De 7 Beste Bedhekjes van 2024
bedhekje featured image

De 7 Beste Bedhekjes van 2024

Bedhekjes zijn speciaal ontworpen om de overgang van een klein bed naar een groot bed soepel te laten verlopen, terwijl ze een veilige en comfortabele slaapomgeving creëren. Bedhekjes bieden gemoedsrust voor ouders en onafhankelijkheid voor kleintjes. Voorkom ongelukken en geniet van ononderbroken nachtrust, terwijl je kind veilig en comfortabel slaapt. Met een bedhekje maak je van bedtijd een plezierige ervaring. Hiermee geef je je kind de beste nachtrust en jezelf gemoedsrust.

We hebben de 7 beste bedhekjes van dit moment voor je op een rijtje gezet, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Beste bedhekjes overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Beste luxe keuze Check Prijs
Beste verstelbare keuze Check Prijs
Beste keuze voor op reis Check Prijs
Beste langere keuze Check Prijs
Beste design Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste bedhekjes onderzocht

Beste Algemene Keuze

Baninni Bedhekje

4.8

Het bedhekje van Baninni doet precies wat je van een hekje voor het bed verwacht: het biedt een veilige barrière voor je kind zodat het niet uit bed valt. Het hekje van Baninni is grijs van kleur en kan aan het bedje vastgemaakt worden met spanriemen. Hierdoor zit het veilig vast en kan het hekje ‘s nachts niet uit het bed vallen, ook niet als het kind tegen het hekje aan ligt.

Wat het hekje extra handig maakt, is de mogelijkheid om het in te klappen. Aan de zijkant van het hekje zitten twee knoppen die, wanneer ze tegelijk ingedrukt worden, ervoor zorgen dat het hekje halverwege inklapt. Dit is handig voor wanneer je je kind in bed legt of eruit haalt. Het gaas van het hekje is doorzichtig zodat je je kind ondanks het hekje goed kunt zien. Bovendien is het hekje lang genoeg om kindjes tot ongeveer 5 jaar te beschermen tegen uit bed vallen. 

We raden dit bedhek aan als je op zoek bent naar een eenvoudig te hanteren variant dat doet wat je ervan verwacht en bovendien ingeklapt kan worden voor extra comfort.

Voordelen:
 • Stevig en betrouwbaar, waardoor iedereen met een gerust gevoel kan slapen
 • Vast te maken met spanriemen voor extra verankering
 • Mogelijkheid tot inklappen voor extra gebruiksgemak bij het in en uit bed gaan
 • Doorzichtig gaas om het kind goed te kunnen zien
Nadelen:
 • Er zit geen duidelijke handleiding bij
 • Heeft een (voor kinderen) tamelijk saaie kleur
Check Prijs op Bol.com
Beste Luxe Keuze

Safety 1st Bedhekje

4.5

Dit bedhek van Safety 1st is een draagbaar hekje voor het bed dat behalve voor thuisgebruik, ook ideaal is om mee te nemen op reis. Het geeft bedbescherming voor kinderbedden, maar kan ook op andere soorten bedden tot 156 cm lang en met een dikte tussen de 10 en 23 cm. 

Deze bedbeschermer kan eenvoudig meegenomen worden voor onderweg. Het metalen frame kan eenvoudig geïnstalleerd worden onder het matras om er zeker van te zijn dat het net het kind ‘s nachts veilig houdt. Het heeft een stevige en stabiele grip en weegt nog geen 3 kilo. Het bedhek is het meest geschikt voor kinderen tussen de 18 maanden en 5 jaar. Het binnennet van het hekje is doorschijnend waardoor je goed zicht hebt op de slaper. 

We raden dit hekje voor het bed aan als je op zoek bent naar een exemplaar van hoge kwaliteit en het bovendien prettig vindt om het hekje mee te nemen op reis.

Voordelen:
 • Ideaal voor zowel thuisgebruik als op reis
 • Geeft bescherming aan bedden tot 156 cm lang
 • Eenvoudig te installeren frame met een stabiele grip
 • Lichtgewicht, nog geen 3 kilo
 • Met doorschijnend binnennet voor optimaal zicht op de slapende
Nadelen:
 • Is niet inklapbaar
 • Komt niet met een hoes/tas om het hekje in mee te nemen
Check Prijs op Bol.com
Beste Verstelbare Keuze

A3 Baby&Kids Bedhekje

4.4

Dit zwarte, gemoffeld metalen bedhek van Trombone is een ideaal hekje om mee te laten groeien met je kind. Het hekje is in breedte verstelbaar en kan tussen de 77 en 125 cm lang worden. Het past op elk bed en zorgt ervoor dat niet alleen de allerkleinsten, maar ook grotere kinderen niet uit bed rollen. 

