De 7 Beste Traphekjes Zonder Boren van 2023
traphekje-zonder-boren-featured-image

De 7 Beste Traphekjes Zonder Boren van 2023

Traphekjes zonder boren zijn de ideale oplossing voor ouders en verzorgers die de veiligheid van hun kinderen willen waarborgen zonder permanente gaten in muren of deurposten te maken. Deze innovatieve barrières bieden gemoedsrust en bescherming in huis, zonder de noodzaak van ingrijpende installatie. Of je nu een druk huishouden hebt, een huurwoning bewoont of gewoon geen zin hebt in het boren van gaten, traphekjes zonder boren zijn eenvoudig te installeren en net zo effectief als traditionele traphekjes. Ontdek de wereld van kinderveiligheid en creëer een veilige omgeving voor je kleintjes zonder gedoe met boren.

Beste traphekje zonder boren overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Best luxe keuze Check Prijs
Beste vergrendelingsmechanisme Check Prijs
Beste autoclose traphek Check Prijs
Beste traphekje met framebevestiging Check Prijs
Beste keuze voor bovenaan de trap Check Prijs
Best goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste traphekjes zonder boren onderzocht 

Beste Algemene Keuze

Curify Traphekje Zonder Boren

Op zoek naar een traphekje om jouw baby, peuter of huisdier op een veilige plek te houden, dan is dit traphekje van Curify alles wat je nodig hebt. Het is handig in gebruik, heeft een hoogwaardig spanningsslot voor optimale veiligheid dat bovendien met één hand open en dicht gedaan kan worden. Wel zo handig als je een kleintje of een huisdier op je arm hebt.

Het hekje wordt geleverd met 4 grippers en 4 bevestigingsringen zodat je het traphekje zonder boren op meerdere plekken kunt bevestigen. Binnen enkele minuten heb je het hekje staan, zo gemakkelijk plaats je deze onmisbare barrière waar je maar wilt om je oogappels overal te beschermen. Vergeet niet om het net van het hekje op spanning te zetten door aan het knopje te draaien. Zo kun je genieten van een optimale afscherming voor ieders veiligheid.

We raden dit traphekje aan als je op zoek bent naar een hekje dat biedt wat je van een traphekje zonder boren mag verwachten en bovendien zeer eenvoudig te bedienen en installeren is.

Voordelen:
 • Oprolbaar traphekje met maximale breedte tot 135 cm
 • Hoogwaardig spanningsslot dat met één hand open en dicht gedaan kan worden
 • Je kunt het hekje op verschillende plekken bevestigen
 • Eenvoudig te monteren, binnen enkele minuten te gebruiken
 • Leverbaar in 3 verschillende kleuren; een geschikt exemplaar voor elk interieur
Nadelen:
 • Bevestiging met schroeven en schroevendraaier
 • Zachte deel moet op spanning worden gezet voor optimaal resultaat
Check Prijs op Bol.com
Best Luxe Keuze

BabyDan Traphek Zonder Boren

Eindelijk is er ook een klemhek die kamerbreed is. Dit traphekje van BabyDan maakt het waar en is bovendien van uitstekende kwaliteit. Een stevig traphek dat tot 1,83 cm breed neergezet kan worden. Dat is een hoop spijlen en stokken, het in elkaar zetten is dus wel even een klusje. Een groot voordeel is dat alle benodigde onderdelen worden meegeleverd en je bij ontvangst van het pakket direct aan de slag kunt gaan. 

Behalve de maximale maat, kun je met dit traphekje alle maten tussen de 73,5 en 183 cm neerzetten. Een groot voordeel van de constructie van BabyDan is bovendien dat je kleine uitbreidingen van ongeveer 7 cm kunt maken. Die kleine stapjes maken het gemakkelijker om exact te bepalen welke lengtemaat je nodig hebt. Het traphekje voldoet aan de kwaliteitsnormen en is geschikt voor kleine kinderen en huisdieren. 

