De 7 Beste Draadloze Borstkolven van 2024
draadloze borstkolf featured image 3

De 7 Beste Draadloze Borstkolven van 2024

Ontdek de vrijheid van moederschap met een draadloze borstkolf. Een innovatieve oplossing die moeders de flexibiliteit biedt om te kolven zonder gedoe van kabels. Ervaar comfort en mobiliteit terwijl je de zorg voor je baby combineert met de vrijheid van beweging. Draadloze borstkolven zijn ontworpen om moeders te ondersteunen, waar en wanneer ze het nodig hebben. Maak kennis met de voordelen van draadloos kolven en geniet van het gemak om de ervaring van het borstvoeden van je kleintje nog specialer te maken.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke draadloze borstkolven nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste draadloze borstkolf overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Vulpes Goods
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste prijs-kwaliteitverhouding Check Prijs bij Vulpes Goods
Beste keuze met dual power motor Check Prijs bij Bol
Beste enkelvoudige draadloze borstkolf Check Prijs bij Bol
Beste keuze met bediening via app Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste draadloze borstkolven onderzocht

Beste Algemene Keuze

Vulpes Goods Elektrische Draadloze Borstkolf

De Vulpes Goods Elektrische Draadloze Borstkolf is perfect voor multitaskende moeders, met een handsfree ontwerp dat comfort en efficiëntie biedt. Deze lichte en compacte borstkolf past gemakkelijk in je (voedings)bh, waardoor je andere taken kunt uitvoeren terwijl je kolft.

De kolf heeft een krachtige batterij die 2,5 uur meegaat en is eenvoudig op te laden via USB, ideaal voor onderweg. De meegeleverde reistas verhoogt je mobiliteit, zodat je overal kunt kolven.

Met diverse accessoires zoals 30 moedermelk bewaarzakjes, een informatief E-book over borstvoeding, en borstschildverkleiners, is deze kolf ontworpen voor gepersonaliseerd comfort. De verschillende modi en het anti-backflow systeem zorgen voor een efficiënte kolfsessie, terwijl het LED-scherm het aanpassen van instellingen vereenvoudigt. Bovendien garandeert de BPA-vrije samenstelling de veiligheid.

Deze borstkolf is ideaal voor moeders die een praktische, veilige en comfortabele kolfsessie zoeken, met de vrijheid om door te gaan met hun dag.

Voordelen:
 • Compact model; nauwelijks zichtbaar dat je een kolf draagt
 • Optimale zuigkracht zorgt voor efficiënt kolven
 • Met accessoires zoals reistas, moedermelkbewaarzakjes en E-book
 • Essentieel anti-backflow systeem ter voorkoming van melkverspilling
 • Handig led-scherm waarop je de instellingen kunt beheren
Nadelen:
 • Batterij is tamelijk kwetsbaar en gaat snel leeg
 • Kan lekken tijdens het kolven
Check Prijs op Vulpesgoods.com Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze
LifeSupply Handsfree Borstkolf

Deze draadloze borstkolf van LifeSupply zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt tijdens het kolven en is van hoge kwaliteit.

Dit model heeft drie modi en twaalf instelbare niveaus. Je kiest uit massage waarbij de tepels gemasseerd worden om van klontjes af te komen, expressie voor diep en comfortabel pompen, en de automatische modus die de twee andere soorten afwisselt. We waren tevreden over de hoeveelheid melk die we konden kolven en het comfort.

Dit model heeft een gebruiksvriendelijke leddisplay die makkelijk in te stellen is en kan ook via een afstandsbediening ingesteld worden. De kolven zijn stil, compact en tot 3,5 uur draadloos te gebruiken.

Al met al een echte aanrader voor wie een hoogwaardig product met uitgebreide functionaliteiten zoekt en hier voldoende budget voor heeft.

Voordelen:
 • Keuze uit drie modi en twaalf niveaus
 • Stil en compact, waardoor discreet in gebruik
 • Intuïtieve leddisplay en afstandsbediening voor instellingen
 • Batterij gaat tot 3,5 uur mee
Nadelen:
 • Aanvankelijk wat lastig aan te brengen
 • Prijzig
Check Prijs op Bol.com
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding

Vulpes Goods BabyCare Draadloze Borstkolf

De Vulpes Goods BabyCare Draadloze Borstkolf biedt een uitstekende combinatie van prijs en kwaliteit. Deze elektrische en draadloze borstkolf is uitgerust met handige functies zoals een anti-terugstroom systeem om melkverspilling te voorkomen, 3 modi en 27 zuigniveaus voor een gepersonaliseerde kolfsessie.

