De 7 Beste Pannensets van 2023
pannenset featured image

De 7 Beste Pannensets van 2023

Met de beste pannensets is koken altijd een plezier. Je vindt een hoop verschillende sets op de markt, maar niet iedere set gaat even lang mee. Dat is zonde van je investering. Let dus goed op de kwaliteit van de set. Hierbij kun je naar de vertrouwde merken kijken, maar ook minder bekende merken zijn vaak een uitstekende keuze.

Voor iedere keuken is er wel een passende set, maar het zelf zoeken naar een set die aan jouw wensen voldoet, kost vaak nog flink wat zoekwerk. Om je hierbij een handje te helpen, hebben wij kritisch gekeken naar de hoogste gewaardeerde pannensets op de markt.

Het beste pannenset overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Best algemene keuze Check Prijs
Beste luxe keuze Check Prijs
Beste ultra anti-aanbaklaag Check Prijs
Meest complete pannenset Check Prijs
Beste keuze van aluminium Check Prijs
Beste keuze met marmeren coating Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste pannensets onderzocht

Best Algemene Keuze

Rochester Pannenset

4.8

Deze pannenset van Rochester is 18-delig en daarmee een complete set om allerlei soorten gerechten mee te bereiden. De set bestaat namelijk uit 2 steelpannen met deksels, 2 kookpotten met deksels, 2 koekenpannen, 5 stuks kookgerei en 3 onderzetters. 

De pannen zijn gemaakt van aluminium en de bijbehorende deksels van getemperd glas. De pannenset is geschikt voor verschillende soorten warmtebronnen, waaronder inductie. Ze hebben bovendien stevige handgrepen die tijdens het koken niet warm worden. De non-stick coating zorgt ervoor dat gerechten niet aan de pan blijven kleven. We vonden het fijn dat we met deze pannenset direct een complete set met kook- en bakmateriaal hebben. Ook ontvingen we een gratis receptenboek met 20 heerlijke gerechten. Ideaal als je wat meer inspiratie nodig hebt dus.

We raden deze pannenset aan als je op zoek bent naar een complete keukenset, inclusief kookgerei en onderzetters en dat alles voor een betaalbare prijs!

Voordelen:
 • 18-delige set, daarmee direct een complete huisraad voor de keuken
 • Inclusief 5-delig keukengerei en onderzetters
 • Lichte pannen met fijne handgrepen
 • Goede non-stick coating
 • Met gratis receptenboek voor extra tips
Nadelen:
 • Sommige pannen kunnen aan de onderkant te rond zijn om aansluiting te vinden met een inductiekookplaat
 • Het kookgerei is van matige kwaliteit
Check Prijs op Bol.com
Beste Luxe Keuze

Isenvi Avon Pannenset

4.7

Deze duurzame pannenset van Isenvi bestaat uit 7 pannen: een sauspan, een wok, een hapjespan, twee koekenpannen en twee kookpannen. Bovendien zijn er vier glazen deksels met stoomgaatje inbegrepen. Met deze keramische pannenset heb je dus direct een compleet keuken arsenaal in huis. 

De pannenset is 100% PFAS, PFOA en PFTE vrij, je kunt dus zorgeloos en veilig koken met deze set. Ook zijn de pannen 100% recyclebaar of gemaakt van gerecycled materiaal. Dat maakt dit in veel opzichten een zeer milieuvriendelijke set en dus een goede keuze voor jezelf en het milieu. De pannen zijn geschikt voor elke hittebron, inclusief inductie. De ergonomische handgrepen liggen goed in de hand en worden niet heet tijdens het koken. De keramische anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat eten niet aankoekt. Je hebt om deze reden minder vetstof nodig om lekker te kunnen bakken. Wees wel voorzichtig met metalen spatels in de pannen, deze kunnen de anti-aanbaklaag beschadigen. Als kers op de taart kan de gehele set in de vaatwasser. 

We raden deze pannenset aan als je op zoek bent naar een tamelijk complete set met pannen die goed zijn voor zowel je eigen gezondheid als die van het milieu.

