De Top 10 Beste Slowjuicers Voor Gezonde Sapjes
slowjuicer featured image

De Top 10 Beste Slowjuicers Voor Gezonde Sapjes

Een slowjuicer is handig keukenapparaat dat op lage snelheid het sap uit groente en fruit perst, waardoor je een heerlijk en gezond sapje krijgt. Het pulp en sap worden van elkaar gescheiden en je kunt het pulp hergebruiken voor leuke recepten.

Sinds ik een slowjuicer in huis heb, maak ik vaker gezonde sapjes en krijg ik een stuk meer vitamines binnen. Het grootste voordeel vind ik dat dit apparaat, vergeleken met bijvoorbeeld een blender, geschikter is voor het persen van sap uit groentes.

In deze top 10 zet ik de beste slowjuicers voor je op een rij: van luxe modellen tot voordelige juicers en van grote tot compacte exemplaren. Wat je ook zoekt, er zit altijd een goede juicer tussen!

Beste slowjuicer overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Gebruiksvriendelijkste keuze Check Prijs
Beste keuze voor sap to-go Check Prijs
Krachtigste keuze Check Prijs
Grootste reservoirs Check Prijs
Beste stille keuze Check Prijs
Beste kleine keuze Check Prijs
Mooiste design Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 10 beste slowjuicers onderzocht

Beste Algemene Keuze

KitchenBrothers Slowjuicer

4.8

Deze slowjuicer van KitchenBrothers komt goed uit onze test: veel sap en droog pulp, makkelijk in gebruik en reservoirs groot genoeg voor meerdere sapjes.

De 7-traps vijzel zorgt voor een maximale opbrengst van sap door al het vocht eruit te persen. Tijdens onze test bleek het pulp inderdaad droger dan bij andere modellen, al kan het nodig zijn om het twee keer door het apparaat te doen. We vonden het handig dat vooruit en achteruit draaien mogelijk was, waardoor er geen restjes achterbleven.

Het sapreservoir van 700 milliliter en het pulpreservoir van 1400 milliliter zijn groot genoeg voor twee tot drie sapjes. We vonden het apparaat makkelijk in gebruik, maar vonden het jammer dat we grotere ingrediënten moesten snijden vanwege de kleinere opening. Let erop dat je ze niet te klein snijdt, dan kunnen ze vast komen te zitten.

Hoewel dit apparaat een minder hoog vermogen heeft dan concurrerende modellen, perste het uitstekend en waren ook hardere ingrediënten geen probleem. Het apparaat voelde stevig aan en voldeed aan onze verwachtingen.

We raden dit model van KitchenBrothers aan als je een betaalbare slowjuicer zoekt die op alle vlakken goed scoort.

Voordelen:
 • Pulp droger dan bij andere modellen
 • Maximale sapopbrengst door 7-traps vijzel
 • Sap langer houdbaar, omdat er weinig zuurstof vrijkomt tijdens persen
 • Veilig: schakelt automatisch uit na 20 minuten continu gebruik
Nadelen:
 • Kleinere opening, snijden bij sommige ingrediënten nodig
 • Te kleine stukjes kunnen vast komen te zitten
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Sage The 3X Bluicer Pro

4.7

De zogenaamde bluicer van Sage is een blender en juicer in één apparaat en daarmee een luxe keuze.

Met een vermogen van 1350 Watt kan dit krachtige apparaat persen, mixen of een combinatie van de twee. We vonden het handig dat we uit een aantal programma’s konden kiezen of zelf de snelheid van 1 tot 10 instelden. Een speciale technologie extraheert vers sap direct in de grote mengbeker van 1,5 liter en zorgt ervoor dat vitamines goed behouden blijven.

We vonden het apparaat makkelijk in gebruik, onder andere dankzij de programma’s. Omdat je twee apparaten in één hebt, is dit iets ingewikkelder dan een simpele slowjuicer, maar toch was dit apparaat gebruiksvriendelijk. Schoonmaken was een fluitje van een cent en ook de grote trechter bespaarde snijwerk, omdat er een hele appel in paste.

