De 7 Beste Pannensets Voor Inductie van 2024
pannenset-inductie-featured-image

De 7 Beste Pannensets Voor Inductie van 2024

Pannensets voor inductie zijn speciaal ontworpen voor inductiekookplaten. Deze pannen bieden een snelle en gelijkmatige verwarming voor perfect gegaarde maaltijden. Met duurzame materialen en innovatieve technologieën zijn inductie kookpannen de ideale keuze voor zowel professionele koks als thuischefs. Of je nu wilt sudderen, bakken, braden of koken, inductiepannen leveren uitstekende prestaties en zijn bovendien gemakkelijk schoon te maken. Ontdek een nieuwe dimensie in koken met inductiepannen en bereid je voor op gastronomisch plezier in je eigen keuken.

Wij hebben de 7 beste pannensets inductie voor je onderzocht zodat jij de allerbeste keuze kunt maken.

Beste pannenset inductie overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Dokterfit favoriet Check Prijs
Beste luxe keuze Check Prijs
Beste keramische anti-aanbaklaag Check Prijs
Beste keuze met granieten anti-aanbaklaag Check Prijs
Beste veelzijdige pannenset Check Prijs
Beste keuze voor aluminium pannen Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste pannensets voor inductie onderzocht

Dokterfit Favoriet

Rochester Pannenset Inductie

4.7

Deze pannenset inductie van Rochester is 18-delig en daarmee een complete set om allerlei soorten gerechten mee te bereiden. De set bestaat namelijk uit 2 steelpannen met deksels, 2 kookpotten met deksels, 2 koekenpannen, 5 stuks kookgerei en 3 onderzetters. 

De pannen zijn gemaakt van aluminium, de bijbehorende deksels van getemperd glas. De pannenset is geschikt voor verschillende soorten warmtebronnen, waaronder inductie. De pannen hebben stevige handgrepen die tijdens het koken niet warm worden. De non-stick coating zorgt ervoor dat gerechten niet aan de pan blijven kleven. We vonden het fijn dat we met deze pannenset direct een complete huisraad aan kook- en bakmateriaal hebben. Ook ontvingen we een gratis receptenboek met 20 heerlijke gerechten.

We raden deze pannenset inductie aan als je op zoek bent naar een complete keukenset, inclusief kookgerei en onderzetters en dat alles voor een betaalbare prijs!

Voordelen:
 • 18-delige set, daarmee direct een complete huisraad voor de keuken
 • Inclusief 5-delig keukengerei en onderzetters, dus geschikt voor iedere situatie
 • Lichte pannen met fijne handgrepen
 • Goede non-stick coating, scheelt weer tijdens het afwassen!
 • Met gratis receptenboek voor inspiratie
Nadelen:
 • Sommige pannen kunnen aan de onderkant te rond zijn om aansluiting te vinden met de inductiekookplaat
 • Het kookgerei is van matige kwaliteit
Check Prijs op Bol.com
Beste Luxe Keuze

Coock Pannenset Inductie

4.7

Deze 19-delige pannenset voor inductie van Coock biedt alles wat je nodig hebt in de keuken. De pannen zijn gemaakt van aluminium, de handgrepen zijn van bakeliet en hebben een ergonomische grip. De pannenset bestaat uit 2 steelpannen, een kookpan, hapjespan en 3 koekenpannen. Ook zit er een stoommandje en 4 nylon kookgerei items bij de set. Alle pannen, behalve de koekenpannen, komen met een glazen deksel met stoomgaatje. 

De pannen bevatten een keramische anti-aanbaklaag die vrij is van PFAS. PFAS is een stof die ongezond is voor mens en milieu. Met deze pannenset maak je daarmee een milieuvriendelijke keuze en doe je ook je gezondheid een plezier. Wat ons vooral goed beviel, is dat de pannen geschikt zijn voor de vaatwasser. Als extraatje ontvingen we een e-book over (h)eerlijk eten, ook zaten er 3 handige onderzetters bij die ook als pannenlap kunnen dienen. 

We raden deze set aan als je op zoek bent naar een complete, kwalitatief goede set, vrij van PFAS.

