Het Beste Opvouwbare Bad van 2024
opvouwbaar bad featured image

Het Beste Opvouwbare Bad van 2024

Een opvouwbaar bad is specifiek ontworpen voor badkamers met beperkte ruimte en biedt een handige oplossing voor mensen die regelmatig verhuizen of reizen. Op deze manier kun je altijd een inklapbaar bad meenemen. Tegenwoordig zijn er ook opvouwbare baden beschikbaar voor volwassenen. 

Deze baden combineren duurzaamheid met comfort en bieden vaak diverse functies, van ingebouwde kussens tot verstelbare posities. Zo kun je heerlijk ontspannen na een drukke dag. We hebben voor jou de top 7 opvouwbare baden op een rijtje gezet. Ontdek welke perfect bij jouw behoeften past en geniet van een luxe badervaring waar je ook bent.

Beste opvouwbare bad overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste-Algemene-opvouwbaar-bad Beste algemene keuze Check Prijs
Meest-Luxe-opvouwbaar-bad Meest luxe keuze Check Prijs
Beste-voor-Twee-Personen-opvouwbaar-bad Beste keuze voor twee personen Check Prijs
Beste-voor-Eén-Persoon-opvouwbaar-bad Beste keuze voor eén persoon Check Prijs
Beste-Ronde-opvouwbaar-bad Beste ronde keuze Check Prijs
Beste-Inklapbad-Op-Poten-opvouwbaar-bad Beste inklapbad op poten Check Prijs
Beste-Goedkope-opvouwbaar-bad Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste opvouwbare baden

Beste Algemene Keuze

Foresta Opvouwbaar Bad

4.7

Als je een kleine badkamer hebt, is er vaak geen ruimte voor een groot ligbad. Wil je wel graag ontspannen in bad liggen? Dan biedt een opvouwbad de oplossing! Na het baden kun je het bad eenvoudig weer opruimen, waardoor het nooit in de weg staat.

Het Foreste opvouwbare bad voor volwassenen is 150 cm lang en geschikt voor twee volwassenen. Het bad is ook te gebruiken voor baby's en kinderen. Als je het bad niet volledig uitklapt, heeft het de juiste hoogte voor een babybadje. Wat ik persoonlijk handig vond, is het tafeltje dat over het bad is bevestigd. Hierdoor kun je bijvoorbeeld series kijken op je laptop of ontspannen met wat eten en drinken tijdens je badervaring. Het bad biedt genoeg ruimte voor volwassenen en is zelfs voorzien van massagerollers.

Met het Foreste opvouwbare bad voor volwassenen ben je verzekerd van een ontspannen ervaring. Er wordt namelijk een badkussen meegeleverd voor extra comfort, en ook een afvoerslang is inbegrepen. Het opvouwbare bad is verkrijgbaar in drie kleuren: grijs, blauw en lime. Het viel me op dat dit opvouwbare bad eenvoudig en snel in elkaar te zetten is.

Voordelen:
 • Ruim bad - geschikt voor 2 personen
 • Inclusief badkussen voor extra comfort
 • Wordt geleverd met afvoerslang, dus geen gedoe met het laten leeglopen
 • Handig tafeltje voor laptop, eten of drinken
 • Gemakkelijk in elkaar te zetten
Nadelen:
 • "Rolletjes" aan het voeteneinde maken het minder comfortabel voor twee personen
 • Houder van de massagerollers heeft scherpe randjes
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

HelloBath® Opvouwbaar Bad

4.8

Het HelloBath opvouwbare bad biedt, is voor mensen die iets meer luxe willen dan een standaard inklapbaar bad. Sluit je dag af in stijl, genietend van een warm bad terwijl je je favoriete serie of boek bij de hand hebt. Dit bad is perfect om even tijd voor jezelf te nemen. Het bijgeleverde tafeltje biedt ruimte voor je laptop, eten, drinken of boek. En als je gewoon wilt ontspannen, is er ook een hoofdkussen inbegrepen. Voor ultieme ontspanning gebruik je de voetmassagerollers.

Het opvouwbare bad is eenvoudig op te bergen en heeft na het opvouwen slechts een dikte van 18 cm. Het past gemakkelijk in opbergruimtes en wordt geleverd met een handige opbergzak. Met een lengte van 155 cm is het bad geschikt voor personen tot 2 meter. Zelf ben ik niet erg lang waardoor ik volledig languit kon liggen. Het ruime bad biedt een comfortabele zit en ligplaats. Een klein nadeel voor mij waren echter de voetmassagerollers aan het einde, omdat mijn benen net te kort waren als ik tegen de rand zat.

