De 7 Beste Grondboxen van 2024
grondbox featured image

De 7 Beste Grondboxen van 2024

Een grondbox is een onmisbare en veilige ruimte voor je baby of dreumes om te spelen, ontdekken en te rusten. Maar het is uiteraard vooral heel handig voor jou als ouder. Je kindje vermaakt zich namelijk heel goed in een grondbox en jij hebt even je handen vrij! 

Maar wat is nu de beste keuze voor jouw kind? Om voor jou de keuze in het ruime aanbod van grondboxen makkelijk te maken, hebben we een top 7 samengesteld van de beste modellen van 2024. Hiermee kies jij de box die het beste past bij jouw kind, je huis en je voorkeuren.   

Beste grondbox overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Beste luxe keuze Check Prijs
Beste multifunctionele keuze Check Prijs
Beste sportieve keuze Check Prijs
Beste prikkelloze keuze Check Prijs
Beste keuze voor kleine ruimtes Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste grondboxen onderzocht

Beste Algemene Keuze

Skye & Scott Grondbox

4.9

Dit model van Skye & Scott is een ruime speelbox speciaal ontworpen voor baby's. Deze box biedt een veilige en leerzame omgeving waarin je baby vrij kan spelen, terwijl jij als ouder gemakkelijk toezicht kunt houden.

De grondbox heeft een royale afmeting van 180x150cm, wat veel bewegingsruimte biedt voor je kleintje. Bij deze speelbox krijg je 50 lichtgewicht balletjes en handringen die de ontwikkeling van je baby stimuleren en zorgen voor lang speelplezier. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de box omvalt: onder de box zitten zuignappen waardoor de box stevig blijft staan.

De box zit in een handige meeneemtas en weegt maar 5 kilo, waardoor je hem makkelijk meeneemt.

De kwaliteit van de materialen is uitstekend en de duurzame constructie belooft langdurig gebruik. We hebben geen moeite gehad om het frame in enkele minuten in elkaar te zetten.

Deze speelbox is een waardevolle investering voor ouders die een veilige en leerzame speelomgeving voor hun baby willen.

We raden de Skye & Scott grondbox dan ook aan ouders aan die op zoek zijn naar een betrouwbare, stabiele en ruime speelbox om hun kleintje veilig en gemakkelijk bezig te houden.

Voordelen:
 • Handige antislip zuignappen zodat de box niet omvalt en je kind veilig is
 • Inclusief tas, waardoor je hem makkelijk mee kunt nemen
 • Inclusief 50 speelballen waar je kleintje zich beslist mee vermaakt
 • Zachte randen en hoeken, waardoor je kleintje zich niet stoot
 • Royale afmetingen voor voldoende bewegingsruimte
Nadelen:
 • Geen speelmat inbegrepen
 • Sommige gebruikers hadden wat moeite met het in elkaar zetten van de box
 • Lastiger te gebruiken in kleine ruimtes
Check Prijs op Bol.com
Beste Luxe Keuze

Little Toby Grondbox

4.9

De Little Toby Grondbox is een handige en veilige speelruimte voor baby's en peuters. Met 16 panelen, een deur en een educatief speelpaneel biedt deze box een ideale plek voor kinderen om te spelen en leren in een veilige ruimte.

De Little Toby Grondbox heeft een ruim ontwerp met zachte kleuren die gemakkelijk in elk interieur passen. Het gladde oppervlak is eenvoudig schoon te maken. Tijdens onze test waren we onder de indruk van de gebruiksvriendelijkheid en het aantrekkelijke ontwerp van de box.

De panelen van deze box zijn veilig aan elkaar bevestigd, waardoor er geen risico is op beknelling van vingertjes en teentjes. De strategisch geplaatste gaten voorkomen dat kinderen over de panelen klimmen.

De Little Toby speelbox is snel en eenvoudig in- en uit te klappen. De box valt weliswaar in het hogere prijssegment, maar is de investering meer dan waard, zeker gezien de kwalitatieve panelen en de strategische designkeuzes.

We raden je deze box dan ook aan als je op zoek bent naar een uitgebreide en luxe speelruimte waarin je kindje veilig kan ontdekken. Ook als je op zoek bent naar een box die je makkelijk schoon kunt maken, is deze box beslist een aanrader.

