De 7 Beste Oprolbare Traphekjes van 2024 
oprolbaar traphekje featured image

De 7 Beste Oprolbare Traphekjes van 2024 

Oprolbare traphekjes zijn de moderne oplossing voor veiligheid voor kinderen en zorgen bovendien voor gemoedsrust bij ouders. Deze veelzijdige en ruimtebesparende barrières zijn ontworpen om nieuwsgierige kleintjes en huisdieren veilig te houden, zonder concessies te doen aan het interieur van je huis. Ze zijn eenvoudig te installeren en bieden flexibiliteit in het afsluiten van gevaarlijke zones zoals trappen, deuren, of brede openingen. 

Of je nu op zoek bent naar een tijdelijke oplossing voor bezoekjes aan grootouders of een permanente toevoeging aan je woning, oprolbare traphekjes combineren gemak, stijl en gemoedsrust voor ouders en verzorgers. 

Ontdek de wereld van kinderveiligheid met deze innovatieve en handige apparaten.

De beste oprolbare traphekjes overzicht

“”
Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste Algemene Keuze Check Prijs bij Bol
Beste luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste brede keuze Check Prijs bij Bol
Meest milieuvriendelijke keuze Check Prijs bij Bol
Beste keuze voor kleine avonturiers Check Prijs bij Bol
Beste gebruiksvriendelijke keuze Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste oprolbare traphekjes onderzocht

Beste Algemene Keuze

Twinky Oprolbaar Traphekje

4.5

Dit oprolbare traphekje van blokkeert de trap op een veilige manier en is gebruiksvriendelijk.

Dit model heeft een maat van 80 bij 130 centimeter, waardoor het voor vrijwel iedere trap past. Al met één hand open je het traphekje met de slimme grijphaken. Het hoogwaardige spanningsslot is simpel te draaien. 

Omdat dit model met extra kleine gaatjes werkt, is het makkelijk te verwijderen zonder beschadigingen achter te laten. De montage is eenvoudig met het meegeleverde gereedschap. We zijn erg tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van dit model.

Kortom, een automatisch oprollend model met hoog gebruiksgemak!

Voordelen:
 • Rolt automatisch op als spanning van slot wordt gehaald
 • Met één hand te bedienen
 • Extra kleine gaatjes, geen beschadigingen
 • Al het montagemateriaal meegeleverd
Nadelen:
 • Iets hoger dan beschreven
 • Sommige bevestigingsmaterialen dubbel
Check Prijs op Bol.com
Beste Luxe Keuze

L.O.B. Goods Oprolbaar Traphekje

4.6

Het oprolbare traphekje van L.O.B. Goods is er één uit de bovenklasse. Het hekje is speciaal ontworpen voor zowel kleine kinderen als huisdieren. Het hekje is gemaakt van hoogwaardig geweven gaas en deels doorschijnend geweven gaas dat licht in gewicht is, krasbestendig en heel stevig. 

Het hekje is zeer eenvoudig te monteren en is binnen 3 stappen geïnstalleerd. Bovendien wordt er een extra montageset bijgeleverd, mocht het onverhoopt tóch misgaan. Behalve dat het een heel praktisch oprolbaar traphekje is, bevat het extra vergrendeling door middel van een Push and Turn vergrendeling. Dit zorgt ervoor dat kinderen het hekje onmogelijk zelf open krijgen en dat maakt het hekje extra veilig. 

Het hekje heeft een luxe uitstraling en is te gebruiken in openingen tot wel 150 centimeter. Het hekje kan zowel binnen als buiten geplaatst worden en rolt zichzelf automatisch op zodra de spanning van het slot wordt verwijderd. 

Het is een compleet oprolbaar traphekje dat we zeker aanraden als je op zoek bent naar een hekje met een luxe uitstraling die bovendien van hoge kwaliteit is. Als kers op de taart krijg je er een Nederlandse handleiding bij.

