De 7 Beste Mini Vriezers van 2024 Getest Door Experts
mini-vriezer-featured-image

De 7 Beste Mini Vriezers van 2024 Getest Door Experts

Een mini vriezer zorgt voor extra opslagruimte voor je bevroren producten zonder veel ruimte in beslag te nemen. Maar hoe kies je de beste uit het brede aanbod? Misschien twijfel je over de energie-efficiëntie of de geluidsniveaus.

Om de zoektocht wat makkelijker te maken, hebben wij verschillende mini vriezers getest. Tijdens het testen hebben wij rekening gehouden met aspecten zoals prestaties, duurzaamheid en gebruiksgemak. In dit artikel delen we onze bevindingen en helpen we jou de beste mini vriezer te kiezen.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke mini vriezers nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees dan verder!

Beste mini vriezers overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Meest eenvoudige temperatuurregeling Check Prijs bij Bol
Mooiste design Check Prijs bij Bol
Meest stille keuze Check Prijs bij Bol
Makkelijkst te verplaatsen Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste mini vriezers onderzocht

Beste Algemene Keuze

KitchenBrothers Mini Vriezer

Ben je op zoek naar een compacte, maar krachtige vriezer voor thuis, op kantoor of zelfs in de caravan? Dan is de KitchenBrothers Mini Vriezer de beste algemene keuze. Deze compacte vriezer zorgt eenvoudig voor meer vriesruimte, wat erg handig is in kleine appartementen of tijdens feestjes.

De KitchenBrothers Mini Vriezer combineert een compact formaat met krachtige prestaties. Deze kleine vriezer heeft een inhoud van 34 liter en een koelcapaciteit tot minimaal -24 °C. Hierdoor biedt deze vriezer je de mogelijkheid om op een klein oppervlakte toch een flinke hoeveelheid voedsel op te slaan.

Deze kleine diepvries is voorzien van een uitneembaar rooster en een instelbare thermostaat. Deze bieden je de flexibiliteit om ook grotere producten op te slaan en de temperatuur naar wens in te stellen. Het verwijderbare deurrubber, gemaakt van PVC, maakt schoonmaken verder erg eenvoudig en zorgt voor een hygiënische voedselbewaring.

Wij raden deze vriezer aan iedereen aan die op zoek is naar een compact, maar krachtige kleine diepvries. Houd er wel rekening mee dat, ondanks zijn compacte formaat en lichte gewicht, de vriezer mogelijk nog steeds lastig te verplaatsen is voor sommige mensen.

Voordelen:
 • Compact, maar presteert groots
 • Flexibele opslag met uitneembaar rooster
 • Hygiënisch door verwijderbaar deurrubber
 • Temperatuur volledig controleerbaar
 • Zorgt voor extra vriesruimte tijdens feesten en evenementen
Nadelen:
 • Mogelijk te klein voor grote gezinnen
 • Geen vriesvak voor ijsblokjes
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Domo Tafelmodel Vriezer

Wanneer je niet een grote vriezer neer wilt zetten, maar ook niet te veel vriesruimte in wil leveren, is de Domo mini vriezer een goede keuze. Met een inhoud van 80 liter, verdeeld over drie transparante lades, biedt deze vriezer voldoende ruimte voor jouw etenswaren, van overgebleven maaltijden tot verse producten.

Deze kleine vriezer valt op door zijn luxe uitstraling en functionaliteiten. Hij is de Meest Luxe Keuze vanwege de energiezuinige werking, mechanische temperatuurregeling met vijf standen en de mogelijkheid om de deur van rechts- naar linksdraaiend om te zetten. Verder heeft de vriezer energieklasse C, wat iets zuiniger is dan de KitchenBrothers Mini Vriezer.

Nog een voordeel van dit tafelmodel is zijn lage geluidsniveau, waardoor hij nauwelijks hoorbaar is. Daarnaast worden je etenswaren tot 15 uur bewaard bij stroomuitval, wat erg geruststellend is.

Het is wel goed om te weten dat deze vriezer, met een gewicht van bijna 32 kg, niet de lichtste optie is. Daarnaast is deze vriezer ook groter dan de andere modellen uit de test. Verder is de deur omkeerbaar, maar dit moet je wel zelf doen.

Voordelen:
 • Restjes eten passen gemakkelijk
 • Drie transparante lades – voor een duidelijk overzicht
 • Beschikt over omkeerbare deur
 • Blijft tot 15 uur koel na stroomuitval
Nadelen:
 • Geen automatische ontdooifunctie
 • Neemt meer ruimte in dan andere modellen
Check Prijs op Bol.com
Meest Eenvoudige Temperatuurregeling

Exquisit Mini Vriezer

De Exquisit mini vriezer biedt je compact, maar verrassend ruim vriesgemak. Deze kleine diepvries is ideaal voor op de camping, in je vakantiehuis of studentenkamer. De vriezer heeft een inhoud van 34 liter, wat voldoende is voor pizza's, ijsjes of andere snacks.

