De 7 Beste Blauw Licht Filter Brillen van 2024
blauw-licht-filter-bril-featured-image

De 7 Beste Blauw Licht Filter Brillen van 2024

Een blauw licht filter bril biedt bescherming voor je ogen en verbetering van je nachtrust. Omdat de constante blootstelling aan digitale schermen je ooggezondheid en slaapkwaliteit kan verslechteren, is een blauw licht filter bril belangrijk bij langdurig gebruik.

Twijfel je over de effectiviteit? Uit recent onderzoek blijkt dat de juiste beeldschermbril wel degelijk voordelen biedt. Echter, niet iedere computerbril levert dezelfde resultaten. Daarom hebben we een reeks brillen getest, met aandacht voor zowel de filterkracht van het blauwe licht als het draagcomfort. 

In dit artikel delen we onze bevindingen en helpen we je de beste blauw licht filter bril te kiezen.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke blauw licht filter brillen nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste bril voor computer overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Slaapwijzer
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste filter Check Prijs bij Bol
Beste prijs-kwaliteitverhouding Check Prijs bij Bol
Beste keuze op sterkte Check Prijs bij Bol
Stijlvolste keuze Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste blauw licht filter brillen onderzocht

Beste Algemene Keuze

Bloque Blauw Licht Bril

De blauw licht filter bril van Bloque is een uitstekende keuze als je moeite hebt met in slaap vallen, vermoeidheidsklachten ervaart of regelmatig hoofdpijn hebt.

Deze computerbril is een effectieve keuze die schadelijk blauw licht goed blokkeert, waardoor je probleemloos in de digitale wereld kunt werken zonde dat dit invloed heeft op je nachtrust. De bril is niet op sterkte en we hadden weinig last van schitteringen en reflecties tijdens het gebruik.

Qua ontwerp vonden we dit model comfortabel. De bril is ergonomisch en heeft een lichtgewicht van slechts 20 gram, waardoor je hem nauwelijks voelt zitten. Het ontwerp met het zwarte montuur vonden we tijdloos, al staat een donker frame niet goed bij iedereen.

De bril is gemaakt van polycarbonaat, een duurzaam en sterk materiaal. De maat van de bril was goed en paste tijdens onze test zowel bij mannen als vrouwen. Combineren met contactlenzen is geen probleem, maar met een bril op sterkte is dit niet mogelijk.

We raden dit model van Bloque aan als je een tijdloze, effectieve en comfortabele oplossing tegen blauw licht zoekt.

Voordelen:
 • Licht gewicht van 20 gram zorgt voor draagcomfort
 • Geen last van schitteringen of reflecties op het scherm
 • Ergonomisch ontwerp voor mannen en vrouwen
 • Tijdloos ontwerp voor langdurig gebrui
Nadelen:
 • Zwart montuur staat niet goed bij iedereen
 • Niet verkrijgbaar op sterkte
 • Prijzige keuze
Check Prijs op Slaapwijzer.net
Meest Luxe Keuze

Readr. Oval Set

Dit Readr. Oval Set is een goede keuze als je een luxe leesbril op sterkte zoekt die je ogen ook beschermt tegen blauw licht.

De lichtmetalen bril is verkrijgbaar in zeven sterktes, variërend van +1 tot +4. Hierdoor lees je goed van schermen met deze leesbril en dankzij het filter voor blauw licht zijn je ogen hiertegen beschermd. We vonden het jammer dat het model niet zonder sterkte te verkrijgen was.

Het montuur is gemaakt van metaal en verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver en gun metal. We vonden het ovale frame stijlvol en waren tevreden oer de kleurkeuze. De glazen zijn gemaakt van plastic, wat een verhoogd risico op krassen met zich meebrengt.

We vonden de bril comfortabel zitten dankzij het lage gewicht. Deze uniseks bril wordt geleverd met een beschermetui en een handig koordje, zodat je de bril om kunt hangen of vallen voorkomt. We vonden de set met etui, koord en schoonmaakdoekje compleet.