Voordelen:
 • Gaan zeer lang mee in ruil voor een iets hogere investering
 • Pannen zijn 100% recyclebaar of gemaakt van gerecycled materiaal, dus een duurzame keuze
 • Ergonomische handgrepen die prettig in de hand liggen en niet heet worden
 • Keramische anti-aanbaklaag waardoor minder vetstof nodig is om te bakken
Nadelen:
 • Metalen voorwerpen kunnen de anti-aanbaklaag beschadigen
 • De wok is erg groot en past niet in elke keukenkast
Check Prijs op Bol.com
Beste Ultra Anti-Aanbaklaag

Just Perfecto Pannenset

4.6

Deze 10-delige pannenset van Just Perfecto beschikt over een anti-aanbaklaag met graniet. De anti-aanbaklaag is daarmee tot 10x sterker dan een teflon variant. Bovendien kun je met een granieten anti-aanbaklaag vetvrij koken en heb je geen boter nodig, tenzij je het lekker vindt voor de smaak. Behalve dat de anti-aanbaklaag ervoor zorgt dat eten onmogelijk blijft plakken aan de bodem, zorgt het er ook voor dat de pannen eenvoudig schoon te maken zijn. Een groot voordeel van deze set is dat alle onderdelen in de vaatwasser kunnen.

Naast een hoogwaardige kwaliteit hebben de pannen een elegant design en zijn ze verkrijgbaar in de kleuren beige, bruin of zwart. Alle varianten beschikken over houtkleurige, bakelieten handgrepen die ergonomisch gevormd zijn. Daardoor zijn de pannen goed vast te pakken en worden ze bovendien niet heet tijdens het koken. Behalve de pannen en bijbehorende, glazen deksels met stoomgaatje, bevat deze set ook een stoommandje en een hittebestendige, siliconen spatel. Ook zijn de pannen magnetronbestendig en kunnen ze in de oven gezet worden.

We raden deze pannenset aan als je op zoek bent naar een pannen met een granieten anti-aanbaklaag die eten beslist niet laat aanbakken en bovendien een fraai design heeft.

Voordelen:
 • Handig stoommandje, wat bij de meeste pannensets ontbreekt
 • Mogelijkheid om vetvrij te bakken vanwege de kwaliteit van de anti-aanbaklaag
 • Elegant design met ergonomische handgrepen
 • Aan te vullen met pannen uit dezelfde serie voor een nog completere set
Nadelen:
 • De pannen zijn tamelijk zwaar
 • Er zit slechts één kookpan in de set
Check Prijs op Bol.com
Meest Complete Pannenset

Swiss-Pro+ Pannenset

4.7

Deze 33-delige set van Swiss Pro+ biedt alles wat je nodig hebt in je keukenkast. Behalve 8 verschillende pannen, van steelpan tot grillpan, bevat deze set ook zes glazen deksels met stoomgaatje in verschillende maten en 7 spatels en (pol)lepels om de set helemaal compleet te maken. Met één aankoop ben je direct voorzien van al je culinaire benodigdheden en staat niets je meer in de weg om heerlijke gerechten op tafel te toveren. 

De pannen zijn gemaakt van hoogwaardige steenmaterialen en worden snel warm. Hierdoor hoef je minder energie te gebruiken. De anti-aanbaklaag met keramische coating zorgt ervoor dat je kunt bakken met minder vetstof. De pannen zijn duurzaam, licht in gewicht en vrij van de schadelijke stof PFOA. De handgrepen zijn verwijderbaar en alle pannen kunnen in de vaatwasser. 

We raden deze set aan als je op jezelf gaat wonen of gewoon een complete pannenvoorraad zoekt waar je jarenlang mee vooruit kunt.

