De 7 Beste Slaaptrainers van 2024 Getest Door Experts
slaaptrainer-featured-image

De 7 Beste Slaaptrainers van 2024 Getest Door Experts

Slaaptrainers zijn onmisbaar als je je peuter wil helpen met het aanleren van bedtijden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze, hebben we 24 slaaptrainers getest. Hiermee hebben we een top 7 van de beste slaaptrainers van 2024 samengesteld.  

Hier alvast de beste producten:

Benieuwd naar welke andere slaaptrainers ook heel goed uit de test kwamen? Blijf lezen!

Beste slaaptrainer overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Beste luxe keuze Check Prijs
Beste keuze met spraakfunctie Check Prijs
Beste draadloze keuze Check Prijs
Beste whitenoise keuze Check Prijs
Beste smart keuze Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste slaaptrainers onderzocht

Beste Algemene Keuze

Lopoleis Slaaptrainer

4.9

Met het slaaptrainer beertje van Lopoleis wordt het nu nóg leuker om op te staan. Deze slaaptrainer is bedoeld om kinderen te trainen om in bed te blijven liggen totdat ze eruit mogen. Het beertje heeft een lampje dat van kleur verandert om aan te geven wanneer het tijd is om op te staan. 

Het beertje ziet er schattig uit en is gemaakt van zachte siliconen. Het lampje is dimbaar, je kunt zelf de helderheid aanpassen. Het beertje is oplaadbaar en kan 8 uur lang volledig verlicht blijven, of 240 uur op slaapstand. Het heeft ook een automatische energiebesparende stand. 

Je stelt de tijd in en het lampje kleurt geel een half uur voor de ingestelde tijd en groen op de ingestelde tijd. Het beertje maakt geen geluid, zodat je kind niet onnodig vroeg wakker wordt. 

De kwaliteit van de slaaptrainer is goed en kan goed tegen grijpgrage kinderhandjes. Er zijn geen problemen met de kwaliteit. Het product is het geld waard en komt overeen met de kwaliteit. 

Dit leuke lampje is een aanrader (en onmisbaar!) als je je kind wil helpen bij het aanleren van bedtijden. 

Voordelen:
 • Ook verkrijgbaar als slaaptrainer kipje
 • Stille overgang van nacht naar dag, je kind wordt niet onnodig wakker
 • Dimbaar, zodat je zelf de sterkte in kunt stellen
 • Ook te gebruiken als nachtlampje
 • Oplaadbaar en verlicht tot 8 uur lang
Nadelen:
 • Instellen kan wat ingewikkeld zijn
 • Gebruiksaanwijzing alleen in het Engels
Check Prijs op Bol.com
Beste Luxe Keuze

Lotiks Slaaptrainer

4.9

Met de uitgebreide en luxe slaaptrainer van Lotiks leert jouw kindje een gezond slaapritme opbouwen. Daarnaast heeft deze wekker een mooi design wat ook voor oudere kinderen aantrekkelijk is. Dit lampje blijft dus lang in de roulatie!

Deze luxe slaaptrainer is geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar. De slaaptrainer heeft 2 alarmen, één voor doordeweeks en één voor het weekend. Handig! Je kunt kiezen uit 6 verschillende wekgeluiden. Bovendien helpt het nachtlampje en de rustgevende muziek jouw kind sneller in slaap te vallen.

Met de verschillende ledkleuren leert je peuter wanneer het bedtijd is en wanneer hij of zij uit bed mag komen. 

We vinden dit een kwalitatief goed product. Dankzij de goede siliconen behuizing kan het apparaat tegen een stootje, waardoor de wekker ook lang mee zal gaan. Topscore voor duurzaamheid, we vinden dit de investering zeker waard! 

We raden je deze trainer dan ook graag aan als je op zoek bent naar een nachtlamp die je langere tijd (ook voor oudere kinderen) kunt gebruiken en waarmee je je kleine op een leuke manier helpt bij het aanleren van slaaptijden. 

