De Top 10 Smoothie Blenders Voor Extra Vitamines van 2024
smoothie blender featured image

De Top 10 Smoothie Blenders Voor Extra Vitamines van 2024

Een smoothie blender is een handig keukenapparaat waarmee je smoothies, shakes en sappen maakt. Het apparaat pureert de ingrediënten die je toevoegt, wat zorgt voor heerlijke smoothies.

Ik gebruik mijn eigen smoothie blender vooral ’s ochtends om een gezonde smoothie als ontbijt te maken. Zo zorg ik ervoor dat ik de dag begin met een hoop vitamines en andere goede voedingsstoffen.

Tijdens mijn zoektocht naar de ideale smoothie blender heb ik verschillende modellen getest. In deze top 10 zet ik de beste mini blenders voor verschillende situaties op een rij: van krachtige blenders tot modellen met een grote kan voor het hele gezin en uitgebreide sets.

Beste smoothie blender overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Onze Favoriet/td> Check Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Beste prijs-kwaliteitverhouding Check Prijs
Beste keuze to go Check Prijs
Krachtigste keuze Check Prijs
Beste multifunctionele keuze Check Prijs
Mooiste design Check Prijs
Beste keuze voor gezinnen Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 10 beste smoothie blenders onderzocht

Dokterfit Favoriet

FITAGE Smoothie Blender

4.5

De FITAGE Smoothie Blender is een 15-delige set, inclusief twee 650ml drinkbekers, meerdere opbergdeksels en strooideksels, een 500ml beker met drinkring en een nieuw 6-delig staalmes. Ook zit er een 300ml beker bij met een 2-delig staalmes voor het malen van noten en bonen. Het is een complete set waarmee je alles bij de hand hebt om heerlijke smoothies en shakes te maken. De blender is gemaakt van BPA-vrij materiaal en is vaatwasser bestendig, wat het schoonmaken een stuk eenvoudiger maakt.

De blender heeft 3 standen, waaronder pulse, normale snelheid en hoge snelheid, waarmee je de perfecte textuur voor je smoothies en shakes kunt bereiken. Extra handig is de mogelijkheid om apart noten of granen te malen. Hiermee voeg je makkelijk extra gezonde ingrediënten toe aan je smoothie.  

De FITAGE Smoothie Blender is eenvoudig in gebruik. Het is wat contra intuïtief om de beker ondersteboven op de blender te zetten, maar dat went snel. Het blenden gaat goed en de bekers zijn makkelijk op het apparaat te klikken. Hoewel de bekers solide ogen, zijn ze niet van het allersterkste plastic gemaakt. Dit had ik echter ook niet verwacht van een set in deze prijscategorie. De bekers doen hun werk verder heel goed: ze zijn lekvrij en lichtgewicht, waardoor je je smoothie-on-the-go dus makkelijk meeneemt. 

Ik raad je de FITAGE Smoothie Blender dan ook zeker aan als je op zoek bent naar een eenvoudige en snelle manier om gezonde smoothies en shakes te bereiden. Het is een geweldige keukentool voor mensen die een drukke levensstijl hebben en toch gezond willen eten.

Voordelen:
 • Zeer makkelijk in gebruik, bekers klikken goed op de motor
 • Inclusief gratis E-book met recepten
 • Inclusief verschillende deksels voor verschillende doeleinden
 • Gemaakt van BPA-vrij materiaal, dus niet schadelijk voor je gezondheid
 • Inclusief twee grote lichtgewicht bekers om je smoothies in mee te nemen
 • Klein formaat, past makkelijk op je aanrecht
 • Geschikt voor de afwasmachine, makkelijk schoon te houden
Nadelen:
 • Maakt veel geluid in de hoogste stand
 • Plastic bekers zijn na verloop van tijd aan vervanging toe
Check Prijs op Bol.com
Beste Algemene Keuze

Niceey Mini Blender

4.6

De mini blender van Niceey heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is ideaal om snel smoothies voor onderweg te bereiden.

In totaal kies je uit drie standen: 2 snelheden en een pulse-stand. Dit zorgde ervoor dat we zowel harde als zachte ingrediënten op de juiste snelheid konden blenden. Het vermogen van 500 Watt is gemiddeld voor een smoothie blender en voldoende voor sapjes en smoothies.