De behuizing van roestvrij staal voelt stevig aan en het apparaat is van hoge kwaliteit, al vonden we het voor een product in deze prijsklasse jammer dat de mengkommen van plastic zijn. Let erop dat het apparaat vrij veel ruimte in beslag neemt in de keuken en een hoog gewicht (9 kilo) heeft.

We raden de handige juicer en blender in één als je op zoek bent naar een luxe en krachtig keukenapparaat voor verschillende doeleinden.

Voordelen:
 • Juicer en blender in één
 • Brede trechter, groot genoeg voor hele appel
 • Extra krachtig met een vermogen van 1350 Watt
 • Keuze uit voorgeprogrammeerde instellingen of 10 snelheden
Nadelen:
 • Plastic kannen jammer in deze prijscategorie
 • Erg zwaar met gewicht van 9 kilo
 • Prijzig
Check Prijs op Bol.com
Gebruiksvriendelijkste Keuze

Niceey Slowjuicer

4.3

Deze slowjuicer van Niceey is een gebruiksvriendelijke keuze waar je meerdere sapjes in één keer mee maakt.

Het apparaat beschikt over een 6-traps vijzel die zorgt voor een maximale opbrengst van nutriënten en sap. We persten hier zowel sap als groente mee en waren onder de indruk van de snelheid. In minder dan een minuut stond er een gezond sapje op tafel zonder dat er natte pulp overbleef. Het geluidsniveau van de juicer is gemiddeld en niet storend.

Qua kwaliteit van materialen scoort dit model gemiddeld, maar de grootte van de reservoirs sprong eruit. In het sapreservoir van 900 milliliter bereid je drie of vier sapjes en ook het pulpreservoir van 1,4 liter was groot genoeg voor de fruit- en groenteresten. Via de grote opening brachten we ingrediënten makkelijk in zonder dat we deze klein hoefden te snijden. Ideaal, want dit bespaarde tijd.

Het schoonmaken was iets lastiger, met name door de hoekjes en randjes. Gelukkig kregen we hiervoor een handig borsteltje meegeleverd en konden de reservoirs in de vaatwasser.

We raden dit model van Niceey aan als je op zoek bent naar een juicer waarmee je snel sapjes op tafel zet, zonder dat je hier veel voor hoeft te snijden.

Voordelen:
 • Grote vulopening zorgt ervoor dat je minder snijwerk hebt
 • Grote reservoirs: 900 ml voor sap, 1400 ml voor pulp
 • Werkt snel, binnen 60 seconden is het sap klaar
 • Voor- en achteruit draaien, waardoor er geen voedselresten achterblijven
 • Veiligheidsvergrendeling voor kinderen
Nadelen:
 • Schoonmaken duurt langer door randjes
 • Geen automatische uitschakeling
 • Gebruiksaanwijzing minder duidelijk
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Sap To-Go

KitchenBrothers Juicer

4.5

Als je graag sap meeneemt voor onderweg is deze slowjuicer van KitchenBrothers met handige reisflessen een goede keuze.

Dankzij de 7-traps vijzel haal je zoveel mogelijk vocht uit je groente en fruit, wat ook tijdens onze test bleek aan het drogere pulp. Het apparaat beschikt over een stand voor zacht fruit en een stand voor hard fruit, net als een stopknop en een terugdraaifunctie om te voorkomen dat er restjes achterblijven. We vonden de juicer goed werken bij een lager vermogen van 150 Watt, maar merkten dat het apparaat moeite had met hardere groentes.

Qua gebruiksgemak scoort dit model hoog: het apparaat is makkelijk te gebruiken, zowel het sapreservoir als pulpreservoir zijn gemiddeld groot en de handige reisflessen zorgen voor sap voor onderweg. De kleinere opening was iets minder handig en zorgde ervoor dat we fruit vooraf moesten snijden.

Je hebt keuze uit drie kleuren bij deze juicer: wit, grijs en zwart. We vonden het keukenapparaat stevig aanvoelen en het voldeed aan onze verwachtingen.