We raden dit luxe model aan als je op zoek bent naar een computerbril op sterkte om makkelijker te lezen en je ogen tegelijkertijd te beschermen tegen blauw licht.

Voordelen:
 • Ruime keuze uit zeven verschillende sterktes
 • Stijlvol montuur met ovale vorm
 • Compleet met beschermetui, koordje en schoonmaakdoekje
 • Verkrijgbaar in drie kleuren: goud, zilver en gun metal
Nadelen:
 • Glazen gemaakt van plastic, minder krasbestendig
 • Niet verkrijgbaar zonder sterkte
Check Prijs op Bol.com
Beste Filter

Somnifiq Beeldschermbril

Voor wie op zoek is naar een zeer effectieve oplossing tegen blauw licht, is deze slaapbril van Somnifiq een uitstekende keuze.

Er zijn twee varianten van de blauw licht filter bril verkrijgbaar. Het model met rode glazen blokkeert tot 98% van het licht en is daarmee het effectiefste filter in deze lijst. De gele bril blokkeert iets minder goed, tot 75%, maar zorgt daarentegen voor minder verkleuring.

Dit model heeft een frame gemaakt van kunststof en lenzen van plastic, zonder sterkte. Qua uiterlijk vonden we dit model minder aantrekkelijk dan de andere brillen, wat met name komt door het dikke montuur en de opvallende glaskleur. Echter, gele en rode glazen blokkeren licht effectiever dan transparante varianten.

De blauw licht filter bril is zo ontworpen dat deze ook aan de zijkanten van de ogen blauw licht blokkeert. We vonden de bril comfortabel zitten en niet te zwaar. Naast de bril ontvingen we ook een opbergcase en een microvezeldoekje waardoor we de bril makkelijk meenamen onderweg.

We raden deze beeldschermbril zonder sterkte aan als je tot wel 98% van het blauwe licht wilt blokkeren om de beste bescherming voor je ogen te hebben.

Voordelen:
 • Effectiefste blokkering van blauw licht, tot wel 98%
 • Keuze uit twee lenskleuren en mate van blokkering: rood of geel
 • Blokkeert ook aan de zijkanten blauw licht door ‘wraparound fitting’
 • Inclusief opbergcase en microvezeldoekje
Nadelen:
 • Minder mooi uiterlijk, erg opvallend
 • Gekleurde lensen zorgen voor verkleurde waarneming
 • Plastic lenzen zijn krasgevoelig
Check Prijs Rood op Bol.com Check Prijs Geel op Bol.com
Beste Prijs-kwaliteitverhouding

Smileify Blauw Licht Filter Bril

De blauw licht filter bril van Smileify heeft een goede prijs-kwaliteitverhoudin en is hierdoor een populaire keuze onder klanten.

Dit model is niet op sterkte en heeft meerlaagse blauwe filtercoating voor effectieve blokkering van blauw licht. We merkten dat de bril goed werkte en we makkelijker in slaap vielen bij gebruik overdag. 

De bril is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: een zwart of transparant montuur. We vonden de keuze fijn, met name dat er een transparante en onopvallende uitvoering verkrijgbaar was. We vonden het frame stevig aanvoelen, maar merkten dat er snel krasjes op de plastic lezen kwamen.

We vonden de bril, ondanks het lage gewicht, iets minder comfortabel dan andere modellen. Tijdens onze test bleek de bril voor sommigen iets te strak te zitten en te knellen achter de oren. We ontvingen naast de bril zelf ook een mooie opbergcase en een reinigingsdoekje. De prijs-kwaliteitverhouding is wat ons betreft op orde.