Naast de blender ontvang je ook twee meeneembekers met een rietje. Hier draai je na het blenden een deksel op en je bent klaar om te gaan. We vonden de blender zelf stevig aanvoelen. Een minpuntje is dat de bekers van kunststof in plaats van glas zijn gemaakt. De bekers met een inhoud van 600 milliliter zijn ideaal voor onderweg, maar aan de kleine kant als je voor het hele gezin sap wilt maken.

We vonden de blender makkelijk te bedienen en schoon te maken. De messen, bekers en deksels zijn allemaal vaatwasserbestendig en dus is alles snel schoon. Het feit dat je direct in de meeneembeker blendt in plaats van in een kan bespaart ook afwas.

We raden deze mini blender van Niceey aan als je snel smoothies wilt maken voor onderweg, zonder dat daar een hoop schoonmaakwerk tegenover staat.

Voordelen:
 • Inclusief 2 handige meeneembekers met en zonder handvat
 • Je blendt direct in de meeneembeker in plaats van in de kan
 • Messen, bekers en deksels kunnen in vaatwasser
 • Inclusief een gratis herbruikbaar rietje
Nadelen:
 • Meeneembekers gemaakt van kunststof
 • Niet geschikt voor grote hoeveelheden sap
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Safecourt Kitchen HB100 Blender

4.7

Deze grotere smoothie blender van Safecourt Kitchen is niet alleen geschikt voor het hele gezin, maar is ook gebruiksvriendelijk en makkelijk schoon te maken.

Je kiest uit 5 automatische programma’s die precies zijn afgestemd op de ingrediënten. Er is een programma voor groente en fruit, voor noten, voor milkshakes, een ijscrusher en een reinigingsprogramma. We merkten dat alle ingrediënten efficiënt geblenderd werden. Naast de programma’s kies je ook voor een variabele snelheid tussen 1 en 5, bijvoorbeeld 2,5.

De blenderkan kan van 1,5 liter is groot genoeg om smoothies voor het hele gezin te maken. Daarnaast ontvang je ook een grinderset voor koffiebonen en noten en een sportbeker van 600 milliliter voor onderweg. Dit viel in de smaak tijdens onze test, omdat alle onderdelen direct op de blender geplaatst konden worden. Minder handig vonden we het hoge gewicht van de blender, wat verplaatsen lastige maakte.

Qua gebruiksgemak scoort dit model hoog: schoonmaken doe je met het reinigingsprogramma, waardoor de kan direct schoon is na gebruik en je niet met een stapel afwas achterblijft.

We raden deze luxe blender van Safecourt Kitchen aan als je behoefte hebt aan meerdere functies, programma’s en extra gebruiksgemak.

Voordelen:
 • Grote inhoud kan, geschikt voor het hele gezin
 • Keuze uit 5 automatische snelheden
 • Handmatig snelheid instellen mogelijk
 • Reinigingsprogramma om kan direct na gebruik schoon te maken
 • Inclusief grinderset voor koffiebonen
 • Blendt direct in de sportbeker
Nadelen:
 • Vrij zwaar
 • Niet draadloos te gebruiken
 • Prijzig
Check Prijs op Bol.com
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding

Lopoleis Mini Blender

3.9

Deze mini blender van Lopoleis heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en zorgt ervoor dat je makkelijk een lekkere smoothie voor onderweg bereidt.

De blender bedien je met één druk op de knop. We vonden dit handig, maar misten meerdere snelheden voor verschillende ingrediënten. Met een vermogen van 400 Watt is de blender krachtig genoeg voor smoothies en sapjes.

Qua ontwerp vonden we de blender gemiddeld. Het compacte formaat viel in de smaak, omdat het apparaat weinig ruimte in beslag nam in onze keukens. Je blendt direct in de meeneembeker met een inhoud van 600 milliliter, waarna je er een deksel opdraait. In principe vonden we dit handig, maar we misten een aparte mengkan of extra bekers. Nu is de blender alleen geschikt voor kleine hoeveelheden en één persoon.

De onderdelen zijn vaatwasserbestendig, wat betekent dat je het mes, de beker en het deksel snel schoon hebt gemaakt. Het snoer van 1,2 meter was lang genoeg voor de gemiddelde keuken en de beker lekte niet.

