten

Je bloedwaarden meten en zelf testen

Opsporen van tekorten aan vitaminen of mineralen

Veel mensen willen graag zelf hun gezondheid in de gaten houden. Niet alleen door goed te eten en voldoende te bewegen, maar ook door hun gezondheid te meten. Dat kan onder andere door je bloedwaarde te meten. Met een bloedwaardetest kan in je bloed gemeten worden hoeveel je van een bepaalde eiwit, een vitamine of mineraal hebt. En of dat genoeg is, of te weinig. Er zijn ook algemene gezondheidstesten, waarmee je in één keer een overzicht hebt over hoe je gezondheid ervoor staat. De testen om je bloedwaarden te meten kun je gewoon zelf aanvragen en doen.

Bloedwaarden meten: volledig bloedprofiel

bloedtest algemeen

‏‏‎ ‎
Ben je benieuwd naar je algemene bloedwaarden? Als je een compleet beeld wil hebben van je vitaminen en mineralen waarden in je bloed, dan kun je een volledig bloedonderzoek doen via Mijnlabtest.nl. Deze bloedmeting geeft je een uitgebreid overzicht van je gezondheid en een rapportage met alle waarden. De test meet de bloedwaarden van Vitaminen D, B6 en B12, foliumzuur, ijzer, totaal + HDL en LDL cholesterolniveau, creatinine, ALAT, bloedsuikergemiddelde, TSH waarde én een groot bloedbeeld met hemoglobine, bloedplaatjes en witte bloedcellen. Lees meer >>>
‏‏‎ ‎

Bloedwaarden meten vitamine B12

bloedwaarden meten b12

‏‏‎ ‎
Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben een tekort aan vitamine B12. Veganisten en vegetariërs, maar ook ouderen en mensen die deze vitamine minder goed kunnen opnemen. Of je zelf een B12 tekort hebt, kun je laten testen met een vitamine b12 tekort test. We vertellen alles over de oorzaken, symptomen en oplossingen voor een tekort aan vitamine B12.
‏‏‎ ‎

Bloedwaarde ijzer meten

ijzerrijke voeding

‏‏‎ ‎
IJzertekort komt regelmatig voor, met name bij vrouwen, vegetariërs en veganisten. Wil je weten hoeveel ijzer jij in je bloed hebt? Dit kun je testen. In dit artikel leggen we uit hoe dat werkt. Ook vertellen we wat de oorzaken en symptomen van een ijzertekort zijn. En wat je kunt doen om het op te lossen.
‏‏‎ ‎

Vitamine D testen in je bloed

vitamine d uit zon

‏‏‎ ‎
Vitamine D wordt door je lichaam zelf aangemaakt als de zon op je huid schijnt. Maar we komen lang niet genoeg buiten, vooral niet in de winter. Daardoor heeft tot wel 60% van de mensen een tekort aan vitamine D. Hoe dat bij jou zit, kun je testen. We vertellen over de oorzaken en symptomen van een tekort. Lees meer over een tekort aan vitamine D en het testen.
‏‏‎ ‎

Bloedwaarden meten magnesium

magnesium bloedwaarden meten

‏‏‎ ‎
Magnesium is een mineraal dat je nodig hebt voor gezonde botten en sterke tanden. En het speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling en de gezondheid van je spieren. Mensen met een tekort aan magnesium hebben dan ook last van zwakke, trillende of krampende spieren. Zo’n tekort komt veel voor, maar blijft vaak onopgemerkt. We leggen uit wat de symptomen en oorzaken zijn van een tekort en hoe je het magnesium tekort kan testen.
‏‏‎ ‎

Geschreven door
Jaap Nielen
Dokter Fit