Voordelen:
 • Zeer complete, 33-delige set inclusief ruim assortiment spatels
 • Gemaakt van hoogwaardige steenmaterialen - voelen en ogen robuust
 • De pannen warmen snel op wat energiebesparend is
 • Vaatwasserbestendig, wat erg fijn is met zoveel pannen
Nadelen:
 • Slechts keuze uit één kleur
 • De deksels hebben grote handgrepen die veel ruimte innemen in de kast
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Van Aluminium

Coock Pannenset

4.7

Deze 19-delige pannenset van Coock biedt alles wat je nodig hebt in de keuken. De pannen zijn gemaakt van aluminium, de handgrepen zijn van bakeliet en hebben een ergonomische grip. De set bestaat uit 2 steelpannen, een kookpan, hapjespan en 3 koekenpannen. Ook zit er een stoommandje en 4 nylon kookgerei items bij de set. Alle pannen, behalve de koekenpannen, komen met een glazen deksel met stoomgaatje. 

De pannen bevatten een keramische anti-aanbaklaag die vrij is van PFAS; een stof die ongezond is voor mens en milieu. Met deze pannen maak je daarmee een milieuvriendelijke keuze en doe je ook je gezondheid een plezier. Als extraatje ontvingen we een e-book over (h)eerlijk eten, ook zaten er 3 handige onderzetters bij die ook als pannenlap kunnen dienen. 

We raden deze set aan als je op zoek bent naar een veelzijdige, kwalitatief goede set, vrij van PFAS.

Voordelen:
 • Met 19 delen een zeer complete set met alles wat je nodig hebt
 • Veelzijdige set; behalve pannen ook 4 kookitems en 3 handige onderzetters/pannenlappen
 • Keramische aanbaklaag vrij van PFAS
 • Vaatwasbestendig, pannen afwassen met de hand behoort tot het verleden
 • Met handig e-book boordevol tips en recepten
Nadelen:
 • Koekenpannen hebben geen meegeleverde deksel
 • De pannen kunnen niet in de oven gebruikt worden
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Marmeren Coating

Maison and Kitchen Pannenset

4.6

De pannenset van Maison and Kitchen beschikt over een marmeren coating. Deze coating heeft veel voordelen. Zo is de kleur van de coating zwart en niet wit en zal dus niet zichtbaar verkleuren. Ook betekent deze coating dat er geen anti-aanbaklaag aan de pan is toegevoegd, wat als voordeel heeft dat de stof Teflon en daarmee de schadelijke stof PFOA niet in de pan is verwerkt. Olie gebruiken is niet nodig in verband met de coating en het maakt de pannen eenvoudig om schoon te maken.  

Bovendien kunnen deze pannen daardoor beter hitte verdragen, tot wel 450 graden Celsius. Dit maakt de pannen ook gelijk een stuk duurzamer, aangezien het onmogelijk is dat de pannen verbranden. De set bestaat uit 3 braadpannen, 2 koekenpannen en een sauspan. Er zitten 4 glazen deksels bij die op alle pannen te gebruiken zijn. De pannen kunnen op alle verschillende soorten warmtebronnen worden gebruikt.

We raden deze set aan als je op zoek bent naar een set die beschikt over de voordelen van een marmeren coating.

Voordelen:
 • Marmeren coating waardoor er geen schadelijke stof zoals PFOA in de pan is verwerkt
 • Geen olie of boter nodig om te bakken dankzij de hoogwaardige anti-aanbaklaag
 • De pannen verdragen een hitte tot wel 450 graden Celsius
 • Geschikt voor elke soort energiebron dankzij de robuuste afwerking
Nadelen:
 • De steelpan heeft een te zware steel waardoor deze topzwaar is
 • Pannen kunnen in de vaatwasser, maar handwas wordt geadviseerd
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Bebies First 1232 Pannenset

4.3

Met deze 12-delige pannenset heb je gelijk elke pan in huis die je nodig hebt om een heerlijke maaltijd mee op tafel te zetten. De set bestaat uit 5 pannen, 1 steelpan, 3 braadpannen en een steelpan. Ook krijg je er twee onderzetters bij. De pannen zijn gemaakt van een hoge kwaliteit RVS en elke pan heeft een bijpassende glazen deksel met stoomgaatje. 

