De 7 Beste Vaatwastabletten van 2024
vaatwastabletten featured image 3

De 7 Beste Vaatwastabletten van 2024

Met vaatwastabletten ervaar je moeiteloos schone en glanzende vaat na elke cyclus, waardoor handmatig afwassen tot het verleden behoort. Deze tabletten komen met vooraf afgemeten hoeveelheden zeep, waardoor je niet hoeft te knoeien met het doseren van vloeibare of poedervormige zeep. Dankzij hun geconcentreerde formule zijn ze in staat om vet en vuil grondig aan te pakken, zelfs bij hardnekkige vlekken. De overvloed aan keuzes en recente zorgen over milieuvriendelijkheid kunnen aankoopbeslissingen bemoeilijken. We hebben een grondige test uitgevoerd op verschillende vaatwastabletten, waarbij we focusten op reinigingskracht, oplosbaarheid, milieuvriendelijkheid en prijs-kwaliteitverhouding. Lees verder en ontdek welke vaatwastabletten als beste uit onze test zijn gekomen.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke vaatwastabletten nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste vaatwastabletten overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste keuze voor extra glans Check Prijs bij Bol
Beste ecologische keuze Check Prijs bij Bol
De beste voordeelverpakking Check Prijs bij Bol
Meest frisse geur Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste vaatwastabletten onderzocht

Beste Algemene Keuze

Dreft Platinum Plus - 80 Stuks

5.0

De vaatwascapsules van Dreft Platinum Plus All in One leveren een grondige, als-nieuw reiniging, met Dreft's ultieme samenstelling om zelfs het meest vastzittende voedsel te verwijderen. Bovendien helpen ze de al opgebouwde dofheid tegen te gaan, herstellend naar de oorspronkelijke glans van je vaatwerk.

Een handigheidje vinden we de sluiting van de verpakking, deze sluit goed waardoor de geur behouden blijft en de tabletten niet uitdrogen. Na het testen van deze tabletten waren we verrast dat zelfs de aanslag van thee verdwenen was uit onze mokken. Het geïntegreerde voorwassysteem neemt ook het voorwasprogramma voor zijn rekening, waardoor water wordt bespaard. Daarnaast zijn de capsules gebruiksvriendelijk door hun unieke samenstelling van vloeistof en poeder in een krachtige capsule die snel oplost en effectief werkt. Hoewel het product uitblinkt in reinigingsprestaties, kan de prijs iets hoger liggen dan bij standaard vaatwastabletten.

Deze vaatwastabletten van het vertrouwde merk Dreft, vinden wij een absolute aanrader en allround oplossing voor hardnekkig vuil en vette vaat. Wil je zeker weten dat je vaat schoon is, zonder voorspoelen, dan ben je met deze vaatwastabletten geholpen!

Voordelen:
 • Verwijdert bestaande dofheid en herstelt glans
 • Doeltreffend in korte cycli, zodat je tijd en energie kunt besparen
 • Geïntegreerd voorwassysteem bespaart water
 • Aanbevolen door fabrikanten van vaatwassers
 • Verkrijgbaar in voordeelverpakking voor extra geldbesparing
Nadelen:
 • Mogelijk duurder dan andere merken
 • Kan smaak afgeven aan servies
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Finish All in 1 Max - 510 Tabletten

4.9

Deze vaatwastabletten van Finish hebben een unieke technologie waardoor je telkens weer geniet van een superschoon resultaat en een verbazingwekkende Jet-Dry-glans, zonder dat je de vaat nog eens hoeft af te wassen.

De tabletten hebben een fris en hygiënisch uiterlijk. In het midden van de tablet vind je een geïntegreerde rode bal. Dit is de zogenaamde Powerball, die speciaal gemaakt is als krachtig component om extra reinigingskracht toe te voegen aan het afwasmiddel en helpt bij het verwijderen van vet en vastzittend voedsel, waardoor een glanzend resultaat ontstaat.