Het hekje staat altijd verticaal en geeft daarmee optimale veiligheid en stabiliteit. Het bedhek kan onder het matras geschoven worden, achter de bedrand en direct dienen als bescherming. De valbeschermer is voorzien van 3 spijlen waardoor het kindje optimaal om zich heen kan kijken en ouders bovendien het kind goed kunnen zien. Dit luchtige ontwerp zorgt er ook voor dat er optimale zuurstofcirculatie kan plaatsvinden en het dus niet benauwd wordt in bed vanwege het hekje. 

Het metaal waar het hekje van gemaakt is, is oersterk en onmogelijk kapot te krijgen. Behalve voor kinderen kan dit hekje ook prima gebruikt worden voor volwassenen die extra veiligheid nodig hebben tijdens het slapen. 

We raden dit hekje aan als je op zoek bent naar een eenvoudig en sterk exemplaar voor optimale bescherming tegen uit bed vallen.

Voordelen:
 • Ideaal hekje om mee te laten groeien met je kind waardoor het jarenlang mee kan
 • Altijd rechtop voor optimale veiligheid en stabiliteit
 • Eenvoudig in gebruik: onder het matras schuiven en vastzetten met de bedrand
 • Luchtig ontwerp voor optimale zuurstofcirculatie
 • Goed te gebruiken door zowel kinderen als volwassenen
Nadelen:
 • Het kan niet op een boxspring bed gebruikt worden vanwege de bedrand die nodig is ter ondersteuning.
 • Ledematen kunnen vast komen te zitten tussen de spijlen
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Op Reis

Lionelo Lora Bedhekje

4.6

Dit bedhek van Lionelo is alles wat je nodig hebt als je het bedhek mee wilt nemen op reis of onderweg wilt gebruiken. Het hekje is opvouwbaar zonder demontage en bovendien komt het hekje in een handige draagtas om het in mee te nemen. 

Het frame is stabiel en veilig vanwege de afgeronde hoeken. Bovendien is het frame eenvoudig te vergrendelen aan het bed met bevestigingsriemen, zodat het betrouwbaar bevestigd is. De bovenkant is extra zacht ter bescherming van het kind als deze tegen de rand leunt. De hoes van het hekje kan er afgehaald worden en kan gewassen worden op 30 graden, waardoor dit bedhek ook nog eens een zeer hygiënische keuze is! 

Dit bedhek heeft een dubbel vergrendelingsmechanisme, hierdoor kunnen de zijkanten niet per ongeluk worden geopend. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat het hekje uit zichzelf inklapt. Een zeer veilige keuze dus.

We raden dit bedhek aan als je op zoek bent naar een goed bedhek voor op reis dat bovendien hygiënisch en veilig is.

Voordelen:
 • Ideaal voor op reis vanwege de inklapfunctie en handige draagtas
 • Veilig frame met afgeronde hoeken en bevestigingsriemen om aan het bed/de bank vast te maken
 • Zachte bovenkant ter bescherming van het kind
 • Hoes is afneembaar en kan gewassen worden
 • Dubbel vergrendelingsmechanisme voor extra veiligheid
Nadelen:
 • Je kan niet door het bedhek heen kijken, is een dichte constructie
 • Met 5 kg een tamelijk zwaar bedhek
Check Prijs op Bol.com
Beste Langere Keuze

Safety 1st Extra Lang Bedhekje

4.6

Met 150 cm is het bedhek van Safety 1st één van de langere varianten in zijn soort. Het is daarmee compatibel voor bedden tot 190 cm lang en matrassen met een dikte tussen de 9 en 26 cm. 

Het frame van dit bedhek is breed en wordt onder het matras geschoven. Dit maakt het een stabiel hek dat de hele nacht goed blijft zitten. De beugel van het frame vergrendelt automatisch wanneer deze rechtop staat, dit maakt dit bedhek zeer veilig en gemakkelijk in gebruik.

