De Top 9 White Noise Machines Voor Een Betere Nachtrust
White-noise-machine-featured-image

De Top 9 White Noise Machines Voor Een Betere Nachtrust

Een white noise machine is een apparaat dat een zoemend geluid afspeelt, waardoor je tot rust komt en makkelijker in slaap valt. De meeste modellen spelen niet alleen witte ruis af, maar ook andere kalmerende geluiden. Vaak gaat dit gepaard met sfeerverlichting.

In mijn appartement in een drukke stad kan het lastig zijn om in slaap te vallen door alle geluiden. Daarom gebruik ik een white noise machine, waardoor ik hier minder last van heb. In deze top 9 zet ik de beste modellen voor je op een rij: van multifunctionele modellen met veel functies tot apparaten met een lange batterijduur of speciaal ontwikkeld voor baby’s of kinderen.

Een witte ruis machine kan – op iedere leeftijd – helpen om omgevingsgeluiden te blokkeren en om makkelijker in slaap te vallen.

Beste white noise machine overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Beste algemene keuze Check Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Meest luxe keuze Check Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Beste slaaptrainer Check Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Beste multifunctionele keuze Check Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Langste batterijduur Check Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Meest gebruiksvriendelijke keuze Check Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Beste keuze voor baby’s Check Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Meest compacte keuze Check Prijs
Mooiste Ontwerp Mooiste ontwerp Check Prijs

De 10 beste white noise machines onderzocht

Beste Algemene Keuze

Vivid Green Witte Ruis Machine

4.0

Deze witte ruis machine van Vivid Green is een budgetvriendelijke keuze met diverse geluiden, maar weinig andere functies.

Je kiest uit 9 verschillende geluiden, waarvan er een witte ruis is. We vonden vooral de rustgevende geluiden, zoals de zee of regen, aangenaam om naar te luisteren. Je stelt 3 verschillende timers in of laat het apparaat 12 uur lang geluid afspelen. Hierna schakelt het apparaatje vanzelf uit.

Qua ontwerp is dit model van Vivid Green een van de minder aantrekkelijke modellen. Dit komt met name door de hoekige vorm en het gebrek aan verlichting. Het apparaat beschikt over een ademend lampje, maar dit is erg klein. Het compacte formaat vonden we handig voor onderweg.

De bediening van de witte ruis machine is eenvoudig via de knoppen op de voorkant. De batterij vonden we super, want deze gaat tot 36 uur mee en hoeft slechts 1,5 uur op te laden. Dit komt onder andere doordat het apparaat geen lichtfunctie heeft.

We raden dit budgetvriendelijke model van Vivid Green aan als je enkel geluiden af wilt spelen en niet op zoek bent naar extra functies. Als je ook een nachtlampje wilt, kies je beter voor een ander model.

Voordelen:
 • Budgetvriendelijk model, dus ideaal als eerste white noise machine
 • Ademend lampje voor rustige ademhaling
 • Batterij gaat tot 36 uur mee
 • Compact, makkelijk mee te nemen
Nadelen:
 • Weinig verlichting, erg klein lampje
 • Minder aantrekkelijk ontwerp
 • Weinig extra functies
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Liroma White Noise Machine

5.0

Dit model van Liroma is een multifunctionele keuze: een white noise machine, een wake-up light en daglichtlamp in één.

Het apparaat beschikt over 8 verschillende witte ruis geluiden, wat we weinig vonden vergeleken met andere modellen die alleen een white noise machine zijn. Daar staan andere handige functies tegenover, zoals een wake-up light waarmee zonsopgangen en zonsondergangen gesimuleerd worden om makkelijker in slaap te vallen. Ook de daglichtlamp met 3 kleuren vonden we ideaal om onze biologische klok te reguleren. We stelden een timer in en genoten zo van precies de gewenste hoeveelheid daglicht. Via de bluetooth-speaker speelden we muziek af.

We vinden het ontwerp van dit model een van de mooiste in deze top 10. De ronde vorm en het handige lcd-scherm vormen een mooi geheel. Een minpunt vonden we de losse voet, die wat wiebelig aanvoelde.