We raden dit model aan als je een beeldschermbril zonder sterkte zoekt die onopvallend is en een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Voordelen:
 • Meerlaagse blauw filtercoating zeer effectief
 • Versterkte materialen voor duurzaamheid
 • Mogelijkheid om voor een transparant en onopvallend montuur te kiezen
 • Voldoet aan alle Europese normen voor gezondheid, veiligheid en milieubescherming
Nadelen:
 • Iets minder comfortabel achter de oren
 • Snel krasjes op de lenzen van plastic
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Op Sterkte

Vista Bonita Leesbril

Als je op zoek bent naar een leesbril op sterkte met blauw licht filter is dit model van Vista Bonita een goede keuze. Ook verkrijgbaar zonder sterkte!

We vonden dit model veelzijdig en ideaal, omdat we konden kiezen uit zeven sterktes variërende van +1 tot +4, maar ook voor glazen zonder sterkte konden kiezen. De gelige coating op de bril beschermt je ogen tegen blauw licht, waardoor je minder last van vermoeidheid hebt, maar bleek iets minder effectief dan andere modellen.

Bij dit model heb je niet alleen ruime keuze qua sterkte, maar ook qua kleur montuur.  Zo zijn er lichte tinten, aardekleuren en opvallendere modellen in blauw of groen verkrijgbaar. Wat je voorkeur ook is, je vindt een mooi montuur bij dit model.  Het montuur is gemaakt van stevig kunststof en de glazen reflecteerden niet.

De bril zat qua pasvorm comfortabel en heeft een laag gewicht. Je ontvangt dit model inclusief een bijbehorend etui en een doekje, waardoor je alles hebt wat nodig is voor goed gebruik. Het model is geschikt voor dames en heren.

We raden deze bril van Vista Bonita aan als je een leesbril op sterkte zoekt die tevens het blauwe licht van je telefoon of computerscherm blokkeert.

Voordelen:
 • Zowel op sterkte als zonder sterkte verkrijgbaar
 • Ruime keuze uit zeven kleuren monturen
 • Zeer laag gewicht, waardoor comfortabel
 • Montuur van stevig kunststof gaat lang mee
Nadelen:
 • Filtert blauw licht iets minder goed dan andere modellen
 • Gelige coating minder mooi
Check Prijs op Bol.com
Stijlvolste Keuze

Win-Win Beeldschermbril

Ben je op zoek naar een trendy blauw licht filter bril? Dan is dit model van Win-Win een stijlvolle keuze!

Deze beeldschermbril is niet op sterkte verkrijgbaar en dus alleen geschikt als je optimaal ziet of lenzen gebruikt. De bril blokkeert blauw licht met een filter dat je nauwelijks ziet op de transparante glazen. Hoewel dat esthetisch gezien fijn is, filtert het ook minder goed dan brillen met gelige of rode glazen.

We vonden dit trendy model ideaal voor iedereen die graag modieus voor de dag komt, ook bij het dragen van een blauw licht filter bril. De ronde vorm in combinatie met het dunne, zwarte montuur is een hippe keuze, maar wellicht wat te opvallend voor sommige gebruikers. Waar de meeste modellen uniseks zijn, is dit model speciaal ontworpen voor dames.

Dit model met een metalen frame en plastic lenzen heeft een aangenaam gewicht en is comfortabel te dragen. Enkele testers gaven de voorkeur aan een kunststof frame, omdat dit lekkerder zit achter de oren.

We raden dit model van Win-Win aan als je op zoek bent naar een trendy computerbril zonder sterkte, bijvoorbeeld om op je werk te dragen.

Voordelen:
 • Aantrekkelijk ontwerp met ronde glazen
 • Dun metalen montuur ziet er elegant uit
 • Licht gewicht ondanks metalen montuur
 • Pasvorm afgestemd op dames
Nadelen:
 • Niet geschikt voor mannen
 • Blokkeert minder blauw licht dan andere modellen
 • Metalen frame minder comfortabel bij oren
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

PD Computerbril

De computerbril van PD is een onopvallend transparant model met een vriendelijke prijs.

