De 7 Beste Traphekjes van 2024
traphekje featured image

De 7 Beste Traphekjes van 2024

Traphekjes zijn essentiële veiligheidsvoorzieningen voor ouders en verzorgers om een veilige omgeving te creëren voor jonge kinderen in huis. Deze kleine maar krachtige barrières voorkomen dat nieuwsgierige peuters toegang krijgen tot trappen, gevaarlijke ruimtes en onbedoelde avonturen. Of het nu gaat om drukhekjes voor tijdelijk gebruik, stevige schroefhekjes voor langdurige veiligheid, of uitschuifbare opties voor bredere openingen, traphekjes bieden gemoedsrust en helpen ongevallen te voorkomen. 

Wij hebben de 7 beste hekjes voor je onderzocht zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Ontdek de verschillende soorten traphekjes en hoe je de juiste keuze maakt om je kleintjes veilig te houden terwijl ze op ontdekkingsreis gaan in huis.

De beste traphekjes overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Best algemene keuze Check Prijs
Beste luxe keuze Check Prijs
Beste harmonica traphekje Check Prijs
Beste hoge keuze Check Prijs
Beste brede keuze Check Prijs
Beste keuze voor traphekje zonder boren Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste traphekjes onderzocht

Best Algemene Keuze

Cabino Traphek

4.7

Het traphekje van Cabino is gemaakt van stevig en duurzaam materiaal en kan daarom jaren mee. Het is een oprolbaar hekje waardoor het ruimtebesparend en zeer praktisch is. De bevestiging van het hekje is met schroeven en eenvoudig op te monteren. 

Als het hekje eenmaal is opgehangen is het een zeer eenvoudig hekje in gebruik. Met een simpele knop op de bovenkant kun je het hekje op slot doen of juist van het slot afhalen. Het is bovendien een stevig hekje en zeer compleet. Er is keuze uit drie verschillende designs: grijs, wit of zwart. Zo is er voor elk interieur wel een toepasselijke variant te vinden. Zowel huisdieren als kinderen blijven hiermee op hun plek en kunnen niet langs de barrière die je met dit hekje voor ze opwerpt. Kleinere huisdieren lukt het nog weleens om er onderdoor te kruipen, kijk in dat geval nog even verder. 

De prijs is betaalbaar in vergelijking met andere hekjes. Met dit oprolbare hekje van Cabino ben je heel goed geslaagd!

Voordelen:
 • Eenvoudig te monteren en gebruiksvriendelijk
 • Gemakkelijk te openen en sluiten met knopje
 • Keuze uit verschillende designs, voor elk interieur een passende kleur
 • Lange levensduur: voelt zeer stevig aan dankzij de duurzame materialen
Nadelen:
 • Het hekje kan niet bovenaan een trap gemonteerd worden ivm veiligheid
 • Kleine huisdieren zoals katten kunnen er onderdoor kruipen
Check Prijs op Bol.com
Beste Luxe Keuze

SafetyThings Traphekje

4.7

Dit hekje van SafetyThings is extra stevig doordat er wieltjes onder het deurtje zitten die het frame ondersteunen. Hierdoor worden de scharnieren minimaal belast. Het hekje is daarmee geschikt om zowel onderaan als bovenaan de trap te bevestigen. Er zit geen drempel onder het hekje en het moet in de muur geschroefd worden. 

Het hekje bestaat uit twee panelen die tussen de 73 en 128 cm breed kunnen worden. Het hekje kan eenvoudig met één hand bediend worden, wel zo handig als je een kind of huisdier op je arm draagt. Het hekje voldoet aan de Europese veiligheidsnormen en kan twee kanten op scharnieren. Het hekje is eenvoudig in gebruik en zonder gereedschap op te bergen als het niet gebruikt wordt. Ideaal voor grootouders dus! 

We raden dit hekje aan als je op zoek bent naar een stevig hekje dat eenvoudig in gebruik is en voldoet aan de Europese veiligheidsnormen.