Voordelen:
 • Een oprolbaar traphekje uit de bovenklasse en met een luxe uitstraling
 • Eenvoudig te monteren en binnen 3 stappen geïnstalleerd
 • Extra Push and Turn vergrendeling waardoor kinderen het hekje onmogelijk zelf open krijgen
 • Kan in openingen tot wel 150 cm breed
 • Komt met een Nederlandse handleiding, inclusief stapsgewijze montage uitleg
Nadelen:
 • Niet handig bij hoge plinten, dan kan een baby of klein huisdier eronderdoor kruipen
 • Niet geschikt voor bovenaan de trap
Check Prijs op Bol.com
Beste Brede Keuze

AD Safety Oprolbaar Traphekje

4.6

Het oprolbare traphekje van AD Safety kan tot 180 cm breed worden. Dat is vele malen breder dan een hekje doorgaans kan worden. Een ideaal exemplaar dus wanneer je een brede opening wilt afschermen voor kleine kinderen of huisdieren. 

Behalve dat het een erg praktisch hekje is voor grote openingen, bevat het ook nog een extra veiligheid met de Push and Turn vergrendeling. Deze vergrendeling zorgt ervoor dat kinderen het hekje onmogelijk zelf open kunnen maken. 

Het hekje is eenvoudig te monteren en komt met een Nederlandse en Engelse handleiding. Het hekje is enkel bedoeld voor montage binnenshuis en niet buiten. Ook kan het hekje niet op ramen geplaatst worden. Het hekje is te bestellen in verschillende kleuren en breedtes. Zo vind je altijd een oprolbaar hekje dat past in jouw interieur. 

We raden dit hekje aan als je op zoek bent naar een exemplaar om een brede opening mee af te sluiten.

Voordelen:
 • Ideaal om een barrière te creëren in een grote opening, tot 180 cm breed
 • Extra veiligheid met Push and Turn vergrendeling
 • Eenvoudig te monteren, komt met Nederlandse en Engelse handleiding
 • Keuze uit verschillende kleuren en breedtes
 • Gemaakt van duurzaam materiaal dus kan jarenlang mee
Nadelen:
 • Het is niet het aller stevigste hekje in z’n soort
 • Kan alleen binnenshuis gemonteerd worden
Check Prijs op Bol.com
Meest Milieuvriendelijke Keuze

Simanti Oprolbaar Traphekje

4.7

Het oprolbare traphekje van Simanti is gemaakt van gerecycled materiaal. Dat maakt het een duurzaam traphekje dat oog heeft voor een mooiere wereld en de volgende generatie. De generatie waar je het traphekje waarschijnlijk voor nodig hebt, al kun je het hekje ook gebruiken om een barrière te creëren voor huisdieren.

Het hekje voldoet volledig aan de CE-veiligheidsnormen en heeft een robuuste constructie. Bovendien is het hekje klimbestendig en heeft het een kindvriendelijke vergrendeling. Het traphekje is namelijk voorzien van een Push and Turn vergrendeling die onmogelijk door kinderen open te maken is. Extra veilig dus. Het traphekje van Simenti kan openingen tot maar liefst 150 cm breed afbakenen en heeft bovendien geen frames of drempels om rekening mee te houden. 

De installatie van het traphekje is kinderspel en het design past in elk interieur, van klassiek tot modern. Bovendien kun je kiezen uit de kleuren grijs, zwart of wit en is er altijd een oprolbaar traphekje te vinden dat past bij jouw smaak. Het hekje wordt geleverd met bevestigingsmaterialen en een Engelse handleiding met afbeeldingen. 

We raden dit traphekje aan als je een bewuste keuze wilt maken en een oprolbaar traphekje zoekt met een milieuvriendelijk karakter.