Voordelen:
 • Gladde panelen, waardoor je de box makkelijk schoon kunt maken
 • Handige antiklim gaten, waardoor je kleintje niet makkelijk uit de box kan ontsnappen
 • Formaat kun je naar wens aanpassen, panelen kun je er tussenuit halen
 • Ingebouwd educatief speelpaneel waar je kind zich lang mee kan vermaken
Nadelen:
 • Afgebeelde foammat niet inbegrepen
 • Losse panelen zijn niet verkrijgbaar, waardoor je de box niet kunt uitbreiden
Check Prijs op Bol.com
Beste Multifunctionele Keuze

Landanas Inklapbare Grondbox Luna

4.7

Met deze inklapbare box van Landanas kun je een veelzijdige en veilige speelruimte voor kinderen tot 2 jaar creëren. De box bestaat uit acht panelen van onbehandeld grenenhout dat zorgvuldig is afgewerkt en waarin geen scherpe hoeken zitten.

Het noestloze grenenhout voelt solide aan en kan duidelijk wel tegen een stootje. Ook staat de box heel stevig op de grond. Tijdens onze test hebben we ontdekt dat je met deze panelen eenvoudig een vierkante, rechthoekige of achthoekige speelruimte kunt bouwen. De panelen kunnen ook als veiligheidshek dienen, ideaal voor het afsluiten van een ruimte of trap. Juist vanwege deze toepassingen vinden we dit de multifunctioneelste keuze van onze top 7.

Deze kinderbox is een goede investering die zeker overeenkomt met de geboden kwaliteit.

Als je op zoek bent naar een multifunctioneel veiligheidshek waarmee je een goede speelruimte voor je kind kunt creëren, dan is deze box van Landanas wat ons betreft een absolute aanrader.

Voordelen:
 • Solide grenenhout met gladde afwerking voor extra stevigheid
 • Je kunt deze box voor meerdere doeleinden gebruiken
 • Materiaal kan tegen een stootje, ook als de box buiten staat
 • Veilige vergrendeling, waardoor je kind niet zomaar de box verlaat
Nadelen:
 • Vereist enige montage
 • Relatief zwaar (17 kg) en niet makkelijk mee te nemen
 • Minder aantrekkelijk voor kinderen dan concurrerende modellen
Check Prijs op Bol.com
Beste Sportieve Keuze

Playpen Grondbox Sea World

4.6

De Grondbox Sea World is een leuke en speelse oplossing om een veilige speelruimte voor je kind te creëren, zowel binnen als buiten. Met de bijgeleverde accessoires kun je er zelfs een leuk basketbalveldje van maken, wat we een hele leuke sportieve twist van deze box vinden.

Deze box bestaat uit 12 grote panelen die makkelijk in elkaar klikken. Daardoor zet je deze grondbox makkelijk in elkaar. De box heeft een afsluitbare deur met veiligheidsslot, een activiteitenpaneel, beschermende vloerzuignappen met antislip en zelfs een basketring met bal en een handige opblaaspomp voor de bal.

Deze baby- en dreumesbox heeft veel leuke speelse details en is visueel heel aantrekkelijk. Het nadeel van de vele details is dat je wat meer moeite moet doen om deze box tot in de kleinste hoekjes en gaatjes schoon te krijgen.  

De Sea World Baby Playpen is zijn prijs waard, zeker gezien het solide materiaal. Het is een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een flexibele en visueel aantrekkelijke speelruimte voor hun kinderen. Het is een aanrader voor zowel binnen- als buitengebruik.

Voordelen:
 • Makkelijk in elkaar te klikken, waardoor je geen gereedschap hoeft te gebruiken
 • Inclusief educatief speelbord, basketbalnetje, bal en pompje voor veel speelplezier
 • Visueel heel aantrekkelijk door contrasterende kleuren, zelfs voor de allerkleinsten
 • Geschikt voor binnen- en buiten
Nadelen:
 • Beperkte kleuropties beschikbaar
 • Veel details en reliëf, waardoor lastiger schoon te maken
 • Materiaal kan gevoelig zijn voor krassen
Check Prijs op Bol.com
Beste Prikkelloze Keuze

Mijn Eerste Jaar Inklapbare Grondbox

4.6

Deze inklapbare grondbox van het merk Mijn Eerste Jaar biedt een hele prettige en beschermde speelomgeving voor je kind. Het mesh-materiaal aan alle zijden van de box geeft je kind een geborgen gevoel, wat handig is als je kind nog heel klein is of gevoelig is voor veel prikkels. De basic kleuren dragen bovendien bij aan de rust van je kind. Ideaal om te combineren met white-noise voor optimale rust.

