De 7 Beste Broodbakmachines van 2024
broodbakmachine featured image 3

De 7 Beste Broodbakmachines van 2024

Broodbakmachines zijn innovatieve keukenhulpmiddelen die thuisbakkers in staat stellen om moeiteloos heerlijk vers brood te maken. Deze apparaten mengen, kneden, rijzen en bakken het deeg, waardoor het hele proces eenvoudig en handig wordt. Bij het kopen is het essentieel om te letten op capaciteit, programma’s voor verschillende soorten brood, korstkleurinstellingen en extra functies zoals noten- en vruchtcompartimenten. 

De voordelen zijn legio: van de heerlijke geur van versgebakken brood in huis tot de controle over ingrediënten en smaken. Daarnaast bespaart het tijd en biedt het een gezondere optie dan brood uit de winkel. Tijdens onze test hebben wij gekeken naar onder andere: het ontwerp, functionaliteit en prestaties en de prijs-kwaliteitverhouding. Ontdek hier welke broodbakmachine het beste past bij jouw wensen!

Hier alvast de beste producten:

Weten welke broodbakmachines nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste broodbakmachine overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij ArtAndCraft.com
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste compacte keuze Check Prijs bij ArtAndCraft.com
Beste keuze voor egaal gebruind brood Check Prijs bij Bol
Beste keuze met kneedfunctie Check Prijs bij Bol
Beste keuze voor grote gezinnen Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste broodbakmachines onderzocht

Beste Algemene Keuze
Russell Hobbs Broodbakmachine
4.7

Deze broodbakmachine van Russell Hobbs is een gebruiksvriendelijke en hoogwaardige keuze, ideaal voor diverse soorten brood.

Met een vermogen van 660 Watt is dit apparaat krachtig genoeg voor diverse soorten brood. Je stelt zelf de korstkleur in, variërend van licht en medium naar donker. De handige antiaanbaklaag zorgt ervoor dat je brood niet aanbakt en met de warmhoudfunctie zet je altijd warm brood op tafel. Je stelt de starttijd in totaal tot 13 uur uit, wat we een handige toevoeging vonden.

Het apparaat en het uitneembare broodvak voelden stevig aan. We vonden de bediening makkelijk via het gebruiksvriendelijke scherm.

Een aanrader voor de beginnende broodbakker die altijd warm brood op tafel wil zetten!

Voordelen:
 • Instelbare korstkleur: licht, medium of doner
 • Uitgestelde start mogelijk, tot 13 uur
 • Antiaanbaklaag voorkomt aanbakken
 • Keuze uit 12 automatische programma’s
 • Met functie voor jam maken
Nadelen:
 • Geen kneedfunctie
 • Vorm niet voor alle broodsoorten ideaal
Check Prijs op ArtAndCraft.com
Beste Luxe Keuze
Panasonic SDB2510

De Panasonic SD-B2510 broodbakmachine biedt kwaliteit die je kunt proeven, met een assortiment van programma's om eenvoudig en snel vers brood, cake, jam en meer te maken. Met 21 automatische programma's, inclusief 4 glutenvrije opties, en een handige 13-uurs digitale timer, maakt deze broodbakmachine het bakproces moeiteloos en flexibel. 

We zijn enthousiast over elk aspect van deze broodbakmachine. Het model beschikt niet alleen over een uitgebreid assortiment aan programma’s, maar is ook dermate gebruiksvriendelijk dankzij de eenvoudige interface. De twee temperatuursensoren zorgen voor de perfecte broodkwaliteit, terwijl de ambachtelijke kneedtechniek en innovatieve Panasonic-technologie zorgen voor een heerlijke textuur en smaak. 

We vinden dit model een echte aanrader voor de beginnende broodbakker. Naast het gebruiksgemak vinden wij het een voordeel dat het brood niet inzakte. Dit hebben we wel eens anders gezien bij alternatieven op de markt. 

Kortom, met deze broodbakmachine bak je snel een gemakkelijk de lekkerste broden. Dat vinden we de investering echt waard.

We raden deze broodbakmachine aan aan iedereen die graag effectief wil bakken met een gebruiksvriendelijke broodbakmachine die voorzien is van een breed scala aan programma’s.

Voordelen:
 • Twee sensoren voor optimale broodkwaliteit
 • Ambachtelijke kneedtechniek voor ideale textuur
 • Solide en degelijk dankzij metalen aandrijving
 • Tot 21 automatische programma's voor veel variatie
Nadelen:
 • Relatief groot apparaat: vereist behoorlijk wat ruimte
 • Vermogen van 505 - 550 Watt is aan de lage kant
Check Prijs op Bol.com
Beste Compacte Keuze
Domo Broodbakmachine
4.5

Deze compacte broodmaker is ideaal als voor op een kleiner aanrecht door zijn smalle ontwerp.