Dit model zonder sterkte beschikt over een filter dat blauw licht van computerschermen, telefoons en tv’s neutraliseert. Hoewel we een duidelijk verschil merkten, bleek dit model tijdens onze test minder effectief dan sommige andere brillen. We vermoeden dat dit met name door de zeer dunne glazen komt.

Je hebt de keuze uit twee ontwerpen: een onopvallende transparante bril of een zwart montuur. We vonden met name de onopvallende variant ideaal voor op het werk. Het montuur is gemaakt van kunststof en de lenzen zijn van glas. Dit vonden we een pluspunt, omdat je zo veel minder snel last van krasjes krijgt.

Qua pasvorm en comfort scoort dit uniseksmodel, zeker gezien de lage prijs van de beeldschermbril. Bij dit model ontvang je een gratis brillendoekje, maar geen opbergcase om je bril veilig in te bewaren.

We raden dit model van PD met name aan als je een voordelige blauw licht filter bril zoekt. Voor de beste bescherming van je ogen kies je beter een ander model.

Voordelen:
 • Lenzen gemaakt van glas, waardoor minder snel krasjes
 • Keuze uit een zwart of transparant montuur
 • Uniseks en comfortabel voor zowel mannen als vrouwen
 • Vriendelijk geprijsd
Nadelen:
 • Filtert onvoldoende voor sommige gebruikers
 • Niet op sterkte verkrijgbaar
 • Glas is zeer dun
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een computerbril? 

Dit zijn de belangrijkste factoren voor het kiezen van de beste blauw licht filter bril. 

 • Mate van blauw licht filtering: je wilt een bril voor de computer die voldoende blauw licht blokkeert om jouw ogen te beschermen. Brillen met een hoger filterpercentage bieden meer bescherming, maar kunnen de kleurperceptie veranderen. 
 • Comfort: de blauw licht filter bril moet comfortabel zitten, vooral als je van plan bent deze langdurig te dragen. Let op het gewicht, de grootte en de vorm van de bril. Een lichte, goed passende bril voorkomt ongemak.
 • Ontwerp: hoewel functionaliteit voorop staat, wil je ook dat de blauw licht filter bril er goed uitziet. Overweeg de stijl, de kleur van het montuur en de vorm die past bij jouw gezichtsvorm.
 • Kwaliteit van de lenzen: goede kwaliteit lenzen zorgen voor helder beeld en minimaliseren vervorming. Ze moeten ook krasbestendig zijn voor duurzaamheid. Daarnaast let je bij een computerbril op sterkte op een passende sterkte voor jouw ogen.
 • Prijs: de prijs varieert sterk, afhankelijk van merk, kwaliteit en design. Bepaal je budget en vind een blauw licht filter bril die daaraan voldoet zonder in te boeten aan kwaliteit.
 • Extra’s: sommige brillen bieden extra functies, zoals Uv-bescherming of antireflectie coating. Hoewel deze niet noodzakelijk zijn voor blauw licht filtering, kunnen ze wel bijdragen aan het comfort en de functionaliteit van de beeldschermbril zonder sterkte. 

Door deze factoren in overweging te nemen, vind jij de blauw licht filter bril die perfect aansluit bij jouw behoeften.

De voordelen van een blauw licht filter bril

 • Bescherming voor je ogen: een blauw licht filter bril beschermt je ogen tegen de schadelijke stralen van digitale schermen. Deze stralen veroorzaken oogvermoeidheid, droge ogen en wazig zicht.
 • Verbeterde slaapkwaliteit: blootstelling aan blauw licht in de avonduren kan je natuurlijke slaappatroon verstoren. De bril filtert dit licht, waardoor je beter slaapt.
 • Verminderde hoofdpijn: als je vaak last hebt van hoofdpijn na langdurig gebruik van digitale apparaten, kan een blauw licht filter bril deze aanzienlijk verminderen.
 • Helderder zicht: de bril voor de computer verbetert het contrast en reduceert de schittering, waardoor je comfortabeler naar schermen kunt kijken.
 • Stijlvol accessoire: naast de functionele voordelen, zijn er ook veel trendy en stijlvolle ontwerpen beschikbaar, waardoor de beeldschermbril ook een leuke aanvulling op je outfit kan zijn.
 • Verhoogde productiviteit: door de vermindering van oogvermoeidheid kun je je beter concentreren, wat leidt tot een hogere productiviteit. 

