De 7 Beste Drones van 2024
beste drone featured image 3

De 7 Beste Drones van 2024

Het vastleggen van adembenemende luchtfoto’s van je favoriete plekken is eenvoudiger dan ooit met de juiste drone. Maar met zo’n breed scala aan modellen op de markt, kan het kiezen van de perfecte drone een uitdaging zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de technische jargon die je tegenkomt tijdens je zoektocht. Geen zorgen, wij hebben het zware werk al voor je gedaan. Wij hebben de beste drones getest op basis van hun vliegbereik, cameraresolutie, gebruiksgemak en duurzaamheid. In dit artikel brengen we de topkeuzes onder de aandacht, zodat jij de drone kunt vinden die het beste aan jouw wensen voldoet.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke drones nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste drone overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste keuze voor beginners Check Prijs bij Bol
Meest veilige keuze Check Prijs bij Bol
Beste racingdrone Check Prijs bij Bol
Beste keuze voor kids Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste drones onderzocht

Beste Algemene Keuze

Sefsay P8 Drone

5.0

De Sedsay P8 drone is een verbeterde versie van zijn voorganger en is voorzien van een dubbele camera en obstakelontwijking. Onze beste keuze door zijn verbeterde accu waardoor hij twee keer zo lang vliegt per oplaadbeurt! 

Dit model wordt geleverd met twee accu’s, een handige opbergtas en is voorzien van een optical flow sensor die de beweging van de drone ten opzichte van de grond detecteert. 

Daarnaast heeft de drone drie snelheidsinstellingen, waardoor je de vliegsnelheid kunt aanpassen naar je wensen. Dit zorgt voor een stabielere vlucht, zelfs bij wind. Een klein minpuntje vinden wij dat de drone, ondanks zijn compacte formaat en lichte gewicht, toch een behoorlijke laadtijd van 60 tot 70 minuten heeft.

Gezien zijn veelzijdigheid en prestaties biedt de Sefsay P8 drone veel waar voor je geld. Het is een veelzijdige drone met uitstekende prestaties waar je lang plezier aan kunt beleven.

We raden je deze drone dan ook aan als je op zoek bent naar een veelzijdige drone waarmee je lang kunt vliegen en tussentijds de accu kunt verwisselen.

Voordelen:
 • Dubbele camera voor veelzijdige opnamen
 • Obstakelontwijking beschermt tegen botsingen
 • Drie snelheidsinstellingen voor variabel vlieggenot
 • Geen vliegbewijs nodig door lichtgewicht
 • Geleverd met twee accu’s voor extra lang gebruik
Nadelen:
 • Relatief lang opladen (60-70 minuten), maar je hebt 2 accu’s
 • Kan een wat moeizame connectie met de controller hebben
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

DJI Mini 4 Pro

4.0

De DJI Mini 4 Pro is een compacte, maar krachtige cameradrone met alle nodige luxe die je zoekt in een drone. Met zijn geavanceerde camera- en beeldmogelijkheden, obstakeldetectie in alle richtingen en ActiveTrack 360°, biedt deze drone een ongeëvenaarde vliegervaring. 

Dit model is opvallend licht van gewicht, waardoor je hem moeiteloos overal mee naartoe kunt nemen. Bovendien wordt hij geleverd met een stevige en handige opbergtas waar zowel de drone als de accessoires gemakkelijk in passen.

We vinden het fijn dat deze drone is voorzien van een breed scala aan indrukwekkende functionaliteiten. Het beschikt over een 4K/60fps HDR-camera, wat je in staat stelt om adembenemende zonsondergangen of zonsopgangen vast te leggen in levendige kwaliteit. De drone heeft ook een intelligente vliegbatterij, waardoor je tot 34 minuten ononderbroken kunt vliegen. 

Ondanks dat het een relatief duur model is, vinden wij deze drone een goede investering dankzij de kwaliteit en vele mogelijkheden. 

Wij raden dit model aan wanneer je zoekt naar een drone die perfecte opnames maakt en beschikt over luxe extra’s.

Voordelen:
 • Lichtgewicht en inclusief opbergtas voor makkelijk reizen
 • Eenvoudige bediening waardoor ook geschikt voor beginners
 • Goede sensoren: kans op botsen aanzienlijk minder
 • Inclusief smartcontroller voor optimaal gebruiksgemak
Nadelen:
 • Accu wordt snel warm
 • Relatief hoge aanschafprijs
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Beginners

DJI Mini 2 SE

4.6

Met zijn gewicht van minder dan 249 gram en videokwaliteit tot 2,7K is dit de ideale beginnersdrone om de wereld vanuit de lucht te verkennen. 

Dit model heeft een opvouwbaar ontwerp waardoor je hem gemakkelijk in je tas stopt. Na een eerste vlucht kunnen we concluderen dat we positief zijn over de scherpte van de beelden, ondanks dat dit model niet in 4k kan filmen.

