De 7 Beste Foodprocessors van 2024
foodprocessor featured image

De 7 Beste Foodprocessors van 2024

Een foodprocessor neemt je een hoop hak- en snijwerk uit handen, waardoor je binnen een handomdraai een verse en gezonde maaltijd op tafel zet. We waren onder de indruk van hoe ons kookproces versneld werd dankzij de foodprocessor en hoe complexe recepten toegankelijk werden.

We hebben een ruime hoeveelheid foodprocessors voor je getest en zetten de top 7 op een rij. Tijdens onze test hebben we gelet op gebruiksgemak, snelheid, kwaliteit van de materialen en veelzijdigheid van het apparaat. Dit alles om te zorgen voor gemak en plezier bij het koken.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke foodprocessors nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste foodprocessor overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste keuze met staafmixer Check Prijs bij Bol
Beste keuze met blender Check Prijs bij Bol
Gebruiksvriendelijkste keuze Check Prijs bij Bol
Mooiste ontwerp Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste foodprocessors onderzocht

Beste Algemene Keuze

Safecourt Kitchen Foodprocessor

De foodprocessor van Safecourt Kitchen komt als beste uit onze test dankzij de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, het gebruiksgemak en de veelzijdigheid.

Dit model beschikt over diverse functionaliteiten, zoals snijden, raspen, hakken, mengen, kneden, versnipperen en malen. Hierbij maak je gebruik van de drie snelheden of de extra turbostand. Dit model heeft een gemiddeld vermogen van 650 Watt, wat voldoende is voor de nodige taken. We kregen alle gewenste ingrediënten probleemloos gehakt.

We vonden dit model met name handig vanwege de hoeveelheid onderdelen, 16 in totaal. Je ontvangt onder andere een blender, eiklopper, deegmes en raspblad. De vier makkelijk verwisselbare messen waren hoogwaardig en ook de kan voelde stevig aan, al hadden we deze liever van roestvrij staal dan van plastic gehad.

Qua gebruiksgemak scoort dit model goed. De grote vultrechter bespaarde ons een hoop snijwerk vooraf en alle onderdelen konden in de vaatwasser. Het handige safety lock systeem voorkomt dat je het apparaat aanzet terwijl het deksel niet goed dicht zit. 

We raden dit model van Safecourt Kitchen aan als je hoge kwaliteit en ruime mogelijkheden zoekt voor een faire prijs.

Voordelen:
 • 16 onderdelen, waaronder eiklopper, raspblad en deegmes
 • Kan tevens als blender gebruikt worden
 • Safety lock systeem voorkomt gebruik bij open deksel
 • Grote vultrechter vermindert snijwerk
Nadelen:
 • Vrij kort snoer, minder handig bij gebruik
 • Kan van plastic in plaats van roestvrij staal
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Cecotec Foodprocessor

Als je op zoek bent naar een elegante keukenmachine voor zwaar deeg, is dit model van Cecotec een uitstekende keuze.

Dit apparaat vervult maar liefst zes functies: kneden, kloppen, opkloppen, emulgeren, roeren en mengen. Je kiest hierbij uit acht snelheden. Het vermogen is iets lager dan bij andere modellen, waardoor het allerzwaarste deeg (zoals brood) lastiger te kneden is. Dankzij de opzetstukken gebruikten we dit model voor talloze taken.

De luxe uitstraling zorgt ervoor dat dit strak vormgegeven model goed staat in iedere keuken. De kwaliteit vonden we super, onder andere dankzij de roestvrij stalen onderdelen. De mengkom heeft een inhoud van 5,2 liter, wat voldoende is voor ruime hoeveelheden deeg. Nog een pluspunt: de keukenmachine voor zwaar deeg is verrassend stil in gebruik.

Via het ledscherm bedienden we de keukenmachine voor zwaar deeg. We lazen extra informatie af vergeleken met andere modellen, zoals de tijd- en snelheidsweergave. Het antispatdeksel zorgde ervoor dat de keuken heerlijk schoon bleef.

We raden dit model aan als je meerdere functies in één apparaat zoekt en een stijlvol model in de keuken wilt.

Voordelen:
 • Stille keukenmachine, waardoor prettig in gebruik
 • Elegant, slank design, staat prachtig op het aanrecht
 • Led scherm met tijd- en snelheidsweergave
 • Antispatdeksel zorgt ervoor dat je keuken schoon blijft
 • Meer opzetstukken los verkrijgbaar voor uitbreiding
Nadelen:
 • Zwaar apparaat (9 kilo)
 • Prijzige keuze
 • Minder vermogen, minder geschikt voor pizza- en brooddeeg
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Staafmixer

JAP ForceBlend F3

De JAP ForceBlend F3 is een veelzijdig apparaat dat niet alleen als hakmolen, maar ook als staafmixer dient.