We raden dit traphekje aan als je op zoek bent naar een heel breed hekje dat stevig is en helpt om het risico op ongevallen te verkleinen.

Voordelen:
 • Kan heel breed worden, tot 1,83 breed
 • Is van goede kwaliteit; stevig en solide constructie dat op spanning wordt gezet
 • Compleet pakket met alle benodigdheden om het hekje te monteren
 • De constructie maakt het mogelijk om kleine aanpassingen te maken (7 cm)
 • Voldoet aan kwaliteitsnormen voor veiligheid
Nadelen:
 • Het hekje is getest op kinderen tot 24 maanden
 • Er zit een drempeltje aan de onderkant van het traphekje
Check Prijs op Bol.com
Beste Vergrendelingsmechanisme

Safety 1st Traphekje Zonder Boren

Boren is niet nodig voor een veilige installatie van het traphekje van Safety 1st. Het beschikt over een nieuw handgreepontwerp met SecureTech-indicator. Dit zorgt ervoor dat de poort veilig wordt geïnstalleerd en goed wordt gesloten. Eenvoudig in gebruik voor ouders, niet open te maken door kinderen. De functie vergemakkelijkt de installatie en het vastmaken van het traphekje. Het dubbele vergrendelingsmechanisme draagt bij aan de veiligheid en beschermt zelfs het meest avontuurlijke kind.

De poort kan naar twee kanten openen en de 4 drukpunten van het hek zorgen ervoor dat er geen gaten in de muren hoeven te worden geboord om het hekje goed op z’n plek te houden. Het metalen frame is van duurzame kwaliteit en past in openingen tussen de 73 en 80 cm. Het is bovendien beschikbaar in vier verschillende kleuren waardoor er voor elk interieur een geschikt model te vinden is. 

We raden dit traphekje aan als je op zoek bent naar een vernieuwd, slim vergrendelingsmechanisme dat handig is voor ouders en onmogelijk te openen voor kinderen. 

Voordelen:
 • Met SecureTech-indicator voor goede installatie en veilige werking
 • Dubbel vergrendelingsmechanisme voor optimale veiligheid
 • Het poortjes kan naar één of twee kanten openen
 • Gaten boren in de muren is niet nodig
 • Duurzaam metalen frame
 • In vier verschillende kleuren leverbaar
Nadelen:
 • Je hebt voor bijna elke opening een verlengstuk nodig (zit er niet bij)
 • Alle kunststof onderdelen zijn grijs, in tegenstelling tot wat het op de foto’s lijkt te zijn
Check Prijs op Bol.com
Beste Autoclose Traphek

Bettacare Traphekje Zonder Boren

Dit autoclose traphekje van Bettacore sluit zichzelf waardoor deze altijd dicht is en daarmee geschikt om kinderen en huisdieren op een gewenste plek te houden. Een sterke magneet zorgt ervoor dat het deurtje sluit. Open maken gebeurt in 2 handelingen voor voldoende veiligheid. 

Het traphekje is een zogenoemd 'klemhek' en kan in openingen tussen de 118,2 cm en 125,2 cm geklemd worden. Het handige van een klemhek is dat je het hekje tussen twee muren in kunt klemmen en geen gaten hoeft te boren. Wel zo prettig voor als je het op een later moment wilt verplaatsen, of als je het niet meer nodig hebt. Het hekje aan de muur schroeven of lijmen kan wel, de benodigdheden hiervoor worden meegeleverd. Zodra het hekje op spanning staat, is het stevig als een huis. Kinderen kunnen eraan hangen of tegenaan gaan staan, het hekje blijft op z’n plek staan. Wel zo veilig dus! 

We raden dit hekje aan als je op zoek bent naar een stevig en veilig hekje dat zichzelf sluit en een veilig mechanisme heeft om het handmatig weer open te maken. 