Voordelen:
 • Bewuste keuze - geproduceerd met gerecycled materiaal
 • Extra stevig door de robuuste constructie
 • Push and Turn vergrendeling voor extra veiligheid
 • Traphekje zonder obstakels; geen drempels of frames
 • Keuze uit verschillende designs
Nadelen:
 • Het hekje is lastig met één hand te besturen
 • Hekje kan in het echt anders zijn dan op de foto
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Kleine Avonturiers

GoLiving Oprolbaar Traphekje

4.7

Dit handige oprolbare traphekje van GoLiving biedt uitkomst voor ouders met avontuurlijke kinderen. Het hekje is gemaakt van stevig, duurzaam mesh materiaal en heeft een kindvriendelijke sluiting. Om de wereld te ontdekken willen kinderen graag klimmen en klauteren. Dit traphekje is klim-proof en extra stevig. Bovendien zorgt het stevige mesh ervoor dat je kind geen houvast heeft aan het hekje en het dus niet kapot kan trekken. 

Het hekje is eenvoudig te installeren en komt met een set schroeven en plugs. Binnen 3 stappen is het traphekje geïnstalleerd, daar heb je geen technische kennis voor nodig. Het hekje is geschikt voor openingen tot 150 cm breed en is 80 cm hoog. Het hekje is voorzien van het CE-certificaat dat de veiligheid van het product waarborgt. Bovendien is het hekje gemaakt van gerecycled materiaal en daarmee ook nog milieuvriendelijk. 

We raden dit traphekje aan als je te maken hebt met een avontuurlijk kind, óf een avontuurlijke viervoeter en er zeker van wilt zijn dat het traphekje niet aan hun ondernemingsdrang ten onder gaat.

Voordelen:
 • Een extra stevig hekje en klim-proof, ideaal voor avontuurlijke kindjes
 • Stevig mesh waar geen houvast aan te vinden is
 • Eenvoudig te installeren met meegeleverde schroeven en plugs
 • CE-certificaat voor waarborging veiligheid
 • Gemaakt van gerecycled materiaal en daarmee een milieuvriendelijke keuze
Nadelen:
 • Er zit geen Nederlandse gebruiksaanwijzing bij
 • Kind kan in sommige gevallen bij het knopje om het hekje te openen
Check Prijs op Bol.com
Beste Gebruiksvriendelijke Keuze

Oprolbaar Traphekje

4.6

Dit oprolbare traphekje is zó ontworpen dat je het met één hand kunt besturen. Wel zo handig als je een kind op je heup hebt of een teckel in je armen. Er is één knop om het slot te laten schakelen, die knop kun je eenvoudig met één hand bedienen. De opvallende slotindicator bovenop de knop geeft aan of het hek op slot zit (rood) of dat het hekje van het slot af is (groen). Dit verborgen kinderslot maakt het haast onmogelijk voor kinderen om zelf te openen. 

Het installeren van het hekje gaat eenvoudig met de meegeleverde set. Installatie slechts met één punt en kan zowel binnen als buiten. Het hekje kan ook op een oneffen ondergrond geplaatst worden. Het ontwerp is geluidloos bij intrekken en het gaas is niet open te krassen door huisdieren. 

Al met al een heel mooi oprolbaar traphekje, van goede kwaliteit dat we aanraden voor iedereen die een oprolbaar traphekje wil monteren in zijn/haar huis.

Voordelen:
 • Je kunt het traphekje bedienen met één hand, lekker makkelijk!
 • Verborgen kinderslot dat door kinderen haast niet zelf te openen is
 • Eenvoudige installatie van het hekje
 • Geluidloos bij het intrekken, je kleine blijft dus lekker in dromenland
 • Sterk gaas dat niet kapot te krabben is
Nadelen:
 • Je kunt het slechts gebruiken voor kinderen tot 24 maanden
 • Hekje op de afbeelding kan afwijken van het echte hekje
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Membeli Oprolbaar Traphekje

4.6

Dit oprolbare traphekje van Membeli creëert een veilige omgeving en is een perfecte oplossing om een ruimte of doorgang af te sluiten en zodoende je kind of huisdier een veilige en rustige omgeving te bieden. De hekjes voldoen aan Europese normen en de kwaliteitseisen die aan oprolbare hekjes gesteld worden. Het traphekje wordt geleverd met extra haken zodat je het traphekje op elk type muur kunt bevestigen. 