De krachtige ForceBlend heeft een vermogen van 1500 Watt en is daarmee geschikt voor allerlei ingrediënten. Je kiest uit maar liefst 21 snelheden en een turbostand, waardoor je mayonaise, babyvoeding op soep op de juiste manier bereidt. Mogelijkheden zoals de foodprocessor, blender, hakmolen en spiraalsnijder maken dit product veelzijdig.

We vonden de materialen hoogwaardig aanvoelen en hadden weinig aan te merken op de kwaliteit. De titanium messen zijn sterk en duurzaam, net als de andere onderdelen. We waren onder de indruk van de hoeveelheid onderdelen, maar misten bij de maatbeker een schenktuit.

Het bedienen van dit apparaat was eenvoudig en leverde geen problemen op. Je  gebruikt deze staafmixer met een snoer van één meter voor verschillende doeleinden op het aanrecht. Reinigen en demonteren verliep soepel.

We raden dit model aan als je veelzijdigheid zoekt: één apparaat dat meerdere functies zoals hakken, blenden en kloppen mogelijk maakt.

Voordelen:
 • Zeer krachtig model met vermogen van 1500 Watt
 • Keuze uit maar liefst 21 snelheden
 • Extra onderdelen, zoals een spiraalsnijder en blender
 • Hoogwaardige materialen, zoals titanium messen
Nadelen:
 • Maatbeker heeft geen schenktuit
 • Werkt iets anders dan de gemiddelde foodprocessor
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Blender

Ninja Foodi Foodprocessor

Ben je op zoek naar een model dat naast foodprocessor ook als blender gebruikt kan worden? Dan kies je voor deze Ninja Foodi!

Het apparaat met een vermogen van 1200 Watt is uitgerust met diverse functionaliteiten. Zo gebruik je het apparaat niet alleen om te hakken, mixen en pureren, maar ook om te blenden. In totaal zijn er vijf handige automatische programma’s, net als vier snelheden instelbaar. We waren onder de indruk van de ruime mogelijkheden van dit model.

De machine zelf is vrij groot en neem behoorlijk wat plek in beslag op het aanrecht. Daar staat tegenover dat het apparaat stevig staat en van hoogwaardige materialen gemaakt is. We vonden de blenderkan (2,1 liter), voedselverwerkingskom (1,8 liter) en blender to-go (0,7 liter) handig, maar hadden deze liever niet van plastic gezien.

Qua gebruiksgemak scoort dit model goed, omdat het makkelijk te bedienen is. Ook de meegeleverde accessoires, zoals een hakmes, deeghaak en snij- en raspschijf dragen hieraan bij. Een minpuntje is het geluidsniveau, dat iets lager had gemogen.

We raden dit model aan als je veelzijdigheid voor in de keuken zoekt: blenden, hakken, mixen en kneden met één apparaat. En natuurlijk als je graag smoothies meeneemt onderweg!

Voordelen:
 • Werkt ook als blender met blenderkan van 2,1 liter
 • Inclusief blenderbeker voor onderweg
 • Uitgebreide accessoires, zoals hakmes, deeghaak en snij- en raspschijf
 • Keuze uit vijf slimme programma’s om tijd te besparen
Nadelen:
 • Kommen en beker gemaakt van kunststof
 • Neemt veel ruimte in beslag op aanrecht
 • Vrij luid
Check Prijs op Bol.com
Gebruiksvriendelijkste Keuze

Kenwood MultiPro Express

De Kenwood MultiPro Express is een gebruiksvriendelijke keuze met extra functies die koken en bakken nog makkelijker maken.

Dit model heeft de mogelijkheid om de snelheid in te stellen met een draaiknop, waardoor je veel opties hebt. Ook is er een pulse-functie op het apparaat. Onze favoriete extra functie was de ingebouwde digitale weegschaal, waarmee we ingrediënten per gram nauwkeurig afwogen.

Dit krachtige model met een vermogen van 1000 Watt is gebruiksvriendelijk en makkelijk te bedienen. Hier dragen de meegeleverde accessoires, zoals de blenderkan of dubbele garde, aan bij. De inhoud van drie liter is groot, waardoor de Kenwood MultiPro Express ook geschikt is voor grotere hoeveelheden.

De onderdelen voelen stevig en hoogwaardig aan, al hadden we de mengkom liever niet van kunststof gezien. Let erop dat dit model aan de grote kant is, waardoor het behoorlijk wat plek in beslag neemt op het aanrecht. De onderdelen zijn vaatwasserbestendig.

We raden dit apparaat van Kenwood aan als je gebruiksgemak belangrijk vindt in je keukenapparaten: van een grote kom tot makkelijke bediening en extra functies.