We raden dit model van KitchenBrothers aan als je op zoek bent naar een betaalbare en hoogwaardige juicer met handige reisflessen voor sap onderweg.

Voordelen:
 • Inclusief 2 reisflessen (500 ml) om sap mee te nemen onderweg
 • Terugdraaifunctie om voedselresten te voorkomen
 • Pup droger dan bij andere modellen, dus hogere sapopbrengst
 • Schakelt automatisch uit en is daarmee een veilige keuze
Nadelen:
 • Vulopening aan de kleine kant, meer snijwerk
 • Moeite met hardere groentes
Check Prijs op Bol.com
Krachtigste Keuze

NutriBullet Juicer Pro

4.3

Als je graag snel ingrediënten van verschillende hardheden wilt persen voor sapjes, is deze krachtige juicer van NutriBullet een goede keuze.

Het apparaat heeft een vermogen van 1000 Watt, wat hoger is dan bij de meeste andere modellen en ervoor zorgt dat ook hardere groenten goed geperst worden. Je kiest uit drie standen: laag, hoog en turbo. We bereiden probleemloos allerlei groente en fruit, maar vonden de pulp aan de natte kant.

Qua gebruiksvriendelijkheid scoort dit apparaat goed, onder andere door de brede en verstelbare invoertrechter. Dit zorgde ervoor dat we zowel grotere als kleinere ingrediënten goed in konden voeren. Ook de twee glazen reisbekers van 350 milliliter vielen in de smaak.

Het apparaat voelt hoogwaardig aan en heeft een sapreservoir van 800 milliliter en een pulpreservoir van 2 liter. Dit is voldoende voor zo’n 17 appels en 25 wortels, waardoor je veel sap maakt voor je het reservoir hoeft te legen. Het afsluitbare deksel maakt het bewaren van sap in de koelkast makkelijk en in de diepvriesbakjes vries je porties in.

We raden dit model van NutriBullet aan als je snel sapjes wilt maken met uiteenlopende ingrediënten en deze mee wilt nemen onderweg, wilt bewaren in de koelkast of in wilt vriezen.

Voordelen:
 • Krachtig model van 1000 Watt, sap snel klaar
 • Afsluitbaar deksel om sap langer te bewaren in koelkast
 • Diepvriesbakjes om sap in verschillende porties in te vriezen
 • Verstelbare invoertrechter ideaal voor alle ingrediënten
 • Groot reservoir met ruimte voor 17 appels en 25 wortels
Nadelen:
 • Maakt veel lawaai
 • Pulp aan de natte kant
Check Prijs op Bol.com
Grootste Reservoirs

Royalty Line PJ19002 Juicer

4.2

De juicer van Royalty Line is ideaal om grote hoeveelheden sap voor het hele gezin te persen, dankzij de grote reservoirs.

Het apparaat beschikt voer 3 snelheden: laag, hoog en een pulse-functie. Dit krachtige model met een vermogen van 1000 Watt is geschikt voor zowel zachte als harde groente- en fruitsoorten. We vonden het een nadeel dat het apparaat na 2 minuten persen af moest koelen om oververhitting te voorkomen.

De bediening van het apparaat was eenvoudig, met een knop veranderden we de stand. De trechter was vrij breed en we voerden zonder moeite een hele peer in. De grote capaciteit van het reservoir – 1 liter voor sap, 2 liter voor pulp – zorgt ervoor dat je grote hoeveelheden in één keer kunt bereiden.

Dit model voelt hoogwaardig en stevig aan. De antislipvoetjes zorgden ervoor dat dit apparaat, dat als slowjuicer en sapcentrifuge in één fungeert, goed op het aanrecht bleef staan.

We raden dit model van Royalty Line aan als je grote hoeveelheden sap in één keer wilt maken voor het hele gezin. Houd er wel rekening mee dat je het regelmatig uit moet zetten en dit apparaat dus minder snel is.

