De 7 Beste Gaming Monitoren van 2024
gaming monitor-featured-image-3

De 7 Beste Gaming Monitoren van 2024

Met een speciale gaming monitor beleef je games nu nog intenser en word je meegezogen in het spel. Dankzij de fantastische verversingssnelheid en responstijd heb je met een gaming monitor niet langer last van haperingen en speel je soepel en vloeiend.

We hebben een ruime hoeveelheid gaming monitoren getest en de beste voor je op een rij gezet, zodat de keuze makkelijker wordt. Hierbij hebben we niet alleen op verversingssnelheid en responstijd gelet, maar ook op beeldschermresolutie, schermgrootte, aansluitmogelijkheden en functionaliteiten. Van curved schermen tot ultrawide monitoren, je vindt snel de juiste keuze!

Hier alvast de beste producten:

Weten welke gaming monitoren nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste gaming monitor overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste veelzijdige keuze Check Prijs bij Bol
Beste ultrawide keuze Check Prijs bij Bol
Beste compacte keuze Check Prijs bij Bol
Beste curved keuze Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste gaming monitoren onderzocht

Beste Algemene Keuze

Iiyama G-MASTER

De iiyama G-MASTER is een uitstekende keuze voor levendig, helder en realistisch gamen.

Met een formaat van 34 inch is dit model gemiddeld voor een gebogen ultrawide monitor. De beeldschermresolutie is twee maal zo scherp als Full HD en zorgt daarmee voor een hoogwaardige gamebeleving. Voor ons zijn de verversingssnelheid van 165 Hz en de responstijd van 0,4 ms dé redenen om dit model als beste keuze voor gamers te nomineren. Zo domineer je met plezier het digitale slagveld.

Dit model heeft uitgebreide aansluitmogelijkheden, beschikt over ingebouwde luidsprekers en kan gekanteld en in hoogte versteld worden. De Black Tuner geeft je controle over donkere scènes en zorgt ervoor dat je alle details kunt zien.

We raden dit model aan voor gamen op hoog niveau en om helemaal meegesleept te worden in je spel.

Voordelen:
 • Zeer hoge responstijd van 0,4 ms
 • Black Tuner voor controle over donkere scènes
 • Levendig, helder en realistisch gamen
 • 2,5 maal scherper dan Full HD
Nadelen:
 • Kalibreren nodig voor gebruik
 • Kwaliteit luidsprekers niet fantastisch
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

LG QHD + IPS Monitor

Deze luxe ultrawide monitor van LG is de perfecte kruising tussen topklasse gaming en productiviteit.

Met een formaat van 38 inch is dit model aan de grote kant. Ideaal voor een intense game-ervaring, maar minder handig op een kleiner bureau. We waren tevreden over de hoge reactiesnelheid en verversingssnelheid, waardoor er geen haperingen waren tijdens het gamen. De beeldschermresolutie van 3840x1600P zorgde voor waanzinnig beeld.

Dankzij het IPS-paneel is dit model ook geschikt voor beeldbewerking en productiviteit. Je maakt gebruik van diverse aansluitingen, zoals Thunderbolt 3, HDMI, DisplayPort en USB. Nog een aantal pluspunten: ingebouwde luidsprekers, het scherm is in hoogte verstelbaar en kantelbaar en het ontwerp is stijlvol.

We raden dit veelzijdige model van LG aan als je op hoog niveau wilt werken en gamen en hier voldoende budget voor hebt.

Voordelen:
 • Deze luxe ultrawide monitor van LG is de perfecte kruising tussen topklasse gaming en productiviteit.
 • Met een formaat van 38 inch is dit model aan de grote kant. Ideaal voor een intense game-ervaring, maar minder handig op een kleiner bureau. We waren tevreden over de hoge reactiesnelheid en verversingssnelheid, waardoor er geen haperingen waren tijdens het gamen. De beeldschermresolutie van 3840x1600P zorgde voor waanzinnig beeld.
 • Dankzij het IPS-paneel is dit model ook geschikt voor beeldbewerking en productiviteit. Je maakt gebruik van diverse aansluitingen, zoals Thunderbolt 3, HDMI, DisplayPort en USB. Nog een aantal pluspunten: ingebouwde luidsprekers, het scherm is in hoogte verstelbaar en kantelbaar en het ontwerp is stijlvol.
 • We raden dit veelzijdige model van LG aan als je op hoog niveau wilt werken en gamen en hier voldoende budget voor hebt.
Nadelen:
 • Niet geschikt voor kleiner bureau
 • Minder geschikt voor console gaming door beeldverhouding
 • Prijzig
Check Prijs op Bol.com
Beste Veelzijdige Keuze

LG UltraGear Beeldscherm

Het LG UltraGear Beeldscherm is een veelzijdige keuze waarmee je zowel kunt gamen als productief kunt werken dankzij de verstelopties.