Het compacte ontwerp zorgt voor een ideale pasvorm en gemakkelijke plaatsing in je (voedings)bh, waardoor je handsfree kunt kolven terwijl je andere activiteiten uitvoert. De kolf is BPA-vrij, wat veiligheid voor jou en je baby garandeert. Een handige timer schakelt de kolf automatisch uit na 30 minuten, wat bijdraagt aan gebruiksgemak en energiebesparing.

De kolf wordt geleverd met een 26 mm borstschild, 3 borstschildverkleiners, 30 moedermelk bewaarzakjes, een E-book over borstvoeding, en een reistas voor onderweg. Het LED-scherm maakt het eenvoudig om instellingen te beheren en aan te passen.

De Vulpes Goods BabyCare Draadloze Borstkolf is een ideale keuze voor moeders die op zoek zijn naar een betaalbare, efficiënte en comfortabele kolfsessie.

Voordelen:
 • Anti-terugstroom systeem tegen verspilling van de melk
 • Handige timer die de kolf na 30 minuten automatisch uitzet
 • 3 modi en 27 zuigniveaus voor het vinden van de juiste instelling
 • Overzichtelijk LED-scherm voor controle van instellingen
 • Compact waardoor een uitstekende pasvorm om de borst
Nadelen:
 • Kan pijnlijk zijn wanneer je zuigkracht opvoert voor meer productie
 • Morsen bij het overgieten van de melk in een flesje of bakje
Check Prijs op Vulpesgoods.com Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Dual Power Motor

Nurture Goods Dual Efficient Borstkolf

De Nurture Goods Dual Efficient Borstkolf is een innovatieve oplossing voor moeders die efficiëntie en comfort tijdens het kolven waarderen. Deze borstkolf is uitgerust met een dual power motor, waardoor je tegelijkertijd beide borsten kunt kolven, wat de kolftijd aanzienlijk verkort.

De kolf beschikt over de nieuwste pressure pulse massage technologie, die de melkproductie met gemiddeld 20% verhoogt door middel van trillingen die een ontspannende borstmassage simuleren. De verbeterde batterijfunctie zorgt voor meer gemak bij het kolven, waar en wanneer je maar wilt. De kolf is eenvoudig schoon te maken, zowel met de hand, in de vaatwasser, als door sterilisatie van de harde onderdelen.

De dual power motor met touchscreen bediening biedt keuze uit 9 zuigstanden, en de kolf wordt geleverd met handige flesjes en een kolfdagboek. De kolf is 100% BPA-vrij en CE-gecertificeerd, wat zowel efficiëntie als veiligheid garandeert. Daarbij is de dubbele borstkolf ook nog eens aantrekkelijk geprijsd.

De Nurture Goods Dual Efficient Borstkolf is een uitstekende keuze voor moeders die op zoek zijn naar een snelle, comfortabele en veilige kolfsessie.

Voordelen:
 • Gelijktijdig kolven van beide borsten dankzij de Dual Power Motor
 • Pressure Pulse Massage techniek bevordert melkproductie met 20%
 • Touchscreen bediening met geheugenfunctie voor instellingen
 • Inclusief flesjes (2x180 ml) met draaidop en speen
 • Vaatwasserbestendig, maakt schoonmaken eenvoudig
Nadelen:
 • Geen bijgeleverd opbergtasje
 • Flesjes kunnen eenvoudig omvallen door hun vorm
Check Prijs op Bol.com
Beste Enkelvoudige Draadloze Borstkolf

Lakoo Borstkolf

De Lakoo Borstkolf is een uitstekende keuze voor drukbezette moeders die een efficiënte, comfortabele en betaalbare kolfoptie zoeken. Het draadloze ontwerp maakt het mogelijk om de kolf discreet in je (voedings)bh te plaatsen, waardoor je de vrijheid hebt om andere activiteiten uit te voeren terwijl je kolft.

Deze enkelvoudige borstkolf biedt drie modi voor een aanpasbare kolfervaring, inclusief een massagestand die de melkstroom stimuleert. De optimale zuigkracht zorgt voor een efficiënte melkafgifte. Het lcd-scherm maakt bediening eenvoudig en intuïtief, zonder de kolf aan te raken. De zachte, flexibele borstcup past zich aan de vorm van je borst aan voor extra comfort.

De kolf is vaatwasserbestendig, wat het schoonmaken vergemakkelijkt, en is BPA-vrij voor veilig gebruik. Bovendien is de Lakoo Borstkolf zeer goed geprijsd, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor moeders die op zoek zijn naar kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Dit maakt het een ideale optie voor moeders die een praktische, comfortabele en efficiënte kolfoptie zoeken.

