De 7 Beste Broodmachines van 2024 Getest Door Experts
broodmachine-featured-image

De 7 Beste Broodmachines van 2024 Getest Door Experts

Broodmachines zijn ideaal om je eigen brood in te maken. Om je te helpen bij het kiezen van een goede broodbakmachine, hebben we een aantal modellen getest. Daaruit hebben we een top 7 samengesteld met de beste broodmachines van 2024. We hebben gelet op capaciteit, programma’s en functies. 

Hier zie je alvast de beste producten:

Benieuwd naar welke andere broodmachines ook uitstekend uit onze test kwamen? Lees verder!

Beste broodmachine overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Beste luxe keuze Check Prijs
Beste glutenvrije keuze Check Prijs
Beste keuze met meer functies Check Prijs
Beste keuze voor zwaar brood Check Prijs
Beste design keuze Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste broodmachines onderzocht

Beste Algemene Keuze

KitchenBrothers Broodbakmachine

4.9

In deze broodbakmachine van KitchenBrothers maak jij zelf in een handomdraai het lekkerste brood. 

Ideaal aan deze broodmachine is de ingebouwde timer, waardoor je de machine in de avond kunt instellen, zodat je ‘s ochtends wakker wordt met vers brood! Je kunt daarbij ook de kleur van de korst instellen en kiezen of je een brood van 700 gram of van 1000 gram wil. Handig!

De machine is gemakkelijk te bedienen via het lcd-scherm en wordt geleverd met een non-stick bakblik, een maatlepel, een maatbeker, een deeghaak en een spatel. 

We hebben de broodbakmachine getest en zijn erg tevreden over de prestaties. Het brood komt perfect uit de machine en smaakt goed. We hebben geen problemen ondervonden met de kwaliteit en vinden het product zeker het geld waard.

We raden je deze broodbakmachine dan ook graag aan als je ‘s ochtends graag vers brood wil en dit de avond daarvoor al wil voorbereiden. Zeg nu zelf, een verse boterham sla je toch zeker niet over? 

Voordelen:
 • Handige warmhoudfunctie die je versgebakken brood warm houdt
 • 12 bakprogramma’s voor vers brood, cake, etc.
 • Timerfunctie, zodat je 's ochtends wakker wordt met vers brood
 • Inclusief accessoires voor perfect deeg en luchtigheid
 • Vriendelijk voor de kleinere portemonnee
Nadelen:
 • Geen automatische toevoer van ingrediënten
 • Alleen geschikt voor kleine broden
Check Prijs op Bol.com
Beste Luxe Keuze

Panasonic Broodbakmachine

4.9

Met dit nieuwe luxe model van Panasonic maak je eenvoudig heerlijk zelfgemaakt brood van de hoogste kwaliteit. De machine heeft maar liefst 32 bakprogramma’s en levert uitstekende prestaties. 

Deze stille broodbakmachine is voorzien van twee temperatuursensoren die zorgen voor de perfecte temperatuur tijdens het bakken. Daarnaast maakt de machine gebruik van ambachtelijke kneedtechnieken, waardoor het brood de ideale textuur krijgt.

Met de instellingen kun je creatief zijn zonder zelf te hoeven kneden of mengen. Bovendien zijn er vier glutenvrije opties beschikbaar, ideaal voor mensen met een glutenintolerantie.

De kwaliteit van het product is hoog en het is duurzaam in gebruik. We hebben geen problemen ondervonden met de kwaliteit. De prijs van de broodbakmachine is zeker de moeite waard, gezien de kwaliteit en prestaties.

We raden dit product aan aan iedereen die graag zelf brood bakt en op zoek is naar gemak en kwaliteit. Met deze bakmachine zul je keer op keer getrakteerd worden op heerlijk brood!

Voordelen:
 • Ambachtelijk bakken met maar liefst 32 verschillende bakprogramma’s
 • 4 glutenvrije opties voor mensen met intolerantie of voorkeur.
 • Automatische toevoeging van ingrediënten voor consistent smaakvol brood
 • Mogelijkheid om verschillende broodvormen en recepten te creëren
 • Dit is een ‘stille’ broodbakmachine
Nadelen:
 • Heeft geen kijkvenster
 • In een enkel geval ging het gistbakje niet open tijdens het bakken
Check Prijs op Bol.com
Beste Glutenvrije Keuze

Tristar Broodbakmachine

4.7

Als je niet goed tegen gluten kunt, is je eigen brood bakken ideaal. Dat doe je het beste met de Tristar BM-4586 Broodbakmachine. Dit is een gebruiksvriendelijke bakmachine die de nadruk legt op het glutenvrije bakprogramma, waarmee je in een handomdraai je eigen glutenvrije brood op tafel zet.  

