De 7 Beste Mini Printers van 2024 Getest Door Experts
mini printer featured image

De 7 Beste Mini Printers van 2024 Getest Door Experts

Mobiele mini printers worden steeds populairder. Dat is niet voor niets; met een mini printer druk je in een handomdraai je mooiste herinneringen af op fotopapier. En het leukste is: dat kan dus overal en altijd! 

Er zijn veel verschillende mini printers verkrijgbaar, elk met hun eigen functionaliteiten. Hoe weet je nu welke je moet kiezen? Om je daarbij te helpen, hebben we een top 7 gemaakt van de beste mini printers van 2024. Hiervoor hebben we 30 pocket printers getest. We hebben gelet op afdrukkwaliteit, draagbaarheid en functionaliteit.

Hier alvast de beste producten:

Benieuwd naar welke andere mini printers ook uitstekend uit de test kwamen? Blijf lezen!

Beste mini printer overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Beste luxe keuze Check Prijs
Meest gewilde keuze Check Prijs
Beste keuze voor kinderen Check Prijs
Beste opvallende keuze Check Prijs
Meest uitgebreide keuze Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste mini printers onderzocht

Beste Algemene Keuze

Phomemo Mini Fotoprinter

4.9

Met deze handige pocket printer van Phomemo kun je overal waar je bent je favoriete foto's, afbeeldingen en tekeningen in zwart wit afdrukken, rechtstreeks vanaf je smartphone. Bovendien zit er een app met mooie templates bij dit printertje, waarin je afbeeldingen kunt bewerken voordat je ze uitprint. Leuk! 

Deze kleine fotoprinter is compact, draadloos en oplaadbaar via USB, dus je kunt hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen. De batterij gaat tot 4 uur mee, wat je voldoende tijd geeft om ‘m uitgebreid te gebruiken. Het apparaatje is van goede kwaliteit en zit goed in elkaar. 

Deze printer drukt af met behulp van thermische technologie, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de aanschaf van dure inktcartridges. Dat is pas prettig voor je portemonnee en de investering echt waard. 

We raden je deze mini printer aan als je op zoek bent naar een goede pocket printer in het middensegment waarmee je je creatieve uitspattingen naar een hoger niveau kunt tillen.

Voordelen:
 • Past makkelijk in je tas, dus je neemt ‘m makkelijk overal mee naar toe
 • Inclusief leuke app voor het bewerken en aanpassen van je fotos
 • Inclusief 1 rol fotopapier
 • Oplaadbaar via USB, geen gedoe met batterijen vervangen
 • Je hoeft geen dure inktcartridges aan te schaffen
Nadelen:
 • Print alleen in zwart-wit
 • Handleiding alleen in het Engels
Check Prijs op Bol.com
Beste Luxe Keuze

Canon Selphy CP1300 Fotoprinter

5.0

De Canon Selphy CP1300 is een luxe draagbare WiFi-fotoprinter met een mooie touchscreen waarin je je foto’s kunt optimaliseren en samenstellen zoals jij dat wil. Je drukt je foto’s met dit apparaat binnen 1 minuut af vanaf je smartphone, tablet of camera. Een extra luxe functionaliteit is de Auto Image Optimize functie, waardoor je foto's er altijd op hun best uitzien.

Deze printer scoort hoog in de test. Zowel qua solide kwaliteit, functionaliteit als qua printkwaliteit is dit een topper. Deze printer print in kleur, wat de meeste pocket printers niet doen. Bovendien werkt dit apparaat via wifi, waardoor je supersnel prachtige afdrukken van briefkaartformaat kunt maken, desgewenst meer dan 100 achter elkaar. Dat maakt dat we de hogere prijs van deze printer heel redelijk vinden. 

We raden je deze luxe printer met touchscreen dan ook zeker aan als je op zoek bent naar een printer voor haarscherpe en snelle afdrukken.