Voordelen:
 • Met 19-delen een zeer complete set met alles wat je nodig hebt
 • Veelzijdige set; behalve pannen ook 4 kookitems en 3 handige onderzetters/pannenlappen
 • Keramische anti-aanbaklaag vrij van PFAS
 • Vaatwasbestendig, pannen afwassen met de hand behoort tot het verleden
 • Met handig e-book boordevol tips en recepten
Nadelen:
 • Koekenpannen hebben geen meegeleverde deksel
 • De pannen kunnen niet in de oven gebruikt worden
Check Prijs op Bol.com
Beste Keramische Anti-Aanbaklaag

GreenPan Mayflower Pannenset Inductie

4.4

Deze 9-delige pannenset voor inductie van GreenPan Mayflower heeft een Thermolon Infinity Pro keramische anti-aanbaklaag. Hierdoor blijft je eten niet aan de pannen vastkleven en kun je de pannen bovendien gemakkelijk schoonmaken na gebruik. Deze keramische anti-aanbaklaag is vrij van de chemische stof PFAS en is daarmee goed voor je gezondheid en die van het milieu. Deze anti-aanbaklaag van deze pannen wordt gezien als de gezondste optie om voor te kiezen.

Deze pannenset inductie bestaat uit twee braadpannen, een steelpan en een stoofpan met deksel. Behalve de pannen komt deze set met handig keukengerei, zoals diverse spatels, een bakspaan en een opscheplepel. De pannen hebben een Scandinavisch uiterlijk en hebben een subtiele blauwgroene kleur. Ze zijn niet alleen ideaal voor het klaarmaken van eten, ze staan ook nog eens prachtig in je keuken. Deze pannenset is perfect voor wanneer je geniet van dagelijkse momenten in de keuken. GreenPan Mayflower heeft diverse andere pannenset die met deze set gecombineerd kunnen worden voor een complete keukenraad. 

We raden deze pannenset inductie aan wanneer je op zoek bent naar een smaakvolle pannenset die je keuken extra cachet geven en bovendien ideaal zijn voor het bereiden van een lekkere maaltijd.

Voordelen:
 • Thermolon Infinity Pro Keramische anti-aanbaklaag, eten blijft niet plakken en maakt gemakkelijk schoon
 • Vrij van PFAS en daarmee goed voor de eigen gezondheid en die van het milieu
 • Fraaie pannen die mooi staan in elke keuken
 • Te combineren met andere pannensets van GreenPan Mayflower
 • Met keukengerei, waaronder diverse spatels en een opscheplepel
Nadelen:
 • De kleur van de pannen op de foto’s komt niet helemaal overeen met de kleur in het echt
 • Pannen kunnen niet in de vaatwasser
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Granieten Anti-Aanbaklaag

Just Perfecto Pannenset Inductie

4.6

Deze 8-delige pannenset voor inductie van Just Perfecto beschikt over een granieten anti-aanbaklaag. De anti-aanbaklaag is daarmee tot 10x sterker dan een teflon variant. De anti-aanbaklaag is vrij van PFAS en PFOA; schadelijke stoffen voor de gezondheid en het milieu. Bovendien kun je met een granieten anti-aanbaklaag vetvrij koken en heb je geen boter nodig, tenzij je het lekker vindt voor de smaak. Behalve dat de anti-aanbaklaag ervoor zorgt dat eten onmogelijk blijft plakken aan de bodem, zorgt het er ook voor dat de pannen eenvoudig schoon te maken zijn. Wel wordt aangeraden om de pannen met de hand schoon te maken en niet in de vaatwasser te zetten, voor behoud van de kwaliteit. 

Naast de hoogwaardige kwaliteit hebben de pannen een elegant design en zijn ze verkrijgbaar in de kleuren wit of zwart. Beide varianten beschikken over houtkleurige, bakelieten handgrepen die ergonomisch gevormd zijn. Daardoor zijn de pannen goed vast te pakken en worden ze bovendien niet heet tijdens het koken. Behalve de pannen en 3 bijbehorende, glazen deksels met stoomgaatje, bevat deze pannenset ook een hittebestendige, siliconen spatel die matcht met de pannenset. De pannenset kan gecombineerd worden met andere sets van Just Perfecto voor een nog completere keukenraad. 

We raden deze pannenset aan als je op zoek bent naar een pannenset voor inductie met een granieten anti-aanbaklaag en een fraai design.