Voordelen:
 • Groot sapreservoir van 1 liter
 • Groot pulpreservoir van 2 liter
 • Stevige antislipvoetjes voor grip op aanrecht
 • Hele peer past probleemloos door trechter, weinig snijwerk
Nadelen:
 • Afkoelen nodig na 2 minuten gebruik
 • Minder extra’s dan andere producten in deze prijsklasse
Check Prijs op Bol.com
Beste Stille Keuze

Amzchef Juicer

4.3

Als je op zoek bent naar een stille juicer zodat je ’s ochtend rustig wakker kunt worden, past dit model van Amzchef bij je.

Bij dit model kies je niet uit meerdere snelheden, maar pers je constant op dezelfde lage snelheid. De 7-traps vijzel zorgt ervoor dat zoveel mogelijk sap uit groente en fruit geperst wordt. Een pluspunt vonden we het lage geluidsniveau. Sap persen was iets luider dan een normaal gesprek, maar minder luid dan het gebruik van een blender. Alleen op de uitstand zoemde het apparaat nog zachtjes.

De bediening van het apparaat was makkelijk, omdat er slechts één knop is. We zetten de onderdelen snel in elkaar en wasten ze deels af met de afwasborstel en deels in de vaatwasser. De vulopening was aan de kleine kant, waardoor we iets meer snijwerk hadden dan bij andere modellen.

Kwalitatief scoort dit apparaat goed met een groot pulpreservoir van 1400 milliliter en een sapreservoir van 700 milliliter. Het strakke ontwerp stond goed op ons aanrecht en we kozen uit vier kleuren (grijs, rood, wit en zwart), passend bij onze keuken.

We raden dit model van Amzchef aan als je een juicer zoekt die relatief weinig geluid maakt, zodat je rustig wakker wordt zonder lawaai.

Voordelen:
 • Stille motor maakt sap persen aangenamer
 • Strak design in vier kleuren, staat mooi in de keuken
 • Perst ondanks lagere vermogen uitstekend (ook harde groente)
 • Makkelijk te monteren en demonteren voor schoonmaken
Nadelen:
 • Zoemt zachtjes
 • Vulopening aan kleine kant
Check Prijs op Bol.com
Beste Kleine Keuze

V&M Healthy Slowjuicer

4.1

Deze slowjuicer van V&M is dankzij de verticale opbouw een compacte keuze die weinig ruimte in beslag neemt op je aanrecht.

De juicer beschikt over drie verschillende snelheden en heeft een vermogen van 200 Watt, wat lager is dan bij veel andere modellen. Zowel harde als zachte groente- en fruitsoorten werden goed geperst tijdens onze test, maar we merkten dat er soms stukjes groente achterbleven in het apparaat. Het pulp was zeer droog vergeleken met andere modellen en dus hadden we een hoge sapopbrengst.

Het apparaat is makkelijk te bedienen en schoon te maken. In 30 seconden heb je alles afgespoeld en schoon en sommige onderdelen kunnen in de vaatwasser. We vonden het sapreservoir van 800 milliliter en het pulpreservoir van 600 milliliter voldoende voor het bereiden van twee sapjes.

Qua ontwerp vinden we dit model mooi – niet alleen vanwege het compacte en hoge ontwerp, maar ook vanwege het stijlvolle antraciet en de strakke vormgeving. De behuizing van kunststof lijkt stevig, maar voelt iets minder hoogwaardig dan bij andere modellen van roestvrij staal.

We raden dit model aan voor op een klein aanrecht waar je geen ruimte hebt voor nog een groot keukenapparaat.

Voordelen:
 • Verticale opbouw zorgt voor compacte juicer
 • Zeer droog pulp vergeleken met andere modellen
 • Schoonmaken met water in 30 seconden
 • Compacte formaat doet niet af aan ruime inhoud reservoirs
Nadelen:
 • Soms blijven er stukjes groente achter
 • Kunststof behuizing iets minder stevig
Check Prijs op Bol.com
Mooiste Design

DistinQ Slowjuicer

4.0

Voor wie op zoek is naar een stijlvolle slowjuicer die goed staat op het aanrecht, is dit model van DistinQ ideaal.