In principe is dit multifunctionele apparaat gebruiksvriendelijk, maar de hoeveelheid functies maakt het gecompliceerder. We vonden de afstandsbediening handig om bijvoorbeeld de kleur van de lamp te wijzigen. Een nadeel is dat je het apparaat niet draadloos kunt gebruiken en het dus minder geschikt is om mee te nemen.

We raden dit luxe model van Liroma aan als je meerdere functies in één apparaat zoekt, maar niet meerdere apparaten aan wilt schaffen. Bij een beperkt budget kies je beter voor een ander model.

Voordelen:
 • Ook daglichtlamp met 3 kleuren voor regulatie biologische klok
 • Ook simulatie zonsopkomst en zonsondergang met wake-up light functie
 • Eigen muziek afspelen via bluetooth
 • Makkelijk te bedienen met afstandsbediening
 • Aantrekkelijk rond ontwerp
Nadelen:
 • Prijzig door de hoeveelheid functies
 • Wiebelige voet
 • Draadloos gebruik niet mogelijk
Check Prijs op Bol.com
Beste Slaaptrainer

Boostiv Slaaptrainer

4.5

De slaaptrainer van Boostiv is een multifunctionele keuze die jonge kinderen helpt om beter te slapen, onder andere met een witte ruis functie.

Dit model beschikt over allerlei functies die helpen om beter te slapen. Het apparaat simuleert een zonsopkomst met licht en geluid in 30, 60 of 90 minuten, heeft 7 witte ruis geluiden die slaap stimuleren en dient tevens als nachtlampje met 5 lichteffecten. We merkten dat onze kinderen makkelijker in slaap vielen en de weergave van de zon en maan hielp om te weten wanneer het tijd was voor slapen of opstaan. Zo hadden we minder vaak een kind naast ons bed midden in de nacht!

De slaaptrainer heeft een vriendelijk uiterlijk voor kinderen. Onze kinderen vonden de kat leuk en werden blij van hun wekker. We vonden het tof dat de kat verschillende kleuren aan kan nemen, bijvoorbeeld een lichte kleur voor overdag en een donkerblauwe tint in de avond.

We vonden de slaaptrainer eenvoudig in gebruik en stelden alles in met de knopjes op de achterkant. Eenmaal goed ingesteld hoefden we er niets meer aan te veranderen. Het enige minpunt was de relatief korte batterijduur.

We raden deze slaaptrainer van Boostiv aan als je niet alleen een witte ruis machine voor jonge kinderen zoekt, maar ook een slaaptrainer.

Voordelen:
 • Leuk ontwerp voor kinderen in de vorm van een kat
 • Dient tevens als nachtlampje en wake-up light
 • Slaaptrainer geeft met zon en maan aan wanneer op te staan en wanneer te slapen
 • Ruimte keuze uit lichteffecten
 • Dubbele wektijd instelbaar: 1 voor doordeweeks, 1 voor weekend
Nadelen:
 • Batterij moet relatief vaak opgeladen worden
 • Handleiding is in het Engels
Check Prijs op Bol.com
Beste Multifunctionele Keuze

ProSova White Noise Machine

4.0

Als je op zoek bent naar een multifunctioneel apparaat rondom slaap, is dit model van ProSova een uitstekende keuze.

Je gebruikt dit model onder andere als wake-up light om een zonsopgang of zonsondergang te simuleren. Ook als slaaptrainer, wekkerradio en white noise machine is dit apparaat een goede keuze. De witte ruis zorgt voor een kalm gevoel en we vonden dit ideaal in combinatie met de zonsondergangsfunctie. Qua wekker stel je 9 verschillende geluiden met 15 mogelijke volumes in.

Qua uiterlijk ziet deze slaaptrainer er mooi uit. De ronde vorm doet aan een zon denken en kan 7 kleuren aannemen. We vonden het prettig dat de helderheid instelbaar was en vooral het kleurverloop viel in de smaak.

Je bedient dit apparaat zowel via de bijbehorende app als met de knoppen op de zijkant. We vonden het handig dat we op afstand instellingen konden wijzigen en bijvoorbeeld een timer in konden stellen of aan konden passen. Een nadeel is dat je het apparaat alleen met netstroom goed kunt gebruiken.