We raden deze mini blender van Lopoleis aan als je smoothies voor één persoon wilt maken en geen behoefte hebt aan allerlei extra functies. Voor een groter gezin raden we een model met meer bekers of een aparte kan aan.

Voordelen:
 • Je blendt direct in de meeneembeker
 • Scherpe messen van roestvrij staal
 • Snoer van 1,2 meter lang genoeg voor gemiddelde keuken
 • Compact ontwerp, neemt weinig ruimte in beslag
Nadelen:
 • Geen aparte blendkan
 • Niet geschikt voor grotere hoeveelheden
 • Geen keuze uit snelheden
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze To Go

KitchenBrothers Mini Blender

4.5

Deze mini blender van KitchenBrothers is een goede keuze als je je smoothies graag meeneemt onderweg, bijvoorbeeld als ontbijt of voor na het sporten.

Met een vermogen van 350 Watt is deze blender iets minder krachtig dan concurrerende modellen, al hadden we hier geen last van. De blender beschikt over 3 standen, waaronder een speciale stand voor het crushen van ijs. Ook de pulse-stand vonden we handig voor optimale controle tijdens het blenden.

De behuizing van het apparaat voelt stevig aan en we vonden het zwarte ontwerp aantrekkelijk en elegant in de keuken. De 2 meegeleverde flessen van 600 milliliter zet je direct op de blender en je schroeft hier vervolgens een deksel op voor onderweg. Dit is ideaal, omdat je minder afwas hebt dan bij een aparte kan. De 4 roestvrijstalen messen waren krachtig.

We vonden de blender gebruiksvriendelijk en makkelijk schoon te maken. De flessen en deksels konden in de vaatwasser, waardoor dit nauwelijks tijd kostte. We namen de flessen makkelijk mee onderweg en ze lekten niet.

We raden dit model van KitchenBrothers aan als je een compacte en aantrekkelijke smoothie blender zoekt met meeneembekers in een handig formaat.

Voordelen:
 • Inclusief 2 handige anti-lek flessen voor onderweg
 • Direct in de beker blenden in plaats van in kan
 • Speciale stand voor crushen ijs
 • Stijlvol en compact
Nadelen:
 • Niet geschikt voor grote hoeveelheden
 • Minder krachtig dan concurrerende modellen
Check Prijs op Bol.com
Krachtigste Keuze

Petra NutriMax Blender

4.2

De NutriMax van Petra is een krachtige keuze met een vermogen van maar liefst 1000 Watt.

Deze smoothie blender beschikt over minder functionaliteiten dan concurrerende modellen. Zo kan de blender alleen aan en uit en heb je geen keuze uit meerdere snelheden. Ook ontvang je geen extra messen met speciale functies. Een voordeel is de kracht van het apparaat, waardoor we alle ingrediënten voor cocktails of smoothies binnen een mum van tijd geblenderd hadden.

De behuizing voelt stevig aan, net als de twee meegeleverde drinkbekers van 0,8 liter en 1 liter. Je blendt direct in de bekers, waardoor je geen onnodige afwas hebt. We vonden het ontwerp van de blender iets minder mooi dan bij andere modellen.

De blender is uiterst gebruiksvriendelijk, want je bedient het apparaat met één druk op de knop. Ook de drinkbekers zijn makkelijk in gebruik. Een nadeel is dat je de onderdelen met de hand af dient te wassen en niet in de vaatwasser kunt zetten.

We raden dit model van Petra aan als je op zoek bent naar een krachtige blender voor smoothies of cocktails. Voor extra functies en standen kies je beter een ander model.

Voordelen:
 • Zeer krachtige motor
 • Maakt snel smoothies en cocktails
 • Meeneembekers groter dan bij concurrerende modellen
 • Mes is ook geschikt voor crushen van ijs
Nadelen:
 • Slechts 1 instelbare snelheid
 • Minder aantrekkelijk ontwerp
 • Afwassen met de hand
Check Prijs op Bol.com
Beste Multifunctionele Keuze

KitchenBrothers Smoothie Blender

4.4

Als je op zoek bent naar een smoothie blender met uitgebreide functies en onderdelen, is dit model van KitchenBrothers een goede keuze.