Dit keukenapparaat beschikt over twee snelheden: eentje voor zachtere ingrediënten en eentje voor hardere. We vonden dit model goed persen, al was het pulp wat aan de natte kant. Dankzij de rotatiefunctie bleven er geen restjes over. Een voordeel vonden we de stille motor die, zeker op de laagste snelheid, aangenaam is qua geluidsniveau.

Dit model is iets minder gebruiksvriendelijk, wat onder andere komt door de kleinere vulopening. Het was nodig om diverse ingrediënten te snijden, zo paste een citroen er niet direct in. Ook het schoonmaken viel ons wat tegen, omdat we na ieder gebruik verschillende onderdelen met het meegeleverde borsteltje moesten boenen. Gelukkig kon een deel van de onderdelen in de vaatwasser.

Qua ontwerp is dit model onze favoriet: een strakke vormgeving, elegante zwarte kleur en een matte afwerking. De materialen voelden hoogwaardig aan en we verwachten dat dit apparaat lang meegaat.

Deze juicer is een uitstekende keuze als je niet alleen lekker sap wilt maken, maar ook een mooie toevoeging op je aanrecht wilt in plaats van een lomp apparaat.

Voordelen:
 • Strakke vormgeving en matte afwerking
 • Aangenaam geluidsniveau, zeker op lagere stand
 • Rotatiefunctie voorkomt verstoppingen
 • Duurzaam in gebruik
Nadelen:
 • Vrij veel schoonmaakwerk na ieder gebruik
 • Snijden vooraf nodig
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Vivid Green Juicer

4.1

Dit model van Vivid Green is een budgetvriendelijke keuze die tevens voldoet aan alle basisvoorwaarden voor een goede juicer.

Je kiest uit een stand voor zachte ingrediënten en een stand voor hardere ingrediënten. Dit vonden we handig, omdat alle ingrediënten zo goed geperst en zonder pulp in het reservoir kwamen. Echter, het pulp was aan de natte kant en we denken dat hier nog iets meer sap uit gehaald zou kunnen worden.

Qua bediening is dit model eenvoudig: de knop rechtsom draaien naar stand 1 of 2, of linksom voor de pulse-functie. Ook het schoonmaken was een fluitje van een cent, omdat de meeste onderdelen in de vaatwasser kunnen en we een schoonmaakborstel meegeleverd kregen.

De reservoirs zijn gemaakt van plastic en de behuizing van roestvrij staal. Je kunt het reservoir met een inhoud van 550 milliliter gebruiken, maar ook direct in een glas persen, wat we een handige toevoeging vonden. Zo bespaarden we een hoop schoonmaakwerk.

We raden deze slowjuicer van Vivid Green aan als je op zoek bent naar een stevig en krachtig model voor een vriendelijke prijs. Voor meer standen en extra’s, kies je beter een ander model.

Voordelen:
 • Aparte standen voor zachte en harde ingrediënten
 • Ingebouwd veilig startsysteem
 • Handleiding bevat aantal recepten
 • Keuze uit persen in reservoir of glas
Nadelen:
 • Pulp aan de natte kant
 • Luider dan verwacht
Check Prijs op Bol.com

De beste slowjuicers vergeleken

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Gebruiksvriendelijkste Keuze Beste Keuze Voor Sap To-Go Krachtigste Keuze Grootste Reservoirs Beste Stille Keuze Beste Kleine Keuze Mooiste Design Beste Goedkope Keuze
KitchenBrothers Slowjuicer Sage The 3X Bluicer Pro Niceey Slowjuicer KitchenBrothers Juicer NutriBullet Juicer Pro Royalty Line PJ19002 Juicer Amzchef Juicer V&M Healthy Slowjuicer DistinQ Slowjuicer Vivid Green Juicer
Algemene score 4,8/5 4,7/5 4,3/5 4,5/5 4,3/5 4,2/5 4,3/5 4,1/5 4/5 4,1/5
Kwaliteit 4,8/5 4,5/5 4,2/5 4,5/5 4,5/5 4,2/5 4,3/5 4/5 4,2/5 4/5
Perskracht 4,5/5 5/5 4,8/5 4/5 5/5 5/5 4/5 4/5 4/5 4/5
Functionaliteiten 4,5/5 5/5 4/5 4,5/5 4,5/5 3,8/5 3,8/5 4,1/5 4/5 4/5
Gebruiksgemak 5/5 4/5 4,8/5 5/5 4,8/5 4/5 4,5/5 4,5/5 3/5 4,8/5
Geluid 4,8/5 4,5/5 4,5/5 4,5/5 3/5 4/5 5/5 4/5 4,8/5 3,5/5
Prijs €€ €€€€€ €€€ €€ €€€€ €€ €€€ €€€ €€