Voordelen:
 • Ook te gebruiken als nachtlampje
 • Gebruiksvriendelijk met ledkleuren en eenvoudige bediening.
 • Hoge kwaliteit en duurzaamheid, je koopt beslist een goed product
 • Leuke vormgeving
Nadelen:
 • Lampje heeft een relatief hoge prijs
 • Het leren kennen van de knoppen heeft even tijd nodig
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Spraakfunctie

Vulpes Goods Slaaptrainer

4.7

Met deze leuke slaaptrainer van Vulpes Goods leer je je peuter makkelijk aan wat bedtijden zijn. Dit leuke schaapje heeft naast een alarm ook een spraakfunctie waarmee je tot 15 seconden in kunt spreken. In onze tests bleek dit een succes te zijn!  

Los van de spraakfunctie heeft deze wekker nog een aantal andere handige functies, waaronder een ingebouwde klok en een snoozefunctie en een backup-functie. Ook kun je dit lampje - wat ook in het geel verkrijgbaar is - als nachtlampje gebruiken. Handig aan dit lampje is het kinderslot, waardoor je kind ook met het schaapje kan spelen zonder dat de instellingen verloren gaan.

De ogen van het schaapje gaan open of dicht bij de twee ingestelde wekkers. Zo weet je kindje dat het tijd is om op te staan of om te gaan slapen.

Dit is een wekker van goede kwaliteit zonder losse onderdelen. De wekker zal beslist lang meegaan en is het geld zeker waard.

We raden je dit product aan als je op zoek bent naar een leuke wekker waar je bovendien zelf het alarm kunt inspreken om je kind gerust te stellen bij het slapengaan of wakker worden. 

Voordelen:
 • Wekker met spraakfunctie voor gepersonaliseerd alarm
 • Vriendelijk en speels ontwerp dat kinderen aanspreekt
 • Ook beschikbaar in vrolijk geel
 • Kinderslot, zodat instellingen bewaard blijven als kind met het schaapje speelt
 • Twee tijdsinstellingen, voor slapen en ontwaken
Nadelen:
 • Display heeft veel informatie, is niet heel duidelijk voor kleintjes
 • Schaapje zelf is geen nachtlampje
Check Prijs op Bol.com
Beste Draadloze Keuze

Vroege Vogeltjes Slaaptrainer

4.7

Deze slaaptrainer van Vroege Vogeltjes heeft een lange accuduur van maar liefst 7 dagen. Het is de perfecte reiswekker; zelfs als je vergeten bent om de oplader mee te nemen, kun je dit wekkertje nog lang gebruiken en je kind helpen bij het naar bed gaan en opstaan. Dat vinden we een award voor Beste Draadloze Keuze waard! 

Deze dimbare slaaptrainer helpt je kind met het aanleren van een gezond dag-en-nachtritme door middel van simpele symbolen en kleuren. Een pluspunt van het wekkertje is het zeer eenvoudige display, wat ook voor kinderen makkelijk af te lezen is. Ook heeft deze trainer een kinderslot, zodat de instellingen niet verloren gaan als je kind met de wekker speelt. De overgang van dag naar nacht is bovendien stil, zodat je kind niet onnodig wakker wordt. 

Het lampje kleurt geel wanneer het tijd is om op te staan en blauw wanneer het nacht is en je kind op bed moet liggen. Daarnaast zijn er schattige symbolen van een maantje en een zonnetje op het schermpje afgebeeld. 

Dit is een zeer gebruiksvriendelijke slaaptrainer van goede kwaliteit. We vinden dit product de prijs dan ook echt waard.

We raden je deze wekker aan als reiswekker of als leuke wekker met een eenvoudig display waarmee je je kind snel kunt aanleren wat bedtijden zijn.