De pannen zijn geschikt voor elke warmtebron. De 7-laagse thermische bodem maakt warmtegeleiding mogelijk en zorgt ervoor dat eten snel opgewarmd wordt en ook warm blijft. De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat de pannen eenvoudig schoongemaakt kunnen worden, maar de pannen kunnen ook in de vaatwasser. De handgrepen van de pannen blijven koel tijdens het koken, waardoor je geen pannenlappen nodig hebt en je vingers niet verbranden. 

We raden deze set aan als je op zoek bent naar een complete set van goede kwaliteit, maar niet voor de hoogste prijs. Ideaal voor als je op jezelf gaat wonen, of een basisset zoekt die jarenlang mee gaat.

Voordelen:
 • Prima budgetset die alle benodigde pannen bevat om een lekkere maaltijd mee te bereiden
 • Lange levensduur door het hoogwaardige RVS -materiaal
 • Gelijkmatige warmteverdeling door de 7-laagse bodem
 • Handgrepen blijven koel tijdens het koken waardoor vingers niet verbranden
Nadelen:
 • Er kunnen roestplekjes ontstaan op de pannen
 • De anti-aanbaklaag is niet van de allerhoogste kwaliteit
Check Prijs op Bol.com

De beste pannensets vergeleken

Best Algemene Keuze Beste Luxe Keuze Beste Ultra Anti-Aanbaklaag Meest Complete Pannenset Beste Keuze Van Aluminium Beste Keuze Met Marmeren Coating Beste Goedkope Keuze
Rochester Pannenset Isenvi Avon Pannenset Just Perfecto Pannenset Swiss-Pro+ Pannenset Coock Pannenset Maison and Kitchen Pannenset Bebies First 1232 Pannenset
Algemene score 4,8/5 4,7/5 4,6/5 4,7/5 4,7/5 4,6/5 4,3/5
Anti-aanbaklaag 4,8/5 4,6/5 4,6/5 4,6/5 4,6/5 4,8/5 4,1/5
Vaatwasserbestendig 4,5/5 4,8/5 4,8/5 4,8/5 4,8/5 4,5 /5 4,8/5
Complete set 4,8/5 4,8/5 4,5/5 4,8/5 4,8/5 4,6/5 4,6/5
Ergonomische handgreep 4,8/5 4,7/5 4,7/5 4,7/5 4,8/5 4,6/5 4,2/5
Prijs €€ €€€€ €€ €€€ €€€ €€

Waar moet je op letten bij het kopen van een pannenset? 

Bij het kopen van een pannenset zijn er verschillende factoren waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste set voor jouw behoeften kiest. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 • Materiaal: kies een materiaal dat past bij je kookbehoeften en onderhoudsbereidheid, zoals roestvrij staal, aluminium, gietijzer of koper.
 • Warmtegeleiding: zoek naar pannen met gelijkmatige warmteverdeling om gelijkmatig koken te bevorderen en hotspots te voorkomen.
 • Dekseltype: overweeg transparante deksels om het koken te controleren zonder het deksel op te tillen.
 • Handgrepen: controleer of de handgrepen comfortabel en hittebestendig zijn voor veilig gebruik.
 • Geschiktheid voor kookplaat: zorg ervoor dat de pannen geschikt zijn voor jouw type kookplaat (inductie, gas, elektrisch, etc.).
 • Onderhoud: bedenk hoeveel onderhoud je bereid bent te doen, aangezien sommige materialen meer zorg vereisen dan andere.
 • Setgrootte: bepaal hoeveel pannen je nodig hebt en of je specifieke maten of soorten pannen nodig hebt, zoals sauspannen of koekenpannen.
 • Budget: stel een budget op en zoek naar een pannenset binnen dat bereik.
 • Merk en kwaliteit: lees reviews en vraag om aanbevelingen om kwaliteitsmerken te identificeren.
 • Garantie: controleer of de set wordt geleverd met garantie voor mogelijke fabricagefouten.
 • Extra functies: overweeg of extra functies zoals stapelbaarheid, afneembare handvatten of speciale anti-aanbaklagen voor jou belangrijk zijn.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een pannenset kiezen die het beste past bij je kookbehoeften, budget en levensstijl. Het is vaak een goede investering om te kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid, omdat goede pannen jarenlang mee kunnen gaan en een positieve invloed kunnen hebben op je kookervaring.