Voordelen:
 • Geschikt voor mensen tot 2 meter door de extra lengte
 • Inclusief handige extra's zoals een hoofdkussen, tafel en voetmassagerollers
 • Het meegeleverde tafeltje is erg praktisch
 • Handige opbergzak inbegrepen
Nadelen:
 • De voetmassagerollers zijn lastig te bereiken als je minder lang bent
 • Vanwege de lengte van het bad is een redelijk lange badkamer vereist
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze voor Twee Personen

Livista® - Opvouwbaar XXL Bad

4.4

Het Livista Opvouwbare XXL Bad is geschikt voor twee personen of voor één lang persoon. Met een lengte van 158 cm is het een royaal XXL bad. Je kunt het bad in slechts enkele minuten opzetten dankzij de duidelijke handleiding die wordt meegeleverd. Dit opvouwbare bad is verkrijgbaar in twee kleuren: blauw en roze.

Wat ik persoonlijk erg prettig vond, was het bijgevoegde afdekdeksel. Hierdoor blijft het water langer op temperatuur. Dit deksel heeft een veelzijdige functie, want je kunt het ook gebruiken om je eten en drinken op te plaatsen. Sluit je dag ontspannen af door je favoriete serie te kijken terwijl je in bad ligt, want het afdekdeksel biedt ruimte voor je laptop.

Dit bad is ideaal voor volwassenen. Aan het voeteneinde zijn voetmassagerollers ingebouwd voor ultieme ontspanning. Het kan echter een nadeel zijn als je met twee personen in bad wilt, omdat het voeteneinde dan niet volledig vlak is. Daarnaast wordt er een rugkussen meegeleverd voor extra comfort, en als extraatje is er onderwaterverlichting inbegrepen.

Voordelen:
 • XXL bad van 158 cm, geschikt voor lange personen
 • Afdekdeksel houdt het water langer warm
 • Voetmassagerollers aan het voeteneinde
 • Rugkussen voor extra comfort
 • Onderwaterverlichting als extraatje
Nadelen:
 • Voetmassagerollers zijn minder nuttig voor kleinere personen
 • Het bad is iets aan de smalle kant
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze voor Eén Persoon

Vonia Opvouwbaar Bad

4.4

Niet elke badkamer biedt ruimte voor een tweepersoonsbad en een douche. Als je beperkte ruimte hebt, is dit eenpersoonsbad een goede optie. Het bad heeft een lengte van 140 cm en een breedte van 62 cm. Opgevouwen is het bad slechts 20 cm dik, waardoor het gemakkelijk op te bergen is. Hierdoor is dit bad geschikt voor vrijwel elk huis. Je kunt het bad aanschaffen in de kleuren roze, blauw en grijs.

Voor extra stabiliteit is dit bad voorzien van twee poten, waardoor het stevig staat. Heb je een lange werkdag achter de rug en verlang je naar ontspanning in bad? Pak wat eten, drinken en je laptop om een serie te kijken. Het bijgeleverde afdekdeksel fungeert als tafeltje en houdt het water langer op temperatuur. Voor meer comfort wordt ook een kussentje meegeleverd. Daarnaast worden er massagerollers bijgeleverd om je ontspanning compleet te maken.

Ik was blij met het bijgeleverde kussen, dat leek me lekker zacht om op te zitten. Het was handig, maar doordat je een beetje gaat drijven, kom je boven het water uit. Dat was wel een beetje jammer.

Voordelen:
 • Geschikt voor elke badkamer vanwege het formaat
 • In opgevouwen toestand slechts 20 cm dik
 • Afdekdeksel fungeert als tafel en houdt water langer warm
 • Inclusief massagerollers voor ultieme ontspanning
Nadelen:
 • Het kussen gaat een beetje drijven wanneer je erop zit
 • Voor zeer lange mensen kan het bad mogelijk te klein zijn
Check Prijs op Bol.com
Beste Ronde Keuze

Lagoon® IJsbad XXL

4.0

Voor degenen die avontuurlijk zijn ingesteld, biedt Lagoon een opvouwbaar bad aan dat zelfs wordt gebruikt voor ijsbaden. Natuurlijk kun je het ook gebruiken voor een aangenaam warm bad. Wat dit bad onderscheidt van het gangbare, is zijn ronde vorm. Hierdoor heb je minder ruimte nodig in je badkamer dan bij een rechthoekig opvouwbad.