Deze kleine vriezer is voorzien van een zeer eenvoudige temperatuurregeling. Zo is de vriezer voorzien van drie duidelijke standen: MAX, MIN, NORMAL. Deze bevinden zich handig aan de achterkant van de vriezer. Hierdoor is het heel eenvoudig om de vriezer wat koeler of juist minder koel te zetten, zonder dat je per ongeluk de verkeerde stand kiest.

Naast zijn eenvoudige temperatuurregeling, heeft de Exquisit mini vriezer nog meer opvallende kenmerken. Zo past hij dankzij zijn aanpasbare deurdraairichting gemakkelijk in diverse keukens. Ook blijft bij eventuele stroomuitval de inhoud 8 uur bewaard.

Let wel op, met een geluidsniveau van 41 dB is hij niet de stilste mini vriezer op de markt. Maar maak je geen zorgen, dit geluidsniveau is nauwelijks hoorbaar in een normale leefomgeving.

Voordelen:
 • Geschikt voor diverse voedingsmiddelen
 • Aanpasbare draairichting van de deur voor flexibel gebruik
 • De inhoud is snel bevroren
 • Erg makkelijk te verplaatsen
 • Eenvoudige temperatuurregeling van 3 standen
Nadelen:
 • Niet geschikt voor grotere huishoudens
 • Handleiding nodig voor het wijzigen van de draairichting
Check Prijs op Bol.com
Mooiste Design

Salora Mini Vriezer

De Salora mini vrieskast is een compacte vriezer met een uniek zwart design. Bekroond met de Mooiste Design voor mini vriezers, combineert deze vriezer stijl met functionaliteit. Ondanks zijn compacte formaat heeft deze vriezer een capaciteit van 31 liter, ideaal voor een klein huishouden of als extra vriezer.

Met zijn opvallende kleur en strakke lijnen onderscheidt de Salora vriezer zich op het gebied van design. De vriezer heeft een stijlvolle zwarte afwerking, waardoor hij mooi wegvalt in de meeste keukens. Wat deze vriezer verder uniek maakt, is zijn gebruiksgemak. Geen gedoe met inbouwen, gewoon aansluiten op het stopcontact en hij is gebruiksklaar.

De vriezer heeft aparte compartimenten, gescheiden door een rooster. Verder heeft de vrieskast een regelbare thermostaat voor optimale temperatuurcontrole. Let er wel op dat de invriescapaciteit 2 kilo per 24 uur is. Hierdoor is de vriezer misschien minder geschikt voor mensen die regelmatig grote hoeveelheden voedsel moeten invriezen.

Wij raden deze kleine vriezer zeker aan wanneer je op zoek bent naar een ander model dan de standaard witte vriezer. Deze vriezer heeft een mooi design, is compact met voldoende inhoud en is verder zeer eenvoudig te gebruiken.

Voordelen:
 • Stijlvolle zwarte kleur en strakke afwerking
 • Regelbare thermostaat voor gemak
 • Verstelbare voetjes en deurdraairichting
 • Vriest snel – eten blijft extra lang houdbaar
Nadelen:
 • Niet voorzien van een anti-ijsvorming kenmerk
 • Geen ingebouwde functies
Check Prijs op Bol.com
Meest Stille Keuze

CHiQ Staande Mini-Vriezer

De CHiQ staande kleine vrieskast is een compacte en efficiënte vriezer met een groot volume van 90 liter. Deze kleine diepvries past perfect in kleine ruimtes zoals een keuken, garage, kantoor of studentenkamer.

Een groot voordeel van dit model, is zijn stille werken. Deze vriezer produceert slechts 39 dB aan geluid, waardoor je nauwelijks merkt dat hij aan staat. Hierdoor is de vriezer ook in een studio of slaapkamer te gebruiken. Met een D-energielabel is het echter niet de meest energiezuinige keuze op de markt.

De CHiQ mini vriezer is verder voorzien van 3 lades en wordt geleverd met een handige ijsschraper. Hierdoor heb je voldoende ruimte voor meerdere producten en is ook ijsvorming gemakkelijk tegen te gaan. Daarnaast krijg je bij deze vriezer ook een handige ijsblokjesdoos.