Een ander groot voordeel is dat dit bedhek niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen zeer geschikt is. Door de lengte van het bedhek zorgt het hek ervoor dat ook lange kinderen en volwassenen optimaal beschermd worden tegen uit bed vallen. 

We raden dit bedhek aan als je op zoek bent naar een langer hek dat mogelijk ook voor volwassenen of oudere kinderen geschikt is.

Voordelen:
 • Is met 150cm een lang bedhek en past op bedden tot ongeveer 190cm
 • Een breed frame voor extra stabiliteit, blijft de hele nacht goed zitten
 • Automatische vergrendeling van de beugel bij het rechtop zetten van het hek
 • Niet alleen geschikt voor kinderen, ook door volwassenen veilig te gebruiken
 • Doorschijnend en luchtdoorlatend voor optimale zichtbaarheid en zuurstofcirculatie
Nadelen:
 • Geen optimale functie als de lattenbodem van het bed niet onder het matras ligt, maar wat dieper in het bed
 • Bij een bovengemiddeld dik matras kan het hek niet open- of dicht geklapt worden
Check Prijs op Bol.com
Beste Design

Moby-System Bedhekje

4.7

Dit bedhek van Moby-System doet precies wat je ervan mag verwachten en zorgt voor een veilige nacht voor de kleine en ontspannen nachtrust voor de ouders. Dit exemplaar is beschikbaar in de kleuren blauw en grijs, beiden voorzien van een leuk design voor de kleine om naar te kijken terwijl hij rustig in slaap dommelt. 

Het bedhek is stabiel, opvouwbaar en gemakkelijk te installeren. De veiligheidsriemen zorgen voor extra stevigheid en verankering aan het bed of de bank waar je het bedhek voor wilt gebruiken. Het gaas in het hekje is van zacht materiaal en zorgt voor optimale ademing, zowel in het ontwerp als zuurstofcirculatie voor de kleine terwijl deze veilig ligt te slapen. 

Het bedhek is te gebruiken voor bedden tot 200 cm en daarmee een duurzame koop die jarenlang meegaat, hoe groot de kinderen ook zijn. Kinderen kunnen immers ook als ze groter zijn, de neiging houden om uit bed te rollen. 

We raden dit hekje aan als je op zoek bent naar een exemplaar met een leuk design die niet alleen veilig is, maar ook een leuke toevoeging is in de kinderkamer.

Voordelen:
 • Het hekje komt in verschillende kleuren en designs gericht op kinderen
 • Stabiel, opvouwbaar en gemakkelijk te installeren
 • Extra stevigheid door de meegeleverde veiligheidsriemen
 • Ademend gaas voor optimale doorkijk en zuurstofcirculatie
 • Te gebruiken voor bedden tot 200 cm, dus kan jarenlang mee
Nadelen:
 • Zit in het hogere prijssegment
 • Het bevestigen van de veiligheidsriemen kan wat stroef gaan
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Deryan Bedhekje

4.3

Deze luxe valbescherming van Deryan zorgt ervoor dat kinderen niet uit bed vallen. In tegenstelling tot de andere bedhekjes in onze test, is dit een rand van duurzaam traagschuim die onder het hoeslaken van het bed geplaatst wordt, om zodoende een extra barrière te vormen voor het kind waardoor het niet uit bed rolt. 

Dit systeem is net zo effectief als het traditionele systeem, het biedt kinderen een aangename slaap gebaseerd op het ‘passieve veiligheidsprincipe’. Het voorkomt dat kinderen onrustig slapen doordat ze het gevoel hebben ‘opgesloten’ te zijn. Deze valbescherming kan op allerlei verschillende bedden worden toegepast, dikte en grootte van het matras spelen geen rol. 

De bedrand heeft een goede grip tussen het onderste laken en het matras en beschikt over een dubbel antislipsysteem. Het veroorzaakt geen krassen op het bed dankzij het zachte materiaal. Bovendien komt de bedrand in een waterdichte hoes om vervuiling door kleine ongelukjes te voorkomen en krijg je er een handige draagtas bij zodat je het bedhek eenvoudig meeneemt op reis.

We raden dit bedhek aan als je op zoek bent naar een betaalbaar, laagdrempelig exemplaar waardoor het kind zich niet opgesloten voelt, maar wel beschermd wordt tegen uit bed vallen.