Wat we een voordeel vinden is de hoge mate van gebruiksgemak. Je hoeft geen ervaren piloot te zijn om met dit model aan de slag te gaan. Je kunt met één tik opstijgen en landen en de drone keert zelfs automatisch terug naar het startpunt. Een kind kan de was doen.

Met oog op de prestaties en eenvoud van dit model, vinden we het de prijs iedere cent waard. 

We raden deze drone aan, aan iedere beginnend bestuurder die op zoek is naar een kwalitatief goede en betaalbaar exemplaar.

Voordelen:
 • Lange vliegtijd van 31 minuten, altijd het perfecte plaatje
 • 10 km videotransmissiebereik
 • Windbestendigheid van 38 km/u, kan tegen een stootje
 • Scherpe 2,7K video-opname: prachtige beelden
 • Eenvoudige bediening met één tik
Nadelen:
 • Kan signaal verliezen bij dicht bebouwde gebieden
 • Firmware update relatief lastig
Check Prijs op Bol.com
Meest Veilige Keuze

Tedroka C-Fly Drone

4.8

De Tedroka C-Fly drone staat bekend om zijn focus op veiligheid in luchtfotografie. Het apparaat maakt gebruik van een beveiligde kabelverbinding tussen controller en telefoon, wat de betrouwbaarheid verhoogt en interferentie minimaliseert.

Dit uiterst veilig model is geschikt voor beginners tot aan ervaren piloten. Deze drone is voorzien van Ledverlichting waardoor je in de lucht een prachtig visueel effect krijgt. De accu gaat 26 minuten mee, wat ons betreft lang genoeg is en daarnaast heeft de drone een inklapbaar ontwerp waardoor je hem makkelijk overal mee naartoe neemt.

Een pluspunt vinden wij de gratis 64 GB SD-kaart en de extra accu, hierdoor kun je ongestoord te werk gaan en al de mooie momenten moeiteloos vastleggen. Het stukje veiligheid waarderen wij zeer aan deze drone, echter, het ontbreken van een wifi-verbinding kan voor sommigen als een beperking worden gezien, aangezien je altijd een kabel bij je moet hebben en zorgen voor een passende aansluiting

Wij vinden de Tedroka C-Fly Drone een veilige en betrouwbare keuze voor luchtfotografie, uitgerust met een reeks aan geavanceerde functies. Hoewel de drone enkele beperkingen heeft, zoals het ontbreken van wifi biedt het nog steeds een uitstekende waarde voor zijn prijs.

Voordelen:
 • Beveiligde kabelverbinding voor stabiliteit en veiligheid
 • Ingebouwde gps voor nauwkeurige navigatie
 • 4K-camera voor hoogwaardige opnames
 • Lange vliegtijd met twee accu's
 • Inclusief gratis 64GB SD-kaart voor opslag
Nadelen:
 • Vereist bekabelde verbinding met telefoon
 • Hoge windsnelheden kunnen vliegprestaties beïnvloeden
Check Prijs op Bol.com
Beste Racingdrone

Emax Tinyhawk

5.0

De Emax Tinyhawk is een compacte racing drone met een formaat van 75mm. Dit model heeft een indrukwekkende snelheid tot 56 km/u, duurzame polypropyleen frame en de mogelijkheid tot vier minuten vliegtijd op een enkele batterij. 

Dit model komt met een complete starterskit, inclusief een zender, bril en accu's, zodat je meteen uit de doos kunt beginnen met vliegen. Het pakket bevat ook een op maat gemaakte koolstofvezel draagtas zodat je hem makkelijk kunt meenemen. Let op: voor beginners kan dit best een krachtige race drone zijn.

Dit is een drone voor de liefhebber. Je kunt je met dit model namelijk door de kleinste ruimtes manoeuvreren, doordat de drone beschikt over omgekeerde motoren. Wij vinden dit werkelijk waanzinnig en zijn zeer te spreken over de beeldkwaliteit die niet alleen haarscherp is, maar ook trillingsvrij. 

Deze drone scoort goed op functionaliteiten en prestaties. We zijn fan van de mogelijkheden en beelden van dit model en vinden dat ook echt het geld waard.

Wij raden deze racing drone aan, wanneer je een gevorderde vliegen bent en je zoekt naar stevige, snelle en veilige racing drone.

Voordelen:
 • Inclusief FPV-goggles voor real-time vliegervaring
 • Makkelijk te vinden na crash door motorpieper
 • Onderhoudsvrije 08025 borstelloze motor
 • Alles-in-een pakket, geen extra's nodig
Nadelen:
 • Minder geschikt voor beginners
 • Handleiding alleen in het Engels
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Kids

Huntex Mini Drone

4.5

De Huntex Mini Drone is een kindvriendelijke quadcopter volgepakt met indrukwekkende functies. Met een gewicht van slechts 30 gram, biedt deze mini-drone flexibele en wendbare vluchten. 