De box heeft een handig opvouwmechanisme en is makkelijk in en uit te klappen. Bij je aankoop krijg je een reistas, waarin je deze lichtgewicht (slechts 5 kilo) box makkelijk meeneemt. Dit model is zowel geschikt voor binnen- als buitengebruik.

We vinden dit een hele kwalitatieve speelbox. De box heeft een sterke stalen constructie en het mesh-materiaal voelt goed aan. Hoewel dit een ideale box is voor kinderen tot 3 jaar, is deze box niet geschikt voor oudere kinderen die wat wilder spelen. Voor oudere kinderen is een grondbox met sterke kunststof panelen een betere keuze.

Deze box is een must-have voor prikkelgevoelige kinderen of hele jonge kinderen die graag in een beschermde omgeving willen spelen of rusten.

Voordelen:
 • Lichtgewicht box, makkelijk mee te nemen
 • Inclusief handige reistas voor opbergen of meenemen
 • Heel geschikt voor prikkelgevoelige kinderen
 • Mesh-materiaal zorgt voor geborgen gevoel
Nadelen:
 • Beperkte kleurkeuze, waardoor niet iedereen deze box aantrekkelijk vindt
 • Niet geschikt voor oudere kinderen
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Kleine Ruimtes

Prostec Grondbox

4.5

De Prostec grondbox biedt een veilige en stimulerende speelomgeving voor je baby, terwijl jij als ouder je handen vrij hebt. De box is 120x120cm meter en is daarmee de kleinste grondbox van onze top 7.

Deze kinderbox heeft een stevig stalen frame dat je in een handomdraai in elkaar zet. Met de antislip zuignappen staat de box stevig op de grond. Dat is vooral handig omdat er handringen in deze box zitten. Daarmee kan jouw kleintje oefenen met de eerste stapjes. Dan wil je er natuurlijk absoluut zeker van zijn dat de box blijft staan!    

De box is gemaakt van duurzaam Oxford-materiaal. Dat is dicht geweven stof die erom bekendstaat lang mee te gaan. Toch is voorzichtigheid gewenst: het materiaal zit vrij strak om het frame heen, waardoor het kapot kan gaan bij ruwe montage.

Toch vinden wij de prijs van de box heel schappelijk, zeker gezien de stevigheid en het mooie compacte design. Dat laatste is beslist een voordeel als je wat kleiner woont. 

We vinden deze compacte grondbox een aanrader voor ouders van jonge kinderen die net hun eerste stapjes zetten en daar graag in een veilige omgeving mee willen oefenen.

Voordelen:
 • Gemaakt van slijtvast Oxford-materiaal
 • Inclusief 4 handringen die je kind helpen bij het leren lopen
 • Compact ontwerp, ideaal als je niet groot woont
 • Lichtgewicht box, waardoor je hem makkelijk verplaatst
Nadelen:
 • Voorzichtigheid is gewenst bij montage om beschadiging te voorkomen
 • Niet geschikt voor oudere kinderen
 • Alleen geschikt voor gebruik binnenshuis
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

LittleLaughs Grondbox

4.4

Grondboxen zijn weliswaar een goede investering in de veiligheid van je kind, maar ook duur in aanschaf. Daarom hebben we ook de beste goedkope keuze voor je onderzocht. Deze grondbox van LittleLaughs doet in kwaliteit niet onder voor de andere boxen in deze top 7, maar onderscheidt zich met een hele vriendelijke prijs. 

Deze box is perfect voor je kind om te oefenen met kruipen en lopen. Het transparante gaas maakt het gemakkelijk om je baby in de gaten te houden tijdens het spelen.

De box heeft een stevig frame voor de veiligheid van je baby. De antislip zuignappen aan de onderkant zorgen ervoor dat de box stabiel blijft, zonder te verschuiven of te kantelen.

Deze babybox is een uitstekend alternatief voor de traditionele houten box. De box weegt slechts 3 kilo en is makkelijk te verplaatsen. Je zet deze box makkelijk in elkaar zonder dat je daar gereedschap bij hoeft te gebruiken. 

De grondbox heeft een hele vriendelijke prijs vergeleken met andere modellen. Bovendien krijg je er gratis 2 handringen bij waarmee je kindje kan oefenen met lopen.

We krijgen inderdaad een kleine glimlach van deze grondbox van LittleLaughs. Het is een aanrader als je op zoek bent naar een betaalbare box waarin je je kindje alle ruimte geeft om te ontdekken.

