De 7 Beste Reflecterende Hardloopvesten van 2024
reflecterend hardloopvest featured image

De 7 Beste Reflecterende Hardloopvesten van 2024

Of je nu een echte hardloopfanaat bent of gewoon houdt van een wandeling in het donker; een reflecterend hardloopvest is een erg praktisch hulpmiddel. Een reflecterend hardloopvest zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent in het donker. Dit komt onder andere door de reflecterende delen en de ingebouwde verlichting.

Daarnaast kan zo’n vest ook helpen om een actieve levensstijl te handhaven. Het zorgt er namelijk voor dat je gewoon kunt blijven hardlopen wanneer de dagen korter worden en er minder daglicht is.  

In deze top 7 zetten we de beste reflecterende hardloopvesten van 2024 voor je op een rijtje. Tijdens het testen hebben we gekeken naar het comfort, de verlichting en de overige accessoires van de hardloopvesten. 

Beste reflecterende hardloopvesten overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Meeste aantal lichtstanden Check Prijs
Meest complete keuze Check Prijs
Beste keuze voor telefoon Check Prijs
Beste draaibare borstlam Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste reflecterende hardloopvesten onderzocht

Beste Algemene Keuze

Nince Hardloop Verlichting

4.9

Met het hardloopvest van Nince weet je zeker dat je goed zichtbaar bent in het donker. Dit reflecterende hardloopvest is voorzien van reflecterende banden en krachtige ledverlichting aan de voorkant en achterkant. Hierdoor is de omgeving waarin je loopt een stuk duidelijker, waardoor blessures minder voorkomen, en ben je ook goed zichtbaar voor andere weggebruikers.

Dit reflecterende hardloopvest is eenvoudig op maat te maken dankzij de verstelbare gespen. Het vest zit hierdoor erg comfortabel. Wat opvalt is dat dit vest ook erg licht is, waardoor je hem nauwelijks voelt zitten.

Bij dit reflecterende hardloopvest heb je geen batterijen nodig, aangezien de lampen via USB op te laden zijn. Wanneer de accu volledig is opgeladen, gaat hij ongeveer 5 uur mee. Dit is meer dan voldoende voor een flinke hardloopsessie!

De goede accu, het draagcomfort en de krachtige verlichting zorgen ervoor dat dit model van Nince als beste uit onze test komt.

Voordelen:
 • Oplaadbaar, geen gedoe met batterijen
 • Eenvoudig op maat te maken - voor iedereen geschikt
 • Heldere lamp van 200 lumen
 • Met rode verlichting aan de achterkant voor extra zichtbaarheid
 • Licht in gewicht
Nadelen:
 • Het oplaadsnoertje is aan de fragiele kant
 • De rode lampjes geven een minder fel licht dan de witte lampjes
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

BOWINQ Boston 500 Hardloop Verlichting

4.8

Of je nu gaat wandelen of gaat hardlopen, deze hardloopverlichting van BOWINQ is een betrouwbare metgezel voor meer veiligheid op de weg. Dit reflecterende hardloopvest is voorzien van een zeer felle lamp van 500 lumen, waardoor je met dit vest nog betere verlichting hebt dan met het Nince hardloopvest.

Dit model bevat aan de voorkant en achterkant verlichting. De voorste verlichting is instelbaar op 2 standen, namelijk fel en gedimd. Hierdoor is het heel eenvoudig om de juiste verlichting te vinden voor jouw situatie. De voorlamp is daarnaast verstelbaar in een hoek van 90 graden, waardoor je zelf kunt bepalen of de verlichting omlaag, omhoog of naar voren schijnt.

Tijdens het testen viel het op dat dit hardloopvest zeer eenvoudig te gebruiken is. Het hardloopvest is daarnaast voorzien van elastische banden die verstelbaar zijn, waardoor het vest erg comfortabel bleef zitten. Verder gaat de batterij 6,5 uur dankzij de krachtige ingebouwde accu. Op de achterkant is te zien wanneer de batterij opgeladen moet worden, waardoor je een lege batterij kunt voorkomen.

We raden dit model aan als je een luxe vest met extra felle verlichting zoekt.

