De 7 Beste Glucosemeters van 2024
glucosemeter featured image

De 7 Beste Glucosemeters van 2024

Een glucosemeter is onmisbaar als je diabetes hebt. Met dit handige apparaatje meet je snel en makkelijk je bloedsuikerspiegel, wat cruciale informatie oplevert voor je diabetesmanagement. Je prikt een druppeltje bloed – meestal van je vinger – en de meter vertelt je binnen enkele seconden wat je suikerwaarde is, uitgedrukt in mg/dL of mmol/L.

Om je te helpen bij het vinden van de perfecte glucosemeter voor jouw behoeften, hebben we een top 7 samengesteld. We hebben hiervoor verschillende modellen getest, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Beste glucosemeter overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Beste keuze op reis Check Prijs
Beste eenvoudige keuze Check Prijs
Beste keuze voor onderweg Check Prijs
Beste voordeelpakket Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste glucosemeters onderzocht

Beste Algemene Keuze

Fave Bloedglucosemeter

4.8

Met de Fave bloedglucosemeter kun je eenvoudig en overal je bloedglucose meten. Deze set komt met 50 extra teststrips en lancetten, zodat je langer kunt meten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het tekort aan benodigdheden.

Deze meter heeft een compact en draagbaar ontwerp – inclusief handig opbergtasje -  waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. De meter is zeer nauwkeurig en geeft snelle metingen. Hij is gemakkelijk te gebruiken, ook voor ouderen en kinderen. Het resultaat wordt duidelijk weergegeven in de Nederlandse eenheid mmol/l. 

De set biedt uitstekende waarde voor je geld, gezien de extra teststrips, lancetten en batterij die zijn inbegrepen.

Deze uitgebreide Fave glucosemeter is een goede algemene keuze als je snel en accuraat je glucoselevel wilt meten en je geen zorgen wil maken over je voorraad teststrips en lancetten.

Voordelen:
 • Inclusief 50 extra teststrips en lancetten
 • Zeer nauwkeurige bloedglucosemetingen
 • Makkelijk in gebruik, ook voor kinderen en ouderen
 • Inclusief batterij voor direct gebruik
Nadelen:
 • De verpakking vermeldt geen garantieperiode voor het product
 • Geen vermelding van mogelijke compatibiliteit met mobiele apps
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Beurer GL 50 Glucosemeter

4.5

De Beurer GL 50 3-in-1 glucosemeter doet meer dan alleen meten; het is een luxe meetinstrument dat handige functies heeft zoals meetmarkeringen, een insteekbare USB-aansluiting, een duidelijk tekstdisplay en een ingebouwde prikhulp. Het is ook mogelijk om verbinding te maken met de Beurer HealthManager Pro app of de mySugr app. Wij vinden dit dan ook een zeer luxe manier van glucose meten!

Deze glucosemeter wordt geleverd inclusief 10 lancetnaaldjes, 5 teststrips, een handig etui, een dagboek en een USB-hoesje.

Dit apparaat heeft veel handige functies, waaronder meetmarkeringen voor geoptimaliseerd diabetesmanagement, een geheugen voor 480 metingen, controle van het bloedvolume bij metingen en extra brede teststrips.  

Dit meter is erg gebruiksvriendelijk; je kunt er meteen mee aan de slag zonder de meter eerst te moeten kalibreren.

Dit apparaatje biedt veel waar voor je geld, gezien de uitgebreide functies, betrouwbaarheid en de extra meegeleverde onderdelen. Het is een investering in je gezondheid die de prijs meer dan waard is.

Het complete pakket en de mogelijkheid om gegevens bij te houden via apps maken het nog waardevoller. Wij raden dit product dan ook aan als je makkelijk en snel je glucoselevel wil meten en houdt van uitgebreide functionaliteiten.

Voordelen:
 • 3-in-1: meetapparaat, prikapparaat en plug-in USB
 • Duidelijk tekstdisplay met informatie
 • Ingebouwde prikhulp
 • Geschikt voor gebruik via apps om je glucoselevel beter bij te houden
Nadelen:
 • Aparte adapter nodig voor Bluetooth-functie
 • Hoger prijssegment
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Op Reis

Metic Glucosemeter

4.7

Met de glucosemeter van Metic meet je betrouwbaar in 5 seconden je glucoselevel in je bloed. Omdat de glucosewaarden worden weergegeven in internationale standaarden (mg/dl) als in Nederlandse standaarden (mmol/L), is dit een handige meter om mee te nemen op reis. 