Voordelen:
 • Keuze uit 3 modi, aanpasbaar aan jouw behoeften
 • Massagefunctie ter bevordering van melkproductie
 • Zachte borstcup past zich aan aan je borst voor comfort
 • Eenvoudige bediening via lcd-scherm
 • Vaatwasserbestendig; eenvoudig schoonmaken
Nadelen:
 • Mogelijke afname van zuigkracht na verloop van tijd
 • Relatief luide kolf
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Bediening Via App

Youha Dubbele Draadloze Borstkolf

De Youha Dubbele Draadloze Borstkolf is een geavanceerde keuze voor moeders die op zoek zijn naar gemak en innovatie. Hoewel deze kolf wat hoger geprijsd is, biedt het aanzienlijke voordelen die de investering rechtvaardigen. De kolf kan worden bediend via de My Youha App, beschikbaar voor zowel iOS als Android, waarmee je de kolfsessies kunt personaliseren en bijhouden.

Deze compacte, draadloze borstkolf maakt discreet kolven mogelijk, zelfs in aanwezigheid van anderen, dankzij het stille ontwerp met een geluidsniveau tussen 45 en 50 dB. De kolf is eenvoudig te demonteren en te steriliseren, wat zorgt voor hygiënisch gebruik.

Met 10 verschillende standen voor elke fase van het kolven, biedt deze kolf een breed scala aan opties om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. De oplaadbare accu's zorgen voor langdurig gebruik, waardoor je meerdere keren kunt kolven zonder tussentijds op te laden.

De Youha Dubbele Draadloze Borstkolf is een uitstekende keuze voor moeders die op zoek zijn naar een hoogwaardige, veelzijdige en gebruiksvriendelijke kolfoptie, met de extra voordelen van app-bediening en discretie.

Voordelen:
 • Bedien de kolf via de app zonder dat je kleren uit of omhoog hoeven
 • Compacte kolf waardoor je discreet kunt kolven met anderen in je buurt
 • Stil apparaat met een geluidsniveau tussen de 45 en 50 dB
 • Gemakkelijk te demonteren en te ontsmetten op diverse manieren
 • Veel verschillende standen voor de diverse stadia van het kolven
Nadelen:
 • Het is een prijzige kolf
 • Accu’s van beide kolven kunnen verschillen in capaciteit
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

QualiPro Elektrische Dubbele Draadloze Borstkolf

De QualiPro Elektrische Dubbele Draadloze Borstkolf biedt een uitstekende balans tussen prijs en prestatie, waardoor het een ideale keuze is voor moeders die op zoek zijn naar een betaalbare maar effectieve kolfoptie. Deze borstkolf is uitgerust met een krachtige dual power motor, waarmee je zowel enkelzijdig als dubbelzijdig kunt kolven, afhankelijk van je behoefte.

Het nieuwste 2024 model van deze kolf heeft 9 zuigniveaus en 4 verschillende modi, waaronder borstvoeding, massage, bionische en pomp modi, om een gepersonaliseerde kolfsessie te garanderen. Het zachte, comfortabele materiaal is 100% huidvriendelijk en BPA-vrij.

Ondanks de krachtige motor, is de kolf fluisterstil, waardoor je baby ongestoord kan blijven slapen. De kolf wordt geleverd met handige accessoires zoals flesjes, borstschilden, spenen, een oplaadkabel en een handleiding. De accu is oplaadbaar via USB, wat het gemakkelijk maakt om de kolf onderweg op te laden.

De QualiPro Elektrische Dubbele Draadloze Borstkolf is een uitstekende keuze voor moeders die op zoek zijn naar een betaalbare, veelzijdige en comfortabele kolfoptie, zonder in te leveren op kwaliteit en functionaliteit.

Voordelen:
 • Nieuw 2024 model met krachtige dual power motor voor effectief kolven
 • Keuze uit één borst of twee borsten tegelijk kolven
 • 9 zuigniveaus en 4 modi om de meeste geschikte instelling te kiezen
 • Gemaakt van zacht materiaal, 100% huidvriendelijk en BPA-vrij
 • Melk wordt opgevangen in flesjes waaruit je baby direct kan drinken
Nadelen:
 • Snelheidsniveau kan niet aangepast worden
 • Niet discreet te dragen
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een draadloze borstkolf? 