Hoewel dit scherm niet het grootste is voor een intense game-ervaring met 27 inch, is het dankzij de hoge verversingssnelheid en responstijd ideaal voor gamen. Het nieuwe nano-IPS-paneel levert fantastische kleuren, die door gamers gewaardeerd worden. Echter, de zwarte kleuren zijn iets minder.

Dit model met verstelopties is tevens geschikt voor thuiswerken. Je verstelt de gaming monitor in hoogte, kantelt het of draait het tot 90 graden (portretmodus). Qua aansluitmogelijkheden is dit model uitgebreid en beschikt het ook over een USB-hub om randapparatuur aan te sluiten. Let erop dat dit model door de standaard niet heel dicht bij de muur kan staan.

We raden dit model van LG aan als je zowel productief thuis wilt werken als na werktijd soepel en snel wilt gamen.

Voordelen:
 • Nano-IPS-paneel levert fantastische kleuren
 • Tot 90 graden kantelen mogelijk (portretmodus)
 • Uitgebreide verstelopties ideaal voor thuiswerken
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen:
 • Minder goede zwarte kleuren dan andere modellen
 • Grote standaard, kan niet heel dicht bij de muur staan
Check Prijs op Bol.com
Beste Ultrawide Keuze

GAME HERO UltraWide Monitor

De GAME HERO UltraWide Monitor is een hoogwaardig en gebogen beeldscherm waarop je kunt gamen of thuiswerken.

Met een formaat van 34 inch is dit grote scherm ideaal voor een intense gamebeleving, maar ook om meerdere schermen te openen bij het thuiswerken. De hoge verversingssnelheid (165 Hz) en reactietijd (1 ms) zijn ideaal voor gamen. We waren onder de indruk van de beeldkwaliteit die 2,5 maal scherper dan Full HD is. 

Dit hoogwaardige model staat stevig, is kantelbaar en beschikt over meerdere aansluitmogelijkheden, zoals HDMI en DisplayPort. De VA-paneeltechnologie is iets minder geschikt voor beeldbewerking. Dit model is ook verkrijgbaar in andere formaten en resoluties.

We raden het veelzijdige scherm van GAME HERO aan voor algemeen gebruik, of dat nu gamen of thuiswerken is.

Voordelen:
 • Hoge verversingssnelheid en reactietijd, ideaal voor gamen
 • VA-paneel met diepe zwarttinten en hoge contrasten
 • Gebogen scherm voor betere beeldbeleving
 • 2,5 keer scherper dan Full HD
Nadelen:
 • Hoog energieverbruik
 • Minder geschikt voor beeldbewerking
Check Prijs op Bol.com
Beste Compacte Keuze

AOC Full HD Gaming Monitor

Voor op een klein bureau is een compacte monitor een goede keuze, zoals bijvoorbeeld de AOC Full HD Gaming Monitor.

Met een formaat van 24 inch is dit model kleiner dan veel concurrenten, maar past het wel op iedere bureau. De zeer hoge verversingssnelheid van 240 Hz valt in de smaak bij gamers, net als de responstijd van een halve seconde. We hadden geen last van ‘ghosting’ of ‘blurring’ bij dit scherm.

Je kiest uit verschillende gamemodi bij dit model en draait en kantelt het scherm naar wens. Dit model beschikt wel over HDMI- en DisplayPort-aansluitingen, maar niet over USB-poorten. Een minpuntje vonden we het menu met knopjes die niet makkelijk te gebruiken waren. Qua prijs-kwaliteitverhouding scoort dit model erg goed.

We raden dit scherm aan als je een kleiner bureau hebt of simpelweg geen joekel van een gaming monitor in de ruimte wilt.

Voordelen:
 • Compact formaat, past op ieder bureau
 • Zeer hoge verversingssnelheid van 240 Hz
 • Responstijd van halve seconde ideaal voor gamen
 • Verstelbaar en aan je houding aan te passen
Nadelen:
 • Menu met minder gebruiksvriendelijke knopjes
 • Geen USB-aansluitingen
Check Prijs op Bol.com
Beste Curved Keuze

Philips Evnia Beeldscherm

Als je op zoek bent naar een curved gaming monitor is het Philips Evnia Beeldscherm een goede keuze.