Het apparaatje is eenvoudig maar functioneel, ligt comfortabel in de hand en heeft rubberen grips voor extra houvast. Het voldoet aan onze verwachtingen van een gebruiksvriendelijk en ergonomisch ontwerp.

Je kunt 250 resultaten opslaan op dit apparaat, waardoor je eenvoudig je vorige metingen kunt terugzien. Vergeleken met de andere glucosemeters uit onze top 7 is dit aantal gemiddeld.

Het gebruik van de Metic Glucosemeter is eenvoudig en intuïtief. Met de meegeleverde prikpen, teststrips, lancetten en indicatiekaart heb je alles wat je nodig hebt snel binnen handbereik. Deze meter is inclusief opbergtasje, wat handig is op reis. 

De kwaliteit van de Metic Glucosemeter is solide en duurzaam. We hebben geen problemen ondervonden met de kwaliteit van het product tijdens onze testperiode.  De Metic biedt uitstekende waarde voor zijn prijs.

Als je op zoek bent naar een betaalbare en kwalitatieve glucosemeter voor op reis is de Metic glucosemeter met metingen in twee standaarden wat ons betreft de juiste keuze.

Voordelen:
 • Zowel internationale als Nederlandse meeteenheden
 • Handig voor op reis, inclusief opbergtas
 • Inclusief prikpen, 25 teststrips & lancetten en een indicatiekaart
 • Eenvoudig te bedienen, weinig knopjes
Nadelen:
 • Niet compatibel met mobiele apps
 • Speciale teststrips nodig die niet overal verkrijgbaar zijn
Check Prijs op Bol.com
Beste Eenvoudige Keuze

Sinocare Safe Glucosemeter

4.3

Met deze eenvoudige Sinocare Safe meet je binnen 5 seconden je bloedsuikerspiegel in mmol/l. De meter wordt geleverd in een compleet pakket – inclusief 50 teststrips en 50 lancetten - zodat je meteen kunt beginnen met testen.

De Sinocare Safe is gebruiksvriendelijk en intuïtief. De prikpen is aanpasbaar en maakt prikken veilig en eenvoudig, ook voor kinderen. De glucosemeter heeft negen aanpasbare prikstanden, waardoor er altijd een prikstand bijzit die aansluit op jouw behoeften.

De Sinocare Safe is een eenvoudig en efficiënt hulpmiddel voor het controleren van je bloedsuikerspiegel. Over het algemeen is dit product zijn prijs waard en biedt het een handige manier om je gezondheid te controleren.

Deze meter voldeed aan onze verwachtingen. Het is een simpel apparaatje, zonder veel luxe functionaliteiten, wat precies doet wat je ervan verwacht. We hebben geen problemen ontdekt tijdens het testen van de Sinocare, waardoor we vinden dat dit een betrouwbaar apparaat is.

Voordelen:
 • 9 aanpasbare prikstanden aansluitend op je behoeften
 • Inclusief 50 teststrips en 50 lancetten
 • Weinig knopjes, makkelijk te gebruiken
 • Groot scherm makkelijk af te lezen
Nadelen:
 • Slaat maar 10 metingen op
 • Geeft een enkele keer een vals testresultaat
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Onderweg

Contour Glucosemeter

4.2

De Contour glucosemeter is ontworpen om binnen 8 seconden accuraat het glucoseniveau in je bloed te meten. Je neemt dit handige en kleine apparaat – inclusief meegeleverd etui – makkelijk overal mee naartoe.

Ondanks het zeer eenvoudige design heeft de Contour een aantal prettige functies. Zo kan het 100 metingen opslaan, wat handig is als je je meetresultaten met elkaar wil vergelijken. Deze glucosemeter wordt geleverd met 10 teststrips en een prikpen met 10 lancetten. Het is ook erg handig om te weten dat de handleiding in het Nederlands beschikbaar is, wat niet bij alle glucosemeters het geval is.

Deze bloedsuikermeter is zeer gebruiksvriendelijk en nauwkeurig voor een betaalbare prijs. Het scherm is duidelijk en gemakkelijk af te lezen. Het prikken met de prikpen is niet pijnlijk en de lancetten zijn van goede kwaliteit.

Deze meter voelt stevig aan en de meetresultaten zijn betrouwbaar. Met een fabrieksgarantie van 3 jaar kun je ervan uitgaan dat je lang op dit apparaatje kunt vertrouwen.