Bij het kopen van een draadloze borstkolf zijn er verschillende factoren waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je een apparaat kiest dat goed aansluit bij jouw behoeften en levensstijl:

 • Comfort: zorg ervoor dat de kolf comfortabel is tijdens het gebruik. Dit omvat de pasvorm van het borstschild en de zachtheid van de zuigkracht.
 • Zuigkracht en Snelheid: kies een model met verstelbare zuigkracht en snelheid om het kolven aan te passen aan je comfortniveau en efficiëntie.
 • Batterijduur: controleer hoe lang de kolf kan werken op een volledig opgeladen batterij. Een langere batterijduur betekent dat je minder vaak hoeft op te laden, wat handig is als je vaak onderweg bent.
 • Geluidsniveau: een stillere borstkolf is discreet en ideaal als je in het openbaar of naast een slapende baby wilt kolven.
 • Draagbaarheid: hoe gemakkelijker en lichter de kolf te vervoeren is, hoe beter het is voor gebruik buitenshuis of op het werk.
 • Gebruiksgemak: kijk naar een kolf die gemakkelijk in elkaar te zetten, te gebruiken en te reinigen is.
 • Capaciteit van de Melkopvang: zorg dat de bijgeleverde flessen of opvangzakjes een adequate capaciteit hebben voor de hoeveelheid melk die je gewoonlijk afkolft.
 • Materiaal en Kwaliteit: zorg ervoor dat de materialen veilig en duurzaam zijn, vrij van BPA en andere schadelijke stoffen.
 • Prijs: bepaal je budget en vergelijk de functies en kwaliteit van de kolven binnen je prijsklasse.
 • Garantie en Klantenservice: controleer de garantieperiode en of de fabrikant betrouwbare klantenservice biedt.
 • Compatibiliteit met Flessen en Accessoires: kijk of de kolf compatibel is met verschillende flessen of dat je speciale flessen of adapters moet kopen.
 • Extra Functies: sommige draadloze borstkolven bieden extra functies zoals een app die je kolfsessies bijhoudt of een geheugenfunctie voor je favoriete kolfinstellingen.

Door rekening te houden met deze punten, kun je een draadloze borstkolf vinden die niet alleen effectief is in gebruik, maar ook aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren en levensstijl.

Wat zijn de voordelen van een draadloze borstkolf?

Draadloze borstkolven bieden verschillende voordelen, vooral voor moeders die behoefte hebben aan mobiliteit en flexibiliteit tijdens het afkolven. Hier zijn enkele van de voordelen:

 • Portabiliteit: draadloze borstkolven zijn over het algemeen compacter en lichter dan hun bedrade tegenhangers. Dit maakt ze ideaal voor moeders die onderweg zijn en niet altijd toegang hebben tot een stopcontact.
 • Gebruiksgemak: omdat ze geen snoeren hebben die naar een stopcontact leiden, zijn draadloze borstkolven gemakkelijker te hanteren en in te stellen. Ze vereisen geen gedoe met het vinden van een geschikte stopcontactlocatie.
 • Mobiel gebruik: draadloze borstkolven stellen moeders in staat om op verschillende locaties af te kolven, zoals tijdens het reizen, op het werk, of zelfs in de auto (als ze niet zelf rijden).
 • Minder beperkingen: zonder het beperkende snoer kunnen moeders zich vrijer bewegen tijdens het afkolven. Dit kan handig zijn, vooral als ze actief willen blijven tijdens het kolven.
 • Stilte: sommige draadloze borstkolven zijn ontworpen om stiller te zijn dan bedrade modellen, wat handig kan zijn voor moeders die discreet willen kolven zonder anderen te storen.
 • Gebruik met meerdere borsten: draadloze borstkolven zijn vaak ontworpen voor enkel- of dubbelzijdig gebruik. Dit betekent dat moeders beide borsten tegelijkertijd kunnen afkolven, wat de kolftijd kan verkorten.
 • Connectiviteitsopties: sommige draadloze borstkolven zijn voorzien van moderne technologische functies, zoals Bluetooth- of Wi-Fi-connectiviteit, waardoor ze kunnen worden gekoppeld aan smartphone-apps voor het bijhouden van afkolfsessies en andere gegevens.
 • Verstelbare instellingen: veel draadloze borstkolven bieden instelbare zuigkracht en verschillende afkolfstanden, waardoor moeders de instellingen kunnen aanpassen aan hun comfortniveau en behoeften.
 • Minder onderdelen: draadloze borstkolven hebben over het algemeen minder onderdelen dan bedrade modellen, wat de montage en demontage eenvoudiger maakt. Dit kan ook de reiniging vereenvoudigen.
 • Minder kans op struikelen: aangezien draadloze borstkolven geen snoeren hebben, is er minder kans dat moeders struikelen over de draden, wat de veiligheid kan vergroten.