Voordelen:
 • Vrij van PFOA en PFAS, schadelijke stoffen voor de gezondheid
 • Mogelijkheid om vetvrij te bakken vanwege de kwaliteit van de anti-aanbaklaag
 • Elegant design met ergonomische handgrepen
 • Aan te vullen met pannen uit dezelfde serie voor een nog completere set
Nadelen:
 • De pannenset kan niet in de vaatwasser
 • Deze set is een basisset en kan mogelijk niet voldoende zijn voor alle culinaire behoeftes
Check Prijs op Bol.com
Beste Veelzijdige Pannenset

Royalty Line Pannenset Inductie

4.5

Deze 14-delige pannenset inductie van Royalty Line is geschikt voor alle verschillende soorten warmtebronnen; van inductie tot gas. Bovendien zijn deze pannen ovenbestendig en kunnen tot een temperatuur van wel 230 C in de oven geplaatst worden. Ook de inhoud van de set biedt veelzijdigheid: zo bestaat de set uit 2 koekenpannen, een steelpan en 3 braadpannen. Dit maakt deze pannenset op elk gebied een veelzijdige keuze en geeft geen excuus meer om elke maaltijd niet naar een hoger niveau te tillen.  

De pannenset kenmerkt zich ook vanwege de keramische anti-aanbaklaag met marmeren coating. Door deze harde coating hoef je tijdens het koken geen boter of olie te gebruiken, het voedsel blijft sowieso niet aan de pan kleven. Bovendien zijn de pannen vrij van schadelijke stoffen PFAS, PFOA en PTFE. Wel zo fijn voor de gezondheid. 

De pannen zijn voorzien van Cool Touch handgrepen. Zachte, ergonomische handgrepen die ontworpen zijn om koel aan te voelen, de warmte wordt dan ook snel weggevoerd. Een klein nadeel aan deze fraaie pannen is dat ze niet in de vaatwasser kunnen en voor behoud van kwaliteit aangeraden wordt de pannen met de hand af te wassen. De pannen zijn licht in gewicht en er zitten 4 losse handgrepen bij om de braadpannen mee vast te pakken.

Voordelen:
 • Veelzijdige pannenset; geschikt voor zowel de kookplaat als de oven
 • Optimale diversiteit in de pannen in de set, verschillende maten steelpannen en braadpannen
 • Keramische anti-aanbaklaag met marmeren coating waardoor vet- en olievrij gekookt kan worden
 • Cool Touch Handgrepen; koel en ergonomisch
Nadelen:
 • Pannen kunnen beter niet in de vaatwasser schoongemaakt worden
 • De handgrepen van de braadpannen kunnen warm worden, daarvoor zijn aparte grepen meegeleverd.
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Aluminium Pannen

Smile Pannenset Inductie

4.4

Deze stijlvolle pannen van Smile zijn gemaakt van gegoten aluminium en hebben elk een glazen deksel met stoomgaatje. Aluminium is een hard materiaal, twee keer zo sterk als RVS. Hiermee zijn de pannen zo goed als slijtvast en dus erg duurzaam. Aluminium is krasvast; je kunt er gewoon metalen kookgerei in gebruiken. Bovendien kan er op hoge temperatuur mee gebakken worden en kunnen de pannen in de oven gezet worden. Een ander voordeel van aluminium is dat de pannen niet erg zwaar zijn en dus gemakkelijk in gebruik.

De pannenset bestaat uit 4 braadpannen van verschillende doorsnedes. Ook komen er 2 siliconen ovenwanten bij om veilig en comfortabel te kunnen koken. De dikke wanden van de pannen zorgen voor gelijkmatige warmteverdeling, zodat je eten niet aanbakt. Ook de anti-aanbaklaag van de aluminium pannen helpt hierbij. 

De pannenset heeft een fraai, luxueus design en geeft elke keuken daarmee extra klasse. De pannen kunnen niet in de vaatwasser, maar beter met de hand schoongemaakt worden. We merkten dat bij gebruik van de vaatwasser, de pannen aan de onderkant kunnen afgeven.  

We raden deze pannenset aan als je op zoek bent naar kwalitatief hoogwaardige braadpannen om op hoge temperaturen mee te koken, bakken, braden, stoven of frituren.