Waarom zou je een pannenset kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou overwegen om een set pannen te kopen in plaats van individuele pannen. Hier zijn enkele voordelen van het kopen van een pannenset:

 • Compleet assortiment: sets bevatten meestal een verscheidenheid aan pannen in verschillende maten en vormen, zoals koekenpannen, sauspannen en soeppannen. Hierdoor heb je de juiste pan bij de hand voor verschillende kookbehoeften.
 • Esthetisch en coördinatie: sets zijn vaak ontworpen om bij elkaar te passen qua uiterlijk en stijl. Dit kan de uitstraling van je keuken verbeteren en zorgen voor een uniforme uitstraling.
 • Kostenbesparend: het kopen van een pannenset kan vaak voordeliger zijn dan het apart aanschaffen van individuele pannen. Je krijgt meestal korting wanneer je een set koopt in plaats van afzonderlijke pannen.
 • Gemak: met een pannenset hoef je niet afzonderlijk te zoeken naar bijpassende pannen voor verschillende kooktaken. Alles wat je nodig hebt, is binnen handbereik.
 • Ruimtebesparing: pannensets zijn vaak ontworpen om gemakkelijk in elkaar te kunnen stapelen, wat ruimtebesparend is in je keukenkasten of opslagruimte.
 • Consistent koken: als alle pannen in een set van hetzelfde merk en materiaal zijn, kun je consistentere kookresultaten bereiken, omdat ze vergelijkbare warmtegeleiding en warmtebehoud zullen hebben.
 • Cadeauoptie: pannensets kunnen een nuttig en gewaardeerd geschenk zijn voor bruiloften, verhuizingen of andere speciale gelegenheden.
 • Efficiëntie: het hebben van een complete set van pannen kan de efficiëntie in de keuken vergroten, omdat je snel kunt schakelen tussen verschillende pannen zonder tijd te verspillen aan het zoeken naar de juiste maat.

Kortom, het kopen van een set van pannen kan handig, kosteneffectief en ruimtebesparend zijn, en het kan bijdragen aan een betere kookervaring in je keuken. Het is echter belangrijk om zorgvuldig te overwegen welke set het beste bij je behoeften en budget past voordat je een aankoop doet.

Verschillende soorten pannensets

Er zijn verschillende soorten pannensets beschikbaar, elk ontworpen om aan specifieke kookbehoeften te voldoen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten pannensets:

 • Basissets: dit zijn de meest voorkomende sets en bevatten doorgaans een assortiment van essentiële pannen zoals koekenpannen, sauspannen en soeppannen. Deze sets zijn geschikt voor algemene kookbehoeften en zijn ideaal voor beginners of mensen die hun keukenuitrusting willen uitbreiden.
 • Kooksets: deze sets zijn ontworpen voor specifieke kookstijlen of gerechten. Voorbeelden zijn woks met deksels en stoominzetten voor Aziatische gerechten, grillpannen voor het grillen van vlees en vis, of pastapannen met inzetstukken voor het koken van pasta.
 • Materiaalsets: pannen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals roestvrij staal, gietijzer, aluminium of koper. Elke set heeft unieke eigenschappen die van invloed zijn op de kookprestaties. Bijvoorbeeld, een roestvrijstalen set is duurzaam en geschikt voor algemeen gebruik, terwijl een gietijzeren set uitstekend is voor het braden en sudderen.
 • Specialiteitsets: deze sets zijn ontworpen voor specifieke taken of gerechten. Voorbeelden zijn aardappelpureepannen, eierpannen, crêpepannen, en meer. Ze kunnen handig zijn voor gespecialiseerde kookprojecten.
 • Kinderpannensets: deze sets zijn ontworpen voor kinderen om hen te helpen kennismaken met koken. Ze zijn meestal kleiner van formaat en kunnen worden geleverd met veiligheidsfuncties zoals handgrepen die niet te heet worden.
 • Gourmetsets: deze sets bevatten vaak een combinatie van pannen en accessoires voor mensen die graag experimenteren met geavanceerde kooktechnieken, zoals sous-vide koken of flamberen.
 • Inductiesets: specifieke sets zijn ontworpen om te werken op inductiekookplaten, die specifieke eisen stellen aan het materiaal en de bodem van de pannen.
 • Kleurensets: deze sets zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn ideaal voor wie zijn keuken wil coördineren of een specifieke esthetische uitstraling wil creëren.