Voordelen:
 • De schuimrubberen rand vormt een barrière voor het kind om niet uit bed te rollen
 • Eenvoudig te gebruiken, ongeacht het soort of maat bed
 • Gebaseerd op het ‘passieve veiligheidsprincipe’ waarbij het kind zich niet opgesloten voelt door een hek
 • Geen krassen op het meubilair vanwege het zachte schuimrubber
 • Eenvoudig mee te nemen op reis, mede dankzij bijgeleverde draagtas
Nadelen:
 • Kan wegglijden tijdens gebruik
 • Is niet erg hoog, vergelijkbaar met een opgerolde handdoek
Check Prijs op Bol.com

De beste bedhekjes vergeleken

Beste Algemene Keuze Beste Luxe Keuze Beste Verstelbare Keuze Beste Keuze Voor Op Reis Beste Langere Keuze Beste Design Beste Goedkope Keuze
Baninni Bedhekje Safety 1st Bedhekje A3 Baby&Kids Bedhekje Lionelo Lora Bedhekje Safety 1st Extra Lang Bedhekje Moby-System Bedhekje Deryan Bedhekje
Beste algemene score 4,8/5 4,5/5 4,4/5 4,6/5 4,6/5 4,7/5 4,3/5
Eenvoudig in gebruik 4,7/5 4,6/5 4,8/5 4,7/5 4,7/5 4,6/5 4,6/5
Extra verankering aan bed 4,8/5 4,5/5 4,3/5 4,7/5 4,5/5 4,7/5 4,0/5
Goed zicht op kind 4,8/5 4,8/5 4,8/5 4,2/5 4,8/5 4,8/5 4,8/5
Inklapmogelijkheid 4,8/5 4,0/5 4,0/5 4,8/5 4,5/5 4,7/5 4,2/5
Prijs €€ €€€ €€ €€ €€ €€€

Waar moet je op letten bij het kopen van een bedhekje? 

Bij het kopen van een bedhekje, ook wel bedrail genoemd, zijn er verschillende belangrijke overwegingen om ervoor te zorgen dat het veilig en geschikt is voor jouw behoeften. Hier zijn enkele punten waar je op moet letten:

 • Bedgrootte en -type: meet de afmetingen van het bed waarop je het bedhek wilt plaatsen. Zorg ervoor dat de bedrail geschikt is voor de specifieke maat en het type bed, zoals een eenpersoonsbed, tweepersoonsbed of ledikant.
 • Hoogte: controleer de hoogte van het bedrail. Het moet hoog genoeg zijn om te voorkomen dat de persoon uit bed valt, maar laag genoeg zodat ze nog gemakkelijk in en uit bed kunnen stappen.
 • Bevestigingssysteem: bekijk het bevestigingssysteem van het bedhekje. Sommige bedrails worden onder het matras geschoven, terwijl andere aan het bedframe worden bevestigd. Zorg ervoor dat het gekozen systeem veilig is en goed past bij jouw bed.
 • Materiaal en constructie: kijk naar het materiaal waaruit het bedhekje is gemaakt. Hoogwaardige bedhekjes zijn meestal gemaakt van duurzame en niet-giftige materialen. Controleer ook de algehele constructie om ervoor te zorgen dat het stevig en stabiel is.
 • Opvouwbaarheid: als je het bedhek af en toe wilt verwijderen of meenemen, overweeg dan een opvouwbare variant. Dit maakt opslag en transport gemakkelijker.
 • Veiligheid: controleer of de bedrail voldoet aan veiligheidsnormen en -voorschriften. Het moet stevig zijn en mag geen scherpe randen of uitstekende delen hebben die letsel kunnen veroorzaken.
 • Compatibiliteit met matrasdikte: sommige bedhekjes zijn specifiek ontworpen voor dikkere of dunner matrassen. Controleer of het bedhek past bij de dikte van het matras op het bed.
 • Gebruiksgemak: overweeg hoe gemakkelijk het is om het bedhek te installeren, te gebruiken en schoon te maken. Een eenvoudig te bedienen mechanisme is handig, vooral als je de bedrail regelmatig moet verplaatsen.
 • Duurzaamheid en onderhoud: kies een bedhek dat duurzaam is en gemakkelijk te onderhouden. Afneembare en wasbare hoezen zijn bijvoorbeeld handig voor het schoonmaken.