Waar moet je op letten bij het kopen van een slowjuicer?

 • Kwaliteit: de kwaliteit van een slowjuicer hangt onder andere af van de materialen. Let erop dat het apparaat van stevige materialen gemaakt is, zoals een behuizing van roestvrij staal. Ook de kwaliteit en kracht van de motor bepalen hoe lang je plezier van je keukenapparaat gaat hebben.
 • Perskracht: om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk sap uit verschillende ingrediënten krijgt, is de perskracht van belang. Let op het vermogen van de motor, maar ook de instelbare snelheden. Bij een slowjuicer geldt dat sneller niet per se beter is, maar juist dat langzaam persen het meeste sap oplevert.
 • Functionaliteiten: sommige slowjuicers hebben extra functionaliteiten. Ze werken bijvoorbeeld ook als citruspers, omdat ze dankzij hun perskracht al het sap uit de citroenen persen, of ze worden geleverd met handige extra’s. Denk hierbij aan reisflessen, vormpjes om sap in te vriezen of een handige schoonmaakborstel.
 • Gebruiksgemak: je wilt graag een juicer die makkelijk te bedienen is en niet te veel knopjes heeft. Over het algemeen is de bediening van de apparaten eenvoudig, maar het in elkaar zetten van de apparaten of het schoonmaken is soms lastig. Let erop of onderdelen vervelende randjes hebben om schoon te maken en of onderdelen vaatwasserbestendig zijn.
 • Geluid: om rustig wakker te worden ’s ochtends, wil je het liefste niet een sapje persen met veel lawaai. Let op het geluidsniveau van de juicer, wat vaak minder luid is dan een smoothie blender.
 • Inhoud: over het algemeen heeft een juicer een reservoir voor sap en eentje voor pulp, waarbij het pulpreservoir groter is. Let op de inhoud van de twee en bepaald of dit groot genoeg is voor de hoeveelheid sap die je in één keer wilt persen.
 • Ontwerp: let op het ontwerp van de slowjuicer, zodat je een stijlvolle toevoeging in de keuken hebt in plaats van een lomp apparaat. Zeker in een kleine keuken is het verstandig om een compacte juicer te kiezen.

De voordelen van slowjuicers

 • Extra vitamines: door groente- en fruitsapjes te maken met een slowjuicer krijg je extra vitamines binnen. Uit onderzoek naar verschillende manieren om broccoli sap te maken, blijkt dat er bij het gebruik van een juicer meer gezondheidsvoordelen biedt dan sap een sapcentrifuge of mixer.1
 • Veelzijdig: vergeleken met andere methoden om sap te maken, zoals een fruitpers, is een juicer veelzijdig. Je gebruikt dit apparaat niet alleen voor citrusvruchten, maar perst er ook ander fruit en andere groente mee.
 • Makkelijk in gebruik: veel juicers zijn makkelijk in gebruik en vragen om weinig werk. Je hoeft de groente- en fruitsoorten niet tot nauwelijks te snijden en voert deze in grote stukken in. Snel en handig!
 • Leuke recepten met pulp: naast het sap blijft er ook pulp over in het pulpreservoir. In plaats van dit weg te gooien, gebruik je het voor leuke recepten, zoals burgers. Sommige juicers worden geleverd inclusief een receptenboekje.