Voordelen:
 • Is extra stevig vanwege de wieltjes onder het deurtje
 • Geschikt voor zowel onderaan als bovenaan de trap
 • Kan eenvoudig met één hand bediend worden
 • Voldoet aan Europese veiligheidsnormen
 • Eenvoudig en zonder gereedschap te verwijderen
Nadelen:
 • De wieltjes kunnen krassen op de vloer
 • Zit in het hoge prijssegment
Check Prijs op Bol.com
Beste Harmonica Traphekje

BabyDan Traphekje

4.6

Dit harmonicahekje van BabyDan vouwt zichzelf op zodra je de vergrendeling losmaakt. Doordat het hekje inklapt neemt het nauwelijks ruimte in beslag. Door de losse panelen is het hekje eenvoudig op maat te maken. Bovendien kan het hekje vanwege de stevigheid bovenaan een trap geplaatst worden. 

Het harmonica hekje is te gebruiken voor vrijwel alle doorgangen met een breedte tussen de 55 en 89 centimeter. Met een apart te bestellen verlengdeel kan het hekje tot 113,5 cm breed worden. Het hekje dient met schroeven in de muur bevestigd te worden en is eenvoudig te monteren. Ook in gebruik kan het hekje met één hand bediend worden, al is het slot - zeker in het begin - stroef en heb je wel twee handen nodig. Het strakke slot maakt dat het onmogelijk is voor kinderen om zelf te openen en dat biedt extra veiligheid. 

We raden dit hekje aan als je op zoek bent naar een stevig, opvouwbaar hekje dat weinig ruimte in beslag neemt, sterk is en eventueel bovenaan de trap gemonteerd kan worden.

Voordelen:
 • Door het harmonica mechanisme klapt het hekje op en neemt het nauwelijks ruimte in beslag
 • Staat niet storend in het interieur dankzij de neutrale kleuren en leuke design
 • Te gebruiken voor doorgangen tussen de 55 en 89 centimeter breed - relatief erg veelzijdig
 • Veilig slot dat niet door kinderen te openen is
Nadelen:
 • Bediening met één hand is - zeker in het begin - erg lastig
 • Voor openingen breder dan 89 cm moet een verlengstuk worden aangeschaft
Check Prijs op Bol.com
Beste Hoge Keuze

Fenss SafetyDoor Traphekje

4.6

Dit metalen hekje werd in 2018 als beste getest door de Consumentenbond en is een veilig en robuust hekje dat past in elk interieur. Met een hoogte van 80 centimeter is het hekje 15 centimeter hoger dan de Europese veiligheidsnormen voorschrijven. 

Het hekje is te vergrendelen met twee handelingen waardoor het voor kinderhandjes niet eenvoudig te openen is. Door ouders en verzorgers kan het hekje met één hand geopend worden. Bovendien is het voorzien van een rood/groene indicator die aangeeft of het hekje goed dicht zit. Het hekje wordt met schroeven in de muur bevestigd en heeft geen gevaarlijke drempel waar je over kunt struikelen. Het is verkrijgbaar in de kleuren zwart of wit en daarom voor elk interieur een geschikt design te vinden.

We raden dit hekje aan als je op zoek bent naar een extra hoog exemplaar dat stevig en robuust is.

Voordelen:
 • Een extra hoog hek dat 15 cm hoger is dan de Europese norm voorschrijft.
 • Vergrendeling met één hand uit te voeren
 • Handige rood-groen indicator die aangeeft of het hekje goed dichtzit
 • Geen gevaarlijke drempels om over te struikelen
 • In verschillende kleuren beschikbaar
Nadelen:
 • Onhandige sluiting die door kinderen te bedienen is
 • Montage is niet eenvoudig
Check Prijs op Bol.com
Beste Brede Keuze

AD Safety Traphekje

4.6

Het oprolbare traphekje van AD Safety kan tot 180 cm breed worden. Dat is vele malen breder dan een hekje doorgaans kan worden. Een ideaal exemplaar dus wanneer je een brede opening wilt afschermen voor kleine kinderen of huisdieren. 

Behalve dat het een erg praktisch hekje is voor grote openingen, bevat het ook nog een extra veiligheid met de Push and Turn vergrendeling. Deze vergrendeling zorgt ervoor dat kinderen het hekje onmogelijk zelf open kunnen maken. 