Het kiezen van het juiste bedhek is essentieel om de veiligheid en het comfort te waarborgen. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de specifieke behoeften en omstandigheden van de persoon die het bedhekje zal gebruiken bij het maken van je keuze.

Waarom een bedhekje kopen? 

Het kopen van een bedhekje kan verschillende redenen hebben, afhankelijk van de behoeften en omstandigheden van de persoon die het hekje zal gebruiken. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom mensen bedhek aanschaffen:

 • Valpreventie: een bedhek wordt vaak gebruikt om te voorkomen dat kinderen, oudere mensen en mensen met mobiliteitsproblemen, uit bed vallen tijdens de slaap. Ze bieden een fysieke barrière die kan helpen om ongelukkige valpartijen te voorkomen.
 • Veiligheid: voor ouders van jonge kinderen kan een hekje voor het bed een veiligheidsmaatregel zijn om te voorkomen dat kinderen uit hun bed klimmen en ’s nachts onbedoeld vallen.
 • Comfort: sommige mensen vinden het comfortabeler om te slapen met een bedhek omdat het hen een gevoel van veiligheid en geborgenheid geeft. Dit kan bijdragen aan een betere nachtrust.
 • Zelfstandigheid: voor mensen met beperkte mobiliteit kan een bedhek hen helpen om zelfstandiger in en uit bed te komen, omdat ze zich kunnen vasthouden aan het hekje.
 • Revalidatie: na een operatie of blessure kan een bedhek nuttig zijn om patiënten te helpen bij het draaien in bed of bij het uit bed komen zonder hulp van anderen.
 • Gemakkelijke overgang: voor kinderen die overstappen van een wieg naar een groter bed, kan een bedhek de overgang vergemakkelijken door een vertrouwde en veilige omgeving te bieden.

De verschillende soorten bedhekjes

Bedhekjes zijn er in verschillende soorten en maten om verschillende behoeften en situaties te accommoderen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten bedhekken:

 • Vaste bedhekjes: dit zijn hekjes die permanent aan het bed zijn bevestigd. Ze bieden stabiele ondersteuning en zijn meestal geschikt voor langdurig gebruik.
 • Opklapbare bedhekjes: deze hekjes kunnen omhoog worden geklapt wanneer ze niet in gebruik zijn, wat handig is voor het in- en uitstappen uit bed. Ze kunnen vast worden vergrendeld wanneer ze omhoog staan.
 • Opblaasbare bedhekjes: opblaasbare hekjes zijn draagbaar en gemakkelijk op te bergen wanneer ze niet worden gebruikt. Ze kunnen worden opgeblazen wanneer dat nodig is en worden meestal onder het matras geplaatst.
 • Verstelbare bedhekjes: deze hekjes kunnen worden aangepast aan de gewenste hoogte, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende bedden en gebruikersbehoeften.
 • Extra lange bedhekjes: deze hekjes zijn langer dan standaard bedhekjes en kunnen extra bescherming bieden voor mensen die meer bewegingsvrijheid nodig hebben.
 • Bedhekjes met gaas of stof: sommige hekjes zijn voorzien van gaas of stof in plaats van massief materiaal. Dit kan handig zijn om te voorkomen dat de gebruiker vast komt te zitten tussen de spijlen en biedt ook een zichtbaarheid door het bedhek.
 • Kinderbedhekjes: speciale bed hekjes zijn ontworpen voor kinderbedden om te voorkomen dat jonge kinderen uit bed vallen.
 • Bedhekverlengers: deze kunnen aan bestaande hekjes worden bevestigd om de lengte en hoogte te vergroten, waardoor extra veiligheid wordt geboden.

Het type bed hekje dat het meest geschikt is, hangt af van de specifieke behoeften en situatie van de gebruiker. Het is belangrijk om de juiste maat en stijl te kiezen om de veiligheid en het comfort van de persoon te waarborgen. Het wordt ook aanbevolen om professioneel advies in te winnen, vooral als het bed hekje wordt gebruikt voor medische doeleinden of in een zorgomgeving.