Mijn eigen ervaring

Ik gebruik mijn slowjuicer het liefste ’s ochtends om een gezond sapje met groente en fruit te bereiden. Ik vind het leuk om te experimenteren met verschillende smaken en koos daarom een model met verschillende standen en een grote opening, zodat ik weinig snijwerk heb. Ook lette ik op het volume, zodat ik rustig wakker kan worden. Sinds ik de juicer in huis heb, krijg ik een stuk meer vitamines binnen op een leuke en gezonde manier.

De soorten slowjuicers

 • Slowjuicer: een klassieke juicer perst groenten en fruit langzaam uit met een vijzel. Het sap komt in een beker terecht, terwijl het pulp gescheiden wordt in een ander reservoir. Omdat het persen erg langzaam gaat, wordt er extra veel sap uit de ingrediënten gehaald. Je hebt dus een hogere opbrengst, maar wacht ook vaak iets langer op je sapje.
 • Sapcentrifuge: een sapcentrifuge wordt vaak verward met een juicer, maar werkt anders. In plaats van op lage snelheid, perst dit apparaat juist op hoge snelheid. Het centrifugeren zorgt ervoor dat het sap vrijkomt. Het scheiden van sap en pulp werkt wel op dezelfde manier. Deze methode is sneller, maar er gaan meer vitamines en andere gezonde voedingsstoffen verloren.
 • Multifunctioneel: sommige apparaten zijn multifunctioneel en worden dus niet alleen als juicer gebruikt. Een voorbeeld is de bluicer van Sage, die zowel een juicer als blender in één is.

Conclusie

Een slowjuicer perst sap uit groente en fruit op lage snelheid, wat niet alleen voor heerlijke en gezonde sapjes zorgt, maar ook zoveel mogelijk voedingsstoffen behoudt. De KitchenBrothers Slowjuicer komt als beste algemene keuze uit onze test dankzij het gebruiksgemak, voldoende inhoud voor meerdere sapjes en een hoge sapopbrengst.

Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk model dat makkelijk te bedienen is en om weinig snijwerk vraagt, is de Niceey Slowjuicer een goede keuze. Maak je graag sapjes voor onderweg? Dan kies je voor de KitchenBrothers Juicer, die geleverd wordt met twee handige reisflessen waarin je het verse sap meeneemt. Bij een kleiner budget raden we de Vivid Green Juicer met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding aan.

Waar je voorkeur ook naar uitgaat, in deze top 10 vind je een juicer die bij je past. Ideaal voor een gezonde leefstijl met groente- en fruitsapjes, boordevol vitamines!

Veelgestelde vragen

Welk merk slowjuicer is het beste?

Uit onze test komt de KitchenBrothers Slowjuicer als beste keuze, maar er zijn verschillende merken met uitstekende juicers op de markt. Het hangt van je wensen en behoeften af, bij welk merk je het beste terecht komt, als heeft KitchenBrothers een hoogwaardige algemene keuze.

Wat is het verschil tussen een juicer en slowjuicer?

De twee woorden worden vaak voor hetzelfde gebruikt: een apparaat dat sap langzaam uit groente en fruit perst. Echter, juicer kan ook voor andere technieken gebruikt worden, zoals voor een sapcentrifuge.

Wat is gezonder: slowjuicer of blender?

Voor het behoud van vitamines en voedingsstoffen is een juicer beter, terwijl een blender ervoor zorgt dat je ook de vezels binnenkrijgt. We raden aan om bij een juicer ook de pulp te verwerken in recepten, om toch vezels binnen te krijgen.

Wat kun je met een slowjuicer?

Met een juicer maak je allerlei verschillende groente- en fruitsapjes. Probeer verschillende combinaties uit om je favoriete smaken te ontdekken.

Kan bevroren fruit in de slowjuicer?

Nee, bevroren fruit werkt niet goed in de slowjuicer, omdat het apparaat hier geen vocht uit kan persen. Alleen ingrediënten met voldoende vocht zijn geschikt.

Bronnen

1 Influence of Extraction Method on Quality and Functionality of Broccoli Juice

Dokter Fit