Voordelen:
 • Pannenset gemaakt van gegoten aluminium; sterke, slijtvaste pannen en duurzaam
 • Kan op hoge temperaturen mee gewerkt worden, zowel op de kookplaat als in de oven
 • De pannen zijn niet zwaar en kunnen eenvoudig gehanteerd worden
 • Gelijkmatige warmteverdeling door de dikke wanden van de pan
 • Fraai, luxueus design voor extra klasse in de keuken
Nadelen:
 • De pannen kunnen zwart afgeven na schoonmaken in de vaatwasser
 • Handgrepen kunnen erg heet worden
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Bebies First 1232 Pannenset Inductie

4.3

Met deze 12-delige pannenset inductie heb je gelijk elke pan in huis die je nodig hebt om een heerlijke maaltijd mee op tafel te zetten. De set bestaat uit 5 pannen, 1 steelpan, 3 braadpannen en een steelpan. Ook krijg je er twee onderzetters bij. De pannen zijn gemaakt van een hoge kwaliteit RVS en elke pan heeft een bijpassende glazen deksel met stoomgaatje. 

De pannen zijn geschikt voor elke warmtebron. De 7-laagse thermische bodem maakt warmtegeleiding mogelijk en zorgt ervoor dat eten snel opgewarmd wordt en ook warm blijft. De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat de pannen eenvoudig schoongemaakt kunnen worden, maar de pannenset kan ook in de vaatwasser. De handgrepen van de pannen blijven koel tijdens het koken op inductie, waardoor je geen pannenlappen nodig hebt en je vingers niet verbranden. 

We raden deze pannenset inductie aan als je op zoek bent naar een complete set van goede kwaliteit, maar niet voor de hoogste prijs. Ideaal voor als je op jezelf gaat wonen, of een basisset zoekt die jarenlang mee gaat.

Voordelen:
 • Prima basisset die alle benodigde pannen bevat om een lekkere maaltijd mee te bereiden
 • Gemaakt van hoogwaardig RVS (18/10), dus blijft erg lang mooi
 • Gelijkmatige warmteverdeling door de 7-laagse bodem
 • Vaatwasserbestendig - afwassen is niet nodig
 • Handgrepen blijven goed koel tijdens het koken
Nadelen:
 • Er kunnen roestplekjes ontstaan op de pannen
 • De anti-aanbaklaag is niet van de allerhoogste kwaliteit
Check Prijs op Bol.com

De beste pannensets voor inductie vergeleken

Dokterfit Favoriet Beste Luxe Keuze Beste Keramische Anti-Aanbaklaag Beste Keuze Met Granieten Anti-Aanbaklaag Beste Veelzijdige Pannenset Beste Keuze Voor Aluminium Pannen Beste Goedkope Keuze
Rochester Pannenset Inductie Coock Pannenset Inductie GreenPan Mayflower Pannenset Inductie Just Perfecto Pannenset Inductie Royalty Line Pannenset Inductie Smile Pannenset Inductie Bebies First 1232 Pannenset Inductie
Algemene score 4,7/5 4,7/5 4,4/5 4,6/5 4,5/5 4,4/5 4,3/5
Anti-aanbaklaag 4,7/5 4,6/5 4,8/5 4,8/5 4,8/5 4,4/5 4,1/5
Vaatwasserbestendig 4,0/5 4,8/5 4,0/5 4,0/5 4,0/5 4,0/5 4,8/5
Complete set 4,8/5 4,8/5 4,2/5 4,5/5 4,7/5 4,2/5 4,6/5
Ergonomische handgreep 4,7/5 4,8/5 4,5/5 4,8/5 4,7/5 4,6/5 4,2/5
Prijs €€€ €€€€ €€€ €€ €€€ €€

Waar moet je op letten bij het kopen van een  pannenset voor inductie?