We raden dit model van ProSova aan als je op zoek bent naar meerdere functies in één apparaat: een wake-up light, white noise, machine, slaaptrainer en wekkerradio.

Voordelen:
 • Simuleert zonsopkomst en zonsondergang
 • Werkt als slaaptrainer voor kinderen
 • Wekkerradio met FM-radiofunctie
 • Makkelijk te bedienen via app
 • Aantrekkelijk rond ontwerp
Nadelen:
 • Niet draadloos te gebruiken
 • Vele functies maken het onnodig gecompliceerd als je niet alles gebruikt
Check Prijs op Bol.com
Langste Batterijduur

PuroTech Witte Ruis

4.0

De witte ruis machine van PuroTech heeft een lange batterijduur en is daarmee ideaal om mee te nemen op vakantie of onderweg.

In totaal kies je uit 20 verschillende geluiden. We vonden met name de natuurgeluiden - zoals de zee, regen of een kampvuur - prettig, maar ook de witte ruis viel in de smaak. We stelden hierbij een timer van 15, 30 of 60 minuten in. Een kwartier was iets te kort om in slaap te vallen, maar 60 minuten vonden we ideaal.

Deze white noise machine heeft een rond formaat. De ene helft van de bovenkant bestaat uit knopjes en een luidspreker, terwijl de andere helft een lamp is. Je kunt hier de kleur niet van instellen, wat bij veel concurrerende modellen wel mogelijk is. We vonden het licht vrij fel en konden dit niet dimmen. Kleine kinderen vonden de mogelijkheid voor ademend licht prettig.

Het instellen van dit apparaat is eenvoudig met de knopjes aan de bovenkant. Het grootste pluspunt is wat ons betreft de batterij. Deze gaat wel 30 uur mee en is vervolgens in 1,5 uur volledig opgeladen. Dit maakte de witte ruis machine ideaal voor mee op vakantie of voor onderweg.

We raden dit model van PuroTech aan als je op zoek bent naar een model met een lange batterijduur. Als je ook lichteffecten wilt, kies je beter voor een ander model.

Voordelen:
 • Batterij gaat erg lang mee (tot 30 uur)
 • Keuze uit drie verschillende timer: 15, 30 of 60 minuten
 • Prettige geluiden voor zowel volwassenen als kinderen
 • Klein formaat en dus makkelijk mee te nemen
Nadelen:
 • Geen verschillende kleuren mogelijk
 • Lampje is fel en kan niet gedimd worden
Check Prijs op Bol.com
Meest Gebruiksvriendelijke Keuze

Imperatoris Nachtlamp

4.0

Dit witte ruis apparaat van Imperatoris beschikt misschien niet over de nieuwste technologische snufjes, maar is daardoor juist gebruiksvriendelijk en makkelijk te bedienen.

Het apparaat beschikt over 24 geluiden, waaronder witte ruis en natuurgeluiden. We vonden het fijn dat er ook slaapliedjes af te spelen waren, waardoor het apparaat zowel voor kinderen als volwassenen geschikt is. De timerfunctie is uitgebreider dan bij de meeste modellen, waardoor je een tijd tussen 15-120 minuten instelt. Ideaal voor lastige slapers!

De vormgeving van de white noise machine is eenvoudig. De ronde bovenkant is het touchscreen en de zijkanten dienen als lamp. In totaal kies je uit 7 kleuren of een stand met meerdere kleuren. Hoewel dit vrolijk is, vonden we dit als nachtlampje te druk en afleidend. Het was aangenaam dat we het licht konden dimmen.

De bediening van dit apparaat is eenvoudig: bovenop stel je het type geluid, de timer en het volume in. Ook zet je het nachtlampje aan of uit. Voor onderweg is het apparaat minder geschikt, omdat het niet draadloos gebruikt kan worden. Het voordeel hiervan is dat je er thuis nooit aan hoeft te denken om het apparaat op te laden.

We raden dit model van Imperatoris aan als je een simpele en gebruiksvriendelijke witte ruis machine zoekt.