Het hekje is eenvoudig te monteren en komt met een Nederlandse en Engelse handleiding. Het hekje is enkel bedoeld voor montage binnenshuis en niet buiten. Ook kan het hekje niet op ramen geplaatst worden. Het hekje is te bestellen in verschillende kleuren en breedtes. Zo vind je altijd een oprolbaar hekje dat past in jouw interieur. 

We raden dit hekje aan als je op zoek bent naar een exemplaar om een brede opening mee af te sluiten.

Voordelen:
 • Ideaal om een barrière te creëren in een grote opening, tot 180 cm breed
 • Extra veiligheid met Push and Turn vergrendeling
 • Eenvoudig te monteren, komt met Nederlandse en Engelse handleiding
 • Keuze uit verschillende kleuren en breedtes
 • Gemaakt van duurzaam materiaal dus kan jarenlang mee
Nadelen:
 • Het is niet het aller stevigste hekje in z’n soort
 • Kan alleen binnenshuis gemonteerd worden
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Traphekje Zonder Boren

Curify Traphekje

4.7

Op zoek naar een traphekje om jouw baby, peuter of huisdier op een veilige plek te houden, dan is dit hekje van Curify alles wat je nodig hebt. Het is handig in gebruik, heeft een hoogwaardig spanningsslot voor optimale veiligheid dat bovendien met één hand open en dicht gedaan kan worden. Wel zo handig als je een kleintje of een huisdier op je arm hebt.

Het hekje wordt geleverd met 4 grippers en 4 bevestigingsringen zodat je het zonder boren op meerdere plekken kunt bevestigen. Binnen enkele minuten heb je het hekje staan, zo gemakkelijk plaats je deze onmisbare barrière waar je maar wilt om je oogappels overal te beschermen. Vergeet niet om het net van het hekje op spanning te zetten door aan het knopje te draaien. Zo kun je genieten van een optimale afscherming voor ieders veiligheid.

We raden dit hekje aan als je op zoek bent naar een hekje dat biedt wat je van een hekje zonder boren mag verwachten en bovendien zeer eenvoudig te bedienen en installeren is.

Voordelen:
 • Hoogwaardig spanningsslot dat met één hand open en dicht gedaan kan worden
 • Je kunt het hekje op verschillende plekken bevestigen
 • Eenvoudig te monteren, binnen enkele minuten te gebruiken
 • Leverbaar in 3 verschillende kleuren waardoor voor elk interieur een geschikt exemplaar te vinden is
Nadelen:
 • Het hekje moet wel met schroeven in de muur bevestigd worden, kan met schroevendraaier
 • Zachte deel van het hekje moet op spanning worden gezet voor optimaal resultaat
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Noma Traphekje

4.4

Dit hekje van Noma is niet alleen de beste goedkope keuze uit onze test, het is ook een hekje dat in breedte verstelbaar is en een breedte tussen 62 en 102 cm kan afsluiten. Het kan op maat worden ingesteld en vastgezet zodat je altijd de juiste maat behoudt. 

Het hekje is gemaakt van koolstofstaal en daarmee erg stevig. Het is voorzien van ‘snap fix’ systeem wat een supersnelle montage en afstelling garandeert. Ook is het hekje eenvoudig en snel te verwijderen wanneer het niet meer nodig is. Het hekje kan met één hand bediend worden en kan in twee richtingen geopend worden, in de trapopening overigens in één richting. Het hekje dient in de muur geschroefd te worden en biedt daarmee extra stevigheid en veiligheid. 

We raden dit hekje aan als je op zoek bent naar een betaalbaar hekje dat in breedte verstelbaar is en veiligheid biedt. 

