De 7 Beste 4K-Beamers van 2024
4k beamer featured image 3

De 7 Beste 4K-Beamers van 2024

Met een 4K-beamer ervaar je films, series en games alsof je deel uitmaakt van de actie. Je profiteert van vier keer de resolutie bij een 4K-beamer vergeleken met een model met standaard Full HD.

Omdat er een grote hoeveelheid projectors beschikbaar is, hebben we diverse modellen getest en een top 7 opgesteld om je te helpen bij het maken van een keuze. Hierbij hebben we onder andere gelet op de beeldkwaliteit, de kleurweergave en de geluidskwaliteit.

Let erop dat in deze lijst zowel 4K-beamers als beamers met 4K-ondersteuning staan. Een projector met 4K-ondersteuning kan dit beeldformaat probleemloos afspelen, maar de beamer zelf heeft een 1080P (Full HD) resolutie.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke 4K-beamers nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste 4K-beamer overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste prijs-kwaliteitverhouding Check Prijs bij Bol
Beste beeldkwaliteit Check Prijs bij Bol
Beste compacte keuze Check Prijs bij Homezie
Hoogste helderheid Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Homezie

De 7 beste 4K-beamers onderzocht

Beste Algemene Keuze

KROMS Smart Mini 4K-Beamer

De KROMS Smart Mini 4K-Beamer komt als beste algemene keuze uit onze test, dankzij zijn compacte formaat, hoge beeldkwaliteit en gebruiksgemak.

De beamer biedt een beeldresolutie van 2160P oftewel 4K. Dit model ondersteunt dus niet alleen deze resolutie, maar heeft de mogelijkheid om in deze resolutie te projecteren. Waar dit model uitstekend scoort op resolutie heeft het een iets lagere helderheid dan gemiddeld. Hierom raden we aan om de projector in een (half)donkere ruimte te gebruiken.

Het gebruik van dit model is eenvoudig: je bedient het apparaat via het multi touch control panel en hebt diverse verbindingsmogelijkheden, waaronder HDMI, USB en wifi. Via het ingebouwde Android systeem download je apps en de speaker biedt goede geluidskwaliteit. Het enige wat we misten, was een afstandsbediening.

Dit model is zeer compact en weegt slechts 420 gram. We waren positief verrast door de beeldkwaliteit van een beamer van 8 centimeter breed en 12 centimeter hoog. Je ontvangt naast de beamer ook een projectiescherm bij dit model.

We raden deze 4K-beamer van KROMS voor een meeslepende thuisbioscoopervaring.

Voordelen:
 • Zeer klein formaat: 12 centimeter hoog, 8 centimeter breed
 • Weegt slechts 420 gram, makkelijk mee te nemen
 • Ingebouwd Android systeem om apps te downloaden
 • Inclusief 100 inch projectiescherm
Nadelen:
 • Iets lagere helderheid
 • Geen afstandsbediening
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

BenQ Gaming Projector

De BenQ Gaming Projector is een fantastische keuze voor gamers dankzij de hoge beeldkwaliteit, geluidskwaliteit en de compatibiliteit.

Met een beeldresolutie van 4K in combinatie met een helderheid van 3200 ANSI lumen heb je fantastische beeldkwaliteit voor het gamen. We vonden de verbeterde zwarte details ideaal voor gamen, waardoor we extra in het spel gezogen werden. Niet alleen het beeld was van hoge kwaliteit, maar ook het geluid dankzij surroundsound.

We vonden dit model gebruiksvriendelijk met twee HDMI-aansluitingen en heldere knopjes. Het afstellen vonden we iets lastiger en we waren verrast dat de beamer niet over een netwerkverbinding beschikt. Voor het streamen via streamingdiensten heb je dus een dongel nodig. Dit model is compatibel PS5, Xbox en diverse andere consoles.

De projector voelde hoogwaardig en stevig aan en is iets groter dan de mini beamers in deze top 7. 