Voordelen:
 • Ingebouwde digitale weegschaal voor afwegen per gram
 • Veel accessoires zoals blenderkan en dubbele garde
 • Mengkom met grote inhoud, voor grotere porties geschikt
 • Vaatwasserbestendige onderdelen
Nadelen:
 • Niet geschikt voor zwaar deeg
 • Vrij groot op het aanrecht
Check Prijs op Bol.com
Mooiste Ontwerp

BluMill Keukenmixer

De keukenmixer van BluMill is een aantrekkelijk en elegant model: een strak zwarte foodprocessor met een roségouden mengkom.

Dit model is, net als veel andere foodprocessors, krachtig met een vermogen van 1200 Watt. Je kiest uit zes instelbare snelheden om ingrediënten te mixen, kneden en kloppen. Let erop dat dit model meer lijkt op een keukenmachine en niet geschikt is voor het hakken of snijden van ingrediënten.

Wat ons aangenaam verraste is de ruime kom gemaakt van roestvrij staal. Niet alleen is dit materiaal duurzaam, maar ook is de inhoud van vijf liter ideaal voor ruime hoeveelheden. De accessoires die meegeleverd werden, voelden hoogwaardig aan en het geluidsniveau was laag.

Het was eenvoudig om de keukenmixer te bedienen met de draaiknop voor snelheden. Met één druk op de knop klap je de mengarm omhoog om de kom makkelijk te verwijderen. We vonden het jammer en onhandig dat de onderdelen niet in de vaatwasser konden, waardoor we extra schoonmaakwerk hadden. Houdt hier rekening mee als je dit model op het oog hebt.

We raden deze keukenmixer van BluMill voornamelijk aan vanwege het aantrekkelijke uiterlijk en de grote inhoud. Voor uitgebreide functionaliteiten en hoger gebruiksgemak kies je beter een ander model.

Voordelen:
 • Grote mengkom met inhoud van 5 liter
 • Aantrekkelijk ontwerp met roségouden kom
 • Kom gemaakt van roestvrij staal, waardoor duurzaam
 • Opklapbare kop voor makkelijk verwisselen van opzetstukken
Nadelen:
 • Minder uitgebreid: hakken of snijden niet mogelijk
 • Mengkom en accessoires mogen niet in vaatwasser
 • Verkleurt enigszins na verloop van tijd
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

KitchenBrothers Foodprocessor

De KitchenBrothers Foodprocessor is een voordelige keuze met uitgebreide functionaliteiten, zeker in deze prijsklasse.

Bij dit model kies je uit twee snelheden, net als een pulse-functie, wat iets minder is dan bij concurrerende modellen. Daar staan ruime functionaliteiten tegenover, zoals een blender, hakmolen, koffiemolen en groentesnijder in één apparaat. We vonden dit apparaat handig voor snijden en raspen, net als het maken van smoothies.

De kwaliteit van dit model is goed, zeker voor de prijs waarvoor je het apparaat krijgt. Er is een ruime hoeveelheid accessoires, de messen zijn scherp en efficiënt, en de behuizing voelt stevig aan. Het ontwerp is compact, wat handig is voor een kleine keuken, maar daar staat ook een kleine inhoud van de kommen tegenover.

De bediening van deze foodprocessor is eenvoudig en onderdelen zijn makkelijk los te maken. We vonden het safe lock systeem handig, waardoor het apparaat nooit aanging als het deksel niet goed dicht zat. De verwisselbare onderdelen mogen in de vaatwasser, wat ons een hoop tijd bespaarde.

We raden dit model van KitchenBrothers aan als je op zoek bent naar diverse mogelijkheden en gebruiksgemak, zonder daar de hoofdprijs voor te betalen.

Voordelen:
 • Ruime hoeveelheid accessoires: van blender tot kruidenmolen
 • Inclusief drinkbeker om smoothies onderweg mee te nemen
 • Safe lock systeem zorgt ervoor dat het deksel altijd dicht zit
 • Onderdelen eenvoudig los te maken en te reinigen
 • Compact, past op ieder aanrecht
Nadelen:
 • Minder snelheden dan concurrerende modellen
 • Kleine inhoud van de kommen
 • Vrij luid
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een keukenmixer? 

Dit zijn de belangrijkste factoren voor het kiezen van de beste foodprocessor:

 • Capaciteit: de omvang van de kom bepaalt hoeveel ingrediënten je tegelijkertijd kunt verwerken. Denk na over de grootte van jouw huishouden en hoe vaak je grote maaltijden bereidt.
 • Vermogen: een hoger wattage betekent dat het apparaat krachtiger is. Dit is vooral belangrijk als je harde ingrediënten zoals noten of harde groenten wilt verwerken.
 • Accessoires: sommige foodprocessors komen met diverse hulpstukken zoals een blender, deeghaak of rasp. Overweeg welke hulpstukken je het meest gaat gebruiken. 
 • Materiaal: plastic is lichter en goedkoper, maar roestvrij staal is duurzamer en gaat langer mee. 
 • Onderhoud: kijk of de onderdelen van de keukenmixer vaatwasserbestendig zijn. Dit maakt het schoonmaken na gebruik een stuk makkelijker.
 • Prijs: bepaal vooraf je budget. Een duurdere keukenmachine heeft vaak meer functies en accessoires, maar dat betekent niet altijd dat het beter bij jouw behoeften past. 