Voordelen:
 • 5 verschillende timers in te stellen, dus aan jouw wensen af te stemmen
 • Ruime keuze geluiden, inclusief slaapliedjes
 • Licht in 7 kleuren kan gedimd worden
 • Minimalistisch en daardoor makkelijk te bedienen
Nadelen:
 • Niet draadloos te gebruiken
 • Geen eigen geluiden via bluetooth
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Baby’s

Ewan Het Droomschaap

4.5

Ewan het Droomschaap is de ideale oplossing om baby’s te kalmeren en in slaap te doen vallen.

Je kiest uit 5 verschillende geluiden. Tijdens onze test bleken baby’s vooral de baarmoedergeluiden en stofzuiger te waarderen, terwijl kinderen vanaf een jaar of 2 juist de harp prettig vonden. Dankzij de ingebouwde huilsensor gaat Ewan vanzelf aan als je baby huilt. We vonden de automatische timer handig, waarmee we met één druk op de knop het apparaatje inschakelden.

Ewan heeft een fantastisch ontwerp voor baby’s en jonge kinderen, hij ziet er namelijk uit als een knuffel in de vorm van een schaap. Kinderen kunnen Ewan veilig knuffelen en hij wordt niet warm. Hij dient tevens als lampje in de kleur rood, maar andere kleuren kunnen niet ingesteld worden.

We vonden het schaapje met slechts 1 knop een gebruiksvriendelijke keuze. Er zitten geen snoeren in de weg en je bevestigt Ewan met de klittenbandstaart. De knuffel is wasbaar nadat je de module uitneemt. Let op: er zijn 3 batterijen nodig die niet meegeleverd worden.

We raden Ewan het Droomschaap aan voor baby’s en jonge kinderen. Het is een knuffel, een white noise machine en lampje in één.

Voordelen:
 • Superleuk ontwerp in de vorm van schaap
 • Baarmoedergeluiden in combinatie met rood licht
 • Kan in wasmachine (module eerst verwijderen)
 • Klittenbandstaart ter bevestiging
 • Huilsensor, dus je weet direct als de kleine aan het huilen is
Nadelen:
 • Batterijen zijn nodig en niet inbegrepen
 • Slechts 1 kleur licht
Check Prijs op Bol.com
Meest Compacte Keuze

Numsy Mini Witte Ruis Machine

4.0

De Numsy Mini is een voordelige en compacte witte ruis machine die je makkelijk meeneemt onderweg of op vakantie.

Vergeleken met andere white noise machines van Numsy heeft dit model iets minder geluiden, namelijk 27. Hiervan zijn 13 natuurgeluiden, 7 ventilatorgeluiden en 7 white noise geluiden. We vonden vooral de natuurgeluiden prettig en kalmerend. Echter, we misten meer slaapliedjes voor baby’s en kinderen. Er is geen bluetooth-verbinding mogelijk om zelf liedjes af te spelen.

Qua uiterlijk is de Numsy Mini een compacte en ronde witte ruis machine die je makkelijk meeneemt. Je kiest uit 9 verschillende kleuren die gedimd kunnen worden. Vooral het ademend licht viel in de smaak, omdat dit onze jonge kinderen kalmeerde en hielp een rustige ademhaling te krijgen. Op de baarmoedersimulatie reageerden vooral baby’s goed.

Het bedienen van het apparaat is makkelijk met de knopjes op de bovenkant. De icoontjes spreken voor zich en in de handleiding vind je alle nodige informatie. De batterijduur van 18 uur is gemiddeld en voldoende voor twee nachten of onderweg.

We raden deze compacte witte ruis machine van Numsy aan als je op zoek bent naar een draagbaar model voor onderweg, inclusief ophangkoord!

Voordelen:
 • Compact formaat en ideaal voor onderweg
 • Inclusief handig ophangkoord
 • 30 nachten uitproberen mogelijk
 • Baarmoedersimulatie mogelijk voor baby’s
 • 9 kleuren licht en 4 helderheidsniveaus
Nadelen:
 • Weinig slaapliedjes beschikbaar
 • Eigen geluiden via bluetooth afspelen niet mogelijk
 • Geen geheugenfunctie
Check Prijs op Bol.com
Mooiste Ontwerp
DistinQ White Noise Machine

Deze eivormige white noise machine van DistinQ heeft een aantrekkelijk uiterlijk, wat versterkt wordt door de instelbare kleuren.