Deze bloedsuikermeter van Contour is een uitstekende keuze voor iedereen die zijn bloedsuikerspiegel moet controleren. De glucosemeter is betaalbaar, nauwkeurig en gebruiksvriendelijk. Met zijn compacte ontwerp en handige etui is het ook gemakkelijk mee te nemen. We raden het zeker aan als je vaak onderweg je glucoselevel moet kunnen meten.

Voordelen:
 • Startpakket met alle benodigdheden voor glucose meten
 • Weinig bloed nodig voor een meting
 • Duidelijk afleesbaar scherm met grote cijfers
 • Compact design en daardoor makkelijk mee te nemen
Nadelen:
 • USB-kabel niet inbegrepen, maar wel nodig voor overzetten gegevens
 • Batterij was al bijna leeg bij levering
Check Prijs op Bol.com
Beste Voordeelpakket

CareSens Premier Glucosemeter

4.7

De CareSens Premier bloedglucosemeter is een betrouwbaar hulpmiddel waarmee je in 5 seconden nauwkeurig je bloedsuikerwaarden controleert. De meter wordt geleverd met 50 teststrips en 100 lancetten en is de daarmee het meest uitgebreide voordeelpakket van onze top 7.   

Dit apparaatje heeft een compact en gebruiksvriendelijk ontwerp. Het heeft een groot en helder display met grote knoppen en eenvoudige icoontjes. Het apparaat is makkelijk vast te houden en te bedienen.

De CareSens onthoudt 1000 testresultaten en is wat dat betreft de meter met het grootste geheugen uit onze test. Via bluetooth of USB kun je je meetresultaten op je smartphone bekijken. Je kunt ook aangeven of je voor of na een maaltijd meet, wat de nauwkeurigheid van de metingen verbetert.

Je kunt direct met de CareSens aan de slag zonder dat je deze nog moet instellen. Dankzij de duidelijke achtergrondverlichting kun je je resultaten altijd goed zien.

Deze glucosemeter heeft 2 jaar garantie, wat de kwaliteit en duurzaamheid benadrukt.

De CareSens Premier is een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar hulpmiddel met een groot geheugen. Met handige functies, een eenvoudig ontwerp en een betaalbare prijs is dit voordeelpakket een goede keuze voor zowel beginnende als ervaren gebruikers.

Voordelen:
 • Voordeelpakket met extra veel inhoud
 • Achtergrondverlichting maakt aflezen makkelijker
 • Meetresultaten eenvoudig overzetten naar smartphone via Bluetooth en USB
 • Maaltijdmarkering vergroot nauwkeurigheid
 • Groot geheugen voor 1000 metingen
Nadelen:
 • Een enkele keer kregen we een minder nauwkeurig testresultaat
 • Alleen geschikt voor gebruik met compatibele strips
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Glucofix Glucosemeter

4.5

De Glucofix is een budgetvriendelijke glucosemeter waarmee je in 5 seconden makkelijk je bloedglucosewaarden meet. Wat we niet verwacht hadden bij een apparaatje in deze prijsklasse: je kunt je meetresultaten draadloos verzenden naar je tablet of smartphone (met uitzondering van iPhone en iPad). Wat ons betreft, is dit dan ook een hele goede keuze als je op zoek bent naar een goedkopere glucosemeter of een extra glucosemeter in huis wilt hebben.

De Glucofix ligt comfortabel in de hand. Een extra handig functie is het hypo- en hyperalarm, waarmee je zelf alarmwaarden kunt instellen die je waarschuwen voor te lage of te hoge bloedglucosewaarden. Opvallend voor een apparaat in deze prijsklasse is de mogelijkheid voor opslag tot 730 resultaten.

We vinden deze budget glucosemeter dan ook echt een aanrader met snelle metingen, uitgebreide functies en gebruiksgemak!

Voordelen:
 • Resultaten naar tablet of smartphone verzenden
 • Automatische codering: het apparaat elimineert handmatige coderingsfouten
 • Ruim geheugen voor 730 metingen
 • Inclusief hypo-hyper alarmfunctie
Nadelen:
 • Niet geschikt voor iPhone en iPad
 • Kan niet rechtstreeks met internet verbinden voor gegevenssynchronisatie
 • Onduidelijke instructies
Check Prijs op Bol.com