Door deze factoren te overwegen, kun je de foodprocessor vinden die het beste bij jouw kookstijl en budget past.

De voordelen van product foodprocessor

 • Tijdbesparend: een keukenmixer neemt het snijwerk uit handen. Dit bespaart je veel tijd die je kunt gebruiken voor andere zaken.
 • Consistente resultaten: het apparaat zorgt voor gelijkmatige snijresultaten, wat bijdraagt aan de perfecte textuur in jouw gerechten.
 • Veelzijdigheid: of je nu noten wilt hakken, groenten wilt snijden, deeg wilt kneden of puree wilt maken, de machine kan het allemaal.
 • Gezond koken: met een foodprocessor maak je eenvoudig verse en gezonde maaltijden. Denk aan smoothies, soepen en salades.
 • Gemakkelijk schoon te maken: de onderdelen zijn vaak vaatwasserbestendig, waardoor de schoonmaak een fluitje van een cent is.
 • Ruimtebesparend: in plaats van verschillende apparaten voor diverse keukentaken, heb je met een foodprocessor één apparaat dat meerdere functies vervult.

Met deze voordelen past een foodprocessor in elke keuken en maakt het jouw kookervaring gemakkelijker en aangenamer.

Conclusie

Een foodprocessor is onmisbaar voor iedere keukenprins of -prinses. Saaie en tijdrovende taken zoals hakken, snijden en mixen zijn nu klaar in een handomdraai. 

Tijdens onze test kwam de Safecourt Kitchen Foodprocessor als beste algemene keuze naar voren. Dit apparaat is veelzijdig en gebruiksvriendelijk en de prijs-kwaliteitverhouding verraste ons aangenaam.

Ben je op zoek naar een luxe model met een elegant uiterlijk en ruime functionaliteiten? Dan is de Cecotec Keukenmachine dé foodprocessor voor jou. Als je functionaliteiten belangrijk vindt en het apparaat ook als blender wilt gebruiken, kies je voor de JAP ForceBlend F3. Bij een kleiner budget raden we de KitchenBrothers Foodprocessor aan, die qua mogelijkheden zeker niet onderdoet voor sommige duurdere modellen. 

Kies voor een model dat bij je past en zet in een mum van tijd complexe maaltijden op tafel.

Veelgestelde vragen

Wat doet een foodprocessor precies?

Een foodprocessor is een multifunctioneel keukenapparaat dat je helpt bij het hakken, snijden, raspen, pureren en mengen van voedsel. Het versnelt en vereenvoudigt je kookproces.

Wat is het verschil tussen een blender en een foodprocessor?

Een blender is ideaal voor het mixen van vloeibare ingrediënten voor bijvoorbeeld smoothies of soepen. Een foodprocessor daarentegen is meer geschikt voor het verwerken van vaste voedselproducten en kan een grotere verscheidenheid aan taken uitvoeren.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een foodprocessor?

Let op de capaciteit, het vermogen, het aantal functies en bijgeleverde accessoires. Ook is het belangrijk om te kijken naar het gebruiksgemak en de mogelijkheid tot reinigen (bijvoorbeeld of onderdelen vaatwasmachinebestendig zijn).

Hoe maak ik een foodprocessor schoon?

De meeste onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig. Verwijder na gebruik de losse onderdelen en plaats deze in de vaatwasser. Het basisstation mag nooit in water worden ondergedompeld, maar kan worden afgeveegd met een vochtige doek.

Is een foodprocessor hetzelfde als een keukenmachine?

Hoewel beide apparaten veel overeenkomsten hebben, zijn er verschillen. Een foodprocessor is voornamelijk bedoeld voor hakken, snijden, raspen en mengen, terwijl een keukenmachine meer functies heeft, zoals kneden van deeg of kloppen van eiwitten.

Hoe veilig is een foodprocessor?

Een foodprocessor is ontworpen met veiligheidsfuncties zoals vergrendelingsmechanismen. Het is belangrijk om de instructies in de handleiding te volgen om verwondingen te voorkomen. Zorg dat het apparaat altijd uit staat en losgekoppeld is van de stroomvoorziening voordat je de messen of andere onderdelen vastpakt.

Dokter Fit