Voordelen:
 • Hekje sluit zichzelf middels een sterke magneet waardoor kinderen er niet langs kunnen
 • Veilig systeem dat 2 handelingen uit laat voeren om het hekje open te maken
 • Klemhek dat tussen 2 muren geklemd kan worden zonder lijmen of schroeven
 • Benodigdheden voor extra versterking middels lijm of schroeven meegeleverd
 • Stevig hekje dat tegen een stootje kan
Nadelen:
 • Draait slechts naar één kant open, deze kant is wel in te stellen
 • Slechte handleiding
Check Prijs op Bol.com
Beste Traphekje Met Framebevestiging

Simanti Traphekje Zonder Boren

Dit oprolbare traphekje kun je zonder het boren van gaten installeren. Ideaal voor het afsluiten van grote en kleinere openingen en bovendien zeer ruimtebesparend vanwege het oprolsysteem. Door de framebevestiging blijven de muren vrij van beschadigingen. 

Het hekje voldoet volledig aan de Europese veiligheidsnormen en heeft een robuuste constructie. Bovendien is het hekje gemaakt van duurzaam materiaal voor een lange levensduur en betrouwbare veiligheid. Ook bevat het een kindvriendelijke vergrendeling. Het traphekje is namelijk voorzien van een Push and Turn vergrendeling die onmogelijk door kinderen open te maken is. Extra veilig dus. Het traphekje kan openingen tot maar liefst 140 cm breed afbakenen en heeft bovendien geen drempels om rekening mee te houden. 

De installatie van het traphekje is kinderspel en het design past in elk interieur, van klassiek tot modern. Bovendien kun je kiezen uit de kleuren grijs, zwart of wit. Het hekje wordt geleverd met bevestigingsmaterialen en een Engelse handleiding met afbeeldingen. 

Voordelen:
 • Ruimtebesparend vanwege het oprolsysteem
 • Voldoet aan de Europese veiligheidsnormen
 • Push and Turn vergrendeling voor extra veiligheid
 • Traphekje zonder obstakels; geen drempels
 • Keuze uit verschillende kleuren
Nadelen:
 • Het hekje is lastig met één hand te besturen
 • Hekje kan in het echt er iets anders uitzien dan op de foto
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Bovenaan De Trap

Hauck Traphekje Zonder Boren

Veel traphekjes kunnen niet bovenaan de trap bevestigd worden, in verband met veiligheid. Het traphekje zonder boren van Hauck kan dat wel en is geschikt voor deuropeningen en overlopen. Het hekje kan geplaatst worden in een opening van minimaal 96 cm breed. Het hekje wordt geleverd met een uitbreiding van 21 cm waardoor het nog breder gemaakt kan worden en in openingen tot 101 cm breed geplaatst kan worden.

Het traphekje wordt met druk bevestigd, je hoeft dus geen gaten in de muren te boren. Het beschikt over een handmatig vergrendelingsmechanisme met een dubbele veiligheidspal. De deur van het hekje kan met één hand bediend worden en kan bovendien naar twee kanten openen. Ook bevestiging op ronde trapleuningen is mogelijk met een apart verkrijgbare Y-spindel.

We raden dit traphekje zonder boren aan als je op zoek bent naar een veilig hekje voor bovenaan de trap dat naar twee kanten opengaat en gemakkelijk te monteren is. 

Voordelen:
 • Kan bovenaan de trap gemonteerd worden, geschikt voor deuropeningen en overlopen
 • Met uitbreiding van 21cm om het in nog bredere openingen te kunnen plaatsen
 • Geen beschadigingen aan muren door de drukbevestiging
 • Deurtje kan naar twee kanten open gaan
 • Kan met één hand bediend worden
Nadelen:
 • Het hekje is mogelijk door oudere peuters open te krijgen
 • Het drempeltje steekt tamelijk hoog uit wat gevaarlijke situaties kan opleveren
Check Prijs op Bol.com
Best Goedkope Keuze

Membeli Traphekje Zonder Boren

Dit betaalbare en oprolbare traphekje zonder boren van Membeli creëert een veilige omgeving en is een perfecte oplossing om een ruimte of doorgang af te sluiten en zodoende je kind of huisdier een veilige en rustige omgeving te bieden. De hekjes voldoen aan Europese normen en de kwaliteitseisen die aan oprolbare hekjes gesteld worden. Het traphekje wordt geleverd met extra haken zodat je het op elk type muur kunt bevestigen. 