Het is fijn dat dit traphekje geplaatst kan worden zonder gaten in de muren te hoeven boren. Hierdoor is het gemakkelijk te installeren. Het hekje kan aan de plakhaakjes gehangen worden en klaar is Kees. Er zijn ook haakjes met schroeven meegeleverd voor als de plakhaakjes niet goed blijven zitten op de muur. Het is een stevig en gebruiksvriendelijk oprolbaar traphekje.  

Het hekje is gemaakt van 100% niet-giftige, milieuvriendelijke semi-transparant nylon, zodat kinderen en huisdieren zich altijd veilig kunnen voelen. Het is goed om er rekening mee te houden dat dit hekje bedoeld is voor kleine kinderen en huisdieren. Wanneer een grote hond tegen het hekje aanspringt, zal het open gaan. Heel kleine katten en honden kunnen mogelijk onder het hekje door kruipen. 

We raden dit traphekje aan als je op zoek bent naar een betaalbaar hekje dat eenvoudig te installeren is en een stevige barrière vormt waar kinderen en huisdieren niet zomaar voorbij kunnen.

Voordelen:
 • Gemakkelijk te monteren en direct te gebruiken
 • Fijn dat er geen gaten geboord hoeven te worden om het hekje te installeren
 • Komt met extra haakjes zodat het hekje op elk type muur past
 • Het hekje is gemaakt van 100% niet-giftig, semi-transparant nylon
Nadelen:
 • Niet sterk genoeg voor grote huisdieren/kinderen
 • Bij ruwe ondergrond moeten alsnog schroefhaken gebruikt worden
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten bij een oprolbaar traphekje?

Bij het kiezen van een oprolbaar traphekje voor de veiligheid van je kinderen zijn er verschillende belangrijke overwegingen waar je op moet letten:

 • Hoogte en lengte: controleer of het traphekje hoog genoeg is om te voorkomen dat je kind er overheen kan klimmen en lang genoeg om de volledige breedte van de trap- of deuropening te bedekken. Meet de opening zorgvuldig voordat je een hekje koopt.
 • Montage: zorg ervoor dat het hekje stevig en veilig kan worden gemonteerd. Meestal worden oprolbare traphekjes bevestigd met schroeven aan de muur of deurpost. Controleer of alle benodigde montagematerialen worden meegeleverd en of het hekje gemakkelijk te installeren is.
 • Bediening: test de bediening van het hekje. Het moet eenvoudig te openen en te sluiten zijn voor volwassenen, maar ingewikkeld genoeg voor een kind om niet te kunnen openen. Let op of het hekje automatisch terug rolt wanneer het wordt geopend en losgelaten.
 • Veiligheidsslot: controleer of het hekje is uitgerust met een veiligheidsslot of vergrendelingssysteem om te voorkomen dat je kind het per ongeluk opent.
 • Materiaal: zorg ervoor dat het materiaal van het hekje veilig en duurzaam is, bij voorkeur zonder scherpe randen of uitstekende delen.
 • Vrij van gevaarlijke stoffen: controleer of het hekje vrij is van schadelijke stoffen zoals lood of ftalaten. Veel gerenommeerde merken voldoen aan veiligheidsnormen voor kinderproducten.
 • Vrij zicht: als het hekje roosters of spijlen heeft, zorg er dan voor dat deze zo geplaatst zijn dat je je kind altijd kunt zien als het aan de andere kant van het hekje is.
 • Duurzaamheid: overweeg de duurzaamheid van het hekje, vooral als je het voor langere tijd wilt gebruiken of voor meerdere kinderen.
 • Onderhoud: controleer of het hekje gemakkelijk schoon te maken is, aangezien het mogelijk vuil en vlekken kan verzamelen.
 • Certificering: controleer of het traphekje voldoet aan de relevante veiligheidsnormen en is gecertificeerd door een erkende instantie voor kinderproducten.