We raden deze 4K-beamer vooral aan voor fervente gamers die een goede verbinding en hoge kwaliteit vereisen. Voor het streamen van series of films zijn er geschiktere en voordeligere modellen verkrijgbaar.

Voordelen:
 • Compatibel met PS5, Xbox en andere consoles
 • Fantastische beeldkwaliteit, helderheid en contrast
 • Verbeterde zwarte details voor gaming
 • Hoogwaardige surroundsound
Nadelen:
 • Hoge prijsklasse
 • Chromecast nodig voor streamingdiensten
 • Geen netwerkverbinding (wifi)
Check Prijs op Bol.com
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding

Strex Beamer

De Strex Beamer biedt hoge beeldkwaliteit, gebruiksgemak en talloze mogelijkheden, wat het tot een product met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding maakt.

Dit apparaat biedt een beeldkwaliteit van 1080P en ondersteunt ook 4K. We vonden de hoge helderheid van 15.000 lumen ideaal, omdat we de projector hierdoor ook overdag konden gebruiken. Met dit model projecteer je beelden van maximaal 300 inch, wat meer dan voldoende is voor een thuisbioscoop.

Dit model is makkelijk te gebruiken en op verschillende manieren te bedienen. Dankzij de 5G wifi-chip deel je draadloos beelden van je telefoon, maar je kunt ook een USB of HDMI-kabel gebruiken. We vonden het geluid aan de schelle kant, maar dat was makkelijk opgelost door een bluetooth speaker te verbinden. Let erop dat de ventilator niet heel stil is.

We vonden dit model stevig en hoogwaardig aanvoelen. Hoewel het apparaatje compact is, biedt het toch uitstekende kwaliteit. Je ontvangt ook een afstandsbediening, waarmee je de beamer makkelijk bedient. Een pluspunt: je krijgt een 100 inch projectiescherm meegeleverd.

We raden dit model van Strex aan voor een uitstekende beeldkwaliteit in de thuisbioscoop met bijbehorend projectiescherm.

Voordelen:
 • Hoge helderheid van 15.000 lumen, ook in lichte ruimtes te gebruiken
 • 5G wifi-chip voor draadloos delen vanaf je telefoon
 • Geschikt voor projecties tot wel 300 inch
 • Bluetooth speaker kan makkelijk verbonden worden
 • Inclusief 100 inch projectiescherm
Nadelen:
 • Geluid is vrij schel
 • Ventilator hoorbaar
Check Prijs op Bol.com
Beste Beeldkwaliteit

Omniware Lux Pro Mini

De Omniware Lux Pro Mini is een krachtige 4K-beamer en Android TV box in één voor scherp beeld.

De box heeft een beeldresolutie van 2160P, oftewel 4K. Met een gemiddelde helderheid en een krachtig ingebouwd wifinetwerk, hapert het beeld niet en kijk je je favoriete films en series haarscherp. We waren onder de indruk van de kwaliteit van het beeld, zelfs bij projecties van 300 inch.

We vonden dit model gemakkelijk te gebruiken met de knopjes op de projector zelf of via onze mobiele telefoon. We vonden het jammer dat het apparaat niet met een afstandsbediening geleverd werd. We keken diverse streamingdiensten, zoals Netflix, Disney+ en HBO Max, zonder hier een Chromecast voor nodig te hebben.

De kwaliteit van de beamer is goed en we vonden het zwarte ontwerp mooi, zeker als je in het donker een film kijkt. Vanaf 1 tot 8 meter projecteer je probleemloos. De ingebouwde speakers voldeden aan onze wensen en we gebruikten dit model ook om te gamen.

We raden dit model van Onmiware met een echte 4K-resolutie en een uitstekende wifiverbinding aan voor hoge beeldkwaliteit en haarscherpe beelden.