Dit ronde bad heeft een diameter van 85 cm en is geschikt voor één persoon. Het leent zich ook uitstekend voor gebruik in de tuin tijdens warme zomerdagen om even af te koelen. Zowel volwassenen als kinderen kunnen van dit bad genieten. Een van de voordelen van dit opvouwbare bad is dat het snel in- en uitgeklapt kan worden, wat betekent dat je zonder problemen even snel in bad kunt springen na je werk.

De Lagoon wordt geleverd met een afdekdeken, pomp, waterkussen, kraantje, afvoerbuis en poten. Dankzij de afdekdeken kun je het bad ook buiten gebruiken zonder het water telkens te hoeven laten weglopen; je kunt het gewoon laten staan.

Wat ik persoonlijk als een nadeel ervoer, was het ontbreken van een plek om eten of drinken neer te zetten. De rand van het bad is vrij hoog, dus moest ik telkens even opstaan om iets te pakken.

Voordelen:
 • Inclusief afdekdeken voor buitengebruik
 • Snel en gemakkelijk in- en uitklapbaar
 • Wordt geleverd met een kussentje voor meer comfort
 • Poten zorgen voor extra stabiliteit
Nadelen:
 • Het bad is enkel geschikt om in te zitten
 • Geen bijgeleverd tafeltje voor eten of drinken
Check Prijs op Bol.com
Beste Inklapbad Op Poten

Lifebath Opvouwbaar Bad

4.4

Dit inklapbare bad is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Als je het bad niet volledig uitklapt, heeft het de juiste hoogte om je baby in bad te doen. Wanneer je het opvouwbare bad niet meer nodig hebt, kun je het eenvoudig inklappen en aan de kant zetten, waardoor je zelfs in kleine badkamers tijdelijk een bad kunt creëren. Voor extra stabiliteit zijn er ook poten bij inbegrepen.

Het opvouwbare bad van Lifebath wordt geleverd met een afdekdeksel. Hierdoor blijft het water langer op temperatuur en wat ik zelf bijzonder handig vond, was dat ik mijn laptop erop kon zetten, evenals wat eten en drinken. Dankzij het meegeleverde hoofdkussen kon ik ontspannen genieten van series in bad. Een aanrader na een drukke dag.

Het Lifebath opvouwbare bad is verkrijgbaar in twee maten: 130 cm en 150 cm. Als je kiest voor de grotere maat, is er ook voldoende ruimte voor iemand tot twee meter lang. Het inklapbare bad heeft een breedte van 50 tot 60 cm, waardoor er ook ruimte is om twee kleinere kinderen in te laten badderen.

Voordelen:
 • Poten voor extra stabiliteit
 • Wordt geleverd met een afdekdeksel
 • Verkrijgbaar in twee maten: 130 cm en 150 cm
 • Het comfortabele hoofdkussen is inbegrepen
Nadelen:
 • Het bad kan alleen worden ingeklapt en niet opgevouwen tot een compact pakketje
 • Bij bepaalde afvoerputjes kan het water lastiger weglopen
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

OTUBB Opvouwbaar Bad

3.7

Het opvouwbare bad van OTUBB is een voordelige optie voor wie een bad wil zonder veel geld uit te geven. Dit bad voor volwassen is ontworpen als een zitbad en is geschikt voor één persoon. Dankzij zijn ronde vorm past het makkelijk in vrijwel elke badkamer, omdat het minimale ruimte inneemt.

Voor stabiliteit is het bad voorzien van zes beugels die voorkomen dat het tijdens gebruik omvalt. Bovendien heeft het bad een dubbele afvoer, zowel aan de zijkanten als aan de onderkant. De onderste afvoeren zijn handig om het laatste beetje water uit het bad te laten lopen.

De OTOBB heeft een opblaasbare ring aan de bovenkant die tevens als kussen fungeert en tegelijkertijd het opvouwbare bad versterkt. Er zit ook een hoes met een rits over het bad. Deze kun je sluiten als je het water langer warm wilt houden.

Een gemis bij dit bad was echter het ontbreken van een plankje om spullen op te zetten. Hierdoor moest ik mijn eten en drinken op de grond naast het bad plaatsen, wat toch wat onhandig was. Desondanks biedt dit bad zeker waar voor zijn geld.