Voordelen:
 • In breedte verstelbaar tot wel 102 centimeter
 • Snap fix systeem voor snelle montage en afstelling
 • Kan in twee richtingen geopend worden
 • Met één hand te bedienen
Nadelen:
 • Het openen van het hekje gaat niet altijd even soepel
 • Montage is niet eenvoudig
Check Prijs op Bol.com

De beste traphekje vergeleken

Best Algemene Keuze Beste Luxe Keuze Beste Harmonica Traphekje Beste Hoge Keuze Beste Brede Keuze Beste Keuze Voor Traphekje Zonder Boren Beste Goedkope Keuze
Cabino Traphek SafetyThings Traphekje BabyDan Traphekje Fenss SafetyDoor Traphekje AD Safety Traphekje Curify Traphekje Noma Traphekje
Algemene score  4,7/5  4,7/5  4,6/5  4,6/5  4,6/5  4,7/5  4,4/5
Handig ophangsysteem  4,8/5  4,8/5  4,5/5  4,5/5  4,6/5  4,7/5  4,4/5
Gebruiksvriendelijk  4,8/5  4,5/5  4,5/5  4,4/5  4,6/5  4,8/5  4,4/5
Duurzaam  4,8/5  4,6/5  4,6/5  4,7/5  4,8/5  4,8/5  4,2/5
Voldoet aan geldende normen  4,5/5  4,8/5  4,8/5  4,8/5  4,5/5  4,5/5  4,4/5
Prijs

€€

€€€

€€€

€€€

€€

€€€

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een traphekje?

Bij het kopen van een traphekje is het belangrijk om op verschillende factoren te letten om ervoor te zorgen dat het hekje veilig en effectief is. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 • Type hekje: drukhekjes: deze hekjes worden tussen twee oppervlakken geklemd en vereisen geen boren of schroeven. Ze zijn handig voor tijdelijk gebruik, maar kunnen minder stabiel zijn dan de andere typen.
 • Schroefhekjes: deze hekjes worden permanent aan de muur of trap bevestigd met schroeven en zijn doorgaans steviger en veiliger dan drukhekjes.
 • Uitschuifbare hekjes: deze hekjes zijn vaak geschikt voor bredere openingen. Ze kunnen worden uitgeschoven om op maat te passen.
 • Materiaal: kies een hekje dat is gemaakt van stevig en duurzaam materiaal, zoals metaal of hout. Vermijd hekjes die gemaakt zijn van materialen die gemakkelijk kunnen breken of buigen.
 • Hoogte en breedte: meet de hoogte en breedte van de opening waarin je het hekje wilt plaatsen om ervoor te zorgen dat het hekje goed past en de opening volledig bedekt.
 • Veiligheidscertificering: controleer of het hekje voldoet aan de relevante veiligheidsnormen en certificeringen voor kinderproducten in jouw regio. 
 • Vergrendelingsmechanisme: kijk naar het vergrendelingsmechanisme van het hekje. Het moet stevig zijn en een mechanisme hebben dat volwassenen gemakkelijk kunnen openen, maar dat voor een kind moeilijk is om te ontgrendelen.
 • Montage: zorg ervoor dat je de montage-instructies nauwkeurig volgt. Als je een schroefhekje gebruikt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het stevig en op de juiste hoogte is geïnstalleerd.
 • Kijk uit voor uitsteeksels: let op uitstekende delen aan het hekje, zoals scharnieren of schroeven, die mogelijk gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen.
 • Opening en sluiting: test het hekje om te zien hoe gemakkelijk het opent en sluit. Het moet eenvoudig te bedienen zijn, maar niet zo eenvoudig dat een kind het per ongeluk kan openen.
 • Onderhoud: zorg ervoor dat het hekje gemakkelijk te onderhouden is en dat eventuele stof of vuil gemakkelijk kan worden verwijderd.
 • Veiligheid bovenaan en onderaan de trap: voor trappen is het belangrijk om een hekje aan zowel de boven- als de onderkant te plaatsen om te voorkomen dat het kind de trap op of af kan klimmen.

Het is belangrijk om een traphekje te kiezen dat past bij je specifieke situatie en behoeften, en om de instructies voor installatie en gebruik zorgvuldig te volgen om de veiligheid van je kind te waarborgen. Als je weet dat je kind veilig is, heb je ruimte om even iets voor jezelf te doen, zoals je haar föhnen bijvoorbeeld.

Waarom zou je een traphekje kopen?