Conclusie

Een goed bedhek kenmerkt zich door een stevige verankering aan het bed en een veilig hekje dat zorgt voor een zorgeloze nacht, zowel voor het kind als de ouders. Na uitgebreid onderzoek, zijn wij tot de conclusie gekomen dat de beste algemene keuze voor een hek voor het bed het Baninni Bedhekje is. Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: het hekje doet bovendien wat het belooft. Ga je graag op reis en heb je hierdoor een bedbeschermer nodig die je eenvoudig meeneemt, dan raden we absoluut Lionelo Lora Bedhekje  aan. De handige draagtas die wordt meegeleverd zorgt ervoor dat je altijd voorbereid op reis kunt gaan. Zoek je naar een leuk design om de kinderkamer mee te verfraaien, ga dan voor het Moby-System Bedhekje. Kies voor Deryan Bedhekje als je een alternatief op het klassieke bed hekje zoekt en toch bescherming wilt bieden tegen het uit bed rollen. 

Er is voor ieder wat wils te vinden in de wereld van bed hekjes en we raden het dan ook ten zeerste aan om goed onderzoek te doen om te bepalen welk bedhek het beste past bij jouw behoeftes. 

Veelgestelde vragen

Zijn bedhekjes alleen voor kinderen?

Nee, bedhekjes zijn niet alleen voor kinderen. Hoewel ze vaak worden gebruikt om te voorkomen dat kinderen uit bed vallen, worden bed hekjes ook veel gebruikt door volwassenen, vooral ouderen, die extra ondersteuning en veiligheid nodig hebben bij het in- en uitstappen uit bed of om te voorkomen dat ze uit bed vallen tijdens de slaap.

Zijn bedhekjes veilig in gebruik?

Ja, bed hekjes zijn over het algemeen veilig in gebruik, maar het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en ervoor te zorgen dat ze correct zijn geïnstalleerd. Zorg ervoor dat het bedhek stevig is bevestigd en goed vergrendeld. Bed hekjes moeten ook regelmatig worden gecontroleerd op eventuele slijtage of beschadigingen.

Kan ik ook een rolkussen onder het onderlaken van mijn kind zijn bed doen om uit bed vallen te voorkomen?

Het gebruik van een rolkussen onder het onderlaken van het bed van je kind kan een mogelijke oplossing zijn om te voorkomen dat je kind uit bed valt, maar het is belangrijk om hier voorzichtig mee te zijn en veiligheid en maat en hoogte van het kussen in ogenschouw te nemen. Het is een veel minder veilige optie dan een hekje voor het bed.

Kan ik ook een bedhek gebruiken met een topdekmatras op het bed?

Ja, in veel gevallen kun je een bedhek gebruiken met een topdekmatras op het bed. Hekjes voor het bed zijn ontworpen om te worden bevestigd aan het matras of het bedframe, en ze kunnen meestal worden aangepast aan verschillende matrasdiktes, inclusief matrassen met een topdekmatras.

Zijn bedhekjes compatibel met alle bedden?

Niet alle hekjes voor het bed zijn compatibel met elk type bed. Het is belangrijk om te controleren of het hekje past bij het specifieke type bed dat u heeft. Sommige hekjes voor bedden zijn verstelbaar en kunnen aan verschillende bedmaten worden aangepast, terwijl andere specifiek zijn ontworpen voor bepaalde bedden, zoals ziekenhuisbedden.

Mijn kind gebruikt een verzwaringsdeken, is dat niet voldoende veiligheid om hem niet uit bed te laten rollen?

Hoewel verzwaringsdekens een gevoel van geborgenheid kunnen bieden, is het belangrijk op te merken dat ze meestal niet zijn ontworpen om te voorkomen dat een kind uit bed rolt. Ze kunnen eerder gericht zijn op het bevorderen van ontspanning en het verminderen van onrustige bewegingen tijdens de slaap. Een bedhek blijft essentieel om uit bed vallen te voorkomen.

Bestaan er bedhekjes met ingebouwde white noise functie?

Er zijn momenteel geen standaard hekjes voor bedden met een ingebouwde white noise functie op de markt. Een bedhek is ontworpen met als primaire doel het voorkomen dat iemand uit bed valt, en ze bevatten over het algemeen geen extra functies zoals white noise. White noise machines zijn doorgaans afzonderlijke apparaten die specifiek zijn ontworpen om witte ruis of andere geluiden te produceren om te helpen bij ontspanning, betere slaap of het maskeren van omgevingsgeluiden.

Dokter Fit