Dit model heeft een capaciteit voor broden van maximaal een kilo en minimaal 700 gram. Je stelt de korstkleur naar wens in en er zijn drie bruiningsniveaus. Het apparaat heeft een antiaanbaklaag en houdt je brood tot een uur lang warm. Ook handig: een speciaal programma voor glutenvrij brood.

We vonden dit model gemakkelijk te bedienen via de ingebouwde display. We vonden dit model ideaal voor de beginnende broodbakker: voldoende mogelijkheden zonder te overweldigen.

We raden dit model van Domo aan als je een compacte broodbakmachine zoekt, die makkelijk op te bergen is.

Voordelen:
 • Vrij smal ontwerp, waardoor ideaal voor kleinere keuken
 • Keuze uit drie bruiningsniveaus
 • Broden van minimaal 700 gram en maximaal een kilo
 • Speciaal programma voor glutenvrij brood
Nadelen:
 • Iets minder uitgebreide functionaliteiten
 • Ontwerp iets minder aantrekkelijk
Check Prijs op ArtAndCraft.com
Beste Keuze Voor Egaal Gebruind Brood

Kenwood BM450

De Kenwood BM450 Broodbakmachine levert gemak en kwaliteit, dankzij de prominente convectieventilator die een knapperige, gelijkmatig gebruinde korst garandeert. Binnen 58 minuten kun je genieten van versgebakken brood, terwijl je tot 15 uur van tevoren de bakstart kunt instellen voor jouw dagelijks broodplezier.

Het moderne design van roestvrij staal biedt niet alleen een eigentijdse uitstraling, maar maakt ook schoonmaken moeiteloos. Het tiptoetsendisplay blinkt uit in helderheid en gebruiksgemak, waardoor je met gemak een van de 15 bakprogramma's kunt selecteren.

De handige ingrediëntenhouder, met een capaciteit van 125 gram, opent automatisch op het juiste moment om ingrediënten aan het deeg toe te voegen. Dit betekent dat je simpelweg achterover kunt leunen, terwijl de machine al het werk doet.

Die convectieventilator, die een knapperige en perfect gebruinde korst garandeert, is echt een pluspunt. De variatie in programma's is ook geweldig: kies uit het snelle programma van 58 minuten of selecteer zelf de gewenste baktijd voor elk stadium.

De luchtigheid en krokantheid van het brood hebben ons echt overtuigd. Voor ons is dit de investering waard, gezien de geboden kwaliteit. Als je op zoek bent naar een alles-in-één broodbakmachine die gebruiksvriendelijk is en uitstekende prestaties levert, is dit model zeker een aanrader.

Voordelen:
 • Convectie ventilator voor knapperige korst
 • Snelprogramma van 58 minuten, ideaal voor “last minute” broden
 • Thermolon bakblik, vrij van PFOA
 • Mogelijkheid om starttijd tot 15 uur van tevoren in te stellen
Nadelen:
 • Het kijkvenster is klein en laat weinig licht door
 • Relatief luid tijdens het kneden
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Kneedfunctie

Panasonic SD-YR2550SXE

De Panasonic Broodbakmachine SD-YR2550SXE maakt gebruik van twee temperatuursensoren en volledig afgestemde functies om jou altijd van de beste kwaliteit brood te voorzien, ongeacht de omgevingstemperatuur. Het unieke kneedmes en de ambachtelijke kneedtechniek zorgen voor heerlijk brood met de ideale textuur, 

Dit grote apparaat heeft een stevig en robuust ontwerp. Dit is duidelijk merkbaar bij het openen van het deksel, er is gebruikgemaakt van zwaar materiaal, wat wel een nadeel kan zijn bij het optillen van dit toestel: hij is aan de zware kant.

Na het openen van het deksel, tref je de dispenser voor extra ingrediënten aan waarmee je je brood eenvoudig personaliseert. 

We zijn enthousiast over de prestaties van deze broodbakmachine. Dit komt mede doordat de machine beschikt over een uniek kneedmes die is voorzien van ribbels in de broodpan. Hierdoor krijgt je brood een ideale textuur welke heel professioneel lijkt. 

Hoewel het geen model betreft uit de laagste prijsklasse, krijg je meer dan waar voor je geld dankzij de grote diversiteit aan opties en de hoge kwaliteit brood (en andere producten). Wanneer je zoekt naar een machine met uitmuntende kneedfunctie ben je bij dit model aan het juiste adres. 