Dit gebogen scherm heeft een formaat van 27 inch, wat gemiddeld is voor gamen en thuiswerken. De verversingssnelheid van 165 Hz en de responstijd van 1 ms zijn voldoende voor soepel gamen, ook bij snelle spellen. Het gebogen scherm zorgt voor een intensere gamebeleving en minder reflecties tijdens het spelen.

We vonden dit scherm visueel aantrekkelijk met de dunne rand en mooie, stevige voet. Het is geschikt voor verschillende gaming consoles, heeft een hoge contrastratio en biedt mooie kleuren en beelden. We vonden het jammer dat dit model beperkte aansluitmogelijkheden heeft.

We raden deze gaming monitor aan als je een curved beeldscherm zoekt voor een intense gamebeleving en minder reflecties op je scherm.

Voordelen:
 • Gebogen scherm voor intensieve gamebeleving
 • Minder reflecties dan bij een recht scherm
 • Visueel aantrekkelijk met stevige voet
 • Hoge contrastratio voor mooie zwarttinten
Nadelen:
 • Minder instelmogelijkheden als Windows HDR aanstaat
 • Beperkte aansluitmogelijkheden
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

MSI Curved Monitor

Heb je een klein bureau of een kleine werkplek? Dan is de MSI Curved Monitor van 24 inch een compacte keuze die goed staat.

Met een Full HD-resolutie biedt dit beeldscherm goede beeldkwaliteit, zowel voor thuiswerken als gamen. De kleine curved monitor in minder geschikt om meerdere schermen gelijktijdig te openen, maar heeft de juiste verversingssnelheid (180 Hz) en reactietijd (1 ms) voor soepel gamen. We waren onder de indruk van de hoge contrasten en levendige kleuren.

Je sluit via HDMI en DisplayPort andere apparaten aan, maar hebt geen USB-poorten. Ook ingebouwde luidsprekers ontbreken bij dit model. Je kantelt het scherm naar wens voor de beste kijkervaring, maar kunt niet draaien of de hoogte verstellen. 

We raden dit compacte model van MSI aan voor op een klein bureau, of je nu wilt gamen of productief aan de slag wilt.

Voordelen:
 • FreeSync voorkomt haperingen en vertragingen
 • Hoge contrasten en levendige kleuren
 • Perfect voor klein bureau of kleine werkplek
 • Scherm kantelbaar, aan kijkhoek aan te passen
Nadelen:
 • Geen ingebouwde luidsprekers
 • Geen USB-poorten
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een gaming monitor? 

Het kiezen van de beste gaming monitor hangt af van een aantal cruciale factoren. Hieronder vind je zes belangrijke overwegingen die je helpen bij het maken van een uitstekende keuze:

 • Schermafmetingen en resolutie: de grootte en resolutie van je gaming monitor hebben een flinke invloed op je game-ervaring. Grotere schermen met hogere resoluties bieden meer details, maar houd wel rekening met je bureauruimte en de afstand van waaruit je speelt.
 • Verversingssnelheid: deze snelheid, gemeten in Hertz (Hz), bepaalt hoe vaak je monitor beelden ververst. Een hogere verversingssnelheid zorgt voor vloeiendere beelden en is vooral belangrijk bij snelle games.
 • Reactietijd: de reactietijd geeft aan hoe snel je monitor reageert op commando’s. Een lagere reactietijd betekent minder ‘ghosting’ en bewegingsonscherpte, wat belangrijk is bij snelle actiegames.
 • Paneeltype: er zijn verschillende paneeltypen, zoals IPS, TN en VA. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen als het gaat om kleurweergave, reactietijd en kijkhoeken. IPS-panelen bieden bijvoorbeeld uitstekende kleurweergave en brede kijkhoeken, maar hebben meestal een iets langzamere reactietijd dan TN-panelen.
 • Aansluitingen: controleer of de monitor de juiste aansluitingen heeft voor jouw gameconsole of pc. Denk aan HDMI, DisplayPort en eventueel USB-poorten.
 • Adaptieve synchronisatie: dit helpt schermtearing en haperende beelden te voorkomen door je monitor en grafische kaart beter te synchroniseren. Er zijn twee standaarden: FreeSync (voor AMD-kaarten) en G-Sync (voor Nvidia-kaarten). Zorg dat je kiest voor de technologie die compatibel is met jouw grafische kaart.

Door rekening te houden met deze factoren, vind je de gaming monitor die perfect bij jouw behoeften past.