Dit traphekje is gemakkelijk te installeren; het kan aan de plakhaakjes opgehangen worden en klaar is Kees. Er zijn ook haakjes met schroeven meegeleverd voor als de plakhaakjes niet goed blijven zitten op de muur. Het is een stevig en gebruiksvriendelijk traphekje.  

Het traphekje zonder boren is gemaakt van 100% niet-giftige, milieuvriendelijke semi-transparante nylon, zodat kinderen en huisdieren zich altijd veilig kunnen voelen. Het is goed om er rekening mee te houden dat dit hekje bedoeld is voor kleine kinderen en huisdieren. Wanneer een grote hond tegen het hekje aanspringt, zal het open gaan. Heel kleine katten en honden kunnen mogelijk onder het hekje door kruipen. 

We raden dit traphekje aan als je op zoek bent naar een betaalbaar hekje dat eenvoudig te installeren is en een stevige barrière vormt waar kinderen en grotere huisdieren niet zomaar voorbij kunnen. 

Voordelen:
 • Gemakkelijk te monteren en direct te gebruiken
 • Fijn dat er geen gaten geboord hoeven te worden om het hekje te installeren
 • Komt met extra haakjes zodat het hekje op elk type muur past
 • Het hekje is gemaakt van 100% niet-giftig, semi-transparant nylon
 • Betaalbaar traphekje
Nadelen:
 • Niet sterk genoeg voor grote huisdieren/kinderen
 • Bij ruwe ondergrond moeten alsnog schroefhaken gebruikt worden
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een traphekje zonder boren?

Bij het kopen van een traphekje zonder boren zijn er verschillende belangrijke overwegingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt:

 • Type hekje: er zijn verschillende soorten traphekjes zonder boren, zoals drukhekjes, klemhekjes en hekjes die op zichzelf staan. Kies het type dat het beste past bij de specifieke behoeften van je huis.
 • Breedte van de opening: meet de breedte van de opening waarin je het hekje wilt plaatsen. Zorg ervoor dat het traphekje zonder boren verstelbaar is en geschikt is voor de breedte van de opening.
 • Hoogte: controleer de hoogte van het hekje om ervoor te zorgen dat het hoog genoeg is om te voorkomen dat kinderen er overheen kunnen klimmen.
 • Montagevereisten: hoewel het hekje zonder boren wordt geïnstalleerd, moet je nog steeds letten op de installatievereisten. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld een vlakke, stevige ondergrond nodig om goed te kunnen functioneren.
 • Veiligheidscertificering: zorg ervoor dat het hekje voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en -voorschriften voor kinderveiligheid.
 • Materiaal en duurzaamheid: overweeg het materiaal waarvan het hekje is gemaakt, vooral als je het traphekje zonder boren buiten of in een vochtige omgeving wilt gebruiken.
 • Bedieningsgemak: let op het openen en sluiten van het hekje. Het moet eenvoudig te bedienen zijn voor volwassenen, maar moeilijk voor kinderen om te openen.
 • Onderhoud: controleer of het traphekje zonder boren eenvoudig te reinigen en te onderhouden is.
 • Reviews en beoordelingen: lees beoordelingen en ervaringen van andere ouders om inzicht te krijgen in de prestaties en duurzaamheid van het specifieke traphekje zonder boren dat je overweegt.
 • Prijs: Vergelijk prijzen en functies van verschillende merken en modellen om ervoor te zorgen dat je een traphekje zonder boren vindt dat past binnen je budget.