Voordelen:
 • Haarscherpe beelden dankzij hoge resolutie
 • Goede internetverbinding helpt bij scherp afspelen
 • Streamen zonder dat je hier een Chromecast voor nodig hebt
 • Projectieafstand ruim: 1 tot 8 meter
Nadelen:
 • Iets minder hoge helderheid, beste in donkere ruimte
 • Geen afstandsbediening
Check Prijs op Bol.com
Beste Compacte Keuze

Homezie Projector

De Homezie Projector is compact en lichtgewicht, waardoor je deze makkelijk meeneemt of verplaatst.

Dit model heeft een resolutie van 720P, maar ondersteunt ook hogere beeldkwaliteit zoals 4K. Houd er dus rekening mee dat de daadwerkelijke beeldresolutie niet 4K is. Met een helderheid van 5000 lumen is dit model met name geschikt voor projecties in het donker en de schemering. Verbinden doe je via wifi en bluetooth, maar ook via de verschillende poorten.

We vonden dit model erg gebruiksvriendelijk. Bedienen doe je via de meegeleverde afstandsbediening en dankzij de automatische correctie heb je geen last van scheef beeld. Ook de spiegelfunctie vonden we handig voor streamen vanaf mobiele apparaten.

De beamer is compact, weegt weinig en is makkelijk mee te nemen met zijn kleine en ronde formaat. Hier staat tegenover dat je maximaal beelden van 130 inch kunt projecteren, wat minder is dan bij andere modellen. Het handige ontwerp biedt een flexibele projectiehoek. De levensduur van de lamp is lang, namelijk 50.000 uur.

We raden dit model van Homezie met name aan als je een compacte projector zoekt die je mee kunt nemen naar filmavonden en makkelijk verplaatst en opbergt.

Voordelen:
 • Compact en lichtgewicht, makkelijk meenemen, verplaatsen en opbergen
 • Ontwerp met zeer flexibele projectiehoek
 • Lange levensduur van de lamp (50.000 uur)
 • Gebruiksvriendelijke afstandsbediening meegeleverd
Nadelen:
 • Maximaal 130 inch beelden projecteren
 • Resolutie van 720P (wel 4K-ondersteuning)
 • Iets lagere helderheid
Check Prijs op Homezie.nl Check Prijs op Bol.com
Hoogste Helderheid

Chesto Beamer

Ben je op zoek naar een beamer met een hoge helderheid? Met 10.000 lumen is dit model van Chesto een van de hoogste scoorders.

Afgezien van onze beste algemene keuze heeft dit model de hoogste helderheid, namelijk 10.000 lumen. Dat maakt de projector ideaal voor een thuisbioscoop waarin je ook overdag films wilt kijken. Het apparaat heeft een resolutie van 1080P (Full HD) en biedt ook 4K-ondersteuning. Je projecteert beelden tot 250 inch.

Het bedienen van dit model gaat makkelijk via de afstandsbediening. We vonden het jammer dat dit niet ook via het apparaat zelf kon, waardoor je de afstandsbediening altijd nodig hebt. Er zijn ruime aansluitmogelijkheden, zoals streamen vanaf je telefoon via wifi of met een USB- of HDMI-kabel. Via bluetooth verbind je bijvoorbeeld een externe speaker, want de geluidskwaliteit van de ingebouwde speakers is iets minder.

Dit model is redelijk compact en maakt geen luide blaasgeluiden. De ruime projectieafstand (1 tot 8 meter) maakt het makkelijk om een goede plek voor de beamer te vinden. Je koopt enkel de projector of de projector plus een scherm. De meegeleverde draagtas vonden we handig om het apparaat op te bergen of mee te nemen.

We raden dit model van Chesto aan als je graag overdag films wilt kijken en dus een hoge helderheid vereist.