De voordelen van een gaming beeldscherm

 • Verhoogde reactiesnelheid: gaming monitoren hebben een snellere reactietijd. Hierdoor vermijd je hinderlijke vertragingen tijdens het spelen, wat jouw totale spelervaring verbetert.
 • Beter beeld: met een hogere resolutie en helderheid geeft een gaming monitor je scherpere beelden, rijkere kleuren en diepere zwarttinten. Hierdoor geniet je van een meer meeslepende en levensechte game-ervaring.
 • Vloeiende beweging: dankzij de hoge verversingssnelheid van gaming monitoren zie je bewegingen soepeler en zonder vervorming. Dit maakt het makkelijker om snel bewegende objecten in games te volgen.
 • Verminderde oogvermoeidheid: gaming monitoren hebben vaak technologieën die blauw licht verminderen en flikkeringen tegengaan. Dit draagt bij aan een comfortabelere game-ervaring, ook bij lange speelsessies.
 • Aanpasbaarheid: gaming monitoren bieden meer aanpassingsmogelijkheden. Zo kun je de schermhoogte, kanteling en draaiing aanpassen voor een comfortabele kijkhoek.
 • Geoptimaliseerde functies: veel gaming monitoren beschikken over functies zoals gamemodi en zwarte stabilisatie, die jouw game-ervaring verder verbeteren. 
 • Betere connectiviteit: gaming monitoren hebben meerdere poorten voor HDMI, DisplayPort en USB. Hierdoor sluit je gemakkelijk meerdere apparaten aan, zoals je console, pc, en VR-headset.

Kortom, als je een enthousiaste gamer bent, biedt een gaming monitor je een aanzienlijke verbetering in spelkwaliteit, comfort en flexibiliteit.

Conclusie

Met een gaming monitor speel je vloeiend en snel je favoriete games zonder dat het beeld hapert en word je helemaal meegezogen in het spel. We testten verschillende modellen en de iiyama G-MASTER komt als beste gaming monitor uit onze test. Je geniet van levendig en realistisch gamen, net als van een hoge responstijd en verversingssnelheid.

Voor wie op zoek is naar een extra beeld scherm voor een intensere gamebeleving, is de GAME HERO Ultrawide Monitor een goede keuze. Ook een gebogen scherm, zoals het Philips Evnia Beeldscherm, zorgt ervoor dat je makkelijker opgaat in je spel en geen last van reflecties hebt.

Bij een kleiner budget kom je al snel uit op een kleiner scherm, zoals de 24 inch grote AOC Gaming Monitor. Ook onze beste goedkope keuze, de MSI Curved Monitor, is een compact, maar krachtig scherm.

Wat je behoeften op het gebied van een gaming monitor ook zijn, in deze lijst vind je een passend model voor de beste gamebeleving!

Veelgestelde vragen

Wat maakt een monitor geschikt voor gaming?

Een gaming monitor blinkt uit in snelheid, beeldkwaliteit en comfort. Zo zorgt een hoge verversingssnelheid voor vloeiende beelden, terwijl een goede responstijd vervaging en ghosting voorkomt.

Is een hogere resolutie altijd beter?

Een hogere resolutie biedt scherpere beelden, maar het is belangrijk dat je computer krachtig genoeg is om de hogere resolutie aan te kunnen. Anders kan je game-ervaring juist verslechteren.

Welke schermgrootte is het beste voor gaming?

De ideale schermgrootte hangt af van je persoonlijke voorkeur en de ruimte op je bureau. Grotere schermen bieden een meeslepende ervaring, maar zorg ervoor dat je voldoende afstand kunt houden voor optimaal kijkcomfort.

Heeft de verversingssnelheid invloed op mijn gaming ervaring?

Ja, een hogere verversingssnelheid betekent dat beelden sneller worden vernieuwd, wat resulteert in vloeiendere bewegingen en minder bewegingsonscherpte. Dit maakt het makkelijker om snel bewegende objecten op het scherm te volgen.

Wat is de betekenis van reactietijd bij gaming monitors?

De reactietijd van een monitor is de snelheid waarmee een pixel van kleur kan veranderen. Een snellere reactietijd zorgt voor minder bewegingsonscherpte en ghosting, wat vooral belangrijk is in snelle games.

Moet ik kiezen voor een monitor met G-Sync of FreeSync?

G-Sync en FreeSync zijn technologieën die schermtearing en haperingen voorkomen. Kies voor G-Sync als je een Nvidia grafische kaart hebt, en voor FreeSync als je een AMD-kaart gebruikt.

Zijn gebogen monitors beter voor gaming?

Gebogen monitoren kunnen een meeslepende game-ervaring bieden door je gezichtsveld te vergroten. Maar of je ze beter vindt, is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Is een speciale gaming monitor het waard?

Als je veel tijd besteedt aan gaming en het belangrijk vindt om de beste game-ervaring te hebben, dan is een speciale gaming monitor zeker een waardevolle investering.

Dokter Fit