Het is belangrijk om een traphekje zonder boren te kiezen dat past bij je specifieke situatie en behoeften, en om de instructies voor installatie en gebruik zorgvuldig te volgen om de veiligheid van je kind te waarborgen. Als je weet dat je kind veilig is, heb je ruimte om even veilig iets voor jezelf te doen, zoals je haar föhnen of koken bijvoorbeeld.

Waarom een traphekje zonder boren kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen om een traphekje zonder boren te kopen:

 • Geen permanente schade: het grootste voordeel is dat een traphekje zonder boren geen gaten of beschadigingen aan muren of deurposten veroorzaakt. Dit is ideaal voor huurwoningen waarin je geen blijvende veranderingen mag aanbrengen.
 • Flexibiliteit: je kunt een traphekje zonder boren eenvoudig verplaatsen naar verschillende locaties in je huis, afhankelijk van waar het op dat moment nodig is. Dit is handig als je meerdere kamers of gebieden wilt beveiligen.
 • Eenvoudige installatie: deze hekjes zijn doorgaans eenvoudig te installeren zonder de noodzaak van gereedschap, wat handig is voor mensen zonder kluservaring.
 • Tijdelijk gebruik: als je slechts tijdelijke kinderveiligheid nodig hebt voor bijvoorbeeld bezoekjes van kleinkinderen, bieden traphekjes zonder boren een handige oplossing zonder blijvende veranderingen aan je huis.
 • Aanvulling op bestaande veiligheidsmaatregelen: je kunt een traphekje zonder boren gebruiken als aanvulling op andere veiligheidsmaatregelen in je huis, zoals vaste traphekjes of deursloten.
 • Snelheid van installatie: in sommige gevallen kunnen traphekjes zonder boren sneller worden geïnstalleerd dan modellen die wel boren vereisen, wat handig kan zijn voor dringende behoeften.
 • Esthetisch behoud: als je de esthetiek van je woning wilt behouden zonder zichtbare bevestigingsgaten, zijn traphekjes zonder boren een aantrekkelijke optie.

Hoewel traphekjes zonder boren veel voordelen bieden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze stevig zijn en aan de veiligheidsnormen voldoen voordat je ze gebruikt om de veiligheid van kinderen of huisdieren te waarborgen.

De verschillende soorten traphekjes zonder boren 

Traphekjes zonder boren zijn er in verschillende soorten en modellen om aan verschillende behoeften en situaties te voldoen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende types:

 • Drukhekjes: drukhekjes, ook wel bekend als klemhekjes, worden tussen twee oppervlakken geklemd, zoals muren of deurposten, met behulp van drukspanning. Ze hebben geen schroeven of boren nodig voor installatie. Drukhekjes zijn ideaal voor tijdelijke beveiliging of situaties waarin je geen gaten wilt boren.
 • Vrijstaande traphekjes: deze hekjes zijn op zichzelf staande barrières en vereisen geen bevestiging aan muren of deurposten. Ze kunnen gemakkelijk worden verplaatst naar verschillende locaties in huis en zijn handig voor brede openingen.
 • Schuifhekjes: schuifhekjes schuiven horizontaal open en dicht en worden vaak gebruikt voor openingen zoals deuropeningen. Ze kunnen worden geïnstalleerd zonder boren en bieden een slanke uitstraling.
 • Rolhekjes: rolhekjes zijn voorzien van een oprolmechanisme dat het hekje oprolt in een behuizing wanneer het niet in gebruik is. Ze zijn vaak geschikt voor brede openingen en bieden een gemakkelijke manier om toegang te verlenen of te beperken.
 • Nethekjes: deze hekjes zijn gemaakt van stevig netmateriaal en kunnen uitrekken om openingen af te sluiten. Ze zijn lichtgewicht en geschikt voor zowel smalle als brede openingen.
 • Gordijnhekjes: gordijnhekjes zijn gemaakt van stof of textiel en kunnen worden uitgevouwen om openingen te bedekken. Ze zijn eenvoudig te installeren en op te bergen wanneer niet in gebruik.
 • Klemhekjes voor deurknoppen: deze hekjes worden bevestigd aan de deurknoppen en voorkomen dat kinderen deuren openen. Ze zijn handig om te voorkomen dat kinderen bepaalde kamers binnengaan.