Een traphekje kopen is een belangrijke veiligheidsmaatregel voor gezinnen met jonge kinderen. Hier zijn enkele redenen waarom het verstandig is om er één te kopen:

 • Valpreventie: het belangrijkste doel van een trap hekje is het voorkomen van ongelukken waarbij een kind van de trap kan vallen. Jonge kinderen hebben vaak nog niet het evenwicht of de coördinatie om veilig de trap op en af te gaan, dus een trap hekje houdt hen weg van deze potentieel gevaarlijke plek.
 • Toezicht: een trap hekje biedt ouders en verzorgers de mogelijkheid om kinderen te allen tijde in de gaten te houden, vooral wanneer ze zich in verschillende delen van het huis bevinden. Hierdoor kunnen ouders zich meer op hun gemak voelen terwijl ze andere huishoudelijke taken uitvoeren.
 • Veiligheid in andere situaties: naast trappen kunnen trap hekjes ook worden gebruikt om toegang te beperken tot kamers, gangen, keukens of andere gebieden in huis waar kinderen mogelijk toegang moeten worden ontzegd om hun veiligheid te waarborgen.
 • Onafhankelijkheid bevorderen: terwijl kinderen groeien, zullen ze uiteindelijk leren om veilig trappen te gebruiken. Trap hekjes kunnen hen helpen om geleidelijk aan deze vaardigheid te ontwikkelen, terwijl ouders een extra laag van veiligheid bieden.
 • Voorkomen van ongevallen: trap hekjes kunnen ook voorkomen dat kinderen toegang krijgen tot gevaarlijke items of situaties, zoals onbeheerde trappen, hete kachels, schoonmaakmiddelen en meer.
 • Rust voor ouders: het hebben van een goed geïnstalleerd trap hekje geeft ouders gemoedsrust, wetende dat hun kinderen veilig zijn en beperkt zijn tot veilige gebieden in huis.

Al met al biedt een trap hekje een handige en effectieve manier om de veiligheid van je kinderen te waarborgen, terwijl het tegelijkertijd gemak en flexibiliteit biedt voor jou als ouder of verzorger. Dat geeft ruimte voor ontspanning of om even een thuis-workout te doen, zoals roeien of een stukje lopen op de loopband bijvoorbeeld. Het is belangrijk om altijd een veilig en gecertificeerd model te kiezen en de installatie-instructies zorgvuldig te volgen.

Verschillende soorten traphekjes

Er zijn verschillende soorten traphekjes beschikbaar, elk met zijn eigen ontwerp en installatiemethode. Hier zijn enkele van de meest voorkomende typen:

 • Drukhekjes (of klemhekjes): deze hekjes worden tussen twee oppervlakken geklemd (bijvoorbeeld tussen twee muren of tussen een muur en een trapleuning). Ze vereisen geen boren of schroeven om te installeren. Drukhekjes zijn handig voor tijdelijk gebruik en zijn gemakkelijk te verwijderen en verplaatsen. Ze zijn echter meestal minder stabiel dan schroefhekjes.
 • Schroefhekjes (Vaste hekjes): deze hekjes worden permanent aan de muur of trap bevestigd met schroeven. Ze zijn over het algemeen steviger en veiliger dan drukhekjes. Schroefhekjes zijn geschikt voor langdurig gebruik en bieden extra veiligheid.
 • Uitschuifbare hekjes (Rolhekjes): uitschuifbare hekjes bestaan uit een oprolbare stof of gaas dat tussen twee bevestigingspunten kan worden uitgetrokken om een barrière te creëren. Ze zijn handig voor bredere openingen en kunnen worden aangepast aan de gewenste breedte. Ze zijn echter mogelijk niet zo stevig als vaste hekjes.
 • Houten hekjes: deze hekjes zijn gemaakt van hout en kunnen in verschillende stijlen en ontwerpen komen. Ze hebben vaak een esthetisch aantrekkelijke uitstraling en passen goed bij houten interieurs.
 • Metalen hekjes: metalen traphekjes zijn duurzaam en robuust. Ze zijn meestal verkrijgbaar in zowel druk- als schroefmontage-opties.
 • Automatische hekjes: sommige trap hekjes zijn voorzien van een automatisch vergrendelingsmechanisme dat deuren na het openen automatisch weer sluit. Dit kan handig zijn om ervoor te zorgen dat het hekje altijd gesloten blijft.
 • Opvouwbare hekjes: opvouwbare trap hekjes kunnen gemakkelijk worden ingeklapt en opgeborgen wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit type hekje is handig voor gezinnen die flexibiliteit in hun ruimte nodig hebben.
 • Verlengstukken: voor grotere openingen kunnen verlengstukken beschikbaar zijn om het hekje aan te passen aan de benodigde breedte.