Bij het kopen van een pannenset voor inductie is het belangrijk om op verschillende factoren te letten om ervoor te zorgen dat je de juiste set voor je behoeften selecteert. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 • Inductiegeschiktheid: controleer of de pannenset specifiek is ontworpen voor inductiekookplaten. Niet alle pannen zijn geschikt, omdat ze een magnetische bodem moeten hebben om met inductie te werken.
 • Materiaal: overweeg het materiaal van de pannenset voor inductie. Roestvrij staal, gietijzer en geanodiseerd aluminium zijn vaak goede keuzes voor inductie pannensets vanwege hun warmtegeleidende eigenschappen.
 • Aantal en grootte van pannen: bepaal hoeveel pannen en welke maten je nodig hebt. Een standaardset kan variëren van een paar pannen tot een uitgebreide set met meerdere formaten.
 • Dekselkwaliteit: zorg ervoor dat de pannenset voor inductie wordt geleverd met goed passende deksels die stevig op de pannen passen.
 • Handgrepen: controleer de handgrepen op comfort en stevigheid. Pannen met ergonomische handgrepen zijn gemakkelijker te hanteren.
 • Onderhoudsgemak: let op of de pannen vaatwasmachinebestendig zijn en hoe gemakkelijk ze schoon te maken zijn.
 • Prijs en budget: stel een budget vast en zoek naar een pannenset voor inductie die binnen dat budget valt. Duurdere sets hebben vaak extra functies, maar er zijn ook betaalbare opties van goede kwaliteit beschikbaar.
 • Extra functies: overweeg of je extra functies nodig hebt, zoals anti-aanbaklagen, stoom inzetstukken of ovenbestendigheid.

Waarom een pannenset inductie kopen? 

Het kopen van een pannenset inductie biedt verschillende voordelen en is de moeite waard om te overwegen, als je een inductiekookplaat hebt. Hier zijn enkele redenen waarom je zou kunnen overwegen om een  pannenset voor inductie aan te schaffen:

 • Efficiënte warmtegeleiding: inductiekookplaten gebruiken magnetische velden om pannen direct en efficiënt te verwarmen. Inductiepannen zijn speciaal ontworpen om deze warmte gelijkmatig te geleiden, wat resulteert in snellere kooktijden en energiebesparing.
 • Precieze temperatuurregeling: inductiekookplaten bieden nauwkeurige temperatuurregeling, waardoor je de warmte kunt aanpassen aan je exacte behoeften. Dit is essentieel voor specifieke gerechten en sauzen.
 • Veiligheid: inductiekookplaten worden niet heet zoals traditionele kookplaten. De warmte wordt alleen in de pan gegenereerd, waardoor het risico op verbranding aanzienlijk wordt verminderd. Bovendien schakelt de kookplaat automatisch uit als er geen pan op staat.
 • Gemakkelijk schoon te maken: inductiepannen hebben meestal gladde oppervlakken en zijn gemakkelijk schoon te maken. Veel modellen zijn vaatwasmachinebestendig.
 • Duurzaamheid: hoogwaardige inductiepannen zijn vaak duurzaam en gaan lang mee. Ze zijn bestand tegen krassen en deuken en behouden hun uiterlijk en prestaties na verloop van tijd.
 • Brede keuze: er is een breed scala aan inductiepannen beschikbaar, van roestvrij staal tot gietijzer en koper. Je kunt kiezen voor pannen die bij je kookstijl en -voorkeuren passen.
 • Kwaliteitskoken: inductiepannen zorgen voor gelijkmatige verwarming en zijn ideaal voor het bereiden van een breed scala aan gerechten, van braden en sudderen tot sauteren en frituren.
 • Toekomstbestendigheid: aangezien inductiekookplaten steeds populairder worden, is het kopen van een pannenset inductie een investering in de toekomst, aangezien ze compatibel zijn met moderne keukenapparatuur.

De verschillende soorten pannensets inductie 

Er zijn verschillende soorten pannensets inductie beschikbaar om aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen. Hier zijn enkele populaire typen pannensets inductie:

 • Roestvrijstalen pannenset inductie: deze sets zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en hebben een moderne uitstraling. Roestvrijstalen pannen zijn bestand tegen vlekken, verkleuring en corrosie.
 • Gietijzeren pannenset inductie: gietijzeren pannen zijn uitstekend in het vasthouden en geleiden van warmte. Ze zijn ideaal voor braden, stoven en bakken, en ze ontwikkelen een natuurlijke antiaanbaklaag na verloop van tijd.
 • Aluminium pannenset inductie: aluminium pannen zijn lichtgewicht en verwarmen snel, wat handig is voor snelle kookwerkzaamheden. Ze worden vaak voorzien van een anti-aanbaklaag.
 • Koperen pannenset inductie: koperen pannen hebben uitstekende warmtegeleiding, wat ze ideaal maakt voor precisie koken. Ze worden meestal bekleed met roestvrij staal voor duurzaamheid en onderhoudsgemak.
 • Keramische pannenset inductie: deze pannen hebben een keramische anti-aanbaklaag die gemakkelijk schoon te maken is en minder olie of vet vereist bij het koken.
 • Pannenset inductie van geanodiseerd aluminium: deze sets zijn gemaakt van aluminium dat is behandeld om de levensduur en duurzaamheid te vergroten. Ze hebben vaak een antiaanbaklaag en zijn licht van gewicht.
 • Combinatie pannenset inductie: sommige pannensets bevatten een mix van verschillende soorten pannen, zoals steelpannen, koekenpannen en sauspannen, om aan diverse kookbehoeften te voldoen.
 • Complete pannenset inductie: deze sets omvatten een uitgebreide selectie pannen, deksels en soms zelfs keukengerei, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die hun keukenuitrusting willen aanvullen of vernieuwen.

