Air Up Drinkfles – Kopen Of Niet? Lees Onze Uitgebreide Review
air up drinkfles

Air Up Drinkfles – Kopen Of Niet? Lees Onze Uitgebreide Review

air up

Water is goed voor je, maar het kan lastig (en saai) zijn om elke dag 2 liter water te drinken. Er zit geen smaak aan terwijl een glas cola of Fanta dan juist extra lekker kan zijn. Air Up is de oplossing die het makkelijk kan maken om dan juist genoeg water binnen te krijgen zonder dat het saai gaat worden. Hoe en of het werkt gaan we in deze review verder bekijken. 

Geen zin om alles te lezen? Hier is alvast een conclusie:

DokterFit Review
Air Up Drinkfles Review
4.5
Voordelen:
 • Air Up maakt water drinken interessanter.
 • De fles geeft echt een smaakgevoel aan water.
 • Smaakpods bevatten natuurlijke smaken en extracten.
 • Er zijn 28 verschillende smaakopties.
 • Smaakpods gaan langer mee dan aangegeven.
 • De Air Up simuleert daadwerkelijk een smaakervaring.
 • Verschillende flesversies zijn redelijk geprijsd.
 • Diverse kleurrijke accessoires zijn beschikbaar.
 • Reserveonderdelen zijn betaalbaar voor reparaties.
 • De Air Up Drinkfles biedt een unieke drinkervaring.
Nadelen:
 • Klassieke fles heeft beperkte formaatopties.
 • De fles is niet vaatwasserbestendig.
Check Prijs op Bol.com

Wat is Air Up?

Waarschijnlijk heb je het al eens op Social Media voorbij zien komen, de Air Up. Dit is een waterfles die gebruik maakt van smaakpods om je een betere smaakervaring te geven, terwijl je eigenlijk gewoon water drinkt. Je hoeft niks toe te voegen aan het water, het werkt met luchtbelletjes tijdens het drinken waar de geur/smaak aan zit.

air up

Hierdoor heb je het gevoel alsof je bijvoorbeeld Cola of ijskoffie drinkt. Een slimme manier om het gemakkelijker te maken om genoeg water te drinken door de dag heen.

Air Up is bedacht door twee Duitse studenten, Lena Jüngst en Tim Jäger, met het idee om het probleem van niet genoeg hydratatie te tackelen. Is dat gelukt? Ik denk het wel! De Air Up is een fijne waterfles die echt het gevoel geeft dat er smaak aan het water zit.

Hoe werkt de Air Up Drinkfles?

Tijdens de studie van Lena Jüngst en Tim Jäger kwamen zij er achter dat geur heel veel met je doet. Zo kun je ook “saai” water drinken, terwijl je brein denkt dat je water met een smaakje drinkt. 

Hiermee fop je eigenlijk je brein, want het water dat je drinkt, is nog steeds zonder smaak (en dus zonder suiker en toegevoegde smaakstoffen). Je voegt kleine luchtbelletjes toe aan het water terwijl je drinkt waar de geur aan zit. Dit ontvangt je brein dus alsof er smaak in zit en doet het lijken alsof je water met een smaakje drinkt. 

Hoe werkt dat dan in stappen?

 1. Vul je waterfles tot aan het witte streepje en klik het mondstuk in de fles.
 2. Schuif de smaakpod op zijn plaats. Als je water wilt drinken zonder smaakje, zorg je dat de pod helemaal ingedrukt is. Wil je water met een smaakje, trek je de pod iets omhoog zodat hij in de activatie modus komt.
 3. Neem een slok water terwijl de pod in de actieve modus is, je hoort het dan bubbelen. Door deze belletjes die worden toegevoegd, krijg je de “smaak” tijdens het drinken van water.

Wat zit er in de smaakpods?

air up blauw

Volgens Air Up zijn de pods gemaakt van volledig natuurlijke smaken en extracten van planten, fruit, en kruiden.
Momenteel zijn er 28 smaken beschikbaar om uit te kiezen, welke zijn dat? Hier is een lijst:

 • Cola –  Framboos-citroen
 • Bosvruchten –  Limoen
 • IJsthee perzik –  Ananas
 • Witte perzik –  Aardbei-citroengras
 • Cassis –  ijskoffie
 • Watermeloen –  Oranje limonade
 • Perzik –  Lychee-rose
 • Cherry Cola –  Honingmeloen
 • Mango-passievrucht –  Zoete kokos
 • Citroen –  Citrus-rozemarijn
 • Virgin Mojito –  Guave
 • Kersen –  Aardbei-balsamico
 • Sinaasappel-vanille –  Sinaasappel-passievrucht
 • Appel –  Lavendel-limonade

Hoe lang doe je met de smaakpods?

Met een enkele pod kan je ongeveer 5 liter doen volgens Air Up. Klopt dat? Ik denk dat het een zuinige voorspelling is. De smaak neemt natuurlijk iets af hoe meer je ermee drinkt, maar je krijgt nog steeds de ervaring na meer dan 5 liter te hebben gedronken met een pod. Zelf kan ik ongeveer 7 tot 9 liter per pod doen om nog het idee te krijgen dat ik bijvoorbeeld ijskoffie drink.

air up smaakpod

Werkt de Air Up echt? 

Absoluut! Eerlijk gezegd had ik er niet hele hoge verwachtingen van, maar de Air Up drinkfles heeft mij zeer positief verrast. De Air Up lijkt echt het idee te geven alsof er smaak aan je water zit, en de pods smaken ook echt naar bijvoorbeeld ijskoffie.

air up drinkfles

Dit maakt het zeker weten makkelijker om meer water te drinken, omdat je er echt een andere smaak aan kan geven. Je kunt variëren met de pods en elke keer wisselen om het niet saai te laten worden. Air Up NL heeft gezorgd voor genoeg smaken om voor bijna iedereen een passende en lekkere smaak te presenteren.