Wij zijn benieuwd of deze vaatwastabletten bestand zijn tegen een vaat vol hardnekkige vette etensresten. We hebben de tabletten getest met een overvolle machine met zowel pannen, bestek en glazen. We kunnen niet anders concluderen dat de vaat stralend schoon uit de vaatwasser komt. Een fijne bijkomstigheid is de fijne geur die er vanaf komt. 

Iedereen die de luxe wil ervaren van dit vaatwasmiddel met unieke technologieën zit met Finish vaatwastabletten goed. De Finish All in 1 Max een aanrader, omdat het wordt aanbevolen door gerenommeerde vaatwasmachine- en glasfabrikanten, en de verpakking 100% recyclebaar is. Met de garantie van een superschoon resultaat en het verwijderen van hardnekkige etensresten, biedt de Finish All in 1 Max een optimale reinigingsoplossing voor jouw vaat.

Wij raden deze voordeelverpakking van 510 tabletten aan om extra te besparen.

Voordelen:
 • Verwijdert hardnekkige etensresten effectief
 • Aanbevolen door vaatwasmachine- en glasfabrikanten
 • Zorgt voor sprankelende glans op vaat en glazen
 • 100% recyclebare verpakking, goed voor het milieu
 • Elimineert vlekken zoals koffie en thee
Nadelen:
 • Kan prijzig zijn bij aanschaf voordeelverpakking
 • Mogelijk te krachtig voor zeer delicate vaat
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Extra Glans

Finish Ultimate Infinity Shine Citroen - 80 Stuks

4.5

Deze vaatwastabletten van Finish zorgen voor krachtige reiniging en onberispelijke glans. Door de 3-compartimententechnologie met protector shield zijn ze nog efficiënter dan de tabletten van voorgaande Finish varianten.

De verpakking van deze vaatwastabletten beloofd een hoop goeds. Zodra we de verpakking openen komt er een heerlijke frisse citroengeur onze kant op. Een voordeel is dat voorspoelen met deze tabletten overbodig is.

We zijn zeer te spreken over het wasresultaat na een wascyclus op eco stand te hebben gedraaid. Naast vuile vaat, zijn ook onze wijnglazen blinkend schoon. Er blijven geen vuilresten achter en de citroengeur blijft hangen waardoor er geen vieze geurtjes achterblijven in de vaatwasser. We zijn positief verrast dat zelf op deze zuinige stand de vaat zo schoon is. Bij alternatieven vaatwastabletten blijven er wel eens resten hangen, die niet oplossen. Deze vaatwastabletten lossen compleet op, waardoor ze optimaal gebruikt worden.

We raden deze vaatwastabletten aan wanneer je veel (wijn)glazen gebruikt die je glanzend voor de dag wil halen. Ze zijn iets duurder dan de gemiddelde vaatwastablet, maar wij begrijpen zeker waarom.

Voordelen:
 • Krachtige reiniging en meer glans
 • Unieke, snel oplossende compartimenten
 • Geen voorspoelen meer nodig, bespaar tijd en water
 • Aanbevolen door gerenommeerde vaatwasmachine- en glasfabrikanten
 • Uitstekend resultaat, zelfs tijdens de ECO-cyclus
Nadelen:
 • Niet geschikt voor zeer korte programma's
 • Redelijk prijzig vergeleken met andere tabletten
Check Prijs op Bol.com
Beste Ecologische Keuze

Ecover Vaatwastabletten - 100 Stuks

5.0

De Ecover vaatwastabletten zijn voorloper op het gebied van een schone vaat leveren met behoud van het milieu. Deze krachtige vaatwastabletten combineren ontvetters, zoutinwerking en glansspoelmiddel voor een vlekkeloos resultaat, zonder fosfaten.

De vaat doen en iets goeds doen voor het milieu klinkt ons als muziek in de oren. We probeerden met goede hoop deze Ecover vaatwastabletten. De verpakking oogt wat saai en sober en zo ook de tabletten zelf. Bij het openen van de verpakking roken we wel een frisse mandarijn geur, wat ons direct opvrolijkte. Een pluspunt is dat ze een 3-in-1 werking hebben waardoor zout of glansspoelmiddel overbodig is. 