Bij het kiezen van een traphekje zonder boren is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van je huis en de veiligheid van je kinderen of huisdieren. Zorg ervoor dat het hekje stevig en veilig is en voldoet aan de geldende veiligheidsnormen.

Conclusie

Een goed traphekje zonder boren is ondanks het ontbreken van een schroefbevestiging, een stevig traphekje dat blijft staan en veilig is om te gebruiken. We onderzocht de 7 beste traphekjes zonder boren van dit moment en kwamen tot de conclusie dat het Curify Traphekje Zonder Boren de beste algemene keuze is. Het traphekje doet wat je ervan mag verwachten en heeft bovendien een goede prijs. Heb je een brede opening af te sluiten, kies dan voor het BabyDan Traphek Zonder Boren. Deze kan tot wel 183 centimeter breed worden. Is je budget wat kleiner maar ben je toch op zoek naar een goed traphekje dat je zonder te boren kunt installeren, kies dan voor het Membeli Traphekje Zonder Boren

Al met al biedt een traphekje zonder boren een handige en effectieve manier om de veiligheid van je kinderen te waarborgen, terwijl het tegelijkertijd gemak en flexibiliteit biedt voor jou als ouder of verzorger. Dat geeft ruimte voor ontspanning of om even een thuis-workout te doen, zoals roeien of steppen bijvoorbeeld. Het is echter belangrijk om een veilig en gecertificeerd model te kiezen en de installatie-instructies zorgvuldig te volgen

Veelgestelde vragen 

Hoe werken traphekjes zonder boren?

Deze hekjes worden meestal bevestigd door drukspanning tussen twee oppervlakken, zoals muren of deurposten, zonder dat er schroeven of boren nodig zijn.

Is een traphekje zonder boren veilig voor kinderen?

Ja, traphekjes zonder boren zijn ontworpen met veiligheid in gedachten en moeten voldoen aan veiligheidsnormen voor kinderveiligheid.

Kan een traphekje zonder boren worden verplaatst?

Ja, veel traphekjes zonder boren kunnen gemakkelijk worden verplaatst naar verschillende locaties in huis.

Hoe breed kan een traphekje zonder boren meestal worden uitgerekt?

De breedte van traphekjes zonder boren varieert per model, maar sommige kunnen geschikt zijn voor openingen tot 120 cm breed.

Zijn er situaties waarin een traphekje zonder boren niet geschikt zijn?

Ja, in sommige gevallen zijn ze mogelijk niet geschikt voor gebruik op bepaalde oppervlakken of bij brede openingen waar extra stevigheid vereist is. Zoals een garagedeuropening

Kan een traphekje zonder boren gebruikt worden voor schuurdeuren om te voorkomen dat mijn kinderen ervandoor gaan met de loopfiets of step?

Als je de toegang tot de schuur wilt beperken en voorkomen dat kinderen er met loopfiets of step vandoor gaan, is het raadzaam om naar specifieke buitendeursloten of -vergrendelingen te kijken die geschikt zijn voor schuurdeuren. 

Bevatten een traphekje zonder boren tochtstoppers aan de onderkant van het poortje? 

Tochtstoppers zijn meestal niet ingebouwd in dit soort traphekjes, omdat hun hoofddoel is om kinderen of huisdieren te beletten toegang te krijgen tot bepaalde gebieden en niet om tocht te voorkomen. Als je zowel een traphekje als een tochtstopper nodig hebt, zou je ze afzonderlijk moeten aanschaffen en installeren.

Dokter Fit