Voordelen:
 • IP-64 waterdicht, kan probleemloos in de regen gebruikt worden
 • Keuze uit 2 lichtstanden: fel en gedimd
 • De ledlamp aan de voorkant kan 90 graden gekanteld worden
 • Met batterij indicatie op de achterkant
Nadelen:
 • De lamp is aan de felle kant, kan tegenliggers verblinden
 • Aan de prijzige kant
Check Prijs op Bol.com
Meeste Aantal Lichtstanden

SprintSafe Hardloop Verlichting

4.6

Het reflecterende hardloopvest van SprintSafe is vergelijkbaar met die van BOWINQ, maar heeft meer lichtstanden. Beide hardloopvesten hebben dezelfde vorm en zitten op de borst. Deze hardloopverlichting is waterproof, waardoor je ook in de regen kunt hardlopen.

De verlichting van dit reflecterende hardloopvest is erg fel, waardoor je tot wel 20 meter vooruit kunt kijken. De verlichting is daarnaast instelbaar op 3 standen: extreem fel, fel en knipperend. Hierdoor weet je zeker dat je goed zichtbaar bent! Tijdens het hardlopen is de verlichting heel eenvoudig te bedienen, waardoor je je volledig kunt concentreren op je hardloopsessie.

Het reflecterende hardloopvest is gemakkelijk om te doen en blijft tijdens het hardlopen goed zitten. Het vest is daarnaast volledig te verstellen, waardoor je de verlichting goed aan kunt laten sluiten op je lichaam.

We raden dit model aan als je op zoek bent een vest met uitgebreide lichtinstellingen, waardoor je bij alle weersomstandigheden duidelijk zichtbaar bent op de weg.

Voordelen:
 • 3 verschillende lichtstanden, geschikt voor verschillende situaties
 • Zit erg comfortabel om het lichaam
 • Ook gemakkelijk over een dikkere jas te dragen, volledig naar wens instelbaar
 • Ook in de regen te gebruiken (waterdicht)
Nadelen:
 • Door het ontwerp minder comfortabel voor vrouwen
 • De rode verlichting op de achterkant is aan de zwakke kant
Check Prijs op Bol.com
Meest Complete Keuze

BaeSports Hardloop Verlichting + Gratis Led Armband

4.6

Wanneer je echt goed zichtbaar wilt zijn in het donker, is deze hardloopverlichting van BaeSports zeker wat voor jou. Naast een reflecterend hardloopvest krijg je bij deze set namelijk ook een led-armband. Hierdoor ben je niet alleen van voor en achter goed zichtbaar, maar ook van de zijkant.

Het reflecterende hardloopvest is met 500 lumen erg fel. De batterij kan eenvoudig via USB opgeladen worden en gaat erg lang mee. Het hardloopvest is voorzien van een gespsluiting, waardoor het vest gemakkelijk aan te trekken is. De banden zijn daarnaast elastisch en verstelbaar. Hierdoor is de verlichting zowel op een dun shirt als op een dikkere jas te dragen.

Ook bij dit reflecterende hardloopvest is de ledlamp 90 graden verstelbaar. Dit maakt het hardloopvest zeer veelzijdig in gebruikt. Zo is het vest naast hardlopen ook te gebruiken voor tijdens het paardrijden, vissen en klimmen in het donker.

Als je goed voorbereid op pad wilt, is dit complete model van BaeSports, inclusief handige armband met verlichting, de beste keuze.

Voordelen:
 • Lichtgewicht en klein, zit erg comfortabel
 • Wordt geleverd met gratis led-armband
 • Felle verlichting van 500 lumen
 • Ook geschikt bij paardrijden, vissen en klimmen
Nadelen:
 • De verlichting kan gaan knipperen wanneer het regent
 • De kabel van de batterij naar de verlichting is niet ingebouwd
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Telefoon

UNBOX Hardloopvest Met Verlichting

4.5

Wanneer je gaat hardlopen, is het vaak handig om je telefoon bij je hebben. Bijvoorbeeld om muziek te luisteren of om te navigeren. De makers van dit reflecterende hardloopvest hebben daar rekening mee gehouden. Dit hardloopvest is namelijk voorzien van een handig vakje voor je telefoon!

Naast dat dit reflecterende hardloopvest erg praktisch is, is hij ook zeer comfortabel om te dragen. Tijdens het testen voelden we het hardloopvest bijna niet zitten. Dit vest is net als de andere hardloopvesten uit de test eenvoudig te verstellen en past bij ieder lichaamstype.

Voor extra veiligheid is het reflecterende hardloopvest voorzien van reflecterende banden. Daarnaast bevat het vest felle verlichting aan de voorkant en achterkant. Hierdoor ben je al vanaf 500 meter afstand goed zichtbaar voor anderen.