Het is belangrijk om een oprolbaar traphekje te kiezen dat past bij je specifieke situatie en behoeften, en om de instructies voor installatie en gebruik zorgvuldig te volgen om de veiligheid van je kind te waarborgen. Als je weet dat je kind veilig is, heb je ruimte om even iets voor jezelf te doen, zoals  je haar föhnen bijvoorbeeld.

Waarom een oprolbaar traphekje kopen? 

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen om een oprolbaar traphekje te kopen voor de veiligheid van je kinderen:

 • Veiligheid van kinderen: het belangrijkste voordeel van een oprolbaar traphekje is dat het helpt om kinderen te beschermen tegen gevaarlijke plekken, zoals trappen of kamers met potentieel gevaarlijke voorwerpen.
 • Flexibiliteit: oprolbare traphekjes zijn meestal ontworpen om in verschillende openingen te passen, wat betekent dat je ze kunt gebruiken op trappen, deuropeningen, gangen en andere gebieden waar je kinderen moeten worden tegengehouden.
 • Ruimtebesparend: in tegenstelling tot traditionele traphekjes met scharnieren nemen oprolbare traphekjes minder ruimte in beslag wanneer ze niet in gebruik zijn. Ze kunnen discreet worden opgerold wanneer je ze niet nodig hebt.
 • Eenvoudige bediening: oprolbare traphekjes zijn meestal gemakkelijk te openen en te sluiten voor volwassenen, maar kunnen ingewikkeld genoeg zijn om te voorkomen dat kinderen ze kunnen openen.
 • Esthetiek: sommige oprolbare traphekjes hebben een modern en gestroomlijnd ontwerp dat goed bij je interieur kan passen zonder afbreuk te doen aan de uitstraling van je huis.
 • Draagbaarheid: sommige modellen zijn draagbaar en kunnen worden gebruikt op verschillende locaties, zoals bij grootouders thuis of op vakantie.
 • Makkelijk te installeren: de meeste oprolbare traphekjes zijn relatief eenvoudig te monteren en vereisen geen permanente bevestiging, zoals boren in muren.
 • Duurzaamheid: goede kwaliteit oprolbare traphekjes zijn meestal duurzaam en kunnen lang meegaan, zelfs bij dagelijks gebruik.

Al met al biedt een oprolbaar traphekje een handige en effectieve manier om de veiligheid van je kinderen te waarborgen, terwijl het tegelijkertijd gemak en flexibiliteit biedt voor jou als ouder of verzorger. Dat geeft ruimte voor ontspanning of om even een thuis-workout te doen, zoals roeien of steppen bijvoorbeeld. Het is echter belangrijk om een veilig en gecertificeerd model te kiezen en de installatie-instructies zorgvuldig te volgen.