Tristar heeft een aantal handige functies, zoals een warmhoudfunctie waarmee je brood automatisch nog een uur warm blijft na het bakken. Met de timerfunctie kun je zelf instellen wanneer het apparaat begint met bakken.

Ook heeft deze bakmachine een blik met anti-aanbaklaag dat bovendien geschikt is voor de afwasmachine. Je maakt deze machine dus makkelijk schoon. 

Deze machine is niet heel groot, staat stabiel en bakt brood van goede kwaliteit. Het apparaat zelf kan tegen een stootje, waardoor wij denken dat je lang plezier zult hebben van deze investering.

Duim omhoog voor die glutenvrije boterham uit de bakmachine van Tristar, waardoor je eindelijk gewoon kunt genieten van een verse boterham. Absolute aanrader! 

Voordelen:
 • 19 voorgeprogrammeerde bakprogramma's voor diverse producten
 • Speciaal glutenvrij programma voor speltbrood
 • Inclusief timer en warmhoudfunctie voor versgebakken brood
 • Instelbare bruiningsgraad voor korstkleur naar wens
 • Machine wordt aan de buitenkant niet warm, wat heel veilig is
Nadelen:
 • Is niet geheel stil tijdens het bakken
 • Machine zelf is wat kwetsbaar, pas op i.v.m. mogelijke beschadigingen
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Meer Functies

TurboTronic Broodbakmachine

4.8

De meeste broodbakmachines in deze prijsklasse hebben standaard 12 programma’s. De Turbotronic heeft echter 19 verschillende bakprogramma’s waarmee je heerlijke versgebakken broodjes of cakes op tafel tovert. Daarmee vinden we dat deze bakmachine beslist een award verdient voor veelzijdigheid!

Naast de uitgebreide programma’s (waarmee je zelfs rijst kunt bakken!) heeft ook deze machine een aantal handige functies. Zo zit er een timer op waarmee je zelf kunt instellen wanneer de machine begint met bakken. Ook op deze bakmachine zit een warmhoudfunctie, waardoor je brood nog even lekker warm blijft.  Daarnaast is het bakblik uitneembaar en geschikt voor de vaatwasser.

Deze broodbakker scoort goed op programma’s, functionaliteiten en prestaties. We zijn fan van het brood dat deze machine voor ons gebakken heeft en vinden dat ook echt het geld waard.

Aanrader dus voor thuisbakkers en broodliefhebbers die graag in een handomdraai hun eigen brood op tafel zetten. Extra aanrader voor iedereen die het bovendien leuk vindt om te experimenteren met de uitgebreide bakprogramma’s.

Voordelen:
 • Timerfunctie zodat je 's ochtends wakker wordt met vers brood
 • Inclusief accessoires voor het bakken van je eigen brood
 • 19 uitgebreide programma’s, wat dit een multifunctionele bakmachine maakt
 • Intuïtief display voor extra gebruikersgemak
Nadelen:
 • Relatief klein kijkvenster
 • Vele functies mogelijk niet geschikt voor mensen die net beginnen met bakken
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Zwaar Brood

Clatronic Broodbakmachine

4.6

Als je van zware grotere broden houdt, dan is de Clatronic BBA 3774 de ideale keuze voor jou! In deze bakmachine bak je in maar liefst 53 bakcombinaties broden tot 1500 gram. De machine heeft 12 programma’s, een nabakfunctie en een warmhoudfuctie.

In onze test waren we erg tevreden over de functies en prestaties van de Clatronic. Het gebruik van de broodbakmachine is erg gemakkelijk. We hebben geen problemen ondervonden tijdens het gebruik. De bakvorm is uitneembaar en heeft een antiaanbaklaag, waardoor het brood gemakkelijk uit de vorm komt. De instelbare bruiningsgraad zorgt ervoor dat je het brood naar jouw smaak kunt bakken.