We raden dit model van UNBOX aan als je niet alleen goed verlicht op pad wilt, maar ook een veilige opbergplek voor je telefoon wilt in het vest.

Voordelen:
 • Inclusief telefoonhouder voor je smartphone
 • Je bent al vanaf 500 meter afstand zichtbaar voor anderen
 • Met batterij indicator, zodat je weet wanneer je moet opladen
 • Makkelijk verstelbaar en blijft goed zitten
Nadelen:
 • De lichtjes voor en achter moeten apart van elkaar opgeladen worden
 • Minder geschikt voor hele kleine mensen
Check Prijs op Bol.com
Beste Draaibare Borstlam

Bentools Veiligheidsverlichting Oplaadbaar

4.5

Dit reflecterende hardloopvest is voorzien van felle ledverlichting met 2 lichtstanden, namelijk 500 lumen en 200 lumen. In tegenstelling tot andere hardloopvesten is de verlichting bij dit vest instelbaar op 120 graden. Hierdoor geniet je van optimale vrijheid bij het afstellen van de hardloopverlichting.

Het reflecterende hardloopvest is waterbestendig en is in de regen te gebruiken. Daarnaast is het hardloopvest ook valbestendig, omdat het zeer robuust is.

Met een volle batterij gaat dit reflecterende hardloopvest tot maar liefst 10 uur mee. Het hardloopvest is hierdoor gemakkelijk meerdere dagen achter elkaar te gebruiken. Verder is het eenvoudig om te zien wanneer de lampjes opgeladen moeten worden dankzij de batterij indicator op de achterkant.

We raden dit model aan als je op zoek bent naar een vest met een draaibare borstlamp voor optimale vrijheid.

Voordelen:
 • 120 graden verstelbare borstlamp, optimale vrijheid
 • 2 lichtstanden: 500 lumen en 200 lumen
 • Accu gaat maar liefst 10 uur mee
 • Met extra reflecterende strepen op het elastiek
Nadelen:
 • Het is wat lastiger om het hardloopvest alleen aan te doen
 • Wordt geleverd zonder stekker
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Avento Hardloop Veiligheidsvest Reflecterend

4.3

Het reflecterende hardloopvest van Avento is een comfortabel hardloopvest voor een lage prijs. Dit hardloopvest is aan de binnenkant voorzien van neopreen panelen, waardoor je geniet van extra comfort.

Het reflecterende hardloopvest is zowel aan de voorkant als aan de achterkant voorzien van 4 ledlampjes. Deze lampjes zijn handmatig aan en uit te zetten en zijn op 2 standen instelbaar.

In tegenstelling tot de andere hardloopvesten uit de test, is dit hardloopvest niet oplaadbaar. Het vest werkt op verwisselbare lithium batterijen. Deze batterijen gaan tot 100 uur mee voordat ze vervangen moeten worden. De batterijen zitten in een waterdicht zakje, waardoor het hardloopvest ook in de regen of sneeuw te gebruiken is.

We raden dit model van Avento aan als je op zoek bent naar een vriendelijk geprijsd hardloopvest en het geen probleem vindt dat je het vest niet op kunt laden.

Voordelen:
 • Vriendelijk geprijsd
 • Erg comfortabel dankzij verstelbare banden en neopreen binnenkant
 • De lampjes kunnen knipperen en continu branden
 • Geen zorgen over opladen na enkele uren (100 uur batterij)
Nadelen:
 • Af en toe nodig om de batterijen te vervangen
 • Valt dankzij de grijze kleur minder goed op
Check Prijs op Bol.com

De beste reflecterend hardloopvest vergeleken

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Meeste Aantal Lichtstanden Meest Complete Keuze Beste Keuze Voor Telefoon Beste Draaibare Borstlam Beste Goedkope Keuze
Nince Hardloop Verlichting BOWINQ Boston 500 Hardloop Verlichting SprintSafe Hardloop Verlichting BaeSports Hardloop Verlichting + Gratis Led Armband UNBOX Hardloopvest Met Verlichting Bentools Veiligheidsverlichting Oplaadbaar Avento Hardloop Veiligheidsvest Reflecterend
Algemene score  4,9/5  4,8/5  4,6/5  4,6/5  4,5/5  4,5/5  4,3/5
Comfort  4.9/5  4.6/5  4.4/5  4,6/5  4,7/5  4.5/5  4.9/5
Verlichting  4.6/5  4.8/5  4.5/5  4,7/5  4.3/5  4.7/5  4/5
Batterijduur  4.7/5  4.9/5  4.8/5  4,7/5  4.6/5  4.6/5  3.8/5
Gebruiksvriendelijkheid  5/5  4.8/5  4.7/5  4,4/5  4.5/5  4/5  4.5/5
USB oplaadbaar  Ja  Ja  Ja  Ja  Ja  Ja  Nee
Prijs