De beste glucosemeters vergeleken

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Beste Keuze Op Reis Beste Eenvoudige Keuze Beste Keuze Voor Onderweg Beste Voordeelpakket Beste Goedkope Keuze
Fave Bloedglucosemeter Beurer GL 50 Glucosemeter Metic Glucosemeter Sinocare Safe Glucosemeter Contour Glucosemeter CareSens Premier Glucosemeter Glucofix Glucosemeter
Algemene score 4,8/5 4,5/5 4,7/5 4,3/5 4,2/5 4,7/5 4,5/5
Gebruiksgemak 4,8/5 4,7/5 4,5 /5 4,7/5 4,5 /5 4,5 /5 4,5 /5
Kwaliteit 4,7/ 5 4,9/ 5 4,8/ 5 4/ 5 4,7/ 5 4,3 / 5 4,4 / 5
Displayweergave 4,8/ 5 3,5 / 5 4,8 / 5 4,7/ 5 4,3 / 5 4,8 / 5 4,2 / 5
Testresultaat 5 sec 5 sec 5 sec 5 sec 8 sec 5 sec 5 sec
Aantal opgeslagen metingen 250 480 250 10 100 1000 730
Prijs €€ €€€ €€ €€ €€ €€
Compatibel met bluetooth Onbekend Ja Nee Nee Nee Ja Ja

Waar moet je op letten met het kopen van een glucosemeter?  

Bij het kopen van een glucosemeter moet je op verschillende factoren letten om ervoor te zorgen dat je het juiste apparaat krijgt dat aan jouw behoeften voldoet.

 • Meetbereik: zorg ervoor dat het meetbereik van de glucosemeter geschikt is voor jouw behoeften. Sommige meters hebben een breder meetbereik dan andere.
 • Testtijd: de snelheid waarmee de meter de bloedglucosewaarden meet, kan variëren. Kies een apparaat dat snel en efficiënt resultaten oplevert, vooral als je dagelijks meerdere keren moet meten.
 • Geheugen:  als je je meetresultaten wilt bijhouden en analyseren, kijk dan naar de geheugencapaciteit van de glucosemeter. Sommige apparaten slaan slechts een beperkt aantal resultaten op, terwijl andere een uitgebreider geheugen hebben. Een voorbeeld van een glucosemeter met een groot geheugen is de CareSens Premier.
 • Functies:  overweeg welke extra functies voor jou belangrijk zijn. Sommige glucosemeters hebben functies zoals maaltijdmarkering, weergave van gemiddelde waarden en bluetoothconnectiviteit voor gegevenssynchronisatie met apps op je smartphone.
 • Teststrips en lancetten:  let op de beschikbaarheid en kosten van de bijbehorende teststrips en lancetten. Sommige meters hebben duurdere strips dan andere, wat op lange termijn kosten met zich meebrengt.
 • Compatibiliteit:  als je je meetgegevens wilt synchroniseren met een mobiele app, zorg er dan voor dat de glucosemeter compatibel is met jouw smartphone of tablet.

De wetenschap over glucosemeters

Het meten van bloedglucoseniveaus is heel belangrijk voor mensen met diabetes. Glucosemeters voor thuisgebruik zijn daarbij onmisbaar. Volgens recent onderzoek onder 188 mensen die regelmatig hun bloedsuikerspiegel meten, hebben mensen over het algemeen weinig moeite om nauwkeurige resultaten te meten. Bovendien zijn mensen gemotiveerder om het bloedsuikergehalte in hun bloed te meten dan in hun urine. 

Bloedglucosemeters zijn het nauwkeurigst bij correct gebruik. Het is ontzettend belangrijk dat je goed weet hoe je ze moet gebruiken en wat je moet doen met de resultaten. Hoewel de exacte procedure voor het gebruik van een meter varieert per product, zijn mogelijke valkuilen vergelijkbaar. Veelvoorkomende fouten zijn onder meer slecht onderhoud (bijvoorbeeld een vuile meter), het gebruik van verlopen teststrips, het verkrijgen van een onvoldoende monstergrootte en het niet kalibreren van de meter.

Overigens is er geen universele standaard voor de nauwkeurigheid van glucosemeters. Wel is het zo dat verschillende groepen aanvaardbare bereiken hebben gedefinieerd. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) vereist dat glucosemeters zelfmeetresultaten produceren binnen 20 procent van een referentiemeting, maar beveelt resultaten binnen 15 procent aan. 

De American Diabetes Association (ADA) beveelt aan dat meters metingen produceren binnen 5 procent van laboratoriumwaarden. Alle meters die op dit moment verkrijgbaar zijn worden beschouwd als klinisch nauwkeurig, omdat ze ten minste voldoen aan de FDA-norm. Het is echter belangrijk te onthouden dat ze niet zo nauwkeurig zijn als een standaard laboratoriumtest. Gezien deze brede mogelijke foutmarge wordt het niet aangeraden om behandelingsbeslissingen uitsluitend te baseren op zelfmonitoring van bloedglucose.