Voordelen:
 • Goede lichtopbrengst en helder beeld (10.000 lumen)
 • Geluidloos, waardoor je rustig films kijkt
 • Ruime projectieafstand van 1 tot 8 meter, altijd een goede plek te vinden
 • Inclusief handige draagtas om de beamer mee te nemen
Nadelen:
 • Geen bediening mogelijk op beamer zelf
 • Ingebouwde speakers iets mindere kwaliteit
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Homezie Beamer

De Homezie Beamer is een goede keuze als je een kleiner budget hebt, maar toch een projector zoekt die 4K ondersteunt.

De projector heeft een resolutie van 720P, de laagste resolutie in deze top 7. Het gaat hierbij om HD, niet om Full HD of 4K. Wel ondersteunt de beamer deze formaten, maar de kwaliteit is dus iets minder. De helderheid van deze beamer was gemiddeld en we waren tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding. 

Dit model heeft ruime verbindmogelijkheden, zoals USB- en HDMI-poorten, maar ook de mogelijkheid om via wifi en bluetooth te verbinden. Dit was ideaal voor streamen vanaf onze telefoon of het aansluiten van een externe speaker. 

Het apparaat zelf is zeer compact en is ongeveer net zo groot als een glas water. Je neemt dit model dus makkelijk mee voor een thuisbioscoopervaring bij vrienden en bergt deze makkelijk op. De beelden waren recht dankzij de keystone correctie, maar konden niet groter dan 100 inch geprojecteerd worden.

We raden dit model van Homezie aan als je wel 4K-content af wilt kunnen spelen, maar het niet erg vindt als de daadwerkelijke beeldkwaliteit iets lager ligt.

Voordelen:
 • Zelfde grootte als een glas water
 • Makkelijk streamen vanaf je telefoon via wifi
 • Mogelijkheid om via bluetooth speaker aan te sluiten
 • Vriendelijk geprijsde thuisbioscoopervaring
Nadelen:
 • Resolutie van 720P aan de lage kant (alleen 4K-ondersteuning)
 • Beeld maximaal 100 inch
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een 4K-beamer? 

Dit zijn de belangrijkste factoren voor het kiezen van de beste 4K-beamer. 

 • Resolutie: een 4K-beamer levert vier keer de resolutie van Full HD, wat resulteert in scherpere en gedetailleerdere beelden. Zorg ervoor dat de beamer die je kiest daadwerkelijk 4K-resolutie ondersteunt en niet alleen geschikt is voor 4K-input.
 • Helderheid: de helderheid van een beamer, gemeten in lumen, bepaalt hoe goed je de beelden kunt zien. Een hogere lumenwaarde betekent dat je ook in een verlichte kamer goed beeld hebt.
 • Contrast ratio: dit verwijst naar het verschil tussen het donkerste zwart en het helderste wit dat de beamer kan weergeven. Een hogere contrast ratio levert diepere zwarttinten en levendigere kleuren op.
 • Aansluitmogelijkheden: kijk naar de beschikbare aansluitingen op de beamer. HDMI is standaard, maar de mogelijkheid om draadloos te verbinden of extra apparaten zoals een gameconsole of blu-ray speler aan te sluiten, is een pluspunt.
 • Levensduur lamp: de levensduur van de lamp is cruciaal voor de onderhoudskosten van de beamer. Lampen met langere levensduur betekenen minder frequente vervangingen en dus lagere kosten op de lange termijn.
 • Geluidsniveau: beamers kunnen geluid maken, vooral als ze hard werken om een grote, heldere afbeelding te produceren. Een stille beamer zorgt voor minder afleiding tijdens je film- of game-ervaring. 

Door deze specifieke factoren in acht te nemen, maak je een geïnformeerde keuze en haal je het meeste uit je 4K-beamer.