Voordelen:
 • Ook verkrijgbaar als konijntje
 • Duidelijk display zonder ingewikkelde iconen
 • Draadloos met een sterke accu, wat handig is voor op vakantie.
 • Geruisloze overgang van nacht naar dag zodat je kind niet onnodig wakker wordt
 • Dimbaar op 7 verschillende standen, zodat het display nooit te fel is
Nadelen:
 • Display is kwetsbaar
 • Pootjes staan dicht op elkaar waardoor de wekker niet heel stabiel staat
Check Prijs op Bol.com
Beste White Noise Keuze

Boostiv Slaaptrainer

4.8

Deze kleurrijke slaaptrainer van Boostiv ziet er niet alleen leuk uit, maar heeft ook veel handige functies, waaronder whitenoise. Dit zal ervoor zorgen dat je kindje heerlijk rustig kan slapen, zelfs als het buiten onrustig is.  

Het display toont een zonnetje en groen licht als het tijd is om wakker te worden, en een maantje en zacht blauw licht als het tijd is om te slapen. Zo weet jouw kind precies wanneer het uit bed mag komen! 

Daarnaast kun je dit slaaptrainertje ook gebruiken als nachtlamp, Bluetooth speaker en sfeerlampje. Het heeft 7 verschillende kleuren en 7 verschillende slaapgeluiden, waaronder vogels, regen en muziek. 

De slaaptrainer is ook gemakkelijk te gebruiken en heeft dubbele wektijden. Het heeft een ingebouwde batterij die tot wel 10 uur draadloos geluid kan afspelen. En als je niet tevreden bent, kun je het product binnen 30 dagen retourneren. 

Kortom, een kwalitatief goed product met veel handige functies. Daar wil je beslist je geld aan uitgeven.

We raden je deze slaaptrainer aan als je kind moeite heeft met inslapen of graag naar muziek luistert bij het slapengaan. 

Voordelen:
 • Inclusief white noise, wat bewezen goed werkt bij inslapen
 • Ook te gebruiken als speaker of nachtlamp
 • Verschillende lichtstanden en slaapgeluiden voor betere nachtrust.
 • Dubbele wektijden en wekgeluiden (bij slapengaan en opstaan)
 • Inclusief kinderslot, zodat instellingen niet verloren gaan
Nadelen:
 • Alarm bij lege batterij is heel luid, niet aan te passen
 • Geeft geluid bij het aanzetten, dat vindt niet iedereen fijn
Check Prijs op Bol.com
Beste Smart Keuze

KiddieAlarm Dino Nachtlampje

4.8

Dit nachtlampje van KiddieAlarm is een revolutie op het gebied van slaaptrainers. Het is een nachtlampje met een smart device dat je vanaf je smartphone (Android en IOS) via wifi kunt bedienen. Je hoeft dus nadat je je kind naar bed hebt gebracht niet meer op te staan, wat echt heerlijk is voor ouders die willen uitrusten na een drukke dag!

Dit wekkertje maakt geen geluid en maakt je kind niet onnodig wakker. Is het eenmaal tijd om op te staan, dan kan je kind dat zien aan de verschillende kleurtjes. Er zit zelfs een regenboog animatie op deze wekker, waarmee je kind helemaal vrolijk wakker kan worden!  Je kunt de sterkte van de lampjes bovendien instellen. Helaas missen we een tijdsindicatie op een display. 

Evengoed is dit product van hoge kwaliteit. We hebben geen problemen ondervonden met de kwaliteit. Dit handige smart-apparaat  is de iets hogere prijs meer dan waard. 

We raden je dit lampje dan ook aan als je op zoek bent naar een goede slaaptrainer met smart device die je makkelijk vanaf je telefoon kunt bedienen. 