De blender heeft in totaal 3 standen: 2 snelheden en een pulse-functie. We vonden dit handig om verschillende ingrediënten op de juiste snelheid te bereiden. Met een vermogen van 350 Watt is dit model iets minder krachtig dan andere smoothie blenders, maar we hadden hier geen last van bij het blenden, malen en mixen.

In totaal bestaat dit pakket uit 13 onderdelen, waaronder twee bekers met een handvat, diverse deksels, een kleine en een grote kan en twee messen. We vonden het handig dat er een mes was voor malen en hakken en een ander mes voor blenden en pureren. Ook de gekleurde ringen om smoothies uit elkaar te houden, waren handig. Let erop dat je de bekers niet te vol doet bij het blenden, dan gaan ze lekken.

We vonden de blender handig in gebruik, onder andere omdat alle bekers in de vaatwasser kunnen en we er weinig werk van hadden. Ook de bediening van het apparaat was intuïtief.

We raden deze mini blender van KitchenBrothers aan als je graag smoothies meeneemt onderweg in meeneembekers.

Voordelen:
 • Uitgebreide set met 13 onderdelen
 • Handige gekleurde ringen om smoothies uit elkaar te houden
 • Verwisselbare messen voor specifieke functies
 • Compacte blender neemt weinig ruimte in beslag
Nadelen:
 • Minder krachtig dan concurrerende modellen
 • Bekers lekken tijdens blenden bij te veel ingrediënten
Check Prijs op Bol.com
Mooiste Design

NutriBullet Pro Blender

3.6

De Pro Blender van NutriBullet staat niet alleen mooi in iedere keuken, maar heeft ook alle functionaliteiten waar je behoefte aan hebt.

Bij deze blender heb je geen keuze uit verschillende snelheden, maar blend je alles op een vaste snelheid. Gelukkig is de blender met een vermogen van 900 Watt geschikt voor allerlei ingrediënten en is ook het crushen van ijs geen probleem. Je blendt direct in de beker met een inhoud van 700 milliliter, wat handig is, maar we misten een extra beker of kan voor het bereiden van grotere hoeveelheden.

Het ontwerp van de blender is mooi en we vonden dit model goed staan in iedere keuken. We merkten dat het draai-kliksysteem vrij gevoelig is, wat invloed kan hebben op de levensduur van de blender. Net als bij een citruspers maak je sap door druk uit te oefenen en de beker op de juist manier op de blender te klikken.

Een groot nadeel vonden we dat de beker zonder deksel en alleen met drinkrand geleverd werd. Dit zorgt ervoor dat we de beker altijd vast moesten houden en niet in onze tas konden doen.

We raden deze smoothie blender van NutriBullet aan als je design belangrijk vindt. Voor gebruiksgemak, zeker onderweg, kies je beter voor een ander model.

Voordelen:
 • Krachtige motor met vermogen van 900 Watt
 • IJs crushen is geen enkel probleem
 • Werkt op basis van druk, makkelijk te bedienen
 • Aantrekkelijk ontwerp
Nadelen:
 • Geen keuze uit standen
 • Gevoelig draai-kliksysteem
 • Geen deksel voor de beker
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Gezinnen

Philips 3000 Series Blender

4.6

Als je op zoek bent naar een smoothie blender voor zowel onderweg als voor thuis voor het hele gezin, is dit model van Philips een goede keuze.

De krachtige blender is zo ontworpen dat je supersnel smoothies kunt maken. In minder dan een minuut tijd hadden we een glad mengsel zonder klontjes in de kan, wat ideaal is als je weinig tijd hebt ’s ochtends. De blender beschikt over 1 snelheid en een pulse-functie voor extra controle.

We vonden het ontwerp van de blender aantrekkelijk dankzij het matte zwart. Ook de anti-trilvoetjes en lichte blenderkan droegen bij aan het gebruiksgemak van dit apparaat. We vonden het jammer dat de kan van kunststof in plaats van glas gemaakt is. Je ontvangt naast de kan met een inhoud van 1,9 liter ook een meeneembeker met een inhoud van 600 milliliter waar je direct in blendt.

Houd er rekening mee dat de kan van 1,9 liter ongeveer 1 liter smoothie of sap kan produceren. Als we de kan te vol deden lukte het blenden niet goed of overstroomde de kan. De verschillende onderdelen kunnen in de vaatwasser, wat het gebruiksgemak verhoogt.