Voordelen:
 • Consistente kwaliteit brood door twee temperatuursensoren
 • Nabootsing van ambachtelijke kneedtechniek
 • Creatieve handmatige instellingen zonder handmatig kneden
 • Fluisterstil tijdens bakken en kneden
Nadelen:
 • Hoger geprijsd
 • Groot model waardoor je veel ruimte nodig hebt op je aanrecht
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Grote Gezinnen

Moulinex Home Broodbakmachine

Met de Moulinex Home Broodbakmachine maak je eenvoudig het lekkerste brood en stokbrood voor het hele gezin. Deze broodbakmachine kan broden tot 1.5 kg bakken en beschikt over een handige antiaanbaklaag, waardoor het brood gemakkelijk loskomt en de kom eenvoudig te reinigen is. 

Hoewel het design minder modern en stijlvol is dan alternatieve broodbakmachines op de markt, voelt dit apparaat uitermate degelijk, stevig en stabiel. Boven het heldere display staan alle programma’s en bijbehorende nummers vermeld, waardoor je gemakkelijk het gewenste programma instelt. Het is belangrijk om te vermelden dat dit een groot apparaat betreft, welke niet geschikt is voor iedere keuken.

De Moulinex Home Broodbakmachine is ideaal voor grote gezinnen, omdat je met gemak broden tot 1.5 kg kunt bakken. Een leuk voordeel vinden wij de mogelijkheid om tot 8 mini stokbroden te maken in twee batches, dankzij de stokbroodplaten en bakkersaccessoires. De 16 automatische programma's zorgen voor veel gebruiksgemak en variatie in het bakproces. 

De broodbakmachine biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, vooral vanwege de veelzijdige functies die het biedt. Moulinex, als een betrouwbaar merk, voegt vertrouwen toe aan de duurzaamheid en prestaties van dit apparaat.

We raden dit model aan voor de grotere huishoudens door de mogelijkheid om grote broden te bakken. 

Voordelen:
 • Maak tot 1.5 kg vers brood - ideaal voor grotere groepen/families
 • Uitgestelde start voor vers brood in de ochtend
 • Inclusief stokbroodplaten en bakkersaccessoires - lekker veelzijdig!
 • Met handige warmhoudfunctie
Nadelen:
 • Het brood is wat lastig los te krijgen uit het bakblik
 • Het display is niet verlicht wat het soms moeilijker leesbaar maakt
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Princess Broodbakmachine

De Princess Broodbakmachine maakt het mogelijk om ‘s ochtends wakker te worden met warm en zelfgebakken brood dankzij de instelbare timer. Daarnaast beschikt dit model over 15 voorgeprogrammeerde bakprogramma’s inclusief een glutenvrij programma.

Deze machine is verkrijgbaar in het wit en zwart en is licht in gewicht waardoor je hem gemakkelijk verplaatst. Met het digitale scherm en het kijkvenster aan de bovenzijde stel je het apparaat gemakkelijk in en bewaak je het bakproces zonder problemen. 

Een voordeel is de veelzijdigheid van dit apparaat. Naast brood kan je met deze machine ook jam, yoghurt, cake en zelfs rijst en rijstwijn maken. Je kiest zelf de grootte van je brood dankzij de flexibele capaciteit van 680 tot 900 gram, zo kiezen wij regelmatig om een halfje te maken. 

Met de digitale timer is het mogelijk om tot 13 uur vooraf de ingrediënten in het bakblik te plaatsen. Stel 's avonds de broodbakmachine in zodat het mengen en kneden om 6 uur 's ochtends begint, wat resulteert in versgebakken brood om 9 uur. Bovendien behoudt de machine de warmte van het brood gedurende 60 minuten met de warmhoudfunctie.

Ondanks dat dit model aanvoelt als kwetsbaar, vinden wij dat je voor deze prijs waar voor je geld krijgt. 

Deze budget broodbakmachine is een absolute aanrader als je niet wil investeren in een duur modem, terwijl je toch graag een goede en veelzijdige broodbakmachine in huis hebt waar je langdurig op kunt vertrouwen. 

Voordelen:
 • Flexibele capaciteit voor 8 tot 14 sneden
 • Digitale timer en warmhoudfunctie voor vers brood
 • Hittebestendige behuizing en oververhittingsbeveiliging
 • Makkelijk te reinigen bakblik door antiaanbaklaag
Nadelen:
 • Kan wat lawaai maken tijdens het bakproces
 • Vereist enige tijd om de optimale instellingen te leren kennen
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een broodbakmachine