Deze drone is voor kinderen echt een feestje dankzij de spraakgestuurde lichteffecten en de muziekgevoelig ledverlichting. Ondanks dat het geen professionele en kwalitatief hoog apparaat is, zijn we wel te spreken over de veiligheid en gebruiksgemak voor kinderen.

De drone werkt op batterijen, wordt geleverd met extra’s accu’s voor lang speelplezier en kan gekoppeld worden aan een speciale app. Een pluspunt vinden wij de ‘return mode’ waarbij de drone direct komt terugvliegen na een druk op de knop. Kortom: een compleet apparaat voor jong en oud. 

We hebben geen problemen ondervonden met de kwaliteit en vinden het product zeker het geld waard. We raden dit model iedereen aan die zoekt naar een leuke en betaalbare drone speciaal voor kinderen.

Voordelen:
 • Uitgerust met veilige propellerprotectoren
 • Coole lichteffecten met spraakbesturing
 • Zeer gebruiksvriendelijk: Eenvoudig opstijgen en landen met knop
 • Eenvoudig te bedienen voor beginners met een zeer gebruiksvriendelijke app
 • Extra functies zoals 3D-flip - spanning en sensatie alom
Nadelen:
 • Gevoelig voor wind door gewicht
 • De accu gaat relatief snel leeg: extra accu’s aan te raden
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Quad Drone

4.0

De Quad Drone, ook bekend als de E88, is een compacte, lichtgewicht drone uitgerust met een camera en extra batterijen voor langere vliegduur.  Met zijn gebruiksvriendelijke ontwerp en eenvoudige bediening via de meegeleverde afstandsbediening of je eigen smartphone, biedt deze drone een toegangspoort tot luchtvaartplezier zonder zwaar te wegen op je portemonnee. 

Unieke kenmerken van de Quad Drone zijn onder meer zijn opvouwbare armen, waardoor het een handig pocketformaat heeft voor transport, en het lichte gewicht van 220 gram, waardoor het ontsnapt aan bepaalde vliegbeperkingen.

We vinden deze goed betaalbare optie een goede keuze dankzij de combinatie van functionaliteit en gemak. Je bestuurt de drone met een app of met de bijgeleverde afstandsbediening. Dit model heeft meerdere vliegmodi en voert  diverse trucs uit zoals een 360 graden rol.

Ondanks dat de vliegtijd van deze drone beperkt is, en de drone mogelijk minder functionaliteiten heeft dan duurdere modellen, is het een betaalbaar model die het geld meer dan waard is.

Voor iedereen die zoekt naar een praktische drone met diverse vliegmodi, is dit betaalbare model een goede keuze.

Voordelen:
 • Uitgerust met 2 extra batterijen voor extra lange vliegtijd
 • Eenvoudig te bedienen: bestuurbaar via app en afstandsbediening:
 • Compact formaat door opvouwbare armen: handig om mee te nemen
 • Ingebouwde camera voor live beelden
Nadelen:
 • Beperkte vliegduur van 12 minuten
 • Reikwijdte van slechts 80-100 meter
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een drone? 

 • Vliegtijd: de vliegtijd van een drone varieert flink. Sommige modellen blijven maar 5 minuten in de lucht, terwijl andere wel 30 minuten kunnen vliegen. Denk na hoe lang jij wilt vliegen en kies een model dat aan deze wens voldoet.
 • Camera: niet alle drones beschikken over een geïntegreerde camera. Als je de drone wilt gebruiken om te filmen of foto’s te maken, is een model met een goede camera essentieel. Let ook op de videoresolutie en de foto-kwaliteit.
 • Bereik: het bereik van een drone verwijst naar de maximale afstand tussen de drone en de controller. Wil je de drone ver weg laten vliegen, dan heb je een model nodig met een groot bereik.
 • Stabiliteit en wendbaarheid: sommige drones zijn stabieler en wendbaarder dan andere. Dit beïnvloedt hoe gemakkelijk je de drone kunt besturen en hoe soepel de video-opnames zijn.
 • GPS-functies: veel drones hebben ingebouwde GPS-functies, waardoor ze automatisch kunnen terugkeren naar hun startpunt. Dit kan handig zijn als je de controle over de drone verliest of de drone buiten je zicht raakt.
 • Prijs: drones variëren sterk in prijs, afhankelijk van de specificaties en functies. Bepaal vooraf wat je budget is en houd daar rekening mee bij het kiezen van een drone. Onthoud dat duurdere modellen vaak betere prestaties en functies bieden, maar dat er ook betaalbare drones zijn met goede kwaliteit.