Conclusie

Een goed traphekje voldoet aan de Europese veiligheidsnormen, is eenvoudig in gebruik en kan beslist niet door kinderhandjes geopend worden. Na uitgebreid onderzoek zijn we tot de conclusie gekomen dat het Cabino Traphekje de beste algemene keuze is. Ben je op zoek naar een inklapbaar, harmonicahekje dat bovendien een zeer stevige sluiting heeft, dan raden we het BabyDan Traphekje aan. Is je budget wat minder groot, maar wil je wel graag een traphekje om de veiligheid van je kind te waarborgen, kijk dan eens naar het Noma Traphek.

Al met al is er in de wereld van traphekjes voor iedere wens en budget  een geschikt model te vinden.

Veelgestelde vragen

Waarom heb ik een traphekje nodig?

Een traphekje is essentieel om de veiligheid van jonge kinderen in huis te waarborgen. Het voorkomt dat kinderen toegang krijgen tot trappen, kamers of andere gevaarlijke gebieden, waardoor het risico op vallen en letsel wordt verminderd.

Hoe meet ik de juiste maat voor een traphekje?

Meet de breedte van de opening waarin je het hekje wilt installeren. Zorg ervoor dat het hekje breed genoeg is om de volledige opening te bedekken en stevig te passen. Raadpleeg de instructies van het hekje voor specifieke aanbevelingen.

Bevatten een traphekje tochtstoppers aan de onderkant van het poortje?

Tochtstoppers zijn meestal niet ingebouwd in traphekjes, omdat hun hoofddoel is om kinderen of huisdieren te beletten toegang te krijgen tot bepaalde gebieden en niet om tocht te voorkomen. Als je zowel een hekje als een tochtstopper nodig hebt, zou je ze afzonderlijk moeten aanschaffen en installeren.

Wat is het verschil tussen drukhekjes en schroefhekjes?

Drukhekjes worden tussen oppervlakken geklemd en vereisen geen boren of schroeven. Ze zijn handig voor tijdelijk gebruik. Schroefhekjes worden permanent aan de muur of trap bevestigd met schroeven en zijn over het algemeen steviger en veiliger.

Hoe installeer ik een traphekje?

De installatie-instructies variëren afhankelijk van het type hekje. Volg nauwkeurig de instructies die bij het hekje zijn geleverd. Bij schroefhekjes moet je meestal boren en schroeven gebruiken om het stevig aan de muur te bevestigen.

Zijn er veiligheidsnormen voor traphekjes?

Ja, er zijn veiligheidsnormen en certificeringen voor traphekjes. Zorg ervoor dat het hekje voldoet aan de relevante veiligheidsnormen voor kinderproducten in jouw regio.

Kan ik een traphekje bovenaan en onderaan de trap gebruiken?

Ja, het wordt sterk aanbevolen om een traphekje zowel bovenaan als onderaan de trap te installeren om de veiligheid van je kind te waarborgen.

Kan ik een traphek voor de schuurdeur gebruiken om te voorkomen dat mijn kinderen ervandoor gaan?

Als je de toegang tot de schuur wilt beperken en voorkomen dat kinderen er met de fiets of step vandoor gaan, is het raadzaam om naar specifieke buitendeursloten of -vergrendelingen te kijken die geschikt zijn voor schuurdeuren. Deze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen weer en bieden doorgaans meer stevigheid en beveiliging voor buitendeuren.

Dokter Fit