 • Formaat en capaciteit: overweeg hoeveel ruimte je hebt in je keuken en hoeveel brood je doorgaans wilt bakken. Een compacte machine is handig als je een kleine keuken hebt, terwijl een grotere machine geschikt is voor grotere huishoudens of als je regelmatig voor grotere groepen bakt.
 • Programma’s en instellingen: kies een broodbakmachine met programma’s die passen bij jouw bakvoorkeuren. Denk aan opties voor verschillende broodsoorten, korstkleur, en eventueel glutenvrij bakken. Sommige machines hebben zelfs extra functies zoals jam maken of deeg kneden.
 • Kneedfunctie: als je graag zelf brooddeeg maakt, let dan op machines met een aparte kneedfunctie. Hiermee kun je het deeg bereiden en vervolgens in de oven afbakken voor een ambachtelijk resultaat.
 • Timer en uitgestelde start: een timerfunctie is handig als je ’s ochtends vers brood wilt hebben, maar niet vroeg uit bed wilt om het deeg te bereiden. Met een uitgestelde start kun je de machine ’s avonds vullen en instellen, zodat het brood ’s ochtends klaar is.
 • Antiaanbaklaag: een goede antiaanbaklaag voorkomt dat het brood blijft plakken en maakt het schoonmaken eenvoudiger. Zo kun je zonder gedoe genieten van versgebakken brood.
 • Geluidsniveau: let op het geluidsniveau van de machine, vooral als je een open keuken hebt of de machine ’s nachts wilt gebruiken. Een stille machine zorgt voor minder overlast en meer comfort tijdens het bakken.

De voordelen van een broodbakmachine

 • Gemak: met een broodbakmachine hoef je niet meer naar de bakkerij te gaan of te wachten in de rij bij de supermarkt. Jij kunt zelf heerlijk vers brood bakken, precies zoals jij het lekker vindt, zonder veel moeite.
 • Gezonde ingrediënten: door zelf brood te bakken, heb jij volledige controle over de ingrediënten. Jij kunt gezonde opties kiezen, zoals volkorenmeel, zaden, en noten, en zo bewerkte toevoegingen vermijden.
 • Tijdsbesparing: het kost slechts enkele minuten om de ingrediënten in de machine te doen, en vervolgens neemt de machine het werk van het kneden, rijzen en bakken van het brood van jou over. Dit bespaart jou kostbare tijd en moeite.
 • Variatie: met een broodbakmachine kun jij experimenteren met verschillende recepten en smaken, van klassiek witbrood tot meergranenbrood, zodat jij altijd iets nieuws kunt proberen.
 • Kostenbesparend: zelf brood bakken kan op de lange termijn kostenbesparend zijn in vergelijking met het kopen van brood in de winkel, vooral als jij regelmatig brood eet.

Als jij van de geur van versgebakken brood in jouw huis wilt genieten, controle wilt hebben over wat er in jouw brood zit, en tijd en geld wilt besparen, dan kan een broodbakmachine een waardevolle toevoeging aan jouw keuken zijn.

Conclusie

Als beste algemene keuze komt de Russell Hobbs broodbakmachine naar voren. Dit model biedt een breed scala aan programma’s en gebruiksgemak. Met hoogwaardige kwaliteit en 21 programma’s, inclusief 4 glutenvrije opties, combineert het gemak en variatie.

Ben je op zoek naar meer luxe en een model uit het hogere segment? De Panasonic SDB2510 biedt luxe en veelzijdigheid met zijn 32 programma’s. Kwaliteit staat bij dit model hoog in het vaandel, waardoor er sprake is van een duurzaam product waar je lang plezier van zult hebben.

Geef je liever iets minder geld uit? De Princess Broodbakmachine met 15 programma’s en een handige timer voor vers brood in de ochtend voelt misschien wat fragiel aan, maar biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding voor wie een budgetvriendelijke optie zoekt.

Veelgestelde vragen 

Hoe makkelijk is het om een broodbakmachine te gebruiken?

Het gebruik van een broodbakmachine is heel eenvoudig. Je voegt gewoon alle ingrediënten toe, selecteert het gewenste programma en laat de machine de rest doen.

Kan ik mijn eigen recepten gebruiken in een broodbakmachine?

Ja, je kunt zeker je eigen recepten gebruiken. Het is belangrijk om de verhoudingen van de ingrediënten aan te passen aan de capaciteit van de machine.

Hoelang duurt het om een brood te bakken in een broodbakmachine?

De meeste broodbakmachines hebben een bakcyclus van ongeveer 3-4 uur, afhankelijk van het programma dat je kiest.

Zijn er verschillende formaten broden die ik kan bakken in een broodbakmachine?

Ja, de meeste broodbakmachines bieden de mogelijkheid om verschillende formaten broden te bakken, variërend van kleine tot grote broden.

Wat zijn de voordelen van het kopen van een broodbakmachine in plaats van het kopen van brood in de winkel?

Met een broodbakmachine kun je genieten van versgebakken brood, aangepast aan jouw smaak en voedingsbehoeften. Bovendien bespaar je geld op de lange termijn en vermijd je toegevoegde conserveringsmiddelen.

Zijn broodbakmachines moeilijk schoon te maken?

Nee, de meeste broodbakmachines hebben een verwijderbare bakvorm die gemakkelijk schoon te maken is met warm water en afwasmiddel.

Dokter Fit