Na een wasbeurt van vuile pannen, glazen en bestek kunnen we enkel concluderen dat deze tabletten schone en frisse vaat achterlaten in de vaatwasser. We hebben de vaatwasser op eco-stand laten draaien en zelfs op lagere temperaturen doen ze het meer dan goed.

De Ecover vaatwastabletten zijn een sterke aanbeveling als je op zoek bent naar ecologisch verantwoorde tabletten zonder concessies te doen aan prestaties. Hoewel ze iets duurder zijn, dragen ze bij aan een betere wereld.

Voordelen:
 • Geschikt voor veganisten; vegan friendy ingrediënten
 • Alles-in-één: met geïntegreerd zout en spoelglansmiddel
 • Goede resultaten op ecostand wat het nog milieuvriendelijker maakt
 • Geproduceerd in een Zero-Waste fabriek
Nadelen:
 • Elk tablet is afzonderlijk verpakt in plastic
 • Relatief duur
Check Prijs op Bol.com
De Beste Voordeelverpakking

Sun Optimum Voordeelbox - 140 Stuks

4.7

De vaatwascapsules van Sun Optimum All-in-1 Citroen leveren een superieure prestatie door een grondige reiniging, effectieve ontvetting en een glanzende afwerking te garanderen, zelfs wanneer je het korte of eco-programma van je vaatwasser gebruikt.

De capsule bestaat uit twee delen: een poederdeel en een gedeelte met gel. Het poeder zorgt voor een grondige reiniging en ontvetting, terwijl de gel zorgt voor een mooie glans. Het resultaat is een effectief gereinigde en glanzende vaat, Wat we een groot voordeel vinden is dat het niet uitmaakt op welke manier je de vaatwasser inruimt, je krijgt hoe dan ook schone vaat. We vinden het fijn dat er een zoutfunctie en spoelglans in zit en dat het omhulsel zelf oplost in de machine: allemaal lekker praktisch.

We zijn enthousiast over deze grote voordeelverpakking. Dankzij het volume van deze verpakking is de prijs te overzien. Echter, vinden we de tabletten aan de duren kant in kleinere verpakkingen. Aan de andere kant krijg je wel waar voor je geld omdat we werkelijk geen nadelen kunnen vinden.

Wil je een grote partij vaatwastabletten in huis hebben van goede kwaliteit? Deze voordeelbox van Sun Optimum zorgt dat je lang plezier hebt van een schone vaat zonder enige moeite.

Voordelen:
 • Verkrijgbaar in voordeelverpakking: keuze uit 42 of 14o stuks
 • Verpakt in oplosbaar folie: altijd schone handen
 • Dit product bestaat voor 70 procent uit natuurlijke producten
 • Werkt perfect bij programma’s vanaf 55 graden
Nadelen:
 • Frisse geur verdwijnt snel, als je de vaatwasser niet direct opent
 • Voorzichtigheid geboden met kinderen en contact met de ogen
Check Prijs op Bol.com
Meest Frisse Geur

Sun Expert All-in 1 Extra Power- 42 Stuks

5.0

Deze Sun Expert Extra Power vaatwastabletten zorgen voor een effectieve reiniging met een frisse citroengeur. Deze tabletten bieden niet alleen uitstekende vlekverwijdering en verwijderen zelfs de meest hardnekkige etensresten, maar zorgen ook voor een ontvetting van de vaat en voorkomen kalkaanslag in de vaatwasser.

De tabletten zijn groot van stuk en paars van kleur. De tabletfolie lost op in de machine, waardoor het niet nodig is om de folie vooraf te verwijderen, Een nadeel is dat wanneer er een druppel water in het tablet-bakje zit, het vaatwastablet vast kan komen te zitten en niet oplost. 

We zijn zeer te spreken over de prestaties van dit product. We hadden een redelijk vuile en vette vaat in de machine staan. Na een normale reinigingscyclus komt de vaat er blinkend schoon uit. Bij het openen van de deur komt de heerlijk citroen geur ons tegemoet, de hele keuken ruikt onmiddellijk fris en schoon. Dit willen we vaker.

De tabletten zijn zeker niet goedkoopste uit de test, maar wat ons betreft zijn ze hun geld meer dan waard. Zoek je betrouwbare en effectieve vaatwastabletten met een heerlijke frisse geur? Dan raden wij deze vaatwastabletten zeker aan.