€€€

€€€€

€€€

€€€

€€€€

€€€

€€

 

Waarop moet je op letten bij het kopen van een reflecterend hardloopvest?

 • Comfort: tijdens het hardlopen is comfort ontzettend belangrijk. Zo wil je niet belemmerd worden in je bewegingen en wil je je volledig kunnen focussen op je training. Kies daarom altijd voor goede hardloopschoenen en een reflecterend hardloopvest goed aansluit op je lichaam zonder te strak of te los te zitten. De meeste hardloopvesten zijn instelbaar en voorzien van elastische banden, waardoor het comfort verhoogd wordt.
 • Verlichting: kijk altijd goed naar het type verlichting van het hardloopvest. Sommige vesten hebben ledlampjes, terwijl andere reflecterende strepen gebruiken. Een combinatie van beide zorgt ervoor dat de zichtbaarheid vergroot wordt. De ledlampjes moeten daarnaast voldoende verlichting geven en zowel op de voorkant als op de achterkant aanwezig zijn.
 • Batterijduur: nog een belangrijk aandachtspunt is de batterijduur. Je wilt namelijk niet dat het hardloopvest halverwege jouw hardloopsessie uitvalt. Kijk goed naar de batterijduur en kijk of dat aansluit bij jouw wensen. Verder is het ook handig om te kijken naar een batterij indicatie. Op deze manier is het makkelijker om te zien wanneer de batterijen opgeladen moeten worden.
 • Gebruiksvriendelijkheid: zorg ervoor dat de bediening van de verlichting gemakkelijk is, zodat je niet wordt afgeleid tijdens het hardlopen. Verstelbare verlichting kan in sommige gevallen ook praktisch zijn, zeker wanneer je in bergachtige gebieden loopt. Verder heeft gebruiksvriendelijkheid ook te maken met het aan- en uittrekken van het vest. Het is handig als je het vest zelf makkelijk aan en uit kunt trekken.
 • Waterbestendigheid: de waterbestendigheid is belangrijk bij het kopen van een reflecterend hardloopvest. Zeker in Nederland heb je vaak te maken met regen, waardoor het vest goed tegen water moet kunnen. Kijk hiervoor naar de IP-indicatie van het hardloopvest.
 • Extra’s: sommige reflecterende hardloopvesten zijn voorzien van handige extra’s. Denk hierbij aan een extra vakje voor je telefoon, draadloze sport oordopjes of sleutels of ingebouwde ventilatieopeningen om overmatig zweten te voorkomen.

De wetenschap over een reflecterend hardloopvest

Hardlopen is populair en biedt diverse gezondheidsvoordelen: het vermindert dagelijkse stress, verbetert of houdt je conditie in stand en zorgt voor een actieve leefstijl. Daarnaast is hardlopen ook erg goed voor mensen met rugpijn1. Het zorgt er namelijk voor dat de wervelkolom versterkt wordt, wat bijdraagt aan minder rugpijn.  

Wanneer je gaat hardlopen, is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent, wat zeker in het donker om de juiste voorbereiding vraagt. In dit geval is de juiste verlichting ontzettend belangrijk. Uit onderzoek is gebleken2 dat de juiste verlichting je zicht tot wel 2 keer verbeterd en dat je ook 2 keer sneller zichtbaar bent. Dit om ongelukken en mogelijke blessures te voorkomen.