Voordelen:
 • Hoes met rits om warmte vast te houden
 • Ronde vorm voor ruimtebesparing
 • Dubbele afvoer, dus het bad loopt extra snel leeg
 • Zes extra beugels voor stabiliteit
Nadelen:
 • Gewichtslimiet van 100 kilo
 • Geen plankje om spullen op te zetten
Check Prijs op Bol.com

De beste opvouwbare baden vergeleken

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Beste Keuze voor Twee Personen Beste Keuze voor Eén Persoon Beste Ronde Keuze Beste Inklapbad Op Poten Beste Goedkope Keuze
Foresta Opvouwbaar Bad HelloBath® Opvouwbaar Bad Livista® - Opvouwbaar XXL Bad Vonia Opvouwbaar Bad Lagoon® IJsbad XXL Lifebath Opvouwbaar Bad OTUBB Opvouwbaar Bad
Algemene score 4,7/5 4,8/5 4,4/5 4,4/5 4/5 4,4/5 3,7/5
Kwaliteit 4,8/5 4,8/5 4,5/5 4,5/5 4/5 4,5 /5 4 /5
Ruimte 4,8/5 5/5 4/5 4/5 3/5 4,8/5 3,8/5
Gebruiksgemak 4,8/5 4,8/5 4,5/5 4,6/5 4,8/5 4/5 4/5
Design 4,5/5 4,8/5 4,7/5 4,6/5 4/5 4,4/5 3/5
Afvoerslang Ja Ja, tot 3 meter Ja, tot 3 meter Ja - Nee Nee
Prijs €€ €€€ €€€ €€ €€€

Waar moet je opletten bij het kopen van een opvouwbaar bad? 

 • Kwaliteit: het is belangrijk om vóór de aanschaf van een bad naar de beoordelingen te kijken. Op die manier krijg je een idee van de ervaringen met het opvouwbare bad. Opvouwbare baden kunnen gemaakt zijn van drie soorten materialen: plastic, kunststof en PVC. Het is moeilijk te zeggen welk materiaal van betere kwaliteit is. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals duurzaamheid, prijs en persoonlijke voorkeur.
 • Ruimte: het is verstandig om naar een geschikt bad te kijken voor jouw lengte. Je wilt tenslotte comfortabel met je benen languit kunnen zitten of liggen. Let, voordat je een opvouwbaar bad aanschaft, goed op hoe breed het bad is. Niet alle opvouwbare baden hebben dezelfde breedte. Het zou vervelend zijn als je er pas later achter komt dat het toch net te smal is. Bedenk van tevoren ook of je een zitbad of ligbad wil.
 • Gebruiksgemak: lees reviews van andere gebruikers om te achterhalen hoe gemakkelijk het is om het bad in en uit te klappen. Sommige baden kun je opvouwen tot een compact pakketje van slechts 20 cm dik. Aan de andere kant zijn er baden die je alleen uit elkaar kunt halen. Als je het bad telkens moet opruimen, is het verstandig om een opvouwbaar bad te kiezen dat snel in- en uitgeklapt kan worden. Als je het bad echter altijd opgezet laat staan, vind je dit wellicht minder belangrijk.
 • Design: het belang van het uiterlijk van het opvouwbare bad hangt af van je persoonlijke voorkeur. Verschillende inklapbare baden zijn beschikbaar in diverse kleuren. Wat je mooi vindt, is echt afhankelijk van smaak. Het is verstandig om eerst een praktisch bad te kiezen en daarna pas naar het uiterlijk te kijken, vooral omdat je het bad meestal toch weer opruimt na het badderen.
 • Extra’s: let goed op wat er bij het opvouwbare bad wordt meegeleverd. Bij bepaalde opvouwbare baden vind je bijvoorbeeld een kussentje, massagerollers of onderwaterverlichting inbegrepen. Wat je belangrijk vindt, hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur. Soms worden er ook poten meegeleverd, wat handig kan zijn als je het opvouwbare bad in plaats van een opzetzwembad in je tuin wilt plaatsen.
 • Afvoerslang: bij sommige opvouwbare baden wordt geen afvoerslang meegeleverd. Let hierop voordat je een opvouwbaar bad aanschaft. Je wil thuis niet voor verrassingen komen te staan.

Waarom een opvouwbaar bad kopen? 