Voordelen:
 • Snelle prints van fotolab-kwaliteit, waar je ook bent
 • Draadloos printen vanaf smartphone, tablet en camera
 • Mooi touchscreen met opties voor unieke prints
 • Haarscherpe kleurenfoto’s klaar in minder dan 1 minuut
 • Print makkelijk meerdere foto’s achter elkaar
 • Print in heldere mooie kleuren
Nadelen:
 • Inktcardrige niet inbegrepen, moet apart worden aangeschaft
 • Aparte accu nodig voor draadloos gebruik
 • Niet geschikt om mee te nemen in je jaszak
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Kinderen

Deluxia Printer Voor Smartphone

4.7

Met deze schattige mini printer van Deluxia kun je overal foto’s afdrukken. Deze mobiele fotoprinter heeft een superleuk ontwerp en past gemakkelijk in je broekzak, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

Met deze pocket printer kun je niet alleen foto's afdrukken, maar ook labels, stickers en zelfs QR-codes. Je kunt de printer bedienen via een gratis app die compatibel is met zowel iOS als Android. Heeft je kind een smartwatch voor kinderen met Bluetooth-functie, dan kan er ook een verbinding met het horloge worden gemaakt. In de app kun je ook je projecten aanpassen of bijwerken. Is ‘ie leeg, dan laad je de printer makkelijk weer op met een USB-kabeltje.

Deze pocket printer wordt geleverd met 10 rolletjes wit papier en 3 rolletjes gekleurd papier. Je kunt dus meteen aan de slag!

Dit is een gebruiksvriendelijk printertje van goede kwaliteit. Het is niet moeilijk om dit apparaatje aan de praat te krijgen. Houd er wel rekening mee dat dit een heel eenvoudige gadget  is met een resolutie van 200 DPI, en dat je daar niet de meest haarscherpe afbeeldingen mee afdrukt. Toch vinden we dit printertje de prijs zeker waard. 

Kortom, ben je op zoek naar een kleine pocket printer voor je creatieve ideeën of zoek je een schattig cadeau voor kinderen, dan is dit apparaat van Deluxia een aanrader.

Voordelen:
 • Past gemakkelijk in je broekzak
 • Leuk ontwerp, heel geschikt voor kinderen
 • Foto’s en labels kun je voor het afdrukken bewerken in de app
 • Inclusief papier: wordt geleverd met 10 rolletjes wit en 3 rolletjes gekleurd papier
 • Oplaadbaar via USB: geen gedoe met batterijen vervangen.
Nadelen:
 • Handleiding alleen in het Engels
 • Resolutie van 200 DPI, minder scherpe afdrukken
 • Geen informatie beschikbaar over batterijduur
Check Prijs op Bol.com
Meest Uitgebreide Keuze

Belenthi Mini Printer Set

4.6

Ben je bezig met een uitgebreid creatief project, dan is deze set van Belenthi ideaal! Met deze mini printer kun je direct van alles printen, van foto's, notities en labels tot aan boodschappenlijstjes en nog veel meer. Deze set is inclusief 5 rollen normaal papier, 3 rollen gekleurd papier, 5 rollen stickerpapier, viltstiften en een stickervel. Ook dit is een thermische printer, je kunt meteen zonder inktcartridge aan de slag!

Dit printertje met toebehoren scoort goed in de test. Makkelijk in gebruik, makkelijk op te laden met een USB-kabeltje en gemakkelijk afdrukken via Bluetooth. Tijdens het gebruik hebben we geen problemen ondervonden.

De mini printer is het geld zeker waard en komt overeen met de kwaliteit. We raden je deze printer aan als je graag creatief bezig bent en op zoek bent naar een complete set voor urenlang vermaak.

Voordelen:
 • Past gemakkelijk in je broekzak.
 • Veelzijdig, print makkelijk je foto’s, notities, labels en meer.
 • Wordt geleverd met 13 rollen papier, je kunt meteen aan de slag
 • Lange batterijduur, gaat tot 4 uur mee
Nadelen:
 • Alleen zwart-wit printen
 • Geen adapter bij de oplaadkabel inbegrepen
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

HISHA Mini Printer

4.5

Deze HISHA pocket printer is de ideale aankoop voor iedereen die graag tastbare herinneringen wil bewaren. Met deze handige pocket printer print je direct en eenvoudig al jouw favoriete foto's, notities, labels en boodschappenlijstjes op fotopapier. Het is bovendien ook nog eens een heel vriendelijk geprijsd printertje.

Dit apparaat is zeer makkelijk te bedienen. Hij past makkelijk in je zak, je kunt ‘m overal mee naartoe nemen. De batterij gaat tot 4 uur mee, dus je kunt een behoorlijke tijd met dit apparaatje werken. Ook krijg je er 5 rollen fotopapier bij. 