Conclusie

Een goede pannenset inductie kenmerkt zich door een optimale anti-aanbaklaag en gelijkmatige warmteverdeling. Na uitgebreid onderzoek is wat ons betreft de Rochester 18-delig inductie pannenset de beste algemene keuze. Deze set is compleet, heeft een goede anti-aanbaklaag en prettige handgrepen. Wie een meer pannenset voor inductie zoekt, adviseren wij de Coock Pannenset Inductie. Gebruik je je pannen graag voor koken op hoge temperaturen of heb je graag de optie om je pannen in de oven te zetten, dan raden wij de Royalty Line Pannenset Inductie aan. Voor wie wat minder te besteden heeft, maar wél een complete pannenset in huis wil is er de Bebies First 1232 Pannenset Inductie. Een goede keuze voor minder geld! 

Veelgestelde vragen

Zijn alle pannen geschikt voor inductie?

Nee, niet alle pannen zijn geschikt voor inductiekoken. Alleen pannen met een magnetische bodem kunnen met inductiekookplaten worden gebruikt.

Wat is het verschil tussen roestvrijstalen en aluminium inductiepannen?

Roestvrijstalen pannen zijn duurzaam en behouden hun uiterlijk, terwijl aluminium pannen lichtgewicht zijn en snel opwarmen. Beide hebben hun eigen voordelen.

Kan ik met zowel boter als olijfolie bakken in inductiepannen?

Ja, je kunt zowel boter als olijfolie gebruiken om te bakken in inductiepannen. Beide vetten zijn geschikt voor inductiekoken. Houd in gedachte dat olijfolie een gezondere optie is.

Heeft inductiekoken invloed op de luchtkwaliteit in huis?

Inductiekoken heeft over het algemeen geen noemenswaardige invloed op de luchtkwaliteit in huis in vergelijking met andere kookmethoden zoals gas- of elektrisch koken. Dit komt doordat inductiekookplaten de hitte rechtstreeks in de pan genereren en niet via open vlammen of elektrische verwarmingselementen, wat de kans op het vrijkomen van schadelijke gassen of dampen minimaliseert. Wil je er zeker van zijn dat de luchtkwaliteit optimaal is, test dit dan eenvoudig met een luchtkwaliteitsmeter.

Wat is de levensduur van inductiepannen?

De levensduur van inductiepannen hangt af van het materiaal en het gebruik. Hoogwaardige inductiepannen kunnen vele jaren meegaan als ze goed worden onderhouden.

Kan ik een pannenset gebruiken in combinatie met een airfryer?

Niet alle pannen zijn geschikt voor gebruik in een airfryer. Het is essentieel om ovenvaste pannen te gebruiken die de hitte van de airfryer kunnen weerstaan. Pannen met metalen handgrepen en deksels kunnen doorgaans beter worden gebruikt in een airfryer.

Is koken op inductie goed voor mijn gewicht?

Inductiekoken op zich heeft geen directe invloed op je gewicht, maar het kan je helpen om gezondere kookgewoonten te ontwikkelen en maaltijden met minder calorieën te bereiden. Veel pannensets inductie hebben een goede anti-aanbaklaag waarvoor geen olie of boter gebruikt hoeft te worden, dat zorgt voor inname calorieën. Het is echter belangrijk om ook aandacht te besteden aan de ingrediënten die je gebruikt. Houd je gewicht in de gaten door regelmatig te wegen om je gewichtsdoelen te bereiken en te behouden.

Dokter Fit