Voordelen:
 • Lichtgewicht, dus makkelijk te verplaatsen
 • Geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik
 • Inclusief 2 handringen waarmee je kind kan oefenen met lopen
 • Inclusief handige draagtas voor makkelijk vervoer
 • Vriendelijk geprijsd
Nadelen:
 • Alleen verkrijgbaar in donkere kleuren, waardoor niet iedereen hem mooi vindt
 • Alleen geschikt voor jonge kinderen
Check Prijs op Bol.com

De beste grondboxen vergeleken

Beste Algemene Keuze Beste Luxe Keuze Beste Multifunctionele Keuze Beste Sportieve Keuze Beste Prikkelloze Keuze Beste Keuze Voor Kleine Ruimtes Beste Goedkope Keuze
Skye & Scott Grondbox Little Toby Grondbox Landanas Inklapbare Grondbox Luna Playpen Grondbox Sea World Mijn Eerste Jaar Inklapbare Grondbox Prostec Grondbox LittleLaughs Grondbox
Algemene score 4,9/5 4,9/5 4,7/5 4,6/5 4,6/5 4,5/5 4,4/5
Kwaliteit 4,8/5 4,9/5 4,8/5 4,6/5 4,6/5 4,4/5 4,4/5
Duurzaamheid 4,8/5 4,8/5 4,8/5 4,5/5 4,3/5 4,7/5 4,4/5
Opzetgemak 4,7/5 4,8/5 4/5 4,5/5 4,7/5 4,4/5 4,4/5
Uiterlijk 4,5/5 4,9/5 4,5/5 4,8/5 4/5 4,5/5 4/5
Afmeting 180x150cm 185x185cm 172x172cm 150x150cm 120x120cm 120x120cm 127x127cm
Inclusief accessoires Ja Ja Nee Ja Nee Nee Ja
Opvouwbaar Nee Nee Ja Nee Ja Ja Nee
Gewicht 5 kg Onbekend 17 kg 10 kg 4,5 kg 5 kg 3 kg
Materiaal Kunststof, metaal Kunststof Hout Hout Kunststof, metaal Metaal, Oxford-materiaal Kunststof
Prijs €€€ €€€€ €€€€ €€€ €€€

Waar moet je op letten met het kopen van een grondbox? 

 • Veiligheid: controleer of de grondbox voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Zorg ervoor dat er geen scherpe randen of uitstekende delen zijn waar je baby zich aan kan bezeren. De randen moeten hoog genoeg zijn om te voorkomen dat je baby eruit kan klimmen. Ditzelfde geldt trouwens ook voor het opzetzwembadje dat je voor je baby of dreumes in de tuin zet.
 • Doel: bedenk vooraf wat jij belangrijk vindt voor je kind. Is dat een ruimte om te spelen of zoek je een ruimte waar je kind ook kan rusten? Let op dat het design past bij het doel dat je voor ogen hebt. Wil je een plek waar je kind kan rusten, dan is een rondom gesloten box zoals de inklapbox van Mijn Eerste Jaar een goede keuze. Eventueel kun je een verzwaringsdeken voor jonge kinderen in de box leggen, waardoor jouw kleintje nog beter slaapt.
 • Materiaal: kijk naar het materiaal waarvan de box is gemaakt. Het moet duurzaam en niet-giftig zijn. Veel grondboxen zijn gemaakt van kunststof, hout of metaal. Zorg ervoor dat het materiaal vrij is van schadelijke stoffen zoals BPA.
 • Afmetingen: controleer de afmetingen van de grondbox om er zeker van te zijn dat deze voldoende ruimte biedt voor je baby om te spelen en te bewegen. Te klein kan beperkend zijn voor je kind, terwijl te groot lastig kan zijn voor je beschikbare ruimte.
 • Opzetgemak: kijk naar hoe eenvoudig het is om de grondbox op te zetten en weer af te breken. Sommige modellen zijn snel en gemakkelijk op te zetten, terwijl andere ingewikkelder kunnen zijn.
 • Mobiliteit: als je van plan bent de box vaak te verplaatsen, let dan op draagbaarheid, het aantal kilo en of de box wordt geleverd met een draagtas.
 • Extra functies: sommige grondboxen, zoals de speelse Playpen Grondbox Sea World, worden geleverd met extra functies zoals speelpanelen, deuren, of opbergvakken. Overweeg of deze functies nuttig zijn voor jou of je baby.

Waarom een grondbox voor je baby kopen?