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke voordelen kunnen variëren afhankelijk van het merk en het model van de draadloze borstkolf. Het is altijd raadzaam om beoordelingen te lezen en de productinformatie grondig te bestuderen voordat je een aankoopbeslissing neemt.

Conclusie 

Een goede draadloze borstkolf is gemakkelijk in gebruik en biedt comfort en bewegingsvrijheid voor de moeder. Na uitgebreid testen is de Vulpes Goods Elektrische Draadloze Borstkolf als beste algemene keuze uit de bus gekomen. Deze draadloze borstkolf biedt optimale zuigkracht en comfort tijdens het kolven. De Lifesupply Handsfree Borstkolf is een kolf uit het luxe segment. De prijs is hoog, maar dat geldt ook voor de kwaliteit. De kolf met diverse extra’s en handige settings is zeker het overwegen waard. Wie tot slot op zoek is naar een kwalitatief goede kolf voor een lage prijs, raden we de QualiPro Elektrische Dubbele Draadloze Borstkolf aan. Deze borstkolf biedt veel voordelen, zoals een krachtige dual power motor en wordt geleverd met diverse accessoires, dit alles tegen een lage prijs.   

In het land van de draadloze borstkolven is voor ieder wat wils een geschikte kolf te vinden!

Veelgestelde vragen over een draadloze borstkolf

Wat is een draadloze borstkolf?

Een draadloze borstkolf is een borstkolf die geen snoeren of draden heeft die naar een stopcontact leiden. Ze werken meestal op batterijen en zijn ontworpen voor draagbaarheid en gemak bij het afkolven van moedermelk.

Hoe werkt een draadloze borstkolf?

Draadloze borstkolven gebruiken meestal een oplaadbare batterij om de zuigkracht te genereren die nodig is om moedermelk af te kolven. Sommige modellen kunnen ook worden aangesloten op een stopcontact als dat nodig is.

Zijn draadloze borstkolven even effectief als bedrade modellen?

Veel draadloze borstkolven zijn even effectief als bedrade modellen. De technologie heeft zich sterk ontwikkeld, en veel draadloze kolven bieden instelbare zuigkracht en verschillende afkolfstanden.

Zijn draadloze borstkolven comfortabel?

Veel draadloze borstkolven zijn ontworpen met comfort in gedachten. Ze hebben vaak zachte siliconen schilden en instelbare zuigkrachtniveaus om het afkolven zo comfortabel mogelijk te maken.

Hoe lang gaat de batterij van een draadloze borstkolf mee?

De levensduur van de batterij varieert per model en merk. Sommige draadloze borstkolven kunnen meerdere afkolfsessies aan voordat ze moeten worden opgeladen, terwijl andere mogelijk een kortere batterijduur hebben.

Kan ik draadloze borstkolven onderweg gebruiken?

Ja, dat is vaak het doel van draadloze borstkolven. Ze zijn ontworpen om draagbaar te zijn, zodat moeders gemakkelijk kunnen afkolven, zelfs als ze niet in de buurt van een stopcontact zijn.

Zijn draadloze borstkolven gemakkelijk schoon te maken?

De meeste draadloze borstkolven hebben onderdelen die gemakkelijk uit elkaar kunnen worden gehaald voor reiniging. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen voor het schoonmaken en steriliseren van de onderdelen.

Kunnen draadloze borstkolven worden gebruikt met een smartphone?

Sommige moderne draadloze borstkolven zijn voorzien van Bluetooth- of Wi-Fi-functionaliteit, waarmee ze kunnen worden gekoppeld aan een smartphone-app. Dit kan handig zijn voor het bijhouden van afkolfsessies en andere gegevens.

Zijn draadloze borstkolven geschikt voor exclusief kolven?

Ja, veel moeders gebruiken draadloze borstkolven als hun hoofdmethode voor het afkolven van moedermelk, vooral als ze vaak onderweg zijn.

Zijn draadloze borstkolven geschikt voor alle borstgroottes?

De meeste draadloze borstkolven worden geleverd met verschillende maten borstschilden om aan te passen aan verschillende borstgroottes. Het is belangrijk om een maat te kiezen die comfortabel aanvoelt en een goede afdichting biedt.

Raadpleeg altijd de specifieke handleiding van het gekozen merk en model voor gedetailleerde informatie en instructies.

Dokter Fit