Voordelen:
 • Smart nachtlampje met meerdere functies in mooi design.
 • Te bedienen via je telefoon, handig!
 • Onthoudt instellingen, geen herinstelling nodig na uittrekken stekker
 • Geluidloos, stoort de slaap van het kind niet.
 • Aanpasbare kleuren voor dag en nacht, inclusief regenboog animatie
Nadelen:
 • Vereist een wifi-verbinding
 • Geen tijdsindicatie op een display
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Fits4Kids Slaaptrainer

4.6

De slaaptrainer van Fits4Kids is een vriendelijk geprijsd en aantrekkelijk poppetje met een eenvoudig display. Daar zal je kind beslist dol op zijn! 

Deze slaaptrainer zorgt ervoor dat opstaan weer een feestje wordt. Het kleurt oranje wanneer het tijd is om te slapen en groen wanneer je kind uit bed mag. Daarnaast heeft het een leuk projectielichtje met figuurtjes, wat naar bed gaan extra leuk maakt.

Deze wekker werkt op netstroom en heeft een eenvoudige bediening. Het display is makkelijk af te lezen en het poppetje staat stevig op het nachtkastje. Er zit helaas geen kinderslot op de wekker, waardoor het poppetje niet geschikt is om mee te spelen. 

Dit is een goed product met goede reviews wat de prijs echt waard is. We raden je deze slaaptrainer dan ook graag aan als je op zoek bent naar een betaalbare wekker met leuke lichtprojecties. 

Voordelen:
 • Leuke lichtprojecties, waardoor naar bed gaan leuker wordt
 • Binnen 30 dagen retour bij ontevredenheid
 • Vriendelijke prijs voor een vriendelijk wekkerpoppetje
 • Makkelijk af te lezen display, zeer gebruiksvriendelijk
Nadelen:
 • Geen kinderslot
 • Werkt op netstroom, niet op batterijen
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een slaaptrainer? 

 • Functionaliteit: controleer of de slaaptrainer de gewenste functies heeft. Sommige slaaptrainers hebben bijvoorbeeld een wekkerfunctie, nachtlampje, geluiden of muziek om kinderen te helpen in slaap te vallen. De slaaptrainer van KiddieAlarm is zelfs via je smartphone te bedienen! 
 • Gebruiksgemak: zorg ervoor dat de slaaptrainer eenvoudig te gebruiken is, zowel voor jou als voor je kind. Het display moet intuïtief zijn en gemakkelijk te begrijpen, zoals bijvoorbeeld het display van Lopoleis.
 • Veiligheid: zorg ervoor dat de slaaptrainer veilig is voor gebruik, vooral als het bedoeld is voor kinderen. Controleer of het voldoet aan de veiligheidsnormen en of er geen scherpe randen of losse onderdelen zijn.
 • Instellingen: controleer of de slaaptrainer verschillende instellingen heeft, zoals helderheid van het nachtlampje, volume van de geluiden en de mogelijkheid om een timer in te stellen.
 • Batterijduur: controleer hoelang de batterij van de slaaptrainer meegaat. Het is handig als de batterij lang meegaat, zodat je niet constant de batterijen hoeft te vervangen. De slaaptrainer van Vroege Vogeltjes heeft bijvoorbeeld een lange batterijduur.

Waarom een slaaptrainer kopen? 

 • Slaapritme ontwikkelen: als je kind niet wil slapen, dan kan een slaaptrainer helpen om een gezond slaapritme te ontwikkelen en je kind op een leuke manier begeleiden bij het slapengaan en opstaan. 
 • Slaapkwaliteit: voor kinderen met slaapproblemen kan een slaaptrainer een uitkomst zijn, zeker als de trainer extra functionaliteiten heeft zoals white noise.
  Ook hiermee ontwikkelen kinderen sneller een gezond slaappatroon, wat bijdraagt aan de slaapkwaliteit. Ook een verzwaringsdeken voor kinderen kan bijdragen aan goede nachtrust. 
 • Rust en ontspanning: een slaaptrainer kan ook helpen om een rustige en ontspannen slaapomgeving te creëren. Sommige slaaptrainers hebben bijvoorbeeld een ingebouwde nachtlamp of lichtprojecties die kunnen helpen bij het ontspannen voor het slapengaan. Ook kun je je kind rust en ontspanning bieden met een natuurlijk slaapmiddel voor kinderen