De voordelen van een opvouwbaar bad

 • Na het badderen klap je het opvouwbare bad weer in, zodat het geen ruimte inneemt in je badkamer. 
 • Zelfs in kleine badkamers is het nu mogelijk om een bad te hebben. 
 • Opvouwbare baden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, dus er is zeker een maat die geschikt is voor jouw badkamer. 
 • Je kunt een inklapbaar bad gemakkelijk overal mee naartoe nemen. 
 • Na een lange en drukke dag kun je heerlijk ontspannen in een opvouwbaar bad. 
 • Soms zijn er leuke extra’s inbegrepen die je in een standaard bad niet hebt, zoals massagerollers of kussentjes. 
 • Als er een tafeltje bij het bad zit, kun je daar je eten, drinken of laptop opzetten.

De verschillende soorten opvouwbare baden 

Een opvouwbaar bad is op de volgende manieren te onderscheiden:

 • 1-persoonsbad: zoals de naam al doet vermoeden is dit een kleiner bad voor een enkel persoon. Ideaal als je niet veel ruimte hebt.
 • 2-persoonsbad: aanrader voor koppels of huishoudens met kinderen. Extra ruimte waardoor je gemakkelijk met 2 volwassenen in het bad kunt liggen of met meerdere kinderen. 

Je kunt ook onderscheid maken op een andere manier:

 • Ligbad: een ligbad is een stuk langer (rond de 150-160 cm) en is ontworpen om erin de te liggen. Vaak krijg je hier een ondersteuning voor de rug bij aan het uiteinde. Let echter wel goed op dat het ligbad lang genoeg voor je is. 
 • Zitbad: een zitbad oogt meer als een soort ton of hele grote emmer. Deze is specifiek ontworpen om in te zitten en neemt een stuk minder ruimte in beslag. Ze worden meestal gebruikt voor ijsbaden en koud watertraining.

Conclusie 

Een opvouwbaar bad biedt een mobiele optie om heerlijk te genieten van een relaxerend bad in de tuin of op de camping. Ook voor mensen die trainen om in koud water te zwemmen of kiezen voor een koudwaterbad voor de gezondheid is dit een absolute aanrader. 

Er bestaan verschillende soorten opvouwbare baden. Wil je een bad met extra functies? Het Foresta Opvouwbaar bad voor volwassenen wordt geleverd met massagerollers en een kussen. Als je op zoek bent naar een luxere optie, is het HelloBath® Opvouwbaar bad een goede keuze. Dit bad bevat niet alleen de eerder genoemde extra’s, maar ook onderwaterverlichting en een opbergzak. Als je gaat badderen is het ook een goede tijd om een haarmasker te gebruiken. Heb je beperkte ruimte in je badkamer of wil je het bad ook buiten gebruiken? Het Lagoon® IJsbad  XXL is geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik. Over het algemeen hebben opvouwbare baden een behoorlijk prijskaartje. De OTUBB Opvouwbaar Bad voor volwassenen is een rond, budgetvriendelijk opvouwbaar bad. Het is verstandig om jezelf in de zomer in te smeren met een dagcrème met SPF. In de winter kun je dit uiteraard ook zonder SPF doen.

Veel gestelde vragen

Is een opklapbaar bad geschikt voor mijn badkamer?

Ja, in bijna elke badkamer past wel een opvouwbaar bad. Er zijn namelijk diverse afmetingen beschikbaar. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende vormen van het bad. Zo is er altijd wel iets wat geschikt is voor jouw badkamer.

Hoe verwijder ik het water uit het opvouwbare bad?

Met de afvoerslang die doorgaans wordt meegeleverd, kun je het water afvoeren naar het doucheputje in je badkamer.

Is een opvouwbaar bad geschikt voor volwassenen?

Zeker weten! Het is namelijk ook bedoeld voor volwassenen en niet alleen voor kinderen.

Hoe lang duurt het om een inklapbaar bad op te zetten?

Meestal heb je een inklapbaar bad binnen enkele minuten opgezet. Ze zijn dus zeer geschikt om snel even in bad te gaan en daarna weer op te ruimen.

Kan ik een opvouwbaar bad overal mee naartoe nemen?

In principe wel. Sommige opvouwbare baden worden geleverd met een handige opbergzak. Als je van plan bent het bad regelmatig mee te nemen, let dan goed op of je het tot een compact pakketje kunt opvouwen.

Dokter Fit