De voordelen van een drone

 • Verkenning vanuit de lucht: met een drone krijg je de mogelijkheid om de wereld vanuit een geheel nieuw perspectief te bekijken. Je kunt adembenemende luchtfoto’s en -video’s maken van plaatsen waar je normaal gesproken geen toegang tot hebt.
 • Hoge kwaliteit opnames: de meeste drones zijn uitgerust met geavanceerde camera’s die hoge resolutie foto’s en video’s kunnen maken. Zo kun je professionele beelden vastleggen zonder dat je een dure camera nodig hebt.
 • Gemakkelijk te bedienen: drones zijn ontworpen met gebruiksvriendelijkheid in gedachten. Je hebt geen uitgebreide technische kennis nodig om een drone te besturen. Na een korte leerperiode kun je al snel van start gaan met vliegen.
 • Veelzijdigheid: een drone is meer dan alleen een vliegende camera. Je kunt hem ook gebruiken voor tal van andere toepassingen, zoals landmetingen, inspecties van gebouwen, landbouwmonitoring en nog veel meer.
 • Spanning en avontuur: vliegen met een drone kan een opwindende hobby zijn. Het biedt de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te leren en te genieten van het gevoel van vrijheid dat vliegen met zich meebrengt.
 • Sociale interactie: het vliegen met drones heeft een grote gemeenschap van enthousiastelingen. Door deel te nemen aan deze hobby krijg je de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en ervaringen te delen.
 • Compact en draagbaar: drones zijn over het algemeen licht van gewicht en gemakkelijk te vervoeren. Hierdoor kun je ze meenemen op reis om bijzondere momenten vast te leggen.

Kortom, of je nu geïnteresseerd bent in fotografie, technologie, avontuur of gewoon iets nieuws wilt proberen, een drone biedt je tal van mogelijkheden om je horizon te verbreden.

Conclusie

De Sefsay P8 Drone is bij ons naar voren gekomen als de beste algemene keuze. 

Met zijn verbeterde accu, dubbele camera en obstakelontwijking, biedt veelzijdigheid en uitstekende prestaties. Hoewel het opladen wat tijd kost, blijft het een aanrader voor wie lang en veelzijdig wil vliegen zonder accuwissels.

Wil je een uitgebreider en luxe model? De DJI Mini 4 Pro biedt luxe en kracht in een compact formaat. Met geavanceerde camera-opties, obstakeldetectie en lange vliegtijd biedt deze drone een indrukwekkende vliegervaring, ondanks de prijs. Perfect voor wie topkwaliteit opnames zoekt in een draagbare drone.
Wanneer je zoekt naar een leuk model voor je kind, kunnen wij de Huntex Mini Drone zeker aanraden. Deze drone biedt veel plezier voor jonge en beginnende piloten met zijn lichteffecten, gebruiksgemak en extra functies. Hoewel gevoelig voor wind en batterijduur, is het een betaalbare en vermakelijke keuze voor kinderen.

Veelgestelde vragen

Wat is het bereik van een gemiddelde drone?

Het bereik van een drone hangt af van het model, maar gemiddeld genomen kun je rekenen op een bereik tussen de 500 meter en 5 kilometer. De duurdere modellen hebben vaak een groter bereik.

Hoe lang kan een drone vliegen op een volle accu?

De vliegtijd van een drone verschilt per model, maar meestal ligt dit tussen de 15 en 30 minuten. Zorg dat je altijd een extra accu bij je hebt voor langere vliegsessies.

Is er een leeftijdsgrens voor het besturen van een drone?

In Nederland moet je minimaal 16 jaar oud zijn om een drone te mogen besturen. Voor sommige drones, zoals speelgoeddrones, geldt deze leeftijdsgrens niet.

Heb ik een vergunning nodig om met een drone te vliegen?

Voor drones die zwaarder zijn dan 250 gram of uitgerust zijn met een camera, heb je een dronebewijs nodig. Je kunt dit bewijs online halen.

Welke drone is geschikt voor beginners?

Drones zoals de DJI Mavic Mini of de Ryze Tello zijn perfect voor beginners. Ze zijn gebruiksvriendelijk, betaalbaar en bieden veel functies om mee te leren vliegen.

Wat moet ik doen als mijn drone defect is?

Als je drone defect is, raden we je aan om eerst de handleiding te raadplegen. Mocht het probleem blijven bestaan, neem dan contact op met de fabrikant of leverancier.

Kan ik ook binnen met een drone vliegen?

Ja, je kunt ook binnen met een drone vliegen. Let wel op dat je voldoende ruimte hebt en er geen waardevolle spullen in de buurt zijn die beschadigd kunnen raken.

Kan een drone ook in de regen vliegen?

De meeste drones zijn niet waterdicht en kunnen dus niet in de regen vliegen. Check altijd de specificaties van de drone voordat je in natte omstandigheden gaat vliegen.

Dokter Fit