We raden deze smoothie blender van Philips aan als je graag smoothies maakt voor het hele gezin en dus een grote kan nodig hebt.

Voordelen:
 • Gladde mengsels binnen een minuut
 • Grote blenderkan voor het hele gezin
 • Aantrekkelijk ontwerp in mat zwart
 • Anti-trilvoetjes
Nadelen:
 • Kan van plastic in plaats van glas
 • Effectief slechts 1 liter smoothie (hoewel de kan 1,9 liter is)
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Safecourt Kitchen Sportblender

4.2

Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke smoothie blender is dit model van Safecourt Kitchen een goede keuze.

In totaal kies je uit 3 standen. Er is een lage stand voor het blenden van groente en fruit, een stand om ijs te crushen en een pulse-functie voor optimale controle. We vonden de blender met een lager vermogen van 300 Watt efficiënt.

Een pluspunt vonden we de blenderkan van glas met een grote inhoud. De 1,5 liter is voldoende voor smoothies voor het hele gezin. Ook de meeneembeker met een inhoud van 650 milliliter viel in de smaak. We vonden de blender qua uiterlijk iets minder aantrekkelijk en het hoge gewicht maakte het verplaatsen van het apparaat lastiger.

Het bedienen van deze smoothie blender is eenvoudig en ook schoonmaken is zo gedaan dankzij de vaatwasserbestendige onderdelen. Ook handig: je plaatst de meeneembeker direct op de blender, waardoor je geen extra afwas hebt.

We raden de sportblender van Safecourt Kitchen aan als je op zoek bent naar een budgetvriendelijk model zonder te veel kwaliteit in te leveren.

Voordelen:
 • Hoogwaardige kan van glas
 • Grote inhoud van 1,5 liter, voldoende voor het hele gezin
 • Mogelijkheid om direct in meeneembeker te blenden
 • Keuze uit snelheden voor verschillende ingrediënten
Nadelen:
 • Minder aantrekkelijk ontwerp
 • Hoog gewicht
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een smoothie maker?

 • Kwaliteit: Om je ervan te verzekeren dat je blender lang meegaat, let je op de kwaliteit van de materialen. Kies voor messen van roestvrij staal, een stevige behuizing en bij voorkeur een kan van glas. Als je liever een lichtere kan hebt of bang bent dat deze breekt, is kunststof een goed alternatief.
 • Vermogen: Het vermogen van de smoothie blender bepaalt hoe krachtig het apparaat is. Hoe hoger het vermogen, hoe makkelijker de blender ijs of bevroren fruit kan pureren. De meeste mini blenders hebben een vermogen tussen 400 en 1000 Watt.
 • Inhoud: Bij een smoothie blender zijn er twee soorten inhoud waar je op moet letten. Veel smoothie blenders hebben zowel een mengkan als een of meerdere meeneembekers. Echter, sommige blenders hebben alleen een kleine meeneembeker waar je direct in blendt en deze zijn minder geschikt voor het hele gezin. Zorg ervoor dat de inhoud voldoende is voor jou of je gezin.
 • Gebruiksgemak: Over het algemeen zijn smoothie blenders gebruiksvriendelijk. De bediening ligt voor de hand, vaak zijn de onderdelen vaatwasserbestendig en het gebruik is eenvoudig. De meeste blenders werken met een knop waarmee je de snelheid instelt, maar er zijn ook modellen die beginnen met blenden als je druk uitoefent, net als bij een fruitpers.
 • Functionaliteiten: De functionaliteiten verschillen sterk van model tot model. De ene blender heeft maar één snelheid, terwijl andere modellen meerdere snelheden en programma’s hebben. Ook de hoeveelheid extra’s, zoals speciale messen of koffiegrinders, verschillen per blender.
 • Ontwerp: Je nieuwe keukenapparaat koop je voornamelijk voor de functionaliteiten, maar toch wil je graag dat het er ook goed uitziet in de keuken. Zeker in een kleine keuken is het verstandig om voor een compacte blender te kiezen die je makkelijk opbergt.