De soorten glucosemeters

Er zijn verschillende soorten glucosemeters beschikbaar, waaronder:

 • Traditionele glucosemeters: deze vereisen meestal een druppel bloed die je op een teststrip plaatst. De meter meet vervolgens het glucosegehalte in het bloed en geeft het resultaat op een scherm weer. Alle glucosemeters uit onze top 7 zijn traditionele meters. Dit zijn de meest intuïtieve, toegankelijke en tegelijkertijd betrouwbare glucosemeters voor thuisgebruik. Let op: voor het meten van je algehele bloedprofiel heb je een andere meter nodig.
 • Continu glucosemonitorsysteem (CGM): dit systeem bestaat uit een sensor die onder de huid wordt geplaatst en voortdurend glucosemetingen uitvoert gedurende een bepaalde periode. De gegevens worden draadloos naar een ontvanger of smartphone verzonden.
 • Flash glucosemonitoring: dit is vergelijkbaar met CGM, maar in plaats van continu te meten, moet je een speciale scanner gebruiken om de gegevens van een sensor uit te lezen wanneer dat nodig is.
 • Niet-invasieve glucosemeters: deze meters meten glucose zonder bloed te prikken, meestal via de huid, hoewel ze mogelijk minder nauwkeurig zijn dan traditionele methoden.
 • Gecombineerde meters: er zijn glucosemeters met meer dan één functie, waaronder ketonen meten.
 • Slimme glucosemeters: deze apparaten zijn gekoppeld aan smartphone-apps en kunnen gegevens opslaan en delen, trends volgen en herinneringen instellen voor glucosemetingen. Duurdere glucosemeters zoals de glucosemeter van Beurer hebben vaak dit soort slimme functionaliteiten.

Conclusie

Met een glucosmeter meet je snel en makkelijk je bloedsuikerspiegel. Om je te helpen bij je keuze, hebben we een top 7 van de beste glucosemeters van 2024 gemaakt. Daarin komt de Fave bloedglucosemeter als de beste algemene keuze uit onze test. Dit compacte en draagbare apparaat is geschikt voor mensen van alle leeftijden en levert nauwkeurige resultaten.

Voor wie op zoek is naar een luxe meter, is de Beurer GL 50 3-in-1 glucosemeter een heel goede keuze. De Metic glucosemeter is ideaal voor op reis, omdat het zowel internationale als Nederlandse meeteenheden ondersteunt. Ben je op zoek naar een heel simpel en toegankelijk apparaatje, ga dan voor de Sinocare Safe. Let wel op dat dit de glucosemeter met het kleinste geheugen is van deze top 7. 

Voor wie een goedkoper model wil, is de Glucofix een uitstekende keuze. Overigens heeft deze glucosemeter een heleboel functionaliteiten die we in deze prijsklasse niet hadden verwacht.

Welke wensen je ook hebt, in deze top 7 beste glucosemeters van 2024 zit beslist een meter die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een glucosemeter?

Een glucosemeter meet het suikergehalte in een bloedmonster dat je hebt afgenomen door een prik in je vinger.

Meet een glucosemeter ook saturatie?

Voor het meten van je saturatie gebruik je een saturatiemeter. Een glucosemeter is hier minder geschikt voor.

Wat is een normale bloedsuikerspiegel?

Een normale nuchtere bloedsuikerspiegel ligt meestal tussen 70 en 100 mg/dL (milligram per deciliter).

Meet een glucosemeter ook het magnesiumgehalte?

Nee. Voor het testen van mineralen als magnesium in je bloed heb je andere meters nodig.

Hoe vaak moet ik mijn bloedsuiker meten?

Dit varieert per persoon, maar meestal wordt aanbevolen om het regelmatig te meten, zoals voor of na maaltijden en bij het ontwaken.

Hoe kalibreer ik een glucosemeter?

Kalibratie is meestal niet nodig, maar volg de instructies van de fabrikant als dat wel het geval is.

Wat zijn de voordelen van bluetooth-glucosemeters?

Bluetooth-glucosemeters kunnen meetgegevens draadloos naar mobiele apps sturen voor eenvoudige monitoring en analyse.

Bronnen 

1 Home Monitoring of Glucose and Blood Pressure

2 Home blood glucose monitoring

Dokter Fit