Bij dit model kies je in totaal acht kleuren, waarvan één warm wit licht is en de andere zeven een vrolijke toevoeging aan de ruimte zijn. De 29 rustgevende geluiden vallen in de categorieën natuur, wind en witte ruis. Voor ieder wat wils dus! Ook is er een instelbare timer voor 15, 30 of 60 minuten.

Dit model voelt hoogwaardig aan en heeft een aantrekkelijk ontwerp. Je gebruikt het apparaat tot tien uur draadloos, waarna je 2,5 uur op moet laden. De rubberen knopjes zijn gebruiksvriendelijk en intuïtief in gebruik, wat zorgt voor hoog gebruiksgemak.

We raden dit witte ruis apparaat van DistinQ aan als je een aantrekkelijk ontwerp belangrijk vindt en ruime keuze in lichtkleuren en geluiden wenst.

Voordelen:
 • 29 instelbare geluiden, ruimte keuze
 • Lichtrand zorgt voor toffe uitstraling
 • Timer- en geheugenfunctie voor gebruiksgemak
 • Aantrekkelijk eivormig ontwerp
 • Handig ophangkoordje
Nadelen:
 • Oplaadlampje aan voorkant zichtbaar en storend
 • Kortere batterijduur van 10 uur
 • Staat minder stevig
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een witte ruis machine?

 • Geluiden: Waar de ene witte ruis machine enkel het geluid witte ruis kan produceren, hebben de meeste machines meer keuze. Je kiest bijvoorbeeld voor natuurgeluiden of reisgeluiden. Let erop hoeveel geluiden er beschikbaar zijn en welke.
 • Lichtkleuren: Een white noise machine heeft vaak ook een lichtfunctie, waarbij je uit meerdere kleuren kiest. Sommige modellen hebben een stuk of 8 kleuren, terwijl je bij andere modellen uit 16 miljoen mogelijkheden via de app kiest. Als je het apparaat ook als daglichtlamp wilt gebruiken, let je erop of het licht hier helder genoeg voor is.
 • Gebruiksgemak: Alle witte ruis machines zijn te bedienen via knopjes op het apparaat zelf, maar hoe makkelijk dat gaat, varieert per model. Let erop hoeveel knopjes er zijn en of er met duidelijke icoontjes wordt aangegeven welke knop waarvoor is. Er zijn ook modellen verkrijgbaar die je op afstand bestuurt, bijvoorbeeld met een afstandsbediening of via een app.
 • Accu: Je wilt je white noise machine het liefst zo weinig mogelijk opladen en dus let je op de batterijduur. Dit kan variëren van 10 tot 36 uur en ook de oplaadtijd verschilt. Sommige modellen hebben geen accu en werken op netstroom of batterijen.
 • Kwaliteit: Kies voor een witte ruis machine gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan. Let er ook op of het apparaat stevig staat en de knopjes hoogwaardig aanvoelen.
 • Ontwerp: White noise machines zijn er in allerlei soorten en maten. Voor baby’s zijn er modellen die lijken op een schaap of kat, terwijl volwassenen een aantrekkelijk ei of een ronde zon-vorm kiezen.
 • Extra functies: Diverse witte ruis machines kunnen meer dan alleen ruis produceren. Ze zijn bijvoorbeeld inzetbaar als wake-up light, daglichtlamp, wekkerradio of slaaptrainer. Let erop of je dit juist wel of niet wilt.

De voordelen van een white noise machine

 • Beter slapen: De belangrijkste reden waarom de witte ruis machine populair is, is om beter te slapen. Voor veel mensen helpt een beetje geluid om rustig te worden en in slaap te vallen. Bij een witte ruis machine kies je uit verschillende geluiden en stel je dus je favoriete geluid in.
 • Omgevingsgeluiden verminderen: Zeker als je aan een drukke straat woont of last hebt van buren, kan witte ruis helpen. Je focust op het constante en kalmerende geluid in plaats van op het storende geluid. Een onderzoek met proefpersonen in New York toonde aan dat witte ruis hielp om te slapen in een drukke stad.1
 • Slaapritme ontwikkelen: Voor baby’s en kinderen kan een white noise machine helpen om een goed slaapritme te ontwikkelen. Het bekende slaapgeluid maakt slaperig en daardoor is het duidelijk bedtijd. Uit onderzoek blijkt zelfs dat pasgeboren baby’s sneller in slaap vallen bij het horen van witte ruis.2