De kwaliteit van deze machine is goed en duurzaam. Ook vinden we dat deze bakmachine er met het strakke zwarte design er erg mooi uitziet. Het product is zeker het geld waard en komt overeen met de kwaliteit.

Clatronic is zeker een aanrader als je thuis graag wat zwaarder brood wil bakken en op zoek bent naar een machine waar je lang plezier van hebt. 

Voordelen:
 • Geschikt voor zwaarder brood tot 1500 gram
 • Makkelijk brood bakken met 12 programma's en 53 combinaties
 • Uitneembare bakvorm met antiaanbaklaag voor eenvoudige reiniging
 • Instelbare bruiningsgraad voor gepersonaliseerd brood.
 • Timerprogrammering tot 13 uur voor vers brood op elk gewenst moment
Nadelen:
 • Niet geschikt voor de vaatwasser
 • Alleen verkrijgbaar in het zwart
Check Prijs op Bol.com
Beste Design Keuze

Tefal Broodbakmachine

4.6

Van alle broodbakmachines viel dit model van Tefal op vanwege het stoere design. We vinden dit een hele mooie machine die beslist niet mag ontbreken op je aanrecht. Bovendien is ook dit een hele ruime broodbakker met een maximum broodgewicht van maar liefst 1,5 kg en maar liefst 17 verschillende programma’s.

We hebben deze machine uitgeprobeerd en waren erg tevreden over de resultaten. De functies van de broodbakmachine zijn geweldig, het brood komt er goed uit. 

Deze bakmachine is makkelijk in gebruik en heeft een duidelijk display. Ook is het materiaal van goede kwaliteit en geschikt voor langdurig bakplezier. Hoewel deze bakmachine iets duurder is, wil je je geld er zeker aan uitgeven! 

Het gebruik van de broodbakmachine is erg gemakkelijk. Het heeft een duidelijk display en intuïtieve knoppen, waardoor je het product eenvoudig kunt bedienen. We hebben geen problemen ondervonden tijdens het gebruik van het product. 

Al met al vinden we deze stoere zwart-rode bakmachine een aanwinst op het aanrecht en raden we ‘m zeker aan.

Voordelen:
 • Mooie en stoer design wat prachtig op je aanrecht staat
 • Geschikt voor zwaarder brood tot 1,5 kg
 • Maar liefst 17 verschillende bakprogramma’s
 • Inclusief maatbeker en receptenboekje
Nadelen:
 • Heeft geen kijkvenster om bakken in de gaten te houden
 • Geen informatie beschikbaar over garantie
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Tomado Broodbakmachine

4.5

In deze Tomado TBM8001W bak je eenvoudig de lekkerste broden. Het is een bakmachine in een lagere prijsklasse met een zichtbaar goede kwaliteit. 

Deze broodmachine doet precies wat we van een goede bakmachine verwachten: we hebben er heerlijk brood mee op tafel getoverd. Deze machine heeft 12 programma’s en is geschikt voor het bakken van kleine broden tot 800 gram.  Het display is makkelijk af te lezen en de machine is makkelijk in gebruik. Voor deze prijs krijg je een machine met een aantal handige functies, zoals een timerfunctie en een warmhoudfunctie. Dat maakt dat dit product de prijs dubbel en dwars waard is.  

Dit is een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en betaalbare broodbakmachine of misschien zelfs net beginnen met het bakken van hun eigen brood en dit product als instapmodel willen aanschaffen. 

Voordelen:
 • Keuze tussen 650 of 800 gram brood
 • 12 programma's, inclusief glutenvrij programma
 • Instelbare timer en warmhoudfunctie
 • Mooie strakke behuizing met kijkvenster
Nadelen:
 • Niet geschikt voor de afwasmachine
 • Alleen geschikt voor kleine broden tot 800 gram
Check Prijs op Bol.com