Is de Air Up het geld waard?

Er zijn verschillende versies van de Air Up drinkfles. Zo heb je de niet-metalen flessen waarbij de goedkoopste optie € 34,99 is en de overige flessen (andere kleuren) € 39,99 zijn. Je hebt bijvoorbeeld de Air Up Roze, de Air Up Groen, Air Up Wit en Air Up Zwart, maar er zijn nog meer kleuren beschikbaar voor de Air Up NL. Je krijgt bij die prijs ook nog eens twee pods erbij. Dat is niet duur! 

De metalen variant komt in twee maten. Je hebt de 480 ml metalen fles en de 850 ml metalen fles. De 480 ml versie kost € 54,99 en de 850 ml fles kost € 64,99. Bij de metalen versie van de Air Up krijg je ook nog eens vijf pods. Dat maakt het ook een goede prijs.

Je kunt voor redelijk weinig geld een Air Up fles kopen die, door het lichte gewicht, ook makkelijk mee te nemen is. Het enige nadeel is, als je twee liter water wilt drinken, je de fles ruim 4 keer moet vullen. De grotere metalen versie is wat zwaarder, maar hoef je minder vaak te vullen.

Kort gezegd, ja. De Air Up is zeker het geld waard. Je krijgt er echt een andere ervaring mee als je water drinkt en de pods zijn daarna goed te betalen. Drie pods van dezelfde smaak kosten je € 8,99. Hier kun je volgens Air Up dus 15 liter water mee drinken, al denk ik dat het meer richting de 21 tot 27 liter is.

air up smaakpod

Air Up Abonnement & Accessoires

Wil je vaak dezelfde smaak hebben en drink je veel water? Dan is het Air Up abonnement mogelijk interessant voor jou. Je krijgt niet alleen 15% korting op de pods, maar kunt je abonnement aanpassen wanneer je wilt. Je kunt het makkelijker pauzeren, overslaan, of annuleren. Absoluut een slimme manier om te besparen op de pods als je veel water drinkt.

Wil je wat spelen met kleuren? Dan kun je bij de accessoires ook goed uit de voeten. De draaglus zijn in verschillende kleuren te krijgen, maar ook het mondstuk kun je in bijna elke kleur krijgen. 

air up mondstuk

Mocht er iets stuk gaan, dan zijn alle onderdelen ook los te vervangen. Als het rietje bijvoorbeeld afbreekt, dan biedt Air Up reserve onderdelen voor een zeer schappelijke prijs aan, zodat je de fles gemakkelijk kunt repareren.

Conclusie

air up drinkfles

Drink ik nu alleen maar water met een Air Up drinkfles? Ja! Dit had ik absoluut niet verwacht. De Air Up heeft mij zeer positief verrast en het werkt echt bijzonder goed. Het is bijna leuk geworden om water te drinken en verschillende smaken te proberen.

Toch zijn er ook nadelen. Zo is de klassieke, niet-metalen fles niet beschikbaar in meerdere formaten, en kan de fles niet in de vaatwasser. Je zult de fles dus met de hand schoon moeten maken.

Die nadelen wegen echter niet op tegen de positieve punten van de fles en de werkelijk unieke ervaring die het geeft om water met een smaakje te drinken, terwijl dat eigenlijk niet echt zo is.

Voor wie is deze fles geschikt? Iedereen. Water drinken is essentieel voor onze gezondheid en Air Up heeft een unieke manier gevonden om van water drinken een leuke, smaakvolle ervaring te maken. Met de kerst in zicht, is dit een ideaal cadeau voor familie en vrienden.

Conclusie DokterFit Review
Air Up Drinkfles Review
4.5
Air Up is een innovatieve waterfles die het drinken van water aantrekkelijker maakt door gebruik te maken van smaakpods. Deze pods, gemaakt van natuurlijke smaken en extracten, geven het gevoel van een smaakje terwijl je puur water drinkt. Met 28 beschikbare smaken biedt het variatie en de pods gaan zelfs langer mee dan de aangegeven 5 liter. Er zijn verschillende versies van de fles beschikbaar tegen concurrerende prijzen. De Air Up is een waardevolle investering, die water drinken leuker en smaakvoller maakt.
Check Prijs op Bol.com

Veelgestelde Vragen Air Up Drinkfles

Wat is de Air Up?

De Air Up is een waterfles die gebruik maakt van smaakpods om een smaakervaring te bieden terwijl je puur water drinkt.

Hoe werken de smaakpods van Air Up?

De smaakpods bevatten natuurlijke smaken en extracten. Tijdens het drinken geven ze het gevoel van een smaakje aan het water zonder daadwerkelijke toevoegingen.

Hoeveel smaken zijn er beschikbaar voor de Air Up?

Er zijn 28 verschillende smaken beschikbaar, variërend van fruitige opties tot smaken zoals ijskoffie.

Is de Air Up vaatwasserbestendig?

Nee, de klassieke versie van de Air Up fles is niet vaatwasserbestendig en moet met de hand worden schoongemaakt.

Hoe lang gaat een smaakpod mee?

Hoewel Air Up aangeeft dat een pod goed is voor 5 liter, ervaren sommige gebruikers dat ze 7 tot 9 liter kunnen drinken met één pod voordat de smaak afneemt.

Waar kan ik de Air Up NL kopen?

Je kunt de Air Up NL op Bol.com, Blokker of bij de Air Up Nederland website zelf kopen

Dokter Fit