De soorten reflecterende hardloopvesten

 • Klassiek reflecterend hardloopvest: dit type hardloopvest is gemaakt van lichtgewicht en ademend materiaal. Het hardloopvest is voorzien van grote vlakken reflecterend materiaal aan zowel de voor- als achterkant. Het biedt uitgebreide zichtbaarheid en is meestal verstelbaar voor een goede pasvorm. Dit vest is geschikt voor hardlopers die voornamelijk geïnteresseerd zijn in maximale zichtbaarheid zonder extra functies.
 • Led-hardloopvesten: led-hardloopvesten hebben ingebouwde ledlampjes die knipperen of continu branden om de aandacht te trekken. Ze bieden zowel reflecterende eigenschappen als actieve verlichting. Deze vesten zijn handig voor hardlopers die in omgevingen met weinig licht rennen.
 • Reflecterend rugzakvest: dit is een combinatie van een reflecterend vest en een lichtgewicht rugzak. Een reflecterend rugzakvest biedt niet alleen zichtbaarheid, maar ook ruimte om kleine items zoals waterflessen, telefoons en sleutels mee te nemen. Dit type vest is voornamelijk handig voor hardlopers die langer onderweg zijn en hun benodigdheden willen meenemen.

Mijn eigen ervaring

Afgelopen jaren ben ik mij steeds meer bezig gaan houden met mijn gezondheid. Ik heb daarom een fitbit gekocht en ga regelmatig de deur uit om te gaan hardlopen of te gaan wandelen. Aangezien ik zelf vaak overdag druk ben, ga ik vaker in de avond de deur uit. Goede verlichting is dus een echte must!

Door reflecterende hardloopverlichting te gebruiken, voel ik me een stuk zelfverzekerder. Ik probeer zelf altijd zoveel mogelijk op de stoep of op het fietspad te lopen, maar soms ontkom je er niet aan om ook een stukje weg mee te pakken. Doordat ik tegenwoordig met een hardloopvest loop, weet ik zeker dat fietsers en automobilisten me kunnen zien!

Conclusie

Een reflecterend hardloopvest is de ideale oplossing voor iedereen die graag in het donker gaat hardlopen of wandelen. Je bent beter zichtbaar voor andere weggebruikers en hebt je zelf ook goed zicht op de weg. Wanneer je een reflecterend hardloopvest gaat kopen, is de Nince Hardloop Verlichting zeker een goede keuze. Deze hardloopverlichting is eenvoudig op maat verstelbaar, USB oplaadbaar en voorzien van heldere verlichting.

Ben je op zoek naar een hardloopvest met extra verlichting? Dan is de BaeSports Hardloop Verlichting een goede keuze. Bij dit hardloopvest wordt namelijk een gratis led-armband geleverd. Als je graag je telefoon meeneemt tijdens het hardlopen, raden we het UNBOX Hardloopvest Met Verlichting aan. Voor een wat luxer hardloopvest is de BOWINQ Boston 500 Hardloop Verlichting de beste keuze.

Veelgestelde vragen

Kan ik een reflecterend vest ook overdag dragen?

Ja, je kunt een reflecterend vest ook overdag dragen, maar het is minder effectief. Felle kleuren verhogen je zichtbaar ook overdag, maar ledverlichting is met name in het donker nuttig om je zichtbaarheid te vergroten.

Kun je beter ‘s ochtends of ‘s avonds hardlopen?

Of je het beste ’s ochtends of ’s avonds kunt gaan hardlopen, hangt af van je persoonlijke voorkeur, dagindeling en comfort. Kies het tijdstip dat het beste past bij je levensstijl en energieniveau. Gebruik altijd de juiste verlichting alsje in het donker rent.

Zijn er verschillende maten hardloopvesten verkrijgbaar?

Er zijn verschillende maten hardloopvesten verkrijgbaar voor verschillende lichaamstypes. Het is belangrijk om de maattabel van de fabrikant te raadplegen en, indien mogelijk, het vest te passen om ervoor te zorgen dat je de juiste maat kiest voor een comfortabele pasvorm. Een verstelbare pasvorm heeft meer mogelijkheden.

Zijn er speciale wasinstructies voor een reflecterend hardloopvest?

De wasinstructies verschillen per model. Over het algemeen geldt binnenstebuiten wassen in koud water met mild wasmiddel. Vermijd hitte om reflecterende eigenschappen te behouden en voorkom dat de batterij in het water terecht komt.

Wat is het verschil tussen reflecterende strepen en ledverlichting?

Reflecterende strepen zijn stroken die licht reflecteren wanneer er direct licht op valt. Deze stroken hebben dus een externe lichtbron nodig om zichtbaar te zijn. Led-hardloopverlichting daarentegen heeft ingebouwde lichtbronnen die licht uitstralen, waardoor je ook in het donker opvalt.

Bronnen

1 Jogging and running does help with back pain

2 Actual versus estimated night-time pedestrian visibility

Dokter Fit