De beste broodmachines vergeleken

Beste Algemene Keuze Beste Luxe Keuze Beste Glutenvrije Keuze Beste Keuze met Meeste Functies Beste Keuze voor Zwaar Brood Beste Design Keuze Beste Goedkope Keuze
KitchenBrothers Broodbakmachine Panasonic broodbakmachine Tristar BM-4586 Broodbakmachine  TurboTronic Broodbakmachine  Clatronic Broodbakmachine  Tefal Broodbakmachine Tomado Broodbakmachine
Algemene score 4,9/5 4,9/5 4,7/5 4,8/5 4,6/5 4,6/5 4,5/5
Kwaliteit 4,8/5 4,9/5 4,7/5 4,7/5 4,7/5 4,8/5 4,6/6
Gebruiksgemak 4,8/5 4,9/5 4,7/5 4,9/5 4,6/5 4,7/5 4,7/5
Programma’s 12 32 19 19 12 17 12
Max. capaciteit 1000gr.  1000gr. 1000gr. 1000gr. 1500gr. 1500gr. 800gr. 
Kijkvenster Ja Nee Ja Ja Ja Nee Ja
Prijs €€€€€ €€€ €€€ €€€ €€€€

Waar moet je op letten bij het kopen van een broodmachine? 

 • Capaciteit: controleer de capaciteit van de broodmachine om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan jouw behoeften. Als je bijvoorbeeld vaak grote broden wilt bakken, is het belangrijk om een machine te kiezen met een grotere capaciteit.
 • Programma’s: kijk naar het aantal programma’s en de soorten programma’s van de machine. De meeste machines hebben 12 standaardprogramma’s voor witbrood, volkoren brood, etc. Zorg ervoor dat de machine de programma’s heeft die je nodig hebt.
 • Timerfunctie: een timerfunctie is handig als je het brood op een specifiek tijdstip klaar wilt hebben. Hiermee kun je de machine van tevoren instellen, zodat het brood klaar is wanneer je het wilt. Alle machines in deze top 7 zijn overigens uitgerust met een timerfunctie.
 • Kijkvenster: kijkvensters in de deksel van de machine zijn handig om je bakproces in de gaten te houden. Let daarom op of het model van jouw keuze een venster heeft.
 • Korstkleurinstelling: kijk of de broodmachine de mogelijkheid biedt om de korstkleur aan te passen. Sommige mensen geven de voorkeur aan een lichtere korst, terwijl anderen de voorkeur geven aan een donkerdere korst.
 • Onderhoud: controleer of de broodmachine gemakkelijk schoon te maken is. Sommige modellen hebben uitneembare onderdelen die in de vaatwasser kunnen worden gereinigd, wat het onderhoud makkelijk maakt. 

Waarom een broodmachine kopen? 

 • Gemak: met een broodmachine hoef je niet zelf het deeg te kneden en te laten rijzen. Ook hoef je niet zelf aan de slag met een mixer. De machine doet al het werk voor je, waardoor het bakken van brood veel gemakkelijker en minder tijdrovend wordt.
 • Versheid: met een broodmachine kun je altijd vers brood bakken wanneer je maar wilt. Je kunt de machine ’s avonds instellen, zodat je ’s ochtends wakker wordt met de geur van versgebakken brood.
 • Gezondheid: door zelf brood te bakken, heb je controle over de ingrediënten die je gebruikt. Dat is bijvoorbeeld handig als je een speciaal dieet volgt. Je kunt dan kiezen om zelf een glutenvrij brood te bakken met een machine die hier een speciaal programma voor heeft, zoals de bakmachine van Tristar.
 • Kostenbesparing: hoewel de aanschaf van een broodmachine in eerste instantie een investering kan zijn, kan het op de lange termijn kostenbesparend zijn. Zelfgebakken brood is over het algemeen goedkoper dan brood uit de winkel.
 • Variatie: met een broodmachine kun je experimenteren met verschillende soorten brood, zoals volkoren, wit, rozijnenbrood, notenbrood, enz. Je kunt ook je eigen recepten uitproberen en aanpassen aan je smaak. Zeker als je een uitgebreide machine hebt, zoals die van Turbotronic, kun je behoorlijk experimenteren met verschillende programma’s. 

Verschillende soorten broodmachines

Broodmachines met verschillende broodformaten
Broodmachines met verschillende broodformaten zijn ideaal voor mensen met verschillende behoeften en voorkeuren als het gaat om brood. Of je nu een klein huishouden hebt en liever een klein brood wilt bakken, of een groot gezin hebt dat graag geniet van een groot brood, deze machines bieden de flexibiliteit om aan al deze wensen te voldoen. Met verschillende instellingen en programma’s kunnen gebruikers het gewenste formaat brood selecteren en de machine doet de rest. 