Bij het kiezen van een pannenset is het belangrijk om je kookbehoeften, budget en persoonlijke voorkeuren in overweging te nemen. Er is een breed scala aan sets beschikbaar, dus je kunt er een vinden die perfect past bij jouw specifieke situatie.

Conclusie

Een goede pannenset kenmerkt zich door compleetheid. Niet alleen pannen zijn daarbij belangrijk, ook eventuele accessoires kunnen een goede toevoeging zijn voor een set. Wat ons betreft is de Rochester Pannenset  de beste algemene keuze. Een zeer complete set voor een goede prijs. Is je budget voor pannen wat groter en zoek je een pannenset met een luxe uitstraling, dan is de Isenvi Avon Pannenset  iets voor jou. Zoek je een set met een fantastische anti-aanbakfunctie, dan raden we de Just Perfecto Pannenset aan. En voor wie graag kookt met pannen met een marmeren coating zal geen spijt krijgen van de Maison and Kitchen Pannenset

In het land van pannensets is er voor ieder wat wils een geschikte set te vinden. Bedenk goed welke eisen jij stelt aan pannen en maak een weloverwogen keuze. 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen roestvrijstalen en aluminium pannen?

Roestvrijstalen pannen zijn duurzaam en behouden hun uiterlijk, terwijl aluminium pannen lichtgewicht zijn en snel opwarmen. Beide hebben hun eigen voordelen.

Kan ik met zowel boter als olijfolie bakken in een pannenset?

Ja, je kunt zowel boter als olijfolie gebruiken om te bakken met een set. Beide vetten zijn geschikt voor bakken en braden. Houd in gedachte dat olijfolie een gezondere optie is.

Heeft koken en bakken invloed op de luchtkwaliteit in huis?

Ja, koken en bakken kunnen invloed hebben op de luchtkwaliteit in huis. Dit komt doordat tijdens het koken en bakken verschillende stoffen en vetdeeltjes in de lucht kunnen vrijkomen, wat de luchtkwaliteit kan beïnvloeden. Ben je benieuwd naar de luchtkwaliteit in huis? Raadpleeg dan eens een luchtkwaliteitsmeter om hier meer over te leren.

Wat is de beste hittebron om eten op te bereiden?

De beste hittebron hangt af van wat je kookt en je persoonlijke voorkeur. Veel thuiskoks gebruiken een combinatie van verschillende hittebronnen, afhankelijk van het gerecht dat ze bereiden. Zo gebruik je een stoomoven om je eten met stoom te bereiden waardoor voedingsstoffen behouden blijven, een gasfornuis zorgt voor directe en nauwkeurige warmteregeling en inductiekookplaten zijn efficiënt en warmen snel op. Het is belangrijk om vertrouwd te raken met de eigenschappen en voordelen van elke hittebron om te kunnen kiezen welke het meest geschikt is voor een bepaald gerecht.

Kan ik pannen gebruiken in combinatie met een airfryer?

Niet alle pannen zijn geschikt voor gebruik in een airfryer. Het is essentieel om ovenvaste pannen te gebruiken die de hitte van de airfryer kunnen weerstaan. Pannen met metalen handgrepen en deksels kunnen doorgaans beter worden gebruikt in een airfryer.

Dokter Fit