De voordelen van 4K-projector

 • Ongelofelijke beeldkwaliteit: met een 4K-projector geniet jij van vier keer de resolutie van standaard Full HD. Dit betekent scherpere, helderdere beelden met meer detail dan ooit tevoren. 
 • Groter projectieformaat: het ondersteunt grotere projectieformaten. Of je nu een thuisbioscoop creëert of een presentatie geeft, je krijgt een groots, bioscoopwaardig beeld.
 • Verbeterde kleurweergave: 4K-beamers hebben een breder kleurenpalet, wat resulteert in levendigere, levensechte kleuren. Dit zorgt voor een meeslepende kijkervaring.
 • Toekomstbestendig: het merendeel van de nieuwe content wordt geproduceerd in 4K. Door te kiezen voor een beamer met deze resolutie, ben je klaar voor de toekomst.
 • Betere 3D-ervaring: met een 4K-projector krijg je een betere 3D-ervaring door de hogere resolutie, wat resulteert in een overtuigender dieptegevoel.
 • Uitstekende prestaties bij gaming: voor gamers betekent een 4K-beamer een immersieve ervaring met scherpe details en vloeiende bewegingen, waardoor je game-ervaring naar een hoger niveau wordt getild. 
 • Verminderde oogbelasting: door de hoge resolutie en kwaliteit van het beeld, is de belasting voor je ogen minder, waardoor je langere tijd comfortabel kunt kijken. 

Door deze voordelen te overwegen, kun je een geïnformeerde beslissing nemen over de aanschaf van een beamer.

Conclusie

Een 4K-beamer biedt de best mogelijke beeldkwaliteit voor je thuisbioscoop. We hebben allerlei modellen getest en de KROMS Smart Mini Beamer komt als beste algemene keuze naar voren met zijn haarscherpe beeld, compacte formaat en hoog gebruiksgemak.

Als je minder te besteden hebt, kies je het beste voor een beamer die 4K-content ondersteunt, maar niet zelf deze beeldkwaliteit heeft. Kies bijvoorbeeld voor de Strex Beamer met een resolutie van 1080P of de Homezie Beamer met 720P, allebei met 4K-ondersteuning.

Game je graag en zoek je hier een luxe beamer met een hoge resolutie en snelle internetverbinding voor? Dan is de BenQ Gaming Projector de beste keuze. Ook de Omniware Lux Pro Mini is een 4K-beamer met fantastisch en haarscherp beeld.

Waar je voorkeur ook naar uitgaat, met deze 4K-beamers beleef je en geweldige thuisbioscoopervaring.

Veelgestelde vragen 

Wat is een 4K-beamer precies?

Een 4K-beamer projecteert beelden in een 4K-resolutie, dat is vier keer het detail van Full HD. Het biedt je dus een scherpere, meer gedetailleerde kijkervaring.

Waarom zou ik een 4K-beamer kiezen?

Met een 4K-projector geniet je van gedetailleerde, levensechte beelden. Of je nu films kijkt, games speelt of presentaties geeft, de beeldkwaliteit is top.

Is een 4K-beamer veel duurder dan een HD-beamer?

Hoewel de prijzen variëren, kost een beamer voor 4K over het algemeen meer dan een HD-beamer. Je betaalt voor de hogere beeldkwaliteit en extra functies. Bekijk verschillende modellen om een idee te krijgen van de prijsrange.

Kan ik een 4K-beamer gebruiken met content die niet 4K is?

Ja, je kunt de beamer zeker gebruiken bij lagere kwaliteit content. De meeste modellen hebben een opschalingsfunctie die de kwaliteit van lagere resolutie beelden verbetert.

Heeft de grootte van de kamer invloed op mijn keuze voor een 4K-beamer?

De grootte van de ruimte speelt zeker een rol. Voor grotere ruimtes heb je een beamer nodig met een hogere lichtopbrengst, zodat het beeld helder genoeg is. Let ook op de projectieafstand, sommige 4K-beamers presteren beter op grotere afstanden.

Hoe zit het met de aansluitingen op een 4K-beamer?

De meeste 4K-beamers komen met een verscheidenheid aan aansluitingen, zoals HDMI, USB en soms zelfs draadloze opties. Zo kun je gemakkelijk verschillende apparaten aansluiten.

Dokter Fit