Let wel op: de printer print alleen in zwart-wit. Voor deze prijs krijg je een goed printertje wat niet snel kapot gaat. 

We raden je deze printer aan als opstap naar een duurdere printer, of als goedkopere optie om snel foto’s of notities uit te kunnen printen. Overigens vinden wij dit apparaatje ook heel geschikt als cadeautje.

Voordelen:
 • Vriendelijke prijs
 • Direct bruikbaar, makkelijk te installeren
 • Inclusief printerpapier
 • Batterij gaat tot 4 uur mee, wat behoorlijk lang is
Nadelen:
 • Print alleen in zwart-wit
 • Geen adapter meegeleverd voor de USB-oplaadkabel
Check Prijs op Bol.com

De beste mini printers vergeleken

Beste Algemene Keuze Beste Luxe Keuze Meest Gewilde Keuze Beste Keuze Voor Kinderen Beste Opvallende Keuze Meest Uitgebreide Keuze Beste Goedkope Keuze
Phomemo Mini Fotoprinter Canon Selphy CP1300 Fotoprinter Fujifilm Instax Mini Link 2 Pocket Printer Deluxia Printer Voor Smartphone Fujifilm Instax Mini Link Pikachu Belenthi Mini Printer Set HISHA Mini Printer
Algemene score 4,9/5 5/5 4,7/5 4,7/5 4,6/5 4,6/5 4,5/5
Kwaliteit 4,9/5 4,9/5 4,8/5 4,7/5 4,7/5 4,6/5 4,5/5
Duurzaamheid 4,9/5 5/5 4,8/5 4,7/5 4,7/5 4,6/5 4,6/5
Fotokwaliteit 4,8/5 4,9/5 4,6/5 4,5/5 4,5/5 4,5/5 4,5/5
Fotopapier inbegrepen Ja Ja Nee Ja Nee Ja Ja
Kleurenprinter Nee Ja Ja Nee Ja Nee Nee
Batterijduur 4 uur nvt Onbekend Onbekend Onbekend 2-4 uur 2-4 uur
Prijs €€€ €€€€€ €€€€ €€€ €€€€ €€

Waar moet je op letten bij het kopen van een mini printer? 

 • Connectiviteit: controleer of de mini printer compatibel is met de apparaten die je wilt gebruiken, zoals smartphones, tablets of laptops. Je printer kan via Bluetooth, WiFi of USB worden verbonden.
 • Afdrukkwaliteit: bedenk waarvoor je je printer wil gebruiken en ga na of de resolutie of dpi overeenkomt met wat je wil en hoe scherp je foto’s worden. Soms staat het niet aangegeven, dan kan het handig zijn om reviews te checken.
 • Batterijduur: als je van plan bent de mini printer onderweg te gebruiken, controleer dan de batterijduur. Sommige printers hebben een langere batterijduur dan andere. Kijk ook naar de oplaadtijd en of de printer een oplaadbare batterij heeft.
 • Compatibiliteit met apps: ga na of de mini printer compatibel is met de apps die je wilt gebruiken om af te drukken. Sommige printers hebben hun eigen specifieke apps, terwijl andere compatibel zijn met populaire apps zoals Instagram of Snapchat.
 • Extra functies: overweeg ook eventuele extra functies die de mini printer biedt. Sommige printers, zoals de Fujifilm Instax Mini Link 2, hebben  bijvoorbeeld ingebouwde fotobewerkingsmogelijkheden, filters of sjablonen om je afdrukken op te fleuren.

Waarom een mini printer kopen? 

 • Draagbaarheid: mini printers zijn klein en licht van gewicht, waardoor je ze makkelijk meeneemt om ergens anders te printen. Dat is ideaal als je bijvoorbeeld houdt van scrapboeken op vakantie of voor je opleiding een kleine printer zoekt waarmee je aan creatieve projecten kunt werken.
 • Gemak: met een kleine printer op zak print je veel makkelijker dingen uit dan wanneer je thuis op je grote printer zou printen.
 • Specifieke toepassingen: pocket printers zijn niet alleen handig voor het afdrukken van foto’s, maar ook van bonnetjes in de detailhandel of het afdrukken van labels en stickers.
 • Kostenbesparing: mini-printers zijn over het algemeen goedkoper dan traditionele printers. Als je alleen zwart-wit documenten afdrukt, zoals met de Phomemo, kan een kleine printer voordeliger zijn dan een grote printer.