Mijn eigen ervaring

Om beter te kunnen slapen in mijn appartement in de stad met slechte isolatie, heb ik een white noise machine aangeschaft. Sinds deze aankoop slaap ik beter en heb ik minder last van omgevingsgeluiden. Bij mijn aankoop lette ik op de hoeveelheid geluiden, een timerfunctie en een lange batterijduur. De verlichting vond ik minder belangrijk en gebruik ik zelden. Zeker in combinatie met mijn verzwaringsdeken zorgt de witte ruis machine voor een betere nachtrust.

De soorten witte ruis machines

 • Voor volwassenen: White noise machines voor volwassenen beschikken vaak over diverse geluiden die kalmerend werken, zoals witte ruis of natuurgeluiden. Je kiest uit verschillende lichtkleuren en soms heeft het apparaat andere functies, zoals een wekkerradio of wake-up light.
 • Voor baby’s of kinderen: De apparaten voor kinderen hebben vaak iets andere functies en geluiden. Zo is een baarmoedergeluid populair onder baby’s en zijn er vaak slaap melodieën voor jonge kinderen te horen. Sommige modellen zijn tevens als slaaptrainer in te zetten. Qua ontwerp zijn ze afgestemd op kinderen, bijvoorbeeld in dierenvorm.

Conclusie

Een white noise machine helpt je makkelijker in slaap te vallen, dieper te slapen en minder last te hebben van omgevingsgeluiden. Uit onze witte ruis machine test kwam de Diley Dreams Lumy Smart als beste keuze. Dit apparaat heeft 34 geluiden, oneindige kleurinstellingen, kan via een app bediend worden en is uiterst gebruiksvriendelijk.

Als je een luxe en multifunctioneel model zoekt, is de Liroma White Noise Machine een goede keuze. Dit model gebruik je ook als wake-up light, daglichtlamp en bluetooth speaker. Voor kinderen is de Boostiv Slaaptrainer een uitstekende keuze om een goed slaapritme aan te leren. Wil je je baby comfort bieden tijdens de nacht? Kies dan voor Ewan Het Droomschaap, een schattige knuffel met licht- en geluidsfunctie.

Als je ook met behulp van een white noise machine onrustig in bed ligt en moeilijk in slaap komt, kun je andere hulpmiddelen proberen. Denk hierbij aan verzwaringsdekens, wake-up lights of een natuurlijk slaapmiddel.

Veelgestelde vragen

Wat doet een witte ruis machine?

Een white noise machine produceert een zoemend geluid waar je kalm van wordt en waardoor je makkelijker in slaap valt. Veel modellen maken ook andere geluiden, bijvoorbeeld uit de natuur. Denk aan de zee of regen.

Is white noise goed voor je?

Witte ruis is niet schadelijk voor mensen en kan een positief effect op je slaap hebben. Als je in stilte moeilijk in slaap valt, biedt wat omgevingsgeluid wellicht een uitkomst en val je sneller in slaap.

Hoe luid mag witte ruis staan?

Hoe hard je het apparaat zet, hangt van je voorkeur af. Je hoeft niet bang te zijn dat het geluid te hard staat, want dat is over het algemeen niet mogelijk, ook op het hoogste volume van het apparaat.

Hoe bouw ik white noise af?

Je bouwt het gebruik van de witte ruis machine bij je kind af door een timer in te stellen. In plaats van de hele nacht, speel je alleen geluid af in het eerste uur en zo bouw je verder af. Ook kun je het volume steeds iets lager zetten.

Hoe laat ik mijn baby wennen aan white noise?

Niet iedere baby vindt white noise direct prettig en dus moet je het wat tijd geven. Probeer het een paar dagen uit gedurende korte periodes en kijk of je baby hieraan went. In veel gevallen is er een korte gewenningsperiode nodig.

Bronnen

1 The effects of white noise on sleep and duration in individuals living in a high noise environment in New York City

2 White noise and sleep induction

Dokter Fit