De voordelen van een smoothie blender

 • Multifunctioneel keukenapparaat: Een blender is een multifunctioneel apparaat voor in de keuken. Je bereidt er niet alleen sapjes en smoothies mee, maar vaak ook cocktails, sauzen en soepen.
 • Makkelijk voor onderweg: Smoothie blenders hebben als voordeel dat ze bijna altijd met een meeneembeker geleverd worden. Zo neem je ’s ochtends een ontbijtsmoothie mee naar je werk of maak je een shake met proteïne poeder voor je naar de sportschool gaat.
 • Tijd besparen: Pureren met een blender is een stuk sneller dan pureren met de hand en dus bespaar je een hoop tijd met dit handige keukenapparaat. Je maakt gezonde sappen met groente en fruit in een mum van tijd.

Mijn eigen ervaring                        

Ik gebruik mijn smoothie blender het liefste ’s ochtends om een gezonde smoothie als ontbijt te maken. Bij mijn aankoop lette ik vooral op het vermogen van het apparaat en het gebruiksgemak. Ik koos een model waarbij ik direct in de meeneembeker kon blenden, zodat ik minder afwas had. Voor in mijn kleine keuken koos ik een compact en stijlvol model.

De soorten smoothie blenders

 • Multifunctionele blenders: Multifunctionele blenders zijn vaak iets groter met een mengkan van 1 tot 2 liter. Deze blenders zijn vaak geschikt voor het bereiden van allerlei gerechten, waaronder smoothies, sapjes, soepen en cocktails. Echter, je ontvangt niet altijd meeneembekers bij dit type blender en ze zijn vaak duurder dan de compactere smoothie blenders.
 • Smoothie blenders: Speciale smoothie blenders zijn compacter en specifiek ontworpen voor het maken van sapjes. Dit betekent dat je vrijwel altijd een meeneembeker bij je blender krijgt en hier in veel gevallen direct in kunt blenden.
 • Sapcentrifuges: Waar een smoothie blender alle ingrediënten pureert, perst een sapcentrifuge juist het sap uit groente en fruit, waarbij de pulp van het sap gescheiden wordt. Dit is vooral handig als je groentesap wilt maken. Voor smoothies en shakes is een blender een betere keuze.

Conclusie

Een smoothie blender is een goede aankoop om meer vitamines in je dagelijkse routine te implementeren, te genieten van heerlijke smoothies of extra proteïne binnen te krijgen met proteïne shakes voor je naar de sportschool gaat.

Tijdens onze test kwam de Niceey Mini Blender als beste algemene keuze naar voren. Deze blender heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, twee handige meeneembekers met herbruikbare rietjes en meerdere snelheden.

Ben je op zoek naar een luxe model met een grote kan en diverse programma’s? Van de Safecourt Kitchen HB100 Blender geniet je met het hele gezin van gezonde smoothies. Als je een uitgebreid model met diverse bekers en andere extra’s zoekt, is de FITAGE Smoothie Blender een goede keuze.

Een smoothie blender is een eenvoudige manier om je dagelijkse inname van groente en fruit te verhogen. Zowel bij volwassenen als kinderen vallen smoothies in de smaak!

Veelgestelde vragen

Welke smoothie blender is de beste?

De Niceey Mini Blender komt als beste keuze uit onze test. Dit model is gebruiksvriendelijk, wordt geleverd met twee meeneembekers en je kiest uit verschillende standen.

Wat is een goede blender voor bevroren fruit?

Als je ook bevroren fruit wilt blenden, let je erop dat dat de blender een ijs kan crushen. Dit betekent dat het apparaat krachtig genoeg is en de messen sterk genoeg zijn voor harde, bevroren ingrediënten.

Wat kan ik het beste gebruiken om smoothies mee te maken?

Smoothies maken doe je het snelste en makkelijkste in een blender. Je gooit alle ingrediënten in de kan, kiest de juiste stand en hebt binnen een minuut een heerlijke smoothie gemaakt.

Hoe kies ik een blender voor smoothies?

Je let op de kracht van de blender, zodat je zeker weet dat deze bijvoorbeeld ook bevroren fruit aan kan. Daarnaast let je erop of je direct in de meeneembeker blendt of dat er een aparte kan is. Let ook op de snelheden en instelbare programma’s.

Wat is het verschil tussen een smoothie blender en een gewone blender?

Het grootste verschil tussen de twee is de maat. Een gewone blender heeft vaak een grote mengkan, terwijl een smoothie blender juist een portie bereidt. Vaak blendt je direct in de beker, waardoor je minder afwas hebt.

Dokter Fit