Verschillende soorten mini printers

 • Draagbare mini printers: dit zijn compacte en handige apparaatjes waarmee je overal en altijd documenten en foto’s af kunt drukken. Ze passen gemakkelijk in een tas of in een jaszak, waardoor ze ideaal zijn voor onderweg of op locatie. Deze printers maken gebruik van draadloze technologieën zoals bluetooth of wifi om verbinding te maken met smartphones, tablets of laptops. 
 • Fotoprinters: deze apparaten, zoals bijvoorbeeld de Canon Selphy, zijn ontworpen om foto’s van hoge kwaliteit af te drukken. Fotoprinters maken gebruik van geavanceerde technologieën zoals inkjet- of dye-sublimation-afdrukmethoden om levendige kleuren en scherpe details te produceren. Bovendien bieden sommige fotoprinters extra functies zoals draadloze connectiviteit en de mogelijkheid om foto’s te bewerken voordat ze worden afgedrukt. 
 • Mobiele printers: dit zijn compacte en draagbare apparaten waarmee je direct vanaf een smartphone, tablet of laptop kunt afdrukken. Mobiele printers zijn vaak draadloos en kunnen verbinding maken via bluetooth of wifi. Ze zijn vaak iets groter dan pocket printers, maar niet zo groot als traditionele (kantoor)printers.
 • Thermische mini printers: de meeste pocket printers werken met thermische technologie, zoals de printertjes van Fujifilm.  Deze printers hebben geen inkt of toner nodig, omdat ze gebruik maken van warmte om de afbeeldingen en tekst op het papier te creëren. Dit maakt ze niet alleen voordelig, maar ook milieuvriendelijk.

Conclusie

Mini printers zijn handige apparaatjes waarmee je onderweg in een handomdraai foto’s, labels of memo’s uitprint. We hebben een top 7 gemaakt van de beste mini printers van 2024. Daarin kwam de pocket printer van Phomemo als beste algemene keuze naar voren. Dit is een handige kleine printer met een lange batterijduur waarmee je makkelijk in zwart-wit labels, afbeeldingen en lijstjes print. 

Als je graag goede kwalitatieve kleurenfoto’s wil printen, dan is de Canon Selphy een goede keuze. Kies je voor de Istax Mini Link 2, dan kun je daar ook nog allerlei leuke foto-effecten aan toevoegen. Fujifilm heeft overigens ook een superleuke variant op de markt gebracht voor Pokemon liefhebbers, waarmee je eveneens goede kleurenfoto’s kunt printen. Dit is een leuk cadeautje voor gameliefhebbers, evenals de schattige mini printer van Deluxia, die met een 4,7/5 ook goed scoort in onze tests.

Welke printer je ook kiest, als je kiest uit deze top 7, dan weet je zeker dat je een goede keuze maakt.

Veelgestelde vragen over een mini printer

Hoe werkt een mini printer?

Een mini printer maakt meestal gebruik van draadloze technologie, zoals Bluetooth of Wifi om verbinding te maken met een smartphone, tablet of ander mobiel apparaat. Nadat de verbinding is gemaakt, kun je eenvoudig afdrukopdrachten verzenden naar de printer.

Wat is thermische technologie?

Mini printers die werken met thermische technologie maken gebruik van warmte om de afbeeldingen en tekst op het papier te creëren. Je hebt dus geen cartridges nodig.

Welke soorten documenten kan ik afdrukken met een mini printer?

Met een mini printer kun je verschillende soorten documenten afdrukken, zoals tekstbestanden, afbeeldingen, foto’s, bonnetjes, labels en zelfs QR-codes.

Welke mobiele apparaten zijn compatibel met een mini printer?

De meeste mini printers zijn compatibel met zowel iOS- als Android-apparaten. Dit betekent dat je je  smartphone, tablet of zelfs smartwatch kunt gebruiken om verbinding te maken met de printer.

Zijn camera’s ook compatibel met een mini printer?

Het ligt aan de functionaliteiten van de camera of deze verbinding kan maken met de printer. Wegwerpcamera’s kunnen dit niet.

Hoe lang gaat de batterij van een mini printer mee?

De batterijduur van een mini printer varieert afhankelijk van het merk en model. Over het algemeen kunnen de meeste mini printers enkele uren afdrukken voordat de batterij moet worden opgeladen.

Dokter Fit