Broodmachines met verschillende bakprogramma’s
Broodmachines met verschillende bakprogramma’s bieden een scala aan mogelijkheden voor het bakken van heerlijk vers brood. Met programma’s zoals volkoren, wit, glutenvrij en zoet brood, kun je eenvoudig de gewenste textuur en smaak aan je brood meegeven. Daarnaast zijn er vaak ook programma’s voor het maken van pizzadeeg en cake. 

Broodmachines met glutenvrije opties
Broodmachines met glutenvrije opties zijn een geweldige uitkomst voor mensen met een glutenintolerantie of coeliakie. Deze machines bieden de mogelijkheid om heerlijk vers glutenvrij brood te maken vol met gezonde voedingsstoffen

Broodmachines met automatische ingrediëntentoevoer
Deze machines, zoals die van het merk Panasonic, maken het bakken van vers brood nog eenvoudiger en handiger. Met de automatische ingrediëntendispenser hoef je niet langer handmatig ingrediënten toe te voegen tijdens het bakken. Je kunt simpelweg de benodigde ingrediënten in de dispenser gooien, de machine doet de rest. 

Conclusie

Brood bakken in een broodmachine is niet alleen handig, maar ook nog eens kostenbesparend en gezond. Om je te helpen bij het kiezen van een goede bakmachine, hebben we een top 7 voor je gemaakt van de beste broodmachines van 2024. 

In onze test kwam de bakmachine van KitchenBrothers als beste algemene keuze naar voren. Met dit prijsvriendelijke model tover je in een handomdraai heerlijk vers brood op tafel.

Wil je je bakkunsten een niveau hoger tillen, dan heb je de luxe uitgebreide Panasonic nodig. Is brood bakken een echte hobby geworden en experimenteer je er graag op los, dan raden we de uitgebreide Turbotronic aan. Zwaardere broden bak je het beste met de Clatronic

Naar welk model je voorkeur ook uitgaat, met een machine uit deze top 7 kies je voor een kwalitatieve en duurzame broodmachine waar je lang plezier van zult hebben. 

Veelgestelde vragen over broodmachines

Hoe werkt een broodmachine?

Een broodmachine heeft verschillende programma’s waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van het type brood dat je wilt maken. Je voegt de ingrediënten toe aan de machine, selecteert het gewenste programma en de machine doet de rest. 

Welke soorten broden kan ik maken met een broodmachine?

Met een broodmachine kun je verschillende soorten broden maken, zoals wit brood, volkoren brood, rozijnenbrood, kaneelbrood en nog veel meer. Je kunt ook experimenteren met verschillende ingrediënten en recepten om je eigen unieke broden te creëren.

Kun je pizza bakken in een broodmachine?

Sommige bakmachines hebben een programma voor het maken van pizzadeeg. Deze bodems bak je vervolgens af in een goede pizzaoven.

Werkt een broodbakmachine hetzelfde als een airfryer?

Nee. Een broodbakmachine is een ander apparaat dan een airfryer. Ben je op zoek naar een goede airfryer, bekijk dan ook eens onze top 7 met de beste airfryers van 2024

Is het moeilijk om een broodmachine te gebruiken?

Nee, een broodmachine is heel eenvoudig te gebruiken. De meeste machines hebben een duidelijk bedieningspaneel met verschillende programma’s en instellingen. Zolang je de juiste ingrediënten toevoegt en het juiste programma selecteert, doet de machine al het werk voor je.

Hoe lang duurt het om brood te maken met een broodmachine?

De tijd die nodig is om brood te maken met een broodmachine varieert, afhankelijk van het gekozen programma en de grootte van het brood. Over het algemeen duurt het proces tussen de 2 en 4 uur.

Kan ik mijn eigen recepten gebruiken in een broodmachine?

Ja, je kunt je eigen recepten maken in de broodmachine. Controleer wel vooraf of je machine ook geschikt is voor het gebruik van bepaalde ingrediënten.

Hoe reinig je een broodbakmachine?

Broodbakmachines hebben een uitneembare broodpan. Afhankelijk van het type, kun je deze pannen in met de hand of in de afwasmachine reinigen.

Dokter Fit