Verschillende soorten slaaptrainers

 • Analoge slaaptrainers: deze wekkers hebben een analoge weergave van de tijd, wat kan helpen als je kind net leert klokkijken en dezelfde klokkijkmethode hanteert als op school. 
 • Digitale slaaptrainers: deze wekkers geven de tijd digitaal weer. Het voordeel is dat de tijd makkelijker af te lezen is voor kleine kinderen die nog niet zo goed klok kunnen kijken.
 • Slaaptrainers zonder tijdweergave: sommige slaaptrainers hebben geen tijdweergave, zoals het Dino lampje van KiddieAlarm. Kinderen hoeven geen tijden af te lezen, maar reageren alleen op de kleurtjes. Dit zijn handige lampjes voor de allerkleinsten. 

Conclusie

Slaaptrainers zijn onmisbaar bij het aanleren van bedtijden. Ook geven ze je kind rust bij het slapengaan. Om je te helpen bij het kiezen van het meest geschikte lampje, hebben we een aantal slaaptrainers getest. Daarbij kwam de slaaptrainer van Lopoleis als beste algemene keuze naar voren. Met dit schattige wekkertje met eenvoudig display wordt het aanleren van bedtijden een fluitje van een cent!

Wil je een luxer lampje met meerdere functionaliteiten dat bovendien wat langer te gebruiken is, dan raden we je de wekker van Lotiks aan. Kies je voor de nachtlamp van Vulpes Goods, dan kun je zelfs je eigen alarm inspreken. Slaapt je kind over het algemeen onrustig, dan is de trainer van Boostiv een uitstekende keuze. Ga je op vakantie, een dan de wekker met extra sterke accu van het merk Vroege Vogeltjes mee. 

Veelgestelde vragen over slaaptrainers

Hoe werkt een slaaptrainer?

Een slaaptrainer werkt meestal met behulp van een klok en een lampje. Je stelt  de gewenste slaaptijd in en het apparaat geeft met een kleurtje aan wanneer het tijd is om te gaan slapen en wanneer het tijd is om op te staan.

Voor welke leeftijd is een slaaptrainer geschikt?

Een slaaptrainer is vooral geschikt voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar. Op deze leeftijd beginnen kinderen vaak met het ontwikkelen van een eigen slaapritme en kunnen ze baat hebben bij de visuele en auditieve signalen van een slaaptrainer.

Kan een slaaptrainer helpen bij slaapproblemen?

Een slaaptrainer kan zeker helpen bij slaapproblemen, zoals moeilijk in slaap vallen of te vroeg wakker worden. Door kinderen een duidelijk signaal te geven wanneer het tijd is om te slapen of op te staan, kunnen ze een beter slaapritme ontwikkelen.

Zijn slaaptrainers veilig voor kinderen?

Ja, slaaptrainers zijn over het algemeen veilig voor kinderen. Ze zijn ontworpen met het oog op de veiligheid van kinderen en voldoen aan de geldende veiligheidsnormen. 

Zijn slaap trainers effectief?

Slaaptrainers kunnen zeker effectief zijn bij het helpen ontwikkelen van een gezond slaapritme bij kinderen. Door de visuele en auditieve signalen leren kinderen wanneer het tijd is om te gaan slapen en wanneer het tijd is om op te staan. Dit kan hen helpen om beter in slaap te vallen en langer door te slapen.

Wat moet ik nog meer doen om mijn kind lekker te laten slapen?

Los van een slaaptrainer voor het bevorderen van de slaapkwaliteit, kun je ook overwegen om een lekker dekbed en een goed kinderkussen aan te schaffen. 

Bronnen

1 The effects of white noise on sleep and duration in individuals living in a high noise environment in New York City

Dokter Fit