 • Veilige speelomgeving: grondboxen bieden een afgebakende ruimte waarin baby’s veilig kunnen spelen zonder direct toezicht, wat ouders gemoedsrust geeft.
 • Stimuleert ontwikkeling: baby’s kunnen in een grondbox zitten, kruipen, staan en spelen, waardoor ze hun motorische vaardigheden en zelfvertrouwen ontwikkelen.
 • Eigen ruimte: kinderen kunnen in een grondbox rustig en afgebakend spelen en ervaren hoe het is om de ruimte voor zichzelf te hebben. Dit kan bijdragen aan hun ontwikkeling en het leren om alleen te spelen.
 • Handig voor ouders: ouders hebben hun handen even vrij, terwijl hun baby zich ondertussen veilig in de box kan vermaken.

De soorten grondboxen

 • Standaard grondboxen: dit zijn de gangbaarste grondboxen, meestal gemaakt van kunststof, hout of metaal. Standaard grondboxen zijn vaak voorzien van spijlen of gaaswanden.
 • Opvouwbare grondboxen: zijn ontworpen voor draagbaarheid en gemak. Je kunt ze snel opzetten en inklappen. Ook kun je ze makkelijk vervoeren. Opvouwbare grondboxen zijn ideaal voor gezinnen die veel onderweg zijn of weinig ruimte hebben. Een goede opvouwbare grondbox is de box van het merk Mijn Eerste Jaar.
 • Plastic grondboxen: zijn gemaakt van duurzaam kunststof en zijn vaak lichtgewicht. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.
 • Houten grondboxen: hebben meestal een klassieke uitstraling en passen goed in een traditionele inrichting. Ze zijn stevig en duurzaam, maar kunnen zwaarder zijn dan andere materialen.
 • Multifunctionele grondboxen: worden geleverd met extra functies, zoals ingebouwde speelpanelen of opbergruimtes. Ook zijn er grondboxen die de functie hebben van een veiligheidshek, zoals de grondbox van Landanas. Deze multifunctionele grondboxen kunnen handig zijn als je meerdere behoeften wilt vervullen met één product. 

Bij het kiezen van een geschikt model voor je baby is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals veiligheid, materiaal, grootte, mobiliteit en extra functies. Elk gezin heeft zijn eigen behoeften, dus het is belangrijk om een grondbox te kiezen die het beste past bij jouw situatie en levensstijl.

Conclusie

Een grondbox is ideaal om je kind veilig te laten spelen en zelf je handen vrij te hebben. Om je te helpen met je keuze, hebben we een top 7 van de beste grondboxen van 2024 samengesteld. In onze test kwam de grondbox van Skye & Scott als beste algemene keuze van 2024 naar voren. Dit is een stevig en betrouwbaar model, inclusief leuke en leerzame accessoires. 

Andere goede opties zijn de de Little Toby Grondbox, een zeer grote box met een luxe uiterlijk. Ben je op zoek naar een veiligheidsbox die je multifunctioneel kunt inzetten, dan is de inklapbare Luna van Landanas een goede keuze. Prikkelgevoelige kinderen spelen heerlijk rustig in een grondbox van het merk Mijn Eerste Jaar. Voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijke optie, is de LittleLaughs Grondbox een goede keuze.

Welke grondbox het beste bij jou past, hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Alle opties bieden kwaliteit en veiligheid voor je kleintje en voldoen aan de Europese veiligheidsstandaarden. 

Veelgestelde vragen

Zijn grondboxen veilig voor baby’s?

Ja, grondboxen zijn ontworpen met veiligheid in gedachten en voldoen meestal aan strenge veiligheidsnormen.

Kan ik een grondbox buitenshuis gebruiken?

Ja, veel grondboxen zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

Hoe groot moet een grondbox zijn?

De grootte hangt geheel af van je ruimte en behoeften. De meeste grondboxen hebben een afmeting van 150×150 cm, maar er zijn ook zeker compactere varianten te vinden, zoals de grondbox van het merk Prostec.

Hoe onderhoud ik een grondbox?

De meeste grondboxen zijn gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek.

Kan ik een grondbox op maat laten maken?

Ja, in sommige gevallen kun je grondboxen op maat laten maken om aan specifieke behoeften te voldoen. Let wel op dat een grondbox, hoe groot ook, niet gemaakt is voor oudere kinderen of wilde activiteiten, zoals spikeballen, tikkertje of als raceparcours.

Dokter Fit