Kortom, een blauw licht filter bril biedt jou bescherming tegen de schadelijke effecten van blauw licht, verbetert je slaapkwaliteit, vermindert hoofdpijn, zorgt voor een helderder zicht en kan je productiviteit verhogen. Een win-winsituatie voor zowel je gezondheid als je prestaties!

Conclusie

Met een blauw licht filter bril bescherm je niet alleen je ogen tegen straling, maar zorg je ook voor minder vermoeidheid, makkelijker in slaap vallen en minder hoofdpijn. 

We hebben allerlei modellen uitgebreid getest en de Bloque Blauw Licht Bril komt als beste keuze naar voren. Dit model filtert effectief, zit comfortabel op de neus en achter de oren en is gemaakt van stevige materialen. Van model heb je lang plezier.

Als je iets minder geld wilt uitgeven aan een goede beeldschermbril, maar niet al teveel wilt inleveren op kwaliteit, is de Smileify Blauw Licht Filter Bril een goede keuze. Wil je de beste bescherming en blokkering van blauw licht? De Somnifiq Beeldschermbril met rode glazen blokkeert tot wel 98% van het blauwe licht.

De meeste brillen zijn niet op sterkte, dus als je een leesbril zoekt moet je hier rekening mee houden. De Readr. Oval Set is verkrijgbaar in zeven sterktes van +1 tot +4, net als de Vista Bonita Leesbril die tevens zonder sterkte te koop is.

Voor een betere nachtrust en minder vermoeidheid door blauw licht kies je voor een hoogwaardige bril met een goed filter.

Veelgestelde vragen 

Wat doet een blauw licht filter bril?

Een blauw licht filter bril blokkeert het blauwe licht dat wordt uitgestraald door digitale apparaten zoals computers, smartphones en televisies. Dit helpt om je ogen te beschermen tegen vermoeidheid en overbelasting.

Wanneer moet ik een blauw licht filter bril dragen?

Je draagt de bril idealiter tijdens het gebruik van digitale apparaten, vooral in de avonduren. Het dragen van de bril kan helpen om je slaapritme te verbeteren door het verminderen van blootstelling aan blauw licht.

Is een blauw licht filter bril geschikt voor mij?

Als je langdurig digitale apparaten gebruikt en last hebt van vermoeide ogen, hoofdpijn of slaapproblemen, dan kan een blauw licht filter bril een goede optie zijn. Het is wel altijd verstandig om bij aanhoudende klachten een opticien of oogarts te raadplegen.

Waar kan ik een blauw licht filter bril kopen?

Blauw licht filter brillen zijn verkrijgbaar bij de meeste opticiens en ook online. Let bij aankoop op de kwaliteit van de bril en de mate van blauw licht die gefilterd wordt.

Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van een blauw licht filter bril?

Over het algemeen zijn er geen bijwerkingen bij het gebruik van een beeldschermbril zonder sterkte. Sommige mensen moeten even wennen aan de gele of oranje tint. Het is belangrijk om de bril alleen te dragen tijdens blootstelling aan blauw licht en niet de hele dag door. 

Zijn er verschillende soorten blauw licht filter brillen?

Ja, er zijn diverse soorten blauw licht filter brillen. Ze verschillen onder andere in design, kwaliteit van de lenzen, en de hoeveelheid blauw licht die ze filteren. Zo kies je bijvoorbeeld ook voor een computerbril op sterkte.

Dokter Fit