Deze vriezer is, net als de Domo Tafelmodel Vriezer, een goede keuze voor wie op zoek is naar een compacte vriezer met veel vriesruimte. Het zwarte ontwerp is verder erg stijlvol, maar kan wel soms vingerafdrukken tonen. Verder krijg je bij de vriezer ook een garantie van 12 jaar op de compressor, waardoor hij voor een lange periode te gebruiken is.

Voordelen:
 • Grote capaciteit van 90 liter – voldoende ruimte voor verschillende etenswaren
 • Compact ontwerp voor kleine ruimtes
 • Energiezuinig en stil ontwerp
 • 12 jaar garantie op compressor
 • Wordt geleverd met accessoires
Nadelen:
 • Mogelijk te klein voor grote gezinnen
 • Ontwerp past mogelijk niet bij elk interieur
Check Prijs op Bol.com
Makkelijkst Te Verplaatsen

Zanussi Mini Vriezer

Wanneer je de mini vrieskast regelmatig moet verplaatsen, bijvoorbeeld voor een feestje, dan raden wij dit model van Zanussi aan. Deze mini vrieskast heeft een inhoud van 30 liter en biedt het voldoende ruimte voor veel verschillende diepvriesproducten.

Deze vriezer is slechts 51 x 43.9 x 53.2 cm groot, waardoor hij niet alleen ideaal is voor kleinere ruimtes, maar ook handig om te verplaatsen indien nodig. Let wel, je moet wel zelf de vriezer ontdooien, wat enige planning en moeite vergt.

Het geluidsniveau van slechts 41 dB zorgt verder voor een stille werking, waardoor je bijna geen last hebt van de vriezer. Daarnaast is de draairichting van de deur ook bij dit model aanpasbaar, wat extra flexibiliteit biedt. Verder blijft ook deze vriezer werken bij stroomuitval. Zelfs als het licht uitgaat, houdt deze vriezer je eten nog 17 uur ingevroren. Vergeet alleen niet dat de vriezer handmatig ontdooid moet worden, wat enige tijd en inspanning kan vergen.

Voordelen:
 • Compact formaat – gemakkelijk weg te zetten
 • Stil in gebruik met slechts 41 dB
 • Blijft tot 17 uur koud bij stroomuitval
 • Deurrichting is eenvoudig aan te passen
Nadelen:
 • Geen automatische ontdooiing
 • De indeling is niet aanpasbaar
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

PRIMO Mini Vriezer

Ook wanneer je op zoek bent naar een goedkoper model, hebben wij een optie voor je, namelijk de PRIMO mini vriezer. Met een capaciteit van 33 liter biedt deze kleine vriezer voldoende ruimte voor je vriesproducten, terwijl het compacte formaat van 47 x 44 x 51 cm ervoor zorgt dat hij makkelijk in elk hoekje past.

Deze vriezer valt op door zijn lage prijs, maar levert tegelijkertijd ook kwaliteit. Het model is bekroond als Beste Goedkope Keuze voor mini vriezers, omdat het een goede balans biedt tussen prijs en prestaties. Echter, met een energieklasse F is het niet de zuinigste optie op de markt. Houd dus in gedachten dat deze vriezer op lange termijn iets meer kan kosten in energieverbruik.

Dankzij de regelbare thermostaat stel je eenvoudig de gewenste temperatuur in. Het uitneembare rekje zorgt daarnaast voor flexibiliteit in indeling. De omkeerbare deur maakt het mogelijk om de vriezer overal te plaatsen.

Kortom, de PRIMO mini vriezer is een budgetvriendelijke, compacte oplossing voor extra vriesruimte, hoewel het niet de meest energie-efficiënte of stille optie is.

Voordelen:
 • Uitneembaar rek voor flexibele indeling
 • Temperatuur is gemakkelijk in te stellen
 • Voorzien van verstelbare pootjes – staat altijd recht
 • Compact formaat, maar toch ruim van binnen
Nadelen:
 • Vereist minimale omgevingstemperatuur van 16 °C
 • Maakt soms veel geluid
Check Prijs op Bol.com

Waarop letten bij het kopen van een mini vriezer

Bij het kiezen van de beste mini vriezer zijn er een aantal belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je een lijst van verschillende factoren waarvan wij denken dat ze je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