Voordelen:
 • Ecovriendelijk: CO2-neutrale fabriek en biologisch afbreekbare tabletfolie
 • Voorkomt kalkaanslag: geen toevoeging van zout en spoelglans nodig
 • Krachtige vet- en vlekverwijdering: verwijdert zelfs hardnekkige etensresten.
 • Geschikt voor korte programma’s
Nadelen:
 • Relatief duur
 • Geen voordeelverpakking verkrijgbaar
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Fedec Vaatwastabletten - 500 Stuks

4.0

De Fedec Vaatwastabletten zorgen voor een stralend schone vaat en zorgen direct voor een ontkalkende werking van je vaatwasser. Deze vaatwastabletten bieden niet alleen een grondige reiniging, maar houden ook je vaatwasser in optimale conditie. Deze tabletten bestaan uit 3 lagen met ieder een eigen expertise. Hierdoor zorgen ze voor een krachtige en grondige reiniging.

Op het eerste gezicht zien deze blokjes er wat sober uit in vergelijking met anderen vaatwastabletten op de markt. Voor gebruik moeten we de folie verwijderen die om de tablet heen zit. Dit gaat vrij gemakkelijk, dus dat vinden wij een voordeel. 

Na de eerste keer wassen zijn we positief over deze voordelige vaatwastabletten: de vaat komt schoon uit de machine zonder etensresten of vlekken. Niettemin glanzen de glazen niet zo helder dat ze niet nog even met de hand moeten worden opgepoetst. 

Echter, sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de tabletten soms niet volledig oplossen, waardoor er resten achterblijven in de vaatwasser.

Ben je op zoek naar voordelige vaatwastabletten die perfect zijn voor dagelijkse wasbeurten zonder hardnekkig vuil? Deze tabletten van Fedec zijn absoluut een aanrader voor wie een betaalbare optie zoekt voor een schone vaat.

Voordelen:
 • Ontkalkende werking voor optimale vaatwasserconditie
 • Krachtige 3-laags tabletten voor grondige reiniging
 • Geschikt voor alle vaatwassers
 • Eenvoudig in gebruik volgens bijgeleverde instructies
 • Lage prijs voor een 500 tabletten verpakking
Nadelen:
 • Minder geschikt voor glazen
 • De vaatwastabletten lossen niet altijd compleet op
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van vaatwastabletten?

 • Reinigingskracht: je wilt natuurlijk dat je vaat schoon en glanzend uit de vaatwasser komt. Vaatwastabletten verschillen in de mate waarin ze vet en vuil kunnen aanpakken. Let op de reinigingskracht bij je keuze.
 • Ingrediënten: sommige vaatwastabletten bevatten chemische ingrediënten die mogelijk schadelijk zijn voor het milieu. Overweeg milieuvriendelijke tabletten die biologisch afbreekbaar zijn.
 • Prijs: de kosten van vaatwastabletten kunnen variëren. Hoewel duurdere tabletten vaak betere reinigingskracht bieden, zijn er ook minder dure opties die een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben.
 • Geur: vaatwastabletten komen in verschillende geuren. Hoewel de geur niet bijdraagt aan de reinigingskracht, kan het wel bijdragen aan de frisheid van je vaat en keuken.
 • All-in-one opties: er zijn all-in-one vaatwastabletten beschikbaar die naast reinigen ook zorgen voor zout en spoelglansfuncties. Dit kan een praktische en kosteneffectieve keuze zijn.
 • Verpakking: hoewel dit misschien onbelangrijk lijkt, kan de verpakking van de vaatwastabletten invloed hebben op hun houdbaarheid en het gemak bij het gebruik. Kies voor een gemakkelijk te openen verpakking die de tabletten droog houdt.