De verschillende soorten oprolbare traphekjes

Oprolbare traphekjes zijn handige veiligheidsvoorzieningen om te voorkomen dat kinderen of huisdieren de trap oplopen of bepaalde ruimtes betreden. Er zijn verschillende soorten oprolbare traphekjes beschikbaar, en hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 • Stof of textiel oprolbare traphekjes: deze zijn gemaakt van duurzame stof of textiel en worden vaak opgerold in een buis wanneer ze niet in gebruik zijn. Ze zijn lichtgewicht en eenvoudig te installeren.
 • Net oprolbare traphekjes: deze hebben een netachtig materiaal dat uittrekt om een barrière te vormen. Ze zijn vaak geschikt voor brede openingen omdat ze zich aanpassen aan verschillende breedtes.
 • Plastic oprolbare traphekjes: deze zijn gemaakt van stevig kunststof en werken meestal met een systeem van rollen en spanbanden. Ze zijn vaak beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen.
 • Houten oprolbare traphekjes: deze zijn gemaakt van hout en bieden een meer decoratieve uitstraling. Ze kunnen opgerold worden wanneer ze niet in gebruik zijn en passen goed in interieurs met houten meubels.
 • Metalen oprolbare traphekjes: deze zijn meestal duurzaam en stevig en zijn geschikt voor zowel binnenshuis als buitenshuis gebruik. Ze kunnen worden uitgetrokken om de gewenste breedte te bedekken.
 • Automatische oprolbare traphekjes: sommige moderne oprolbare traphekjes zijn voorzien van automatische vergrendelingsmechanismen, sensoren of drukknoppen voor extra gemak bij het openen en sluiten.
 • Extra brede oprolbare traphekjes: voor bredere openingen zijn er oprolbare traphekjes met een groter bereik. Deze kunnen worden uitgerekt om grotere ruimtes te bedekken.
 • Reis oprolbare traphekjes: deze zijn ontworpen om draagbaar te zijn en gemakkelijk mee te nemen, wat handig is wanneer je op reis gaat en een tijdelijke barrière nodig hebt.

Conclusie 

Een goed oprolbaar traphekje kenmerkt zich door sterk materiaal dat niet gemakkelijk kapot kan en een veilige sluiting die kinderen niet open kunnen maken. Na uitgebreid onderzoek zijn wij tot de conclusie gekomen dat het Cabino Oprolbaar Traphekje de beste algemene keuze is. Een goed, degelijk traphekje voor een goede prijs. Wil je best iets meer uitgeven, dan zou het L.O.B. Goods Oprolbaar Traphekje goed bij je kunnen passen. Heb je een extra brede doorgang af te sluiten, dan raden we het extra brede AD Safety Oprolbaar Traphekje aan. 

Er is een grote keuze aan oprolbare traphekjes en er is voor ieder wat wils een geschikt model te vinden. Bedenk goed wat je behoeftes zijn en maak een weloverwogen keuze. 

Veelgestelde vragen

Kunnen oprolbare traphekjes gebruikt worden bovenaan de trap?

Niet alle oprolbare traphekjes zijn geschikt voor bovenaan de trap, dus controleer de specificaties van het hekje.

Zijn oprolbare traphekjes veilig voor kinderen en huisdieren?

Over het algemeen zijn ze ontworpen met veiligheid in gedachten, maar het is belangrijk dat ze voldoen aan veiligheidsnormen.

Hoe onderhoud ik een oprolbaar traphekje?

Regelmatige inspectie op slijtage en schade is belangrijk, maar over het algemeen vereisen ze weinig onderhoud.

Zijn er alternatieven voor een oprolbaar traphekje?

Ja, er zijn andere soorten traphekjes beschikbaar, zoals schroefhekjes, drukhekjes en deurhekjes.

Zijn oprolbare traphekjes ook geschikt voor gebruik rondom trampolines en zwembaden om de veiligheid van kinderen te vergroten bij het spelen in de tuin?

Oprolbare traphekjes zijn over het algemeen niet de meest geschikte optie voor gebruik rondom trampolines in de tuin. Hoewel ze nuttig zijn voor het afsluiten van binnenshuis trappen en deuren, zijn ze meestal niet ontworpen om buiten te worden gebruikt.

Kunnen oprolbare traphekjes gebruikt worden voor schuurdeuren om te voorkomen dat mijn kinderen ervandoor gaan met de loopfiets of step?

Als je de toegang tot de schuur wilt beperken en voorkomen dat kinderen er met loopfiets of step vandoor gaan, is het raadzaam om naar specifieke buitendeursloten of -vergrendelingen te kijken die geschikt zijn voor schuurdeuren. Deze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen weer en bieden doorgaans meer stevigheid en beveiliging voor buitendeuren. Een oprolbaar traphekje is voor dit soort doeleinden doorgaans niet de meest geschikte optie.

Dokter Fit