 • Capaciteit: de inhoud van de mini vriezer is erg belangrijk. Bedenk hoeveel diepvriesproducten jij wil bewaren. Een grotere capaciteit betekent meer opslagruimte, maar ook een groter apparaat.
 • Energie-efficiëntie: hoe energiezuiniger de vriezer, hoe minder deze jou op lange termijn kost. Kijk naar het energielabel, waarbij A+++ het zuinigst is.
 • Geluidsniveau: mini vriezers variëren vaak in geluidsniveau. Een stillere vriezer is handig als je in een kleine ruimte leeft of de vriezer in je slaapkamer plaatst.
 • Ontdooifunctie: sommige mini vriezers hebben een automatische ontdooifunctie. Dit bespaart je tijd en moeite, maar kan de prijs van de vriezer verhogen.
 • Plaats van de deur: afhankelijk van waar jij de mini vriezer wil plaatsen, is de richting waarin de deur opent erg belangrijk. Sommige modellen bieden de mogelijkheid om de deurrichting te veranderen.
 • Prijs: hoewel het verleidelijk is om voor de goedkoopste optie te gaan, heeft een duurdere mini vriezer vaak meer functies en een langere levensduur.

Houd deze factoren in gedachten bij het kiezen van jouw ideale mini vriezer. Ze helpen je om een product te vinden dat niet alleen aan jouw behoeften voldoet, maar ook prijs-kwaliteitverhouding biedt.

De voordelen van een mini vriezer

 • Ruimtebesparend: met een mini vriezer benut je je ruimte optimaal. Dit maakt hem perfect voor kleine keukens, studio’s of studentenkamers.
 • Energiezuinig: mini vriezers verbruiken minder stroom dan grotere modellen. Dit spaart niet alleen het milieu, maar ook je energierekening.
 • Gemakkelijk te verplaatsen: door het compacte formaat verplaats je de mini vriezer eenvoudig naar een andere plek. Handig bij een verhuizing of herinrichting van je keuken.
 • Ideaal voor extra opslag: heb je altijd te weinig ruimte in je koel-vriescombinatie? Een mini vriezer biedt de oplossing.
 • Perfect voor feestjes: met een mini vriezer heb je altijd extra ruimte voor ijsblokjes, hapjes en andere feestbenodigdheden.
 • Betrouwbaar en duurzaam: mini vriezers zijn robuust gebouwd en gaan meestal lang mee. Hierdoor is het een investering waar je jarenlang plezier van hebt.
 • Onderhoudsvriendelijk: de meeste mini vriezers zijn voorzien van een automatische ontdooifunctie. Dit bespaart je tijd en moeite bij het onderhoud.

Kortom, een mini vriezer is een praktische, energiezuinige en stijlvolle aanvulling op elk huishouden.

Conclusie

Wij hebben veel verschillende mini vriezers getest en zijn uiteindelijk tot een top 7 gekomen. De KitchenBrothers Mini Vriezer springt eruit als ‘Beste Algemene Keuze’. Deze compacte vrieskast zorgt voor flexibele opslag en volledige temperatuurcontrole, met een hygiënisch, verwijderbaar deurrubber.

Andere aanraders in onze top 7 zijn de Domo Tafelmodel Vriezer (‘Meest Luxe Keuze’) en de Exquisit Mini Vriezer (‘Meest Eenvoudige Temperatuurregeling’). Overweeg daarnaast ook zeker de Salora Mini Vriezer als je op zoek bent naar een stijlvolle, krachtige en flexibele koeloplossing.

Veelgestelde vragen

Welke voordelen biedt een mini vriezer voor mij?

Een mini vriezer is compact en neemt weinig ruimte in beslag. Ideaal als je beperkte ruimte hebt of een extra vriezer nodig hebt. Bovendien is een mini vriezer energiezuinig en dus beter voor je portemonnee en het milieu.

Hoe onderhoud ik mijn mini vriezer?

Je houdt je mini vriezer in topconditie door hem regelmatig te ontdooien en de binnenkant schoon te maken met een zachte doek en milde zeep. Op deze manier geniet je extra lang van jouw vriezer.

Hoeveel energie verbruikt een mini vriezer?

Het energieverbruik van een mini vriezer varieert per model. Veel modellen hebben echter een energielabel A+ of hoger, wat betekent dat ze vrij zuinig zijn in gebruik.

Hoeveel kost een mini vriezer gemiddeld?

De prijs van een mini vriezer varieert. Er zijn al modellen verkrijgbaar vanaf ongeveer € 100. Prijzen van luxere modellen met extra functies lopen vaak op tot rond de € 400.

Wat kan ik opbergen in een mini vriezer?

Een mini vriezer is perfect voor het invriezen van kleinere hoeveelheden voedsel, zoals brood, vlees, groenten en ijs. Het is ook handig voor het invriezen van maaltijden voor één persoon.

Waar kan ik een mini vriezer kopen?

Je vindt mini vriezers bij veel winkels die huishoudelijke apparaten verkopen, zowel online als in de winkel.

Dokter Fit