De voordelen van vaatwastabletten

 • Tijdsefficiëntie: met vaatwastabletten hoef jij je geen zorgen meer te maken over het doseren van wasmiddel en glansspoelmiddel. Alles zit in een handig tablet. Hierdoor bespaar je tijd en kan je meer genieten van je vrije momenten.
 • Hygiënisch: vaatwastabletten verwijderen effectief hardnekkig vuil en etensresten, waardoor je servies en bestek altijd brandschoon uit de vaatwasser komen. Dit zorgt voor een optimale hygiëne in jouw keuken.
 • Bescherming van je vaat: de speciale samenstelling van vaatwastabletten helpt glazen helder te houden en beschermt je vaat tegen kalkaanslag. Zo blijven jouw borden, glazen en bestek langer mooi.
 • Gemakkelijk op te bergen: in tegenstelling tot grote flessen vloeibaar wasmiddel, nemen vaatwastabletten weinig ruimte in. Je bergt ze gemakkelijk op in een keukenkastje.
 • Kostenbesparend: met vaatwastabletten doseer je altijd de juiste hoeveelheid, waardoor je geen onnodig wasmiddel verspilt. Dit maakt vaatwastabletten een kosteneffectieve keuze.
 • Milieuvriendelijk: er zijn vaatwastabletten op de markt die biologisch afbreekbaar zijn en geen fosfaten bevatten. Zo draag jij bij aan een beter milieu.
 • Frisse geur: vaatwastabletten laten een aangename, frisse geur achter in je vaatwasser. Zo ruikt je keuken na elke wasbeurt weer heerlijk fris. 

Conclusie

De Dreft Platinum Plus vaatwascapsules bieden uitstekende reiniging, glansherstel en handige verpakkingen, inclusief een geïntegreerd voorwassysteem voor waterbesparing. Hoewel mogelijk duurder, zijn ze de beste algemene keuze voor effectieve vaatverzorging en -glans.

Gebruik je veel glazen en wil je een vaatwasttablet die al je glaswerk laat stralen? De Finish Ultimate Infinity Shine Citroen vaatwastabletten is dof servies verleden tijd.  Daarnaast blijven er geen vuilresten achter en de citroengeur blijft hangen waardoor er geen vieze geurtjes achterblijven in de vaatwasser. 

Hecht je belang aan een betere wereld en kies je graag voor ecologische vaatwastabletten? De Ecover vaatwastabletten combineren ontvetters, zoutinwerking en glansspoelmiddel voor een vlekkeloos resultaat, zonder fosfaten. Een klein detail is dat ze wel wat duurder zijn dan de gemiddelde vaatwastablet op de markt.

Veelgestelde vragen

Hoeveel vaatwasstabletten heb ik per wasbeurt nodig?

Eén vaatwastablet per wasbeurt is voldoende. Plaats het tablet in het daarvoor bestemde vakje van je vaatwasser.

Waar moet ik het vaatwastablet in de vaatwasser plaatsen?

Er is een speciaal vakje in je vaatwasser waar je het vaatwastablet in kunt plaatsen. Raadpleeg de handleiding van je vaatwasser voor de exacte locatie.

Kan ik vaatwastabletten ook voor de handafwas gebruiken?

Nee, vaatwastabletten zijn speciaal ontworpen voor vaatwassers en zijn niet geschikt voor de handafwas.

Hoe bewaar ik vaatwastabletten het beste?

Bewaar je vaatwastabletten op een droge, koele plek buiten bereik van kinderen. Vermijd direct zonlicht.

Wat is het verschil tussen reguliere en ‘all-in-one’ vaatwastabletten?

‘All-in-one’ vaatwastabletten bevatten extra ingrediënten zoals zout en glansspoelmiddel. Bij reguliere vaatwastabletten moet je deze middelen apart toevoegen.

Zijn er milieuvriendelijke vaatwastabletten?

Ja, er zijn diverse merken die milieuvriendelijke vaatwastabletten aanbieden. Deze zijn vaak vrij van fosfaten en hebben biologisch afbreekbare verpakkingen.

Wat als mijn vaat niet schoon wordt met één tablet?

Als je vaat niet schoon wordt, kan dit liggen aan de hardheid van het water, de belading van je vaatwasser of de mate van vervuiling. Probeer eens een ‘all-in-one’ tablet of voeg